Клонирани пържоли ала Франкенщайн

Европейският съюз е на път да разреши консумацията на т.нар. “клонирано месо“. Защо обаче тази тема предизвиква у мнозина ужас, щом “новото“ месо е всъщност като всяко останало.

Обратно в новината

Коментари - Клонирани пържоли ала Франкенщайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако стане възможно добиването на месо от месо, това би било не само проява на хуманност и етика. Що за промит ум може да каже подобно нещо? Това че животни се гледат нехуманно, не означава че не трябва да се гледат въобще или че не трябва да се яде месо. Още по-малко означава, че трябва да се правят подобни гнусотии като клониране на мускулни влакна. Човекът се изживява като създател, но нито е дорасъл за това, нито пък е негова работа. Иначе ако някой иска да си клонира и модифицира храни за собствена консумация--прав му път (той сам ще си търпи последствията). Но ако гледа да го пробутва на другите със всевъзможни пропагандни средства, тук навлиза в забранена зона. Човешката глупост и самозабравяне нямат граници.

Тези, които са писали статията, наистина не са учили биология, когато е трябвало ;) Иначе нямаше да сравняват генното модифициране със засаждане на растение от клонка ;) Клонингите са създания - животни или растения - които нямат биологичен баща, а само майка. Срещат се навсякъде около нас в природата - ако вземем например чепка от цвете и я посадим, резултатът е клонинг. - по тази логика 90 % от растенията са клонинги, защото не им трябва присаждане или пчелички;), за да се размножат ;) И никой не им бърка в гените, та да се дават за сравнение ;)

Някои форумци се държат като генно-модифицирани:)

Има и по-лошо - Станишката да не вземе на прощаване да ни клонира старите заплати завинаги...?!

Тома Неверни,от тези органи се получават семената за размножаване,и то е същото,като да откършиш чепка!В никакъв случай не става дума за генно модифициране!Това не са полови органи в общоприетия смисъл,а по-точно размножителни органи.

Абе човек, като си прост по-добре не се обаждай за да не ти личи. Според теб хляба, който си купуваш от магазина от каква пшеница е направен? Ако не е генно модифицирана няма да издържа на болести и резки климатични промени. Институтите в България от 40 години насам правят такива разработки и то успешни. Ама простите хора като чуят генно модифицирани си мислят за радиоактивно облъчване :)))

По дяволите, не питай за неща които се учат в началния курс! Половите органи на мушкатото са тичинките и пестика!!! А тези които искат бабините домати да знаят че гумените домати не са клонирани, а са от лоши но удобни сортове.

А пък аз се чудя що две кебапчета започнаха да се лаят едно друго.

Хубава статия , Браво , нямам какво да добавя :)

О свещенна простота... Не мога да вдяна защо хора, които нищичко не са запомнили от школските уроци по биология и малоумни домакини с радост тъпчещи децата си с колбаси на промоция от 30 годишно замразено месо или пък т.нар. вегетарианци нагъващи генномодифицираната соя, са тръгнали да вряскат и да си показват невежеството тука... Ясно е, че домашната кокошчица си е най-добре ама аз лично предпочитам да има клонирани пържоли срещу по-малко гладни хора, че да не вземат да дойдат сомалийските пирати и в Черно море

леле,какъв е тоя автор бе,то бива бива некомпетентност,ама чак пък толкова... защо изобщо се захващат хората да пишат или коментират нещо от което изобщо не разбират,толкова непросветени биват заблудени по този начин...

Ааа не това е прекалено вече!

От къде на къде засадена чепка мушкато било клониране?Как могат да сравняват животните с растенията?Може ли авторът на статията да ми каже кой е половият орган на мушкатото?

Ясноооооо ,като ви трябва да се въведе някоя простотия на големите концерни за бясно много пари ,платените им малки драскачи ти докарват от 20 кладенеца вода за да ти докажат ,че гъза е свързан с лакътя !!!

