Десетки пострадали при сблъсъци в Хонконг (снимки+видео)

Над 40 демонстранти са пострадали при сблъсъци с полицията в Хонконг, където 4-и ден продължават протести срещу решението на Пекин да ограничи изборните реформи

Обратно в новината

Коментари - Десетки пострадали при сблъсъци в Хонконг (снимки+видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

либия, сирия, украйна, хонг конг ......... или сценарият е един и същ или тия явления са заразни. ако са заразни то трябва да има нещо като идеология която да се споделя от всички. ако е сценарии - къде ли е писан?

За разлика от другите страни които цитираш, в Хонгконг промяната е в другата посока - от демокрация към диктатура. И за разлика от другите страни в Хонгконг демокрацията и капитализмът са се доказали като успешни.

Ами да го решат проблема китайците прогресивно, да се вслушват в желанията на хората и да се развиват, ... какво толкова. Това е неизбежния път.

каква стана тя - защо хонк конг не се бунтуваше доакто не беше под китаиско управление?, тия студенти сигурно са платени провокатори и сигурно са някаква група от 20-30 човека, а? или просто не са отгледани с комунистическа свобода и лозунги?

Хората от Хонг Конг винаги са твърдели,че не живеят добре,откакто са под китайско управление!те искат да живеят така,както са живели когато Великобритания е имала контрол над Хонг Конг и никой не им е плащал,защото това е ФАКТ!Излезте от собствената си 'кутия'и се образовайте-не е излишно като се има впредвид 'кочината',в която живее България от 1944г до днес включително!

Аз мисля, че и тогава и сега не им харесва. Значи трябва сами да решат проблема за себе си.

До:Глупости. Пропуснал(а) си, че за разлика от Китай(основен език - мандарин) в Хонг Конг говорят кантонски, което също е от доста голямо значение. И като добавка, хората там се гордеят с това,че са британска колония (бивша вече), но все още носят британския паспорт. Китай, колкото и да е силен, все пак е комунистически, а това рано или късно ще се промени. Финансовата мощ на китай колкото реално толкова и мит. Само помислете защо въпреки всичко, богати китайци се махат от там.

От Хонг Конг да викнат на помощ Кинг Конг и ще им разкаже играта на китайчугите!

Нали Ви е много мил комунизма...Само българите свикват с мършата... Долу всички комунисти,ДС агенти,КГБисти и промити алчни мозъци!!!

Урааа. Какво пише после в наръчника по пропаганда?

това и да не го пише се вижда.......

"Започнете енергично да скачате в синхрон с другите промити мозъци на площада." ;-)

Щом в Хонконг се бунтуват, Китай не слуша значи.

Светът ще подкрепи Хонг Конг в борбата срещу червената комунистическа измет!!!

Сега време за "азиатска пролет" ли настана? Жалко за излъганите, но един втори Тянанамън не е излишен,за да покаже на САЩ,че Китай не е Мароко,примерно.

Ама ако се изживяваш като света, грабвай прашката и тръгвай!

Оправихте арабите, Сирия, Украйна, Либия, Ирак. И сега се заехте с дестабилизация на Китай. Много тъпа пропаганда сте. И е толкова прозрачно какви гадости вършите.

Прозрачно, ама си продължават.

Комунистите и мюсюлманите са едно и също-промити алчни мозъци,от които ползата е нулева!

Китайските ръководители са умни! Те знаят: По добре 1000 жертви на Тян ан мън и после Китай - първа икономическа сила, отколкото гражданска война и разруха. В Украйна за нула време жертвите на гражданската война са хиляди, бежанците около милион, толкова са и хората останали без дом. В Китай щяха да са милиони. Така че хонконгските соросоиди са обречени на провал!

Митът за Китай ще бъде сринат!Комунистите са прогнилата част от населението и това злобно съсловие не е в състояние да даде нищо положително на света!

Камо ти вярваш в комунизъм! Такова нещо няма и никой никога не се е опитвал да създава. Както в България, така и в СССР, така и в Китай. Ако щеш и в САЩ и Израел. Сам видя как в България комунистите за миг се превърнаха в капиталисти. Те не изживяха никакво сътресение, не бяха поразени от срив на мечтите и делото на живота им.

