"Храна няма да има" - как настанените в бази бежанци бяха оставени гладни с дни

Според решението на щаба, ангажиран с проблема с преместването, разходите, които се покриват, са 15 лв. за настаняване, ядене не е включено

Обратно в новината

Коментари - "Храна няма да има" - как настанените в бази бежанци бяха оставени гладни с дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли укрите как ни ,величаят ,помежду си?-ОНИЯ ЦИГАНИ, -БЪЛГАРИТЕ.

Тези Които са останали в усрайна да не би зеления да ги изхранва и да им усигурява всичко безплатно ?

Питам се защо не се сурнат в Израел!

Не им е лесно, да си оставиш дома, работата, страната, и да не знаеш дали ще оцелее, бащата на детето ти, или сина ти... И да бъдат тратирани по такъв начин е нечовешко.

А тези който са там не бягат от войната на тях лесно ли е им?

Украинци, руснаци, българи, имат общ произход, братски народи сме, ако не им помогнем, значи сме злодеи

За хората, бягат от война, трябва да им се помогне, на всеки народ може да се случи, не дай боже

Стела Николова да измоли кинти от Ицето Иванов и от Америка за България.

Разкарайте тези боклуци от България!

Онзи зеле сума ти пари смъкна от краварите и фарсула лайнен искайте от него нали много е загрижен за поданниците си.

Много българи гладуват и стоят на студено ! Те на кого да се оплачат?

Направо се просъзявам от този леко простоват, но без фалш и съвсем истински българин. Много гостоприемен и работлив, умен и голям любовник, плюс специалист по жени, футбол, политика, война и ваксини, който смята, че единственото нещо, което няма срок на годност е благодарността към руснаците. Всяка друго нещо е с "Да се ползва до еди кога си. Умерено!" залепено през средата... Освен, ако не е някоя благина за него. Тогава благината, трябва да се удвоява всеки две години, иначе не е честно... И никога да не се споменва за нея, щото дразни такова натякване...

Да потърсят по програмите за временна заетост. Или някакъв друг необходим труд. Само майки с деца до 2г. и болни да са на държавна помощ. На останалите да дадат работа да се издържат щом искат да остават тук.

Защо до две години? До една. Една коза ще гледа по 5 6 и така са в хотел. Ще ги гледат на ротация.

Да питам - къде е зельонският с непрания потник? От 3 дена не е давал изявление? кво стана? Нашите пенсионери с по 300 - 400 лева на месец - като платят тока, водата (топла и студена), лекарствата - какво им остава да ядат? Задачата е с повишена трудност, от сборника по висша математика за издържане на изтип - Оцеляване на българите в условия на див и жесток капитализъм ;) Сори, ама не мога да ги мисля укро нацистите у нас с какво и как оцеляват ! Кат не им изнася - пътеките и към Херсон - той е техен в момента !

Милиардерът Порошенко да им изпрати храна и шоколади от Швейцария.

Излиза че хем отделяме по 15лв на ден от бюджета, хем не се знае при кого и за какво отиват. Браво!

Престанете вече да ни занимавате с някакви готованковжи лицемерни които непрекъснато в продължение само консумират безплатно, докато мнозинство от българите се чудят с това в джоба си какво по напред да направят.. Колко българи в продължение на месеци живеят безплатно при хотелско настаняване и изхранване??? 375 лева подигравката със залетите в Карловско еднократно на семейство са по малко от това що за един украинец се дава от джоба ни..Като искат да ядът да бяха взели да работят или да се прибират там от където дойдоха,

Херсон е свободен, чувствайте се поканени.

Напротив! В 15-те лв, отпускани от агенцията, трябва да се включва нощувка ихрана 3 пъти дневно.

Да помогнат на сметосъбирачните фирми както бая българи правят вместо непрестанно да искат.

Ние сме от 30 години в икономическа война и резултатът е че губим по 100 000 души годишно. Дотук 3 милиона българи в България по-малко. Децата и пенсионерите плюс администрацията и братчедите - ето ти 4 милиона, издържани от 2 милиона работещи. Най-бедната държава в ЕС със африкански заплати и европейски цени. Някой на запад да се е загрижил нещо за нас? Украйна да се е загрижила за нас?

Нека да си ги прибират евроатлантиците от Европейския съюз и да се махат от България.Украинците са паразити които са мързеливи и чакат на готово.

