Засякоха тонове развалена храна в помощите на БЧК

Тонове негодна храна са засечени в складовете на Българският червен кръст (БЧК), съобщи bTV. От Агенцията по храните уточниха, че става въпрос за около 50 т развален зрял фасул.

Обратно в новината

Коментари - Засякоха тонове развалена храна в помощите на БЧК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е новина. Новина ще е ако храните са годни. Тези организации само прибират комисионни от фирми, за да им пласират негодните храни. Кой ти мисли за хората? Преди 3 г . баща ми 100% инвалид получи храна от социалните 30 пакета "Маги малки тайни " сос за риба, с изтичащ срок на годност след 15 дни. Пълна подигравка.

Напишете фирмите доставчици и пакетирали.Още от минали години сърми в кутии се изхвърляха масово ,защото бяха негодни.БЧК и Правителството слепи ли са или на социално слаби може да се пробутват негодни храни , а домове за сираци и приюти за възрастни стоки с изтекъл срок на годност.

Ако успеем да подкараме Подхода за Управление с/чрез Работни Групи --предполагам бихте се съгласили, Колега, че просто няма да има как да се стига до подобни ...(аз-лично няма думи за описание)

Изходът е този боб ние на свой ред да го продадем като помощи на американците в момента. Нали има ураган там.

От БЧК били изненадани.?! Най-вероятно са изненадани, че информация е излязла на бял свят. В БЧК от години се въртят далавери с негодни храни и едни хора прибират едни делти. Много интересно ще е да се направи сравнение между фонд работни заплати + бонуси на администрацията на БЧК и парите дадени за помощи - Ще ви настръхне косата.

Б.Б. да вземе да им се поскара и напляска.

Трябва така да се направи, че да се стимулир нашето родно производство и няма да имаме нужда от внос на каквито и да е буклуци откъдето и да е. Неразбрах само тези храни или помощи не се ли проверяват от агенцията по храните та тогава да ги дават на бедните!!!???

"Разваленият боб е доставен от страна член на ЕС, но е била пакетиран от българска фирма - доставчик, избрана при обществена поръчка от Държавен фонд "Земеделие". " Храната е от страната член на ЕС.Какво не ясно? А доставчик е български.Така ви обича Запад, че подпомага за пари, разбира се ,с това,което трябва да бъде унищожено,тъй като представлявя опасност за здраве.Покланяйте на него,а той ви се смее.И всяка година се повтаря същото.А помнете ли развалената царевица от САЩ?

боба веднага да се раздаде на циганките, дето реват за социални помощи. може и по 2 дажби /циганка

Тодор Живков ще се обърне в гроба. От страна, която раздаваше помощи се превърнхме в кофа за смет, благодарение на петата колона която 23 година съсипва България в угода на чужди интереси. Хубаво, сменихте чл.1 на конституцията, направихте партии, но ЗАЩО СЪСИПАХТЕ ИКОНОМИКАТА, клона накойто стоим.

Къде е прокуратурата??? Защо не се е самосезирала??? За какво им плащаме заплатите на тия високомерни безполезни търтеи????

Нищо ново под слънцето.Най учудващото е,че са хванали развалената храна.По новите стандарти за контрол на безопасността обикновено калпава и негодна храна се хваща едва когато някой пострада.Всичко останало се случва след сигнал или на случаен принцип.Този път май пак добрата стара "случайност" е дала гръб на инспекторите и потребителите.

Е как да не я хванат след като се виждат буболечките в нея?!

Че какво като се виждат.Това не е основание.Има си правила.Или проверка на случаен принцип или сигнал.Няма регулярен контрол.Просто няма.По новите ЕС правила приети и от БГ обектите се делят на 3 категории нисък,среден и висок риск.Единствено високорисковите са под постоянен надзор, другото е на периодичност - веднъж месечно;на три месеца или половин година.Склад за пакетирани храни се проверява като нискорисков обект.Явно нещата са били много зле за да се стигне до сигнал и проверка.иначе по документи всичко е винаги ОК.Ей за това сме на този хал.

Щом е пре-пакетиран тук, защо не допускате да е подменен с изостанал български и прибран този от Европа?

Няколко комунизирани маймуна веднага ревнаха да обвиняват Европейския съюз!Без да съобразят, че ЕС дава само парите, а този, който е взел от ЕС парите, сиреч българските управляващи мафиоти, намират отнякъде продуктите и ги разпределят, уж към бедните хора!Щом е имало "препакетиране" в България, ясно като бял ден!?По голямата част от парите, за храна на бедните, са окрадени!Купени са на нищожни цени негодни храни, кой знае откъде, а бедните да го духат!Гнусна, българска вътрешна далавера, плачеща за поне десетгодишни присъди!Ако пакетите идваха от западноевропейска държава, хайде обвинявайте!?Пакетите обаче са български!Нейсе,забравете!Вече е заметена и тази далавера!

Комунизирана маймуна си ти или само маймуна, ти си избери. Фасула е закупен с пари от ЕС и от държава члнка на ЕС- чети внимателно. Дали при пакетирането тук е станала далверката това е друг въпрос.

Боба е произведен в Китай и внесен в Германия, от там ни го препращат, щото са видяли колко струва. Внасяме боклуци, с които ни убиват, а къде е хубавия български боб? На този боб не пише ли - екологично чист, щом има червеи ? Сега да им го върнат и да искат обезщетение. БЧК да не внасят чужд боб, щото си имаме наш.

Ммммммммм вкусно!!! Боб с мръвка!

Видяхме ли сега как ни помага ЕС? С червив фасул. Така е и с всичко останало. Хак ни е. Че при нас всичко минава и все се кланяме, и все сме на всичко готови... Колкото по-скоро напуснем, толкова по-рахат ще бъдем. Да не се заблуждаваме. Иначе ни чака Гърция.

Имаме страна с плодородна почва, която не използваме ( Луканов, Младенов, наследниците на Живков създадоха мафия, която разруши цялото ни селско стопанство ). Срамота е да ревем за помощи, вместо да си помогнем сами ...

няма да стигнат до бедните. Гавра със сънародниците.

да не се окаже че фирмите пакетирали бобеца, са го подменили с нашенски или китаиски пълни с червеи.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най вероятно, на 99 % си прав.В противен случай в тази фирма за пакетаж ,работят слепи хора..Да се накажат, цял живот боб да не опитват!!!

по-скоро доживот на зрял боб ...с червеи по Великден и Коледа.

Та това най лесно може да се провери. Нали на границата трябва да е минал фитосанитарен контрол.

какво е станало при препакетирането ! Отначало помислих и за доставчиците, но след като прочетох за препакетиране....!! :))) Това разбира се не снема отговорността от всички отговарящи за процеса !!! Ама реална отговорност - да ги заболи !! Позор - при гладуващи хора...!!

Голям срам! По стара традиция за благотворителност се дават стари и непотребни неща, в случая - стари храни!

Храна купена с европейски пари изведнъж се оказва развалена!!!!! - това е новината! България - страната с тарикатите!!!!!! Не ти трябва да учиш, за да измислиш далавера, а просто да платиш обещаното!!!

Хайде стига с тези лабораторни тестове, защото в лабораториите на агенцията по храните работят само некадърни хора с още по-некадърни шефове! То е ясно, че зърнен продукт с червеи не става за храна, какви тестове. Ами сега да си направят проверките както трябва, не в комисиите да има само невежи ченгета!