Само глупаците подкрепят Китай-балонът се пука!

Китай е велика държава. Дори само повърхностния ни разговор тук ни накара да говорим за древност, стойности, огромни размери, планетарни промени. Това, че някой поплювко ще се опита да се изхрачи върху Китай не го прави по-голям от плюнката му.

17 години и все още не може бившата Великобритания да свикне с комунизма. Защо бе, толкова ли е лошо? Вижда се разликата между свободните до вчера, макар и китайци и нас българите или пък руснаците. Ми овчици сме си...трябва доста да мине, за да забравим комунистическия призрак. А Китай може да се задави с Хонгконг. Другите китайци балами ли са, да не си търсят правата? А кога и руснаците ще се сетят?

На русофилите-комунисти все другите са им виновни :)))))) Хората са живяли в свобода и искат пак да живеят свободно. Ноооо комунизъмът казва, това беше. Потапяй се :)

Е чак след 17 години ли се сетиха. Значи добре са си живели в Китай.

Надничарчетата от ДС-комунистическата партия ГЕРБ не мирясват тук за жълтите стотинки от ДС Цвиникио

Докато червената измет не бъде пометена от всяко кътче на Планетата Мирът ще страда в Световен План!Долу всички псевдо-либерални и социалистически партии,зад които се крие комунистическото зло и пръвържениците му!

я как добре си знаеш урока. Явно участваш в масовката на сценария.

Я колко си надъхан! Искаш ли финасова помощ да отидеш на Тян Ан Мън и да го извикаш това там?

Е зло е, комунизмът за САЩ. Нали точно комунистически Китай изрита САЩ. И сега комунистически Китай просперира и има трилиони по сметки, а процъфтяващия капиталистически САЩ вече гони 19 трилиона дълг. Изберете сами. А на тебе направо ти повервах. Тъп ли си, луд ли си или просто ти плащат да пишеш такива глупости и лъжи.

Подкрепям! Само българите още си бленуват за конгресите на БКП,а нормалните хора по света искат да живеят нормално

Къде го видя това или съдиш по себе си?

Протестантите в Хонг-Конг желаят'да унищожат Комунистическата Партия на Китай и повече да няма Комунисти в света'.Те твърдят,че не се налагало да има протести преди,защото Англия никога не се отнасяла толкова зле с хората от Хонг Конг,както Китай го прави!!!'

Браво ХОНК КОНГ!!! Комунизмът доказа некадърността на селяндурите от ниската класа да управляват!Долу Червената Измет! И да кликвате'минуси'дните на комунистическата сган са преброени!!! ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО ХОНГ КОНГ!!!ПЪЛЕН НАПРЕД!АНГЛИЯ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИ И СВЕТЪТ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ДЕМАГОЗИ!

да очакваме ли снайперисти на Хонконгския майдан?

Схемата е изключително добре позната. Протестиращи, палатки, връзки през социални мрежи, изскания за свободия и всеки да си прави каквото си иска, или правата му били нарушени, а не да се спазва волята на мнозинството. Всичко това е арсенала и почерка на цветните революции. Целта е ясна, дестабилизация на Китай. Ясно защо е избран точно Хонгконг. И съвсем е ясно, кой е източника, сащ. Ясно е и защо е тази атака срещу Китай. Следствие от предфалитното състояние на сащ.

Шило

Ако се режисира от един и същ център, явно екипа е много, ама много некадърен. Украйна е жив пример. А Пекин не е Киев.

Абсолютно некадърни са. Вижте само по какви елементарни начини действат само в този форум. По един твърде елементарен начин се опитват да промиват мозъци и да си водят и пропагандата по един наистина елементарен начин. Дори не успяват да прилагат както трябва и писаното в учебниците по манипулиране на хора. Сякаш сме стадо овце и очакванията от нас са да реагираме първосигнално. И това е критерии за тяхната кадърност. Нямат ли пари да платят на един-два глупака, които да кибичат по цял ден по различни форуми, няма да се получи никаква пропаганда или цветна революция.