Малоумни,малоумни,но скоро тези извратени малоумници ще надянат такъв хомот на цялото човечество,че човек ще завижда дори на домашните животни

Вижте на какво приличат тези, които от десетилетия ядат такива храни и ще видите дали са безвредни.

Не че телетата, тъпкани с хормони и гледани в клетка, са по-добри, но това вече е пълно извращение и сериозна крачка против природните закони. Да му мислят тия, които ядат месо...

ne sam prosveten po temata, no lipsata na genetichno raznoobrazie niama li da dovede do neobratimi posledici za evoliuciata, adaptaciata i drugi procesi daljashti se na biologichno raznoobrazie. Sigurno li e, che konsumiraneto na edno i sashto teleshko naprimer e ednakvo za organizma, kakto konsumiraneto na teleshko ot razlichni jivotni ... niama li tova da dovede do problemi s imunnata sistema na horata. Prilicha mi na ideata za Noevia kovcheg i kak cialoto chovechestvo se hrani ot 2 kravi, zashtoto vsichko drugo e proizvodno na tiah. Predstavete si kak cial otrasal jivotnovadstvo go niama, a mesoto se pravi v laboratorii ot ...drugo meso. E, az edva li shte go dojiveia, no shte ima hrana polezna za bogatite i evtina hrana za ostanalite

пълна манипулация!:) не бях чел такава статия... опитват се да ни убедят, че виждаш ли естественото е по-лошо от изфабрикуваното! айде бе! да баба ми доматите са 100 пъти по-добри от всякакъв мутирал внос... И както е писал тук един човек:Аааа благодарим! Да си ги ядът те. Аз съм по натуралните неща!

Емиляне Лилов, щом клонираните продукти са толкова безобидни и обичайни в живота ни, я дай от твоето тяло да клонираме една жена, че сам да си го туряш на собствения си клонинг!

затова - друго си е домашна кокошчица

maloumna statia, pisana ot maloumnitzi. Raki zna4i e kloning na grozdeto, taka da razbiram. A kalema na grozdeto, deto dedo e posadil, e kloning na hasmata na kom6iite! Ebasi absurda- zna4i az pija vino ot klonirani pra-balgarski sortove, leleeee mnogo sam gord! A kato hranim svinete s genno-modifizirana i obogatena, na vsi4koto otgore hrana, polu4avame svinski grip bonus?!! Tva taka li da go razbrah, izbinjavam se, 4e sam tap da popitam! A tapite hollandzi, neka si jadat repite sadeni v pamuk kolkoto si iskat! Moje da e v Bio-pamuk, otkade da znae6!

Е, това не биваше да го публикувате. Сега, като се установи, че за размножаването не са необходими два разнополови индивида, какъв прогрес ще бъде отбелязан в редиците на обратните у нас. Какви паради ни чакат, какви тържества... и свободен избор на партньори, и съжителство и какво ли не още. А църквата на какво мнение е по въпроса? Относно яденето на такива меса: Ами че ние сега да не ядем нещо по-качествено? И дали генномодифицираните храни не са по-добри от пилешкия и пуешки прат, млян заедно с костите, перушината и карантията за храна на кучета и котки (на запад), който е и основна съставка на колбасите нашенско производство? Нашенци са свикнали на всякакви изненади, няма лошо, важно е количество да има, и ако може да е евтино...

Извратена работа.. проблема е в неясните последици от консумацията на тези продукти. Прекалено малко време е изминало от появата им.

Аааа благодарим! Да си ги ядът те. Аз съм по натуралните неща.

Това е тая статия. Не отъждествявайте клонирането с генното модифициране това са съвсем различни неща! И как искате да се оплакват хората като никъде на етикетите не пише, че храните съдържат генномодифицирани съставки? Ако пишеше мислите ли, че някой щеше да ги купува?

Има и по-лошо - Станишката да не вземе на прощаване да ни клонира старите заплати завинаги...?!