Коментари - Хонконгските протестиращи спряха влакове в час пик и блокираха движението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези управници на Хонг Конг са същите дебелооки като ББ, ВП и вероятно ги командват едни и същи петолъчки

Просто изпълняват заповедите на Пекин. Хонг Конг е трън в задника на "чичо" Си.

Лицето на демокрацията - рушиш, др*искаш, създаваш хаос вместо организация и ред, и за да те познаят - развяваш американски и английски знамена.

Час пик означава пиков час, но това не е час за пикане, а просто върхов час, час на върхово натоварване.

Даааа... склонена главица сабя не я сече робе. От такива като тебе бяхме 500 години в робство. Левски и Ботев според тебе са вандали създаващи хаос. Де ви намират бе?

Левски и Ботев са били високоинтелигентни революционери и разпространители на велики идеи. А тия са тълпа, робски влюбена в центите на моше-тата.

Избраха ли булинка?

И какви проблеми създават на властите в Пекин като до 2047 година Хонг Конг ще се управлява от местно правителство избрано от местните жители?! Или някой смята че в Пекин много са се притеснили от споменатото "желание", на тези които не искат да си покажат лицата, да превърнат Хонг Конг в самостоятелна държава;)

Ако беше малко с пипе на втория етаж щеше да знаеш, че се борят за свободата си от Китай. Ама си с промит мозък и страхлив мишок търсещ оправдания за това ще е мишок.

То Дзинпин вярно е сред търпеливите съвременните лидери, но докога ли? По-добре тия с маските да не мислят глупости и да ходят да работят. То бива непознаване на географията и съвременните тенденции в политиката, ама техните напъни будят недоумение. Вероятно някой пробва нервите на Пекин... някой от другата страна на Тихия океан...

Китай никога няма да пуснат това което им подари западния свят. Без него са за никъде. Без него дори компютри няма да имат. За това се борят с нокти и зъби за поробената територия.

Без Англия този остров щеше да е същата мизерия като останал Китай. Хората го разбраха и виждат как Китай ги дои като крави. Технологиите са там и знаем защо и защо не са в Китай.

" каза Шарън, 21-годишна маскирана протестираща". Да, има съвсем китайско име. И съвсем обяснително защо протестира. Иска да я съдят в англо-хонконгски съд, а не в китайски.

проколониалните протести в Хонгконг продължават. Явно Великобритания се опитва да си върне бившата колония. И организира цветен преврат. Само че англичаните са подпалили фитила, ама не искат да се покажат открито. Което затруднява протестиращите. Започнали са протестите, ама няма англичанин да ги поведе. И местните дисциплинирано чакат следващата заповед. МИ5 нещо пак се дъни.

хахаха мизерия? ти изобщо виждал ли си някога какво е в Китай? че не си ходил там това е ясно, ама вземи отвори ютуб и напиши на английски (ако можеш) "най-богатите китайски градове" и гледай и цъкай само това ти остава

и какво им подарил западния свят?

"борят за свободата си от Китай"?, хахаха я се върни в училище да учиш история и тогава коментирай

тея платени клакьори ще му изядат дървото накрая

Добре че у нас не плащат толкова, иначе как законно избраният Боко ще управлява на спокойствие?

Значи хем не се показват открито, хем е явно. А вие кога ще покажете комунистите, които явно ви предвождат в писането?

Има маса китайци, които си имат и китайско, и английско име, било то и неофициално. Не си бил в Китай, нали?

Как така хем е явно, хем не се показва?

Ама ти тотално се си в час. То хубаво работиш като трол. Ама поне малко се запознай с историята и темата. Хонконг си е китайска територия, "отстъпена" на Великобритания за 100 години. А "отстъпването", ако се не лъжа беше свързано с опиумните войни. Хайде потърси в нета инфо за двете опиумни войни. И как Великобритания е задължила Китай да пазарува от техните търговци опиум. Като за 10 г това е струвало живота на 410 млн китайци. За неуспешните бунтове. Как китайците унищожават дрогата на английските наркотърговци. След което Великобритания със сила задължава Китай да им заплати загубите. И от това място са парите на английското благосъстояние. Отделно, Китай преди Хонконг набра скорост, по съвсем други причини, Какво да ти се пише, след като си съвършено бос по темата човек. След първоначалното натрупване на капитал от евтини стоки, с наличните пари Китай си позволи да напазарува фирми с развити технологии. И съответно вдигна качеството на производството.