какво чакат борците за демокрация от Фашингтон ???? веднага да бомбардират рафинериите в Китай ... или там май не минава този номер ?

Не са решили, не са започнали санкции срещу Китай. Може да им се стори добра идея да тормозят този, към когото имат неизплатим дълг.

Гербав надничар Пешо навсякъде вижда комунизъм освен в ДС комунистическата партия ГЕРБ

Шило

Май Дан в Китай няма да има.

още една ,,революциика,,!!! някои хора ще се успокоят само ако се натисне ,,червеното,, копче.!!! в саудитска арабия защо ли няма още ,,революция???

БЕЗ КОНФЛИКТИ ДОЛАРА СТАВА СЛАБ

Очаквайте скоро и в Русия, на хората им писна от комунизма

Какво да очакваме, анархия ли? Иска ви се. Ти, Пешко, не разбра ли, че в Русия отдавна няма социализъм, да не говорим за комунизъм?

Bell

От всички възможни форми на държавно управление, само анархията ли е натипод/алтернатива на тоталитаризмът? Ама че сте ми умнички! :)

Bell

Никакъв комунизъм не е това. Чиста проба тоталитаризъм и държавен капитализъм. ПРАВЕТЕ РАЗЛИКАТА! Комунизъм не е имало никъде. Държавни капиталисти и диктатори се крият зад термини.

а ,,синаиските гущери,, защитават -старият монополен сиреч колониален капитализъм.!!! за да се оправдаят говорят за ,,комунизъм,,и каквото им падне в устата!!! ,,гущерска,, работа!!!

Шило

Пешо, то по твоята логика и САЩ не трябва да ги има. "Окупирай Уолстрийт" , останалите протести, които постоянно ги има, би трябвало вече да са срутили тази държава. Но не е станало така, нали? Защо си мислиш, че и в Руся и Китай ще стане?

Защото в Америка управлението е в ръцете на хората. И когато стачкуват желаните промени се разглеждат и се прилагат. Политиците там не могат да правят каквото си искат.

Как па в Конго няма протест за демокрация ...

КОНГО СА НАША ПЛАНТАЦИЯ - ЗАТОВА ТАМ НЯМА ПРОТЕСТИ , ..... А КИТАЙ И РУСИЯ ПАК СА НАШИ ПЛАНТАЦИИ, НО СА ЗАРАЗЕНИ С ЧЕРВЕНИ БУБОЛЕЧКИ И ТПВА СЕ ЛЕКУВА С ПРОЕСТИ :))

В Хонг Конг най-вероятно са прави за този проблем. Но проблеми винаги ще има. Важно е да разберат, че трябва да се справят с проблемите си по интелигентен начин, а не сриват страната си.

КИТАЙ ДОБИВА ПО 1000 ТОНА ЗЛАТО НА ГОДИНА ... И ПОВЕЧЕТО СЕ ДОБИВА РЪЧНО ОТ ЗАТВОРНИЦИ:)))

НА ЦЕЛИЯ КИТАЙСКИ НАРОД ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА КАКАПЕ, НО ВАЖНОТО Е ЧЕ СИ ЗАПАЗИХА "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ" СТРОЙ И ИКОНОМИКАТА СЕ РАЗВИВА С БУРНИ ТЕМПОВЕ В ПОЛЗАТА НА "КОМУНИНИСТИЧЕСКИЯ" ЕЛИТ.

Браво на китай. Аз отадва говоря че тука за магистралите трябва да ги строят цигани без да им се плаща и дава храна и вода. Като едно време на плантациите - който падне там остава.

Абсолютнията цинизъм на "социализъмът".

комунизъм в действие - хората искат по-добър живот и получават гумени коршуми...

Айде първо виж какво представлява Хонг Конг, тогава дрънкай за комунизъм. Може да погледнеш и към Пекин, макар и да са с различни управления.

При тия тамагочита няма друга програма освен комунизъм и антиконумизъм.

