Светът отбеляза 70-годишнината от освобождението на ”Аушвиц”

Държавни и правителствени лидери и оцелели от Холокоста отбелязват 70-ата годишнина от освобождаването на лагера "Аушвиц-Биркенау".

Обратно в новината

Коментари - Светът отбеляза 70-годишнината от освобождението на ”Аушвиц” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евреи: Ние сме живели в този лагер. Това е наш празник. Поляци: Ние предавахме евреите на гестапо. Това е наш празник. Немците: Ние държахме тук евреите. Това е наш празник. Украинците: Нашите бандеровци бяха надзиратели. Това е наш празник. Руснаците. Ами ние? Всички в хор: Вие дойдохте без предупреждение и всичко развалихте!

Силно препоръчително е, всеки един български президент да познава собствената си история. това може да му спести унижението да изглежда като палячо и шут. По случай такива дати, редно е да се запознае с материла: КАКВО СА НАПРАВИЛИ ЕВРЕИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Това говедо, което ми изтри коментарът заради етническа толерантност не го ли е срам? Излиза, че ние българите задължително трябва да обичаме евреите, Обама и Григор Димитров. Ами аз пък не ги обичам, а ги мразя. Имам позиция, защо триете?

Плевнелиев, защо не си оставиш светлините на собствената къща включени, вместо на сграда, която ние плащаме сметката?

Чета новината и не мога да повярвам на очите си. Плевнелиев дали има малко мозък? България е била съюзник на Нацистка Германия! И като такава е участвала в целият този процес малко или много. Това че някои тогавашни политици са проявили разум с евреите, не дава основание на сегашните политици да го изказват като факт за признание! А пък омаловажаването на загиналите руски войски си е престъпление!

СЪВСЕМ "СЛУЧАЙНО" ЛИ ПРОПУСНА: "БЕЛЕНЕ"! "СЛЪНЧЕВ БРЯГ"! "СКРАВЕНА"! "ГУЛАК"! или това за теб са били СПА центрове?

Българино, погледни кога и за кого е постороено Белене. Хем, проз, хем тъп ,хем необразован

БЕЗ КОМЕНТАР! Централна гара в Берлин (Berlin Hauptbahnhof). Наши дни. Един нашенец се приближава до германец и пита: - Извинете ме за въпроса, но какво е отношението Ви към евреите? - О евреите ли - те са мои братя! - Благодаря Ви. Приближава се до друг и пак пита: - Извинете ме за въпроса, но какво е отношението Ви към евреите? - Евреите ли - те са много коректна нация. - Благодаря Ви. Приближава се до трети: - Извинете ме за въпроса, но какво е отношението Ви към евреите? - КАКВООО! Какво каза? - Извинете ме за неуместния въпрос. Бихте ли ми наглеждали куфара докато отида до WC?

ква е тази тъпня?

Има една източна поговорка: ТИ МУ СОЧИШ ЗВЕЗДИТЕ, ТО ТИ ГЛЕДА ПРЪСТА!

Познаваш ли поне един германец? Бил ли си в германия? Мога да ти кажа че имат прекалено насадено чуство за вина. Нищо че не те, а хитлер е избил 1.1млн евреи. Ако по това съдиш за хората в момента който живеят - то тогава руснаците са изверги защото сталин е изтрепал след войната с репресиите си м/у 20 и 40 млн РУСНАЦИ !!!

Тези цифри не са верни. Съвсем различни са. Пускат ги единствено еврейски източници в последните години, след като започнаха черен антируски пиар. Мисля, че точно това правиш.

До Просветен .Доста си зле с галавата .Внимавай с параноята да не направиш някоя беля.И да чуеме за поредната откачалка избила семействотоси.

И да са включени светлините на президентската институция в България, и да не са, докато този поплювко се подвизава там, ще изпитвам тревога за своята (и не само) сигурност.

Потомците на палачите присъстват,потомците на освободителите-не.

Аман вече.... ГолЕмо реване, та чудо....!!! Само те са избивани. А българите 5 века, ами руснаците - милиони избити, а арменците, кюрдите.... Защо целият свят реве само за тези! И бтв - репортажи, рев, нямало да забравят... Айде, нЕма нужда. Подмяната на ценностите е с пълна сила. Не мразя никого, но натякването на едно и също вече 3 поколения ми идва в повече!

още един 'антифашист'!

сус бе евреин, какво търсиш тука

На целия свят ушите вече са проглушени да слушат за тоя банален холокост. Германците вече трето поколение хрантутят евреите, които отново са на път да вкарат света във война само за благото на своите банкови сметки. Никой друт не подменя човешките ценности така, както тези хора. В концлаагерите са загинали много повече хора от много други националности, но евреите викат най-силно и имат най-много пари, за да се представят като великомъченици и светци. Те всъщност са производители и износители на оръжие и подпалвачи на воини. За какво са тези лицемерни тържества. Но всички треперят пред парите на еврейте и политицете провеждат политика в техен интерес. Дори и закон въведоха, съгласно които отричането на този холокост се счита за престъпление. Единственото, което не трябва да се забравя е ужасът на войните, но евреите които в момента ги разпалват във всяка точка на света имат най-малко право да говорят за това.

..иначе си антифашист нали ?

Е, щом И в Лютеранството И в ХДС И в Гданск И в Познан И в Хамбург, ...хеле пък в Улрих и Херлинде (т.е. Всички Елементи на Ангелката) - виждате Евреи ... ... Колкото до ефрейторченцето - а Замисляли ли сте се че де-факто Оригиналното-му Родове име Е сарказъм ?

Според канцлера, баба Ангела, е срамно все още да се заплашват евреи в Германия, но не е срамно да се подкрепя фашистката хунта в Куев и да се изтребва мирното население на Донбасс!

Не е срамно да си толкова тъп, явно природата ти е го определила.

Явно ,над твойте умствени способности, природата не се е трудила изобщо!!!!!

От над 20 века насам евреите неизменно отрязват главата на българския народ през няколко стотин години. И неизменно на българския народ му никне нова глава. Какво следва от това - вие кажете...

Българите сме единствения народ на Земята, и най-страшен враг на евреите, които можем да се противопоставим на евреите (разбира се с помощта на нашите съюзници - руснаци и други)!

Ако не спрем евреите на време, тяхното ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО, с помощта на парите ще хванат народите по земята в железен юмрук и ще управляват планетата с нечувана тирания. Никой и нищо няма да може да им се противопостави. Ще сложат чипове на цялото население на земята. Тези които са им непотребни - ще избият - останалите ще поробят с нечувана жестокост. Всяко въстание на планетата, което им се противопостави ще бъде смазано в огън и кръвза броени часове!!!

Напомням, през втората световна война са загинали над 20 000 000 души от СССР. Да, избивани са евреи, но не това е най-голямото престъпление на Гермаците. Сфия и много градове в Европа, са сринати.

Бихте ли споменали Приблизителната бройка на Жертвите в ГУЛАГ, Колега ?

Имаш в предвид загиналите руснаци, които не са се подчинявали на интернационала от евреи. И в които ГУЛАГ са управлявали само евреи. Точната цифра, на тези загинали за Русия руснаци, избити от еврейската мафия май бяха към 9 милиона.

От тея гнусни евреи

Евреите процедират така - отрязват главата на даден народ (разбирай избиват интелигенцията му и тези които го управляват) и след това поробват дадения народ, като слагат удобни на евреите хора да го управляват. Понастоящем всички народи на земята са поробени от евреите и техните организации( илюминати, масони, ционисти и т.н.). Планетата се управлява от централно еврейско правителство в сянка, което командва всички останали правителства по света, дори тези на Русия и САЩ!!!

това са хазарски юдове

551, БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРОЦЕДУРАТА ВЕЧЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА УСПЕШНО! Но не си прав, че "централното еврейско правителство" е в сянка - напротив на "слънце" е - притежателите на Федералния резерв (факт)!

И да вярвате в холокоста, и да не вярвате в холокоста - все едно ще си плащате за него! Ако не - съд за вас! Ха-ха! Лехаим!

Шегаджия ли си, малоумен ли си, тъпанар ли си?

Така и не се разбра от новината - честват се жертвите от холосот някакъв или събитията, свързани с лагера Аушвиц. Тези хора за какво са се събрали? А - някой може ли да посочи точна цифра на жертвите в лагерите, организирани от Германия през Втората световна война, и съответно - от кой етнос по колко лагерници е имало и колко от тях са умрели. Недоумявам защо когато се почита паметта на загиналите в този лагер - Аушвиц, на първо място се посочват евреи - там най-много загинали има поляци. Какво се случва отново - евреите с чужда пита помен правят.

Евреите винаги се изкарват жертви, а всъщност те са най-големите палачи на народите по света! Само в Русия чрез вярното си куче Сталин са избили 8 милиона невинни руснаци - предимно интелигенция - офицери, учители, лекари, учени и т.н.

мама ти, първо прочети историята - например за процесите срещу лекарите вредители, пък после с*ри необуздано и миризливо...

Сталин още е погребан на червения площад и му се кланя руснаците...

И не само помен. Писали се, че са избити 6 млн, за толкова карат Германия да им плаща. А на другите - нищо не е платено. За 1.5 млн цигани или за милионите руснаци. А са били само 350000. А сега опищяха целият свят. Редно е, париете, платени от Германия, които са над 100 млрд марки, да бъдат поделени пропорционално по националности. Руснаците разполагат с архивите на концлагерите. Там си пише. Евреите трябва да върнат парите, които неправомерно са взели. Значи откраднали. Присвоили са и компенсациите на другите нации. Международната общност трябва да се намеси и да ги принуди.

руската подложчица ти... Ами нали дори и една дума от твоите да беше вярна, руснаците досега щяха да са оквичали орталъка... Пък те измародерстваха Германия по време на окупацията и след това си млъкнаха.... Що тъй?

на ония свят ще идат парите няма да върнат, ха на бас :)

Откакто видях лагера в Освиенцим,мисля,че немците са особен вид

Газови камери не са съществували в немските концлагери по време на втората световна война. Евреи въобще не са били избивани в немските концлагери, а са били използвани като трудова сила за изработване на оръжия. Така наречените 6 милиона избити от немците евреи в газови камери всъщност въобще не са избити, а са емигрирали в САЩ. Това се твърди и в повечето еврейски енциклопедии и спраявочници. Така наречения "холокост" над евреи е една голяма измама, целяща ограбването на милиарди долари от Германия!!!

Вие нещо не сте добре!

КАШАТА ХОЛОКОСТ - чети и се учи кой не е добре. Тук е синтезиран каймака.

Какво е това нещо холокост, представено ни като изтребване на евреи. През 1900г започва заселването на евреи в замите на Палестина. Където от 5 века те са 3% от местното население. Към 30-те на 20 век ситуацията е патова, не стигат заселници. Призовани са евреите от европа. Не желаят да напуснат цивилизацията и да ходят из пустините да се бият с местните палестинци. Тогава е нужна по-силна и страшна ззаплаха. Ролята се поема по поръчка от Хитлер и компания. Евреинът Химлер създава страшната фашистка идеология. Започва операция по изселване на евреи. Не по изтребване, а изселване. В началото се е говорело така. Терминът за изтребване е въведен по-късно, когато евреите е трябвало да измъкнат възможно повече пари от Германия, брутално използвана и изнасилена.

За изселването ги избирали по списъци и ги събирали в лагери за групово изселване. Газът Циклон се ползвал за обезпаразитяване на военнопленици, , трудно се постига смъртоносна доза. Производство е на фабриките на Ротшилд. След войната Германия е победена и евреите поробват германският народ и ги мародерстват, измъкват над 100 млрд марки, уж компенсации, Това е най-грандиозната измама на 20 век. СССР са знаели, но са предпочели да накажат германците. Те са разполагали с архивите, където германците педантично са описали 350 000 евреи. Нищо общо с 6 млн, за които Германия е плащала. За 1.5 млн избити цигани, не е платено нищо.

Светът да се обърне и да избие зъбите на ционизма,за да предотврати и бъдещи такива трагедии. Съболезнования на невинните жертви.

в такъв случай трябва да има 20 паметника на загиналите руснаци по заповед на Сталин. Все пак в холокоста са 1.1 млн загинали, от сталин се изчисляват на 20 до 40 млн... доста повече отколкото германци е избил във ВСВ.

Моше, лъжеш както обикновено. И по колко шекела на коментар ти плащат? По данни от еврейски репресии, наречени Сталински, са избити около 9 млн руснаци. Именно и точно руснаци. Които не са приемали Великата Октомврийска еврейска революция, т.е. преврