”Хаят” ще строи хотел в София на мястото на ”Сердика”

Една от най-големите хотелски вериги в света влиза в България с висококатегориен хотел (клас "пет плюс") в центъра на София.

Обратно в новината

Коментари - ”Хаят” ще строи хотел в София на мястото на ”Сердика” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веригата е с наистина луксозни хотели. Била съм в техният хотел в Солун и е невероятен и като интериор, и като екстериор и като качество на обслужването. Колкото до новата височина и промените по сградата - на снимките на проекта не се вижда сградата нито да се надстроява, нито да й променят фасадата съществуно. Като цяло, до колкото вижда се запазва в архитектурен вид. Не е лошо да имаме и от тази верига тук. А за това, че ще се напълни с наркопласьори, мутри и проститутките - то къде в София ги няма? Поне за последните - едва ли ще пуснат долнопробните ... надявам се.

ПРОДАЖНИЦИ - МУТРИ - КРАДЦИ

ПАМЕТНИКА НЯМА ЛИ ДА ПРЕЧИ НА ХОТЕЛА - ДА ГИ КОПАТ ДАНО

Рекламите са хубаво нещо. Дайте да четем, пък после ще решаваме, какво да правим с Вас.

Искаме си киното, а не поредния лъскав хотел, пред който ще се събират мутри, пачаври и заблудени чужденци.

После ще го продадат на турска компания- като болницата Токуда.

Дано Господ не позволи да го съборят и обогатят отново червените селяни, а да се реновира старата сграда. Все пак това място носи много носталгия за много софиянци.

Е то така всеки може. Подарете ми и на мен нещо, пък ако искате ме наричайте "инвеститор", ама това си е далавера от всякъде.

Ей, не се накрадоха,няма насищане , ама както казва народа ,ковчег с джобове ,няма.Сълзите и клетвите на онеправданите ще ги стигнат

Ей, голям зор видяха докато го съсипят хубавия хотел.То не бяха умишлени пеалежи, а преди тях нещо значително по-лошо,измислена приватизация.Сега вече 16 години стърчи облицован в разни парцаливи плакати,служещ като гротесков фон на паметника на Васил Левски.Може в духа на новото време на негово място да се направи паркинг за маститите гости на хотела

""Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, - грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! """

И бесилото на Левски ще стърчи със старшна сила в сянката на един хан... Пфу!

И то турски хан!

Ало "Лукойл България" Валентин Златев пари за хотели има , а да плащате данъци не искате.

ще е най-хубавият хотел в света!-каза Ангелкова, но също така - за българите - хотел "Хуят".

Сградите около паметника Левски са 5-6 етажни строени заради паметника в полукръг .за да е рентабилен този хотел трябва да е на поне 15-20 етажа ,ще стърчи като пилон на пъпа на София ,при всички случаи мястото му не е там ,никой няма да строи скъп хотел на 4-5 етажа както е сегашният защото няма да има достатъчно стаи ,апартаменти ,заведения и т.н..

после не били комунистите.... накъдето и да се обърнеш все другарски червени з...дници.... иначе на ненормалниците в булгаристан на доган ЕС и САЩ им виновни.... ниновица цветенца поднася на тошо, златтев хотелче строи пет звезди, боко пък не си скъсал бекапарската книжка... иноче президента ви виновен, уроди червени

А, той щото не е комсомолец президента, хич! Нали и той е от същото котило.

Мястото би било подходящо за други цели-Близостта му до доста интересни културни паметници е предпоставка за друга функция-Не е естетично дори срещу паметника на Левски и виждащата се канбанария на Александър Невски да се плюсне един лъскав хотел- В този красив кръг в центъра би могло да се направи нещо по смислено и целесъобразно да не кажа атрактивно-Има достатъчно други места в София и за хотели-Как съсипаха едно хубаво кино-Това беше централното кино в София- Беше и уютно и приятно вътре-Спомени

Какво отношение към една изключително частна сделка има Министерство на туризма???!!!???Познай къде е далаверата?

НОГО УВАЖАВАНО ЧИКАГСКО СЕМЕЙСТВО ОСБОВАТЕЛЯ НА ВЕРИГАТА ХАЯТ СЕ КАЗВА АВРАМ ПРИТЦКЕР - РОДОМ ОТ КИЕВ - БИЛ Е АДВОКАТ НА ЧИКАГСКОТО ПОЛИТБЮРО НА ДРУГАРЯ АЛЕКСАНДЪР КАПОНОВ :))

за инфраструктурата, за просперитета на въпросното семейство.