Пишеш глупости и ти, без изобщо да си в час. Какъв по-добър живот, В ХОНГКОНГ? Та те живеят толкова добре, всичко в Хонгконг им е толкова добре уредено, изобщо, стандарта на живот им е един от най-високите в света. А в самия Китай, в околните градове Шенджен и Гуанджоу, стандарта също настига този от Хонгконг (тоест, няма никаква заплаха, че китайското правителство едва ли не ще свали стандарта на Хонгконг). Знаеш ли за какво протестират всъщност? Лидерите на протестите: протестират поради икономически интереси. Малката шепа обикновени хора от Хонгконг? Протестират ей така, от скука. Буквално! Защото в Хонгконг наистина всичко си е мирно и кротко, няма нищо общо с някои филми на Джеки Чан, където полицаи преследват мафиоти, и се стрелят помежду си. :)))

Навсякъде по света властта се узаконява със закони, които закони самата власт си написва. Тези закони имат за цел да се управлява по-лесно електората и да не му дава възможност да гъкне, камо ли да протестира. Така беше и в Ню Йорк с дивжението Окупирай Уолстриит. Като не можага да го спрат им измислиха че замърсяват парка и ги разказаха. Така беше и с референдума за АЕЦ в България - не им изнася, не го признаха, по същия начин се оспорва легитимността на египетския президент. Но един колега тук е прав - важно е каква директива е спусната от американците в новия световен ред.

Bell

Както казах и преди - Китай едва удържа границата си цяла. След Хонконг е само началото ;-)

малкия, ККП спечели новата Студена война, какво удържане бълнуваш.

Bell

Хахахаха

комунистите навсякъде са еднакви със сила си държат властта

Писна им на хората от ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИИИИИ

ВЪВ ФЕРГЮСЪН МИСУРИ , КЪДЕТО ЗАСТРЕЛЯХА НЕВУОРЪЖЕНИЯ НЕГЪР , ... В СЪБОТА ВЕЧЕР ПРОСТРЕЛЯХА ЕДИН БЯЛ ПОЛИЦАЙ :)))

земното кълбо, само и само да набуташ малко комунизъм.

ЗА ДА СЕ ДЪРЖИ СИЛЕН АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР И ДА НЕ ПОЧНЕ ЯКАТА МУ ДЕВАЛВАЦИЯ ЗАРАДИ ПРАИТЕ КОИТО НАПЕЧАТАХМЕ , .... ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ИМА БАБА ЯГИ С КОИТО ДА СЕ ПЛАШАТ ХОРАТА - , ПУТИН , РУСИЯ , КИТАЙ, СИ ДЗИНПИН ... ИНАЧЕ АКО ПАДНЕ ДОЛАРА И СМЕ ЯКО В БАТАКА :)))

може ли тези в Хонконг да са толкова глупави! Имат скорошния нагледен пример на Украйна какво се случва със страните, който са застанали на пътя на интересите на великите сили.

Искаш да кажеш можеби "може ли тия в Хонг Конг да са толкова добре платени...."

Е, в Хонг Конг западът има най-много връзки.

КИТАЙСКИТЕ КОМУНОИДИ МАЙ СИ СЛОЖИХА ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ С ХОНГ КОНГ.

Нищо подобно. Китай и Хонгконг си се разбират много добре. Всичко е икономика, и всичко се развива добре. И няма нищо общо с никакъв комунизъм, фашизъм, и тем подобни. Нито китайците, нито жителите на Хонгконг се вълнуват от Ленин, Сталин и Мао- просто случая в настоящата новина няма нищо общо. Става въпрос за чисто икономически интереси, които все пак са зависими от политиката.

Ако ние бяхме протестирали срещу комунизма така сега нямаше да сме на това дередже

Ние протестирахме точно по този начин и сме на това дередже.