Аз обаче съм ходил в Китай и съм виждал. Малките им градове с по 1 милион жители са по-мизерни от нашите градове с по 50 000. Излезеш ли извън големия лъскав град, картинката се променя много по-бързо, отколкото при излизането от нашата София. И гетата им са досущ като нашите цигански квартали.

Не не съм, а ти бил ли си там? И защо не се представя с китайското си име, ако е такава? Иска нещо да намекне ли? Както обикновено протестиращи в различни държави винаги ни показват плакати на английски език. Защото вече стана доволно информацията и то не само от тази статия, че протестите в Хонконг са английски организирани, с участието на живеещи там англичани.

казваш, такава мизерия е в китайските градове. И да сравним тази мизерия с Манхатън, например. А интересно, дали в Лондон в покрайнините и малките градове не е такава мизерия. Или в Ню Йоркските бунища. Или покрайнините на Москва и малките градове. Горе долу схемата навсякъде е една и съща. Китай не е изключение. е И?

Левски и Ботев за се борили за освобождение на родината си. А тези се борят да се върнат под колониално робство. Това е съществена разлика, ако се не лъжа.

А след като ти си бил онзи ден в Хонгконг, е напълно нормално да знаеш кои са организаторите. Китайците, които контактуват повече с чужденци се представят пред тях с английското си име, защото е по-лесно за запомняне и произнасяне. На всичкото отгоре в там има два официални езика - китайски и английски. Не е от вчера, за да носят всички китайски имена.

За Лондон нямам представа как е, обаче в Германия мизерия няма никъде. Всички малки селца са спретнати, с изблизани улици и съседното село е малък индустриален център. Около Хонгонг вероятно е същото. Остава ти да го намерш къде е на стрийтвю и да цъкаш, а не да ми обясняваш на мен какво ми оставало и да съм търсел най-богатите китайски градове. Ами ако тръгнем да считаме за меродавни най-богатите градове у нас...

Посмали малко! Тогава цялото население на Земята я е имало 410 милиона, я е нямало.

Е какво търси пък Германия тук. Метрполията е Великобритания, респективно - Лондон. те са с влиянието върху Хонконг. Мисълта ми беше, че ако сравняваш, сравнявай добро с добро и лошо с лошо. А не да намериш някой мизерен град в Китай и да го сравниш с Лондон. Въобще това са глупави сравнения. Писах ти, че не съм ходил в Китай. А ти Хонконг, ако те разбрах, не го познаваш само от снимките на Гугъл. Но не разбрах, там и малките ли градове си посещавал, за да знаеш какво е в действителност. Относно богатствата на Великобритания, придобити са с грабежи. А специално в Китай са ги крали и зарибявали с хероин. Нормално е да имат пари и да реализират някъде проекти. Но в момента Великобритания е сравнително залязваща. Ако може да се вярва на техните икономисти. Докато Китай е във възход от десетилетия. И още нещо, хайде да не приравняваме понятието Стандарт на живот към американските и западни норми. Твърде много хора по света техният стандарт въобще не ги интересува. И не става да е мярка и мерило.

Аха, една изкуфяла тиква :))), в чиято пустота още препускат червени ескадрони и се бият двуцветни. Или си прост евреин. На евреите все още им е болка комунизма. Ами ако ми кажеш къде в България има комунисти, ще те черпя. И двойно, ако ми докажеш, че между БСП и комунизма има нещо общо. Ако въобще знаеш какво е комунизъм, какво е социализъм. И еврейският принос, за да се различават :)).

Извинявай, бях останал с впечатление, че поне мислиш. Ако англичаните стоят зад този опит за преврат, според теб дали ще го обявят официално? Нормално да не се показват. Седят с пари и организация. А човече, след толкова цветни преврати, вече и представа да нямаш от темата, тук са налице всички номера на тази технология. Има си схеми, по които се прави. Тук дори не англичаните не са вкарали нищо ново. Явно се те, защото те имат интерес да си върнат колонията. Отделно има и други статии, и интервюта с живеещи англичани там. На база на което съм си оформил мнение и съм написал този коментар. Информацията от тази статия е недостатъчна. Новото за мен е, че се прояви една характеристика на азиатците. Стигнаха до някъде и блокаж. Няма кой да ги води :))). Не случайно техните авиолинии обикновено търсят европеец за първи пилот :))). Според мен англичаните силно са се надценили. Ще се наложи да напускат Хонгконг. Китай няма да ги остави да правят каквото си искат. И то на своя територия. Времената на Британската империя са отминали преди повече от 120 години.