Не ми пука за укрите.

Като нещете лагер, лагерите ще дойдат.

И кой от къде е

едини и пиини ние включено..хахаха укромишоците да папат на зелю ташаците. слава україні .муухахааха

поне ще им отслабнат дебелите задници. Една слаба украинка не съм видял, по 1дка задници имат.

Христо Носа и Глиста Мирчев няма ли да занесат малко ядене от семейната трапеза на гладните хора? Тъкмо ш ще отслабнат тези две лоени топки. Джуджето-генерал, Поплювналиев, Сюлеймам Пасе, Диво Минджев, къде са евроатлантиците? Един обяд няма ли да им сготвят на бежанците?

Чувам че украинките започват вече да раждат. А къде са ги напомпали, тук или в усрайна.

Какво значение има? Ти ако можеше да се докопаш до путка нямаше да питаш!

ivan nikolaev kirov

До такива миризливи питки ли? Че аз сам ще се науча да си го лапам ама при тия зарази няма да ида. Та те ромките са по чисти.

Tina

Ало доброволците, знаете ли ,че има българи, които нямат и 15 лева на ден, някой помислил ли е за тях. Защо така ентосиазирано защитавате хора, които са дошли тук със скъпите си коли и пачки в джобовете Ако нещо не им достига в базите, да си го набавят с лични средства, стига сме хрантутили тоя и оня, а българите да умират от глад, студ, болести. Бягащите хора от война са благодарни и на малкото, което им се дава.

Тая па, за какво да мислим некадърници, дето не могат за изкарат 15 лева на ден? По добре без тази безполезна сган. А украинците както казахте имат пари поне тях да приберем. Парите, не украинците ама няма как - вървят заедно

Много си прав но хората са заблудени

Само не ми казвайте, че някои е дал на хората да ядат бисквити и ФаФли от 1 лев. От къде я изкопахте тази снинмка?

Тези които са гладни и болни чемоданите, автобуса и в Киев. Зеленски да си ги храни и лекува. Безплатния туризъм и безплатното лечение свършиха. Паре нема. Нито за украинци, нито за българи.

Вход само за американци, нали?

В украйна

Абе, цигани, араби, украинци, мечки, кучета, кокошки, ефки... а за бедстващите български пенсионери все няма.

Кой ти говори за тези с 200лв сметка в Лидъл и джип(може да им е единственото останало)... Може да има 2000-3000 които нямат никаква възможност за издръжка. За тях трябва да има подслон( 2-3 в стая, температура 21-22 градуса зимата, храна 1600-2000Ккал, елемнтарна медицинска помощ) възможност за работа, училище за децата.

Домъкнали се в най-бедната държава в Европейския съюз /и не само в ЕС/ и ИСКАТ, ИСКАТ, ИСКАТ и ИСКАТ. И колкото повече им се дава толкова по недоволни са. И България не е място за скъпо струващо БЕЗПЛАТНО лечение на украинци. Българите мрат на стълбищата на болниците, хем си плащат осигуровките и не само осигуровките. Да ходят да ги лекуват безплатно в Германия.

С безкрайните си претенции за лукс и какво ли не още, и заради въпиющата неблагодарност украинците направиха така, че всичко живо в държавицата неистово да ги мрази. Да събират чемоданите и да се махат. Свят широк. Тук вече никой не ги иска. Дори простите и продажни политици.

Не всички са с претенции. Познавам такива, които нямат и съвестно работят. И не всичко живо ги мрази...

Тези които работят не реват по медиите че са гладни. Въпреки че и те са гладни и живеят в недоимък както и много работещи българи.

Да им се намери работа каквато и да е работа да изкарват за храна и спане. Всеки е гостенин известно време а и колко време седяха по хотели на морето - безплатно.

Путинофилите. Тъй като знам, че свободата на словото ви е е важно искам да ви кажа нещо. Да ви еба майката...

укропе, Путин правилно ви разката фамилията !

Дебилите, не всеки, който не скача, е "червен" и не всеки, който не ще да храни украински бежанци е "путенофил". Деба изрода, дето си се помислил за умен, "демократ", "евроатлантик", "толерантен".. и другите простотии дето ти се вихряп в празната, промита кратуна.

И ние на твоята и ние

Твоята спря ли да ти дава?

