Изтеглят от пазара детски био бисквити с вкус на ябълка
Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ изтегля от пазара детски био бисквити с вкус на ябълка.
Обратно в новинатаКоментари - Изтеглят от пазара детски био бисквити с вкус на ябълка | Днес.dir.bg
Коментари
Даже няма да проверявам какво е "акриламид".. Важното е, че стойностите на бетона, стоманата и цианида в бисквитите за деца в допустимите граници. То това не е кулинария, а алхимия, бе!
Помните ли в немците като избиха 1000 човека със свръх "био" храната им?! Толкова с демокакратизма.
производство може би ! Нашите родни производители не могат да си позволят такива измами и да тровят дечицата , нали !
Представката "био" се слага с комерсиална цел и няма нищо общо с качествата на храните.
И кое му е БИО-то? Смърт на всички мошеници и убийци. Днес БИО-то е някаква извратеняшка мода. Био бяха на баба ми курабиите.
Българите що боклук изядоха чрез хранителните вериги а тая агенция къде дряма толкова години или не смеят да влязат в тези вериги и истински да се завъртят и да направят контрол ??!!
"БИО"...... Б оклук И зяден О т вас....... И какво сега? ОК вносителят не е виновен човекът, той е купувал стока която уж е в нормите и като разбрал я изтегля! Но, защо тази Евроскапаняшка крадлива шайка не е предвидила наказание за производителите в такива случаи? "Ела тука бати, ако искаш да продължиш да внасяш в България дай тука едни 10.000.000 евро глоба, или духай супата!!" Иначе и аз като мина на червено с колата, да я връщам обратно на светофара като ме хванат и да минавам на зелено, а не да плащам глоби тука.....
Ние на село сме бедни и такива бисквити в смесения магазин не носят. И защото сме бедни си ядем зимнината от градината и си мелим брашното в бившото ТКЗС.
Значи, белгийски производител на биохрани е получил сертификат за продукцията, който се основава на сертификати за всички изходни суровини, транспорт, производство и съхранение. Излиза, че производител на някоя от суровините е доставил СЕРТИФИЦИРАНА продукция, която не отговаря на сертификата. Излиза, че някой в Белгия не си е свършил работата или си е затворил очите. Излиза, че в Белгия има корупция и/или безхаберие. Брейййй, звучи направо невъзможно.
4 ч.ч. брашно, 4банана, 1 ч.ч. мед, 1/2ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.ч.вода Бананите се обелват и се пасират или се намачкват на пюре. Добавя се брашното, бакпулверът, медът и водата. Тестото трябва да е с консистенция, по-гъста от тази на заквасена сметана. С лъжица се оформят бисквити в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 20-25 минути на 180 градуса.
Рупайки тез биксвиди на'шите чавета стават твръди кат битон, ни ги грип лови, ни шарка, ни диария... Даже некои почват да проявяват интерес към природните науки... ама малко... Ашколсун на таквизи производители, да ги аба у тупаните таман!
а бе не бъзикаите бизнеса на еврокомпаниите, че да не вземат да ни изключат от евросъюза, после и некачествени продукти няма да има....., балъци
Ами акриламид и то в прилични количества има в пържените картофки, хляба, кафето, солетите, чипса, мюсли, банички, бюреци...изпускат го и някои ефтини пластамси, с които ни опаковат храните. Всъщност най-концентриран е в чипса и кафето. Най-концентриран е в чипс и кафе. Силно канцерогеген!!!
Брашното на пазара пълно е Е -та и антизалепващи, бананите геномодифицирани за да не ги хващат болести при превоза, медът направен от захар и грес.....:):))) до тук го докарахме едно към едно с тия бисквитки от снимката!!:))) пс разликата сигурно е във водата щото тукашната е само с ръжда и тежки метали докато на ония ие и с ядрени отпадъци вътре за да се удължава срокът на годността!!:)))))))
срам нямат т. нар. "производители на био продукти"- даже и децата тровят без да се замислят - положението е неконтролируемо - найо-добре да си приготвяме храната в собствената кухня и да не се доверяваме на никакъв производител - особено, когато се отнася за деца
Всяка тестена храна подложена на топлинна обработка отделя акриламид. Едни мекици да си опечеш и те ти акриламид, колкото ти душа иска. Вреден е, споер няма, обаче май друг е върпоса. Тази фирма пак какво, на кого на плати?
То туй не беше случайно - все пак избитите бяха в Израел. За Хуманата става въпрос, нали?
Приучване към изкуството да оцеляваш във всякаква среда. "Оцелява не най-силният, а най-приспособимият." :-)
Все още се мълчи по въпроса, че много храни за деца, а и за възрастни, съдържат секретно вложени в тях опасни ваксини. Те могат да причинят редица заболявания - от сенна хрема до детски паралич и аутизъм. Естествено, това е проект на САЩ и Китай - а ние сме опитните зайчета, върху които бива тествано новото поколение нановаксини. Планът е ясен - целта е цялото човечество да бъде ваксинирано и да подлежи на пълен контрол от страна на правителствените и фармацевтичните организации.
По "Хоризонт"чух един разговор,от който разбрах,че на българския пазар не се предлагат бисквити без палмово масло в състава им. Даже говорителката изрази желание да проверят как стоят нещата,но какво стана-не знам.
е само за наивници.Дори и в селските градини не е вече био защото никой не знае какъв дъжд вали и с какво ни пръскат отгоре. Чиста продукция имаше преди 60 години,дори и в изобилие на мижави цени.
Явно облъчването с турски и индийски сериали върви по план. А за ваксинирането с бисквити - не знам.
И тогава нямаше, тогава се знаеше, че инжектирали доматите с смес от урина и тогавашното веро за да узреят по-бързо.
Просто такъв е балканския манталитет, не само в БГ а и в Гърция и Турция, тука бизнеса не гледа дългосрочно на нещата, всички от земеделеца до "големите" бизнесмени, всички гледат за кратко да изкарат големи печалби.
си го чувал,в кръчмата след третата ракия ли???? Блокове по нам колко си декара....нямат обиране,той тръгнал със спринцовката:))))
Първите домати винаги са били най-скъпи и преди и сега, нали си даваш сметка, че не трябва да берат целия блок от 100декара
Акриламидът е една от съставките за приготвяне на гел за разделяне на белтъци по молекулно тегло и/или изоелектрична точка - използва се в биохимията. Всеки ползвател знае, че е силно токсичен, канцерогенен и тератогенен - с него задължително се борави със защитна маска и ръкавици. Откъде се появява в тестото след топлинна обработка не ми е ясно и ми звучи зловещо.