тези се борят да се освободят от Китай Който ги поробва 1279та. За това още като идват португалците 1513 веднага им стават приятели с надеждата да се освободят от робството. Уви. До сега все още са под робство било то бриатнско или китайско. Благодарение на англия обаче са 10000 пъти по-напред от Китай, чиито големи предприятия се създават точно на границата с тях... що ли не са на други места. Любимия ти Хуйвей е точно на границата с Хонконг барабар с всички други големи компании... що така бе?

"Без Англия този остров...." за кой остров говориш? защото Хонг Конг не е остров хаха, земи прочети нещо, учи малко преди да се правиш на много умен

Яд те е, че им плащат повече, отколкото на теб ли, червеникав плазмодий?

живял съм в Китай известно време, обиколил съм половината Китай и Хонг Конг и т.н., в малките градове вярно не е много добре, обаче да ги сравняваш с нашите порутени, разрушени малки градчета е смешно, големите градове обаче са светлинни години напред. Хонг Конг като цяло е по мизерен от повечето големи градове в Китай, тея небостъргачи които ги гледате по снимките са само фасада, зад тях са стари олющени блокове с едностайни кутийки апартаменти, просто ако отидеш там и го видиш с очите си разликата е стряскаща, има по-странични квартали с къщи, там живеят богатите. Хонг Конг е на едно от първите места за най-скъпи градове за живеене, така че ако си мислите, че там живота е много по-добър от Китай се лъжете. да не говорим, че преди да го върнат на Китай, англичаните си назначаваха правителството без избори, та тея протести сега са защото някои хора в Хон конг, между които и много чужденци не искат да стават подвластни на Китай, защото ще трябва да спазват закони, които досега не са спазвали.

Младите хора в Хонконг, Южна Корея, Филипините и др. в този район са демократично настроени, абсорбирали са западната, и по-точно американската култура, език и начин на мислене и на живот. Така че опитите на Пекин да ги набута в централизираната червена тоталитарна система предизвикват масовото недоволство, особено сред младите.

Г-н бг, като гледам на теб главата ти е пълна с англичани, които само до преди месец ги нямаше. Как ти ги наливаха? В България комунистите всички сте се префасонирали на капиталисти. Едни в автентични, а други, които сте си сменили само козината, все се правите, че ви няма.

Като не щеш да ти давам за пример Германия, не ми обяснявай, че навсякъде било едно и също. Освен това и дума не може да става за сравнение между британско или друго западноевропейско провинциално село и китайско, на което преди 5-10 години са му пуснали ток, а 10-15% от населението, вероятно пак в селата, няма осигурен достъп до чиста вода.

на мен никой не може да ми плаща, защото не съм продажен родоотстъпник като теб

пълни глупости говориш, единствено в Хонг Конг и то заради английската колонизация, но в Китай, Япония, Корея изобщо не искат и да чуват за т.н. "американска култура", там си имат тяхна, която си я спазват и не искат да я заменят като нашите продажници. най-големите националисти в Азия, а може би и в света са именно Китай, Корея и Япония

Точно защото мисля, не разбирам кое е явното, след като явно никой не се показва. Изглеждаш твърде сигурен в това, докато си затваряш очите за съвсем ЯВНОТО, ама наистина явното, защото не се крият, осъждане от страна на Пекин на нещо, което не им е работа. А относно блокажа на азиатците... с какво се различава блокажът в Китай и блокажът в Хонгконг? А относно блокажа на азиатците... така са го блокирали, че са все сред първите икономики в света. Психическият блокаж при пилота и лидерството са две много отдалечени неща.

глупости говориш, Хонг Конг е много по назад от Шанхай, Пекин, Гуангджоу и Шъндзен, в последните 2-а града са промишлените им зони не защото са близо до Хонг Конг, а защото им трябва пристанище за да изнасят, а Хонг Конг е нещо като "офис зона" там заводи няма, защото няма място.

От 20 години имам контакти с такива хора, с изключение на китайци, всичките говорят перфектно английски, ползват задължително айфони, слушат изключително американска музика, така че твърденията, че не искали да чуват за "американска култура" са абсолютно смешни.

в англия за същоти , "протестиращите" ще получат такива глоби при блокиране на градския транспорт , че ще им мине желанието да протестират