На това свято място, където е свършил живота на нсй великия българин е срамно и позорно да се изгражда скъп, луксозен хотел , свърталище на мутри, бандити и проститутки. Фъндуркова е получила тлъста комисионна за тази гавра, Господ да я убие.

Едни престъпници са се сдушили с други в България.Хаир няма да видите.

Хаят в превод живот.Ех живот ли бе да го опишеш!

Това срещу паметника Левски ли беше? И без това там движението е натоварено, дайте да го запушим съвсем? Тия съвсем са изперкали. В София има достатъчно хубави хотели, за чий ни е още един на кьоше? Човек може да си помисли, че ще се събират световни лидени или Магате най-малкото. Явно мнооого пари са крадени и трябва да се приплакнат!

Хубавите хотели в София са само 3. Така, че Хаят има място и промени доста пазара.

От далече ти личи, че не си от София.

Жалко за хубавото кино!

Ако си била на кино в кино "Сердика", отдавна не си момиче, ама нейсе, дано поне не си поетеса! От години по времето на Текила бар, нямаше кино. Хотелът се превърна в бордей и накрая го подпалиха и разрушиха. Защото са подлеци, които продадоха центъра на града, за да се затъмни паметникът на Левски от руски пълномощник, който взе да се забавлява със строителство, докато е начело на петролната и газова асоциация! само глейте какви недоносчета прави комунизма и се чудете после защо волен Сидеров вие като откачен! Какво ще кажете за паметника на апостола на свободата! Че му е хубаво на сянка ли? Че знамето на Хаят ще засенчва българския флаг ли? Че ще унищожим един площад, за да издигнем поредния кривоч петохуйник ли? Баси' инвеститорите майна! Градът е пълен с хотели, в които няма толкова туристи, поне процъфтява ли най- древния занаят? Затова ли ще служи така наречения "Хаят"?

Истината за подпалването е друга. Искаха да събарят сградата и да строят в друг стил. Но тогава управляващите все още имаха мозък в главите си и все още мислеха за България. И не разрешиха да има промяна на стила на площада. Тогава подпалиха сградата, но не успяха с пъкления си план. Сега обаче в мозъците на управляващите е единствената мисъл за лично облагодетелстване и НИТО грам БЪЛГАРЩИНА!

Тоя хотел се чертова като много скъп. Като такъв той ще събира проститутки, наркопласьори, трафиканти. Защото други хора в България не могат да си позволят такива хотели. Или някоя чужда турфирма ще го наеме на цени надро от по няколко долара на вечер за техните туристи. Туристите от чужбина са масово безработни и слабо платени, техните туроператори добре се грижат за собственото си население. А нашите се радват че им идват германски или скандинавски туристи в хотела. Зя масовия българин ще остане само да гледа отвън хотела.

Добър партньор от българска страна са си намерили. Сраснал се със властта човек, ще реши проблемите.

Този урод в женска форма удари фатала на прекрасното ни кино, за да го даде на резаните братя срещу солиден подкуп..Е, явно след като герберастката паплач бъде избесена , ще се наложи да се взривявят доста новопостроени сгради- предимно на турски "инвеститори"...

Трябва да си луд да вярваш че някоя верига ще ти докара класни клиенти в хотелите си в София. София и България са едни от десетките столици и държавички, които влизат в категорията "и други". Ако има с нещо да сме известни в света, това е почти винаги отрицателно. Та тук да почнат да идват класни клиенти, готови да плащат като в Париж и Лондон, хайде малко кацнете на земята.

Няма к'во да видят в София, та културно-исторически туризъм няма да има, ама конференции, що не?!

Софиянци, помните ли... това беше най-голямото и хубаво софийско кино?! Незабравима атмосфера именно там - на "пъпа" на София! И то умря както цялата ни култура...

деер

7 години - 6 - ГЕРБ и 1 БСП......

я май не се получава с ДС

Очевидно тук е пълно със странни хора! Кой е казал че "японци" ще строят каквото и да е. Видяхте азиатец на снимката и почнахте съчинение по тема. Стройтелството и настоящата собственост са на Вальо Златев. Сградата не е обитаема и не се ползва от 7 години. Hyatt са една от най-престижните хотелски вериги в света. Факта, че имат хотели в Сърбия и Албания, но нямат тук говори нас за какво ни смятат. Те няма да стават собственици на обекта, а той ще се управялва на франчайзингов принцип или откупено право.

че е японец. Прави се аналогия с Токуда, която вече е на Аджъбадем, ако правилно го пиша. Ти лично, каква полза би имал от такъв хотел - само да минаваш покрай него и да гледаш лъскавите коли на паркинга, които е ясно с какви пари са купени в България? Щял да привлече - какво? Това ще доведе до повишаване на заплати и пенсии ли?