нима има и по глупави и по бедни от бъл-я народ

Ти сериозно ли мислиш, че след 9 септември 1944 е било възможно да се протестира против комунизма така? А що се отнася до Хонгконг и Китай- тук случая е съвсем различен. Китайската система НЕ Е комунизъм, в Китай си е капитализъм, и то вече доста развит. Само политическата система е еднопартийна, но това не е само характерно за комунизма, а и за всеки вид диктатура. И не всяка диктатура непременно е зло- от древността до към 18-19 век всичко е било диктатури по света- различни видове монархии. И не всяка от тях е била зло. Имало е и много наистина добри царе, крале и императори, донесли разцвет на страните си. В случая с Китай е същото- работят ли нещата добре в Китай? Да. Твърдо. Тогава защо да ги разбутват и развалят?

в китай има 1 партия има си диктатура и като се протестира срещу нея излизат танковете , няма никаква демокрация

новина демократичните медии от цял свят сега ще я въртят нон-стоп до втръсване.Трябва да се набие добре в мозъка. Там обаче ще улучат "греда".

Само СТАЛИН за теб - Сталин и концлагер червен трол скапан !

някой като каже истината, веднага в концлагер го пращате. От къде ли го знаете това или и вие сте червен?

Китайците не са глупави да се хванат на тая уловка. В Азия демокрацията не работи и те много добре знаят докъде може да доведе една такава анархия.

А ние сега като знаем, докъде води такава анархия, защо не я променяме? Защо поне не развиваме производството в страната, което е основа на всяка икономика? Защо не акцентираме и не се грижим преди всичко за националните си интереси?

За да може комунист като тоя отгоре да ти каже, "на ти демокрация" и след това да се качи на немския си мерцерес и да убеждава спътника си колко е велика русия........ А в същото време да се възползва от благата на западната демокрация с всички сили и средства !

Веднъж се пробваха с цветна революция/революция на интелектуалците, ама номерът не мина. От тогава Китай е в непрестанен икономически ръст до толкова, че ако ръстът спадне под 4%, настъпва паника на борсата. Демократично или не, Китай е избрал пътя си преди около 3000 години и го следва неотклонно.

Какви 3000 години? Не знам дали си чел, но само преди Мао Дзедун е бил в невероятен и изостанал феодализъм (детски бракове, закрепостяване, продажба на хора, беднотия, неграмотност, предрасъдъци, многоженство ...). Ние сме имали капитализъм преди 1944г, а китайците са имали феодализъм преди социализма.

Да ходят на консултации в Крим, в краен случай в Донбас. Не знаят как се правят референдуми.

Цената на свободата! Векове колианлна зависимост = 10 години свобода...хахаха

Комунизмът гарантира правото на всички да нямат права.... Тези във Хонгконг не са свикнали с такива простотии, на които сега ще се нагледат..

Истински комунизъм, за огромно съжаление, никога не е имало и може би скоро няма да има на този свят - хората не са готови да го прилагат. А вместо това е използван и изтъркан от личностни интереси във всичките му форми: Марксизъм, ленинизъм, Анархо-комунизъм, Сталинизъм, Еврокомунизъм, Религиозен комунизъм, Троцкизъм Маоизъм, левичарски комунизъм

Няма как и да има, защото самата идея за равенство е идиотска... Хората няма как да са равни... от там насетне всичко е измислица за наивници...

Дългата ръка на ДЕМОКРАЦИЯТА настъпва и там.Поне да бяха измислили нещо по-иновативно.Но не би-щом формулата за сваляне на власти в наша (демократично-англо-саксонсканасока) върви, ще се използва докрай.Хайде-таз година Хонг Конг, догодина Тянанмън.

Аз си знаех, че щом банката на БРИКС е в Шанхай, Китай няма да изкара дълго. Но тя може лесно да бъде преместена или да има равностойни клонове във всяка от петте държави.

Не знам дали си дават сметка, какво ще стане ако предизвикат хуманитарна катастрофа в Китай, подобна на тази в нашата страна. Ще започне прилив на емигранти, който обаче е в състояние да удави и претопи Европа и да промени расово света.

на Хонконг не свикнали на комунизъм.

Ще свикнат! Както и много други нации. Тоталната анархия и престъпната безнаказаност все някой ден ще свърши. Идва видов ден.

в къщи налъмите, следователно комунизма ще победи! Венсеремос!