Руските тролове са нощна смяна. Драскайте за 5 копейки, че скоро и вас ще ви могилизират, а средно преживявате 5 дни на украинска земя.

Козяшките само дневна ли сте

Тези от парламента да им добавят по 5лв за храна на ден , а не да пращат оръжия . А пък ние сърбаме попарата дето Зеленски я надроби - санкции->100% инфлация , но нищо , да им помогнем , но да не пращат оръжие , онези фашисти в парламента .

Кофти е че са без храна но не може да ги храним безкрайно. Помощ се дава до определено време след това трябва сами да се уреждат.

Тая вечер младо семейство нещастни бежанци пред мене в ЛИДЛ направи сметка над 200лв и разтовари количката в мизерен джип със затъмнени всички стъкла ,по моя оценка за около 100-120к.

Да изберат - оръжие или храна.

Вашта мама гадни руски свине дето пишете тук,как може да се радвате на нещастието на бежанците? Дано Господ да го изпрати на вас!

Кой издаде "разпореждането"? "Казусът касае настанените в бази, а не тези, които останаха в хотелите и с разпореждане ще могат да бъдат в тях до 24 февруари 2023 г." Чака ни дълга, гладна и студена зима, благодарение имено на украинците. КОЙ, ПО ДЯВОЛИТЕ, РАЗПОРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СТОЯТ ПО ХОТЕЛИТЕ??? С КАКВИ ПАРИ??? Щото, ЕС вече спря финансирането. А както се оказа, повече от половината, сме го платили от джобовете си.

Нито тежка нито студена ще е зимата Температурите няма паднат толкова - очаква ни общо взето топла зима Газ също има - цената като цяло пада - друг е въпросът защо цените в магазините се покачват. Защото сигурно и те чакат апокалипсис. Парите от ЕС все още ги давали, нещо служебното правителство не знае или не може да ги усвои - страдат невинните

Всяко нещо си има край. Гостува се три дни, след което стопанина обръща обувките на гостите с носа към вратата. Време е гостите да си вървят !!!

Ма те са свикнали да точат парички от ЕС, та и собствената си храна не си спомнят да са плащали някога.

След като Обединена Европа не успя да срази Русия за две седмици, и войната се проточи, а европейците изпитаха на свой гръб удоволствието от превръщането на довчерашните украински гастарбайтери в украински бежанци... отношението на европейците към укранците поголовно взе да се променя, а България просто следва европейската тенденция... "„Проблемът с нашите бежанци скоро ще се усеща все по-остро, ЕС намалява финансирането, а първоначалният импулс в обществото на Запад се измества от твърд прагматизъм. Бежанците се изгонват от Европа под различни предлози, а програмите за адаптация не работят. На Запад са готови да избират/филтрират само необходимите специалисти, изсмукват мозъци и работни ръце, за да покрият нуждите си. Останалите просто не са необходими, те ще продължат да бъдат изтласквани към Украйна, в ЕС отношението към бежанците от Сирия/Либия/Мароко е много по-добро, отколкото към нас, ненужните се изпращат на боклука “, пише украинският Telegram канал Resident."

Смешното е, че ако западният бизнес вдигне заплатите вероятно ще си реши проблема с липсата на кадри далеч по-евтино отколкото му струват тези мигрантски/бежански акции и последствията от тях.

Така трябва. Първо няма джакузита, а след това и храна. После им се спира и водата. Дано се сетят да се махат от тук. Лентяи и дезертьори.

да вървят малко по на Запад. При онези, които ги поощряват, хваляти и им пращат оръжия. Там да ги хранят в каквито си искат хотели.

Трудно е да се отделят наистина нуждаещите се от екскурзиантите. Сигурно е, че всички трябва да бъдат нахранени и подслонени. От там нататък вече може да се мисли по някакъв начин да започнат да се самоиздържат, но не е спешно и не е сезона за това. Смятам, че една умерена порция от млади украинки могат да бъдат успешно интегрирани и да заместят част от емигриралите нашенци. Само не бива да са на големи групи - по 3-4 и разпръснати по градове, села и паланки.

За всичко друго съм съгласен, но за украинки в България, не съм съгласен!!! Да си взимат другаде!!! Благодаря!

Стр...секретно! Тези май са поддръжници на Путин!? ...... Изведнъж на Слънчака и в собичка с многото звезди.