Хич не се и опитвай да ми кажеш, че трябва да се потисна, защото нямали хотел в София! Ама голям праз! Туристическият бизнес тук е презадоволен от хотели и ресторанти! Нито има събития, нито има бизнес, нито има стандарт, както Виена,Брюксел или Берлин. Хаят е престижна верига, която ще поработи вероятно с франчайз на Златев, който като се поумори ще я продаде или те ще го продадат на поредния вуй, който ще свали нивото, защото общото ниво с години ще си остане ниско.

Не съм съгласен с повечето твърдения. Златев може да е бокл*к, но към този момент хотелите му се управляват добре и предлагат качествен продукт /за пазара ни/. Колкото до какво ме интересува този хотел, всяка световна верига носи след себе си своята клиентела. Факта, че имаме подобно име в София, автоматично ни прави една идея по-популярни и разпознаваеми. Развитият бизнес е добре за всички ни. Не виждам какво е общото между ниските пенсии и дадена хотелска верига. Защо всеки чака на готово да изкара нещо директно от даден бизнес?

Поредната далавера.

като знам къде ще е паркинга на въпросния хотел... на аварийки около паметника :)

5+ хотелите имат задължително подземен (или закрит) отопляем паркинг. Ще се копае на поне 3 нива под приземния етаж. Супер скъпо, но нямат друг избор. Парцелът не е никак малък - отзад, в двора, всички сгради ще изчезнат - бившата печатница и т.н. По-интересно е каква ще е фасадата, защото изискването е козирка с мин. размер 12 метра - т.е. трябва да излиза на платното.. ама ще видим.

Да се подари центъра на София на "Хаят" не ми се струва добра идея. И то точно срещу паметника на Васил Левски!? Ама били инвеститор! И какво от това? Да си купят земя и да си строят на нея близо до летището. Тия ще вземат Сердика, която беше взета от мутрите и поголовно опустошена от общината и ще надстрояват , за да загрозят общия стил на площада. И без това куб нам' колко си е сградата от годините на култа към личността, та сега и "Хаят" ще влязат на място , където няма инфраструктура за колите на гостите. Белите на "експертите" от времето на Виденов и Иван Костов дълги години ще тормозят цяла България.

Чак като искаме да продаваме, вместо сами да печелим от туризъм с високо качество... Като пиша горното имам предвид, че можехме сами да експлоатираме тази сграда с печалба и да я продадем на много по- висока цена с клиентела, а сега я продаваме като разрушена сграда в центъра на града... Има негодници, които не трябва да търпим и трябва незабавно да изхвърлим от властите.

"щот не сме туткун, щот не сме кадърни", другарю Гума. Да откреднеш нещо може всеки, ама да построиш 5+ звезди хотел и да привлечеш клиентела не го може нито ЕДИН българин. Хотела не е като таксито - караш, когато ти се работи.

Само това липсва! В Сердика гледах първия (IV) епизод на междузвезни войни. А сега ще го правят на хотел и след няколко години ще го продадат на турци. И това точно срещу паметника на Апостола на свободата Васил Левски!!! Аман!

а този хотел след това Ветко Арабаджиев ли ще го приватизира?

ще се казва "Хаят Маринела", ще пусне и бели гъски да се разхождат.

Какво да строят тука?Хотели и вериги магазини и всичката печалба да отива за тях,такива са ни законите.Всичко тука е сбъркано.На нищо не можеш да се зарадваш,защото всичко е порочно сътворено тук.Никой не мисли за народа .Никой.

Построй го ти и печели бре! Какво стеняте само. И кой трябва да мисли за "народа"? Всеки от нас има свои си потребности и вкусове и нужди. Сътветно трябва да се създадат възможности на максимален брой хора да си ги осъществят. Такова нещо всеобщо задоволяване на народа няма....

така е вместо да идват някакви си инвеститори , по-добре наши бизнесмени като Илия Павлов , Николай Банев, Пеевски или Ветко Арабаджиев да мислят за народа

хахаха горките тия явно изобщо не осъзнават къде се набиват

Колкото са тук Шератон, Ню Отани Новотел, толкова и тия ще се заседят, а после ще го шитнат на поредните мърлячи. Но като сме лоши стопани ще продаваме центъра на София без пари. Ако това място работеше добре, сградата беше сграда, имаше клиенти и подобрени условия, както в много други хотели, тогава цената нямаше да е като за срутище. Колко сме зле ли? Колкото сме малки душици.

то японците направиха болница и я продадоха на турците. А на Черноморието има толкова свободни терени, че чак 5 хотела ще строят. То тревичка и дръвчета там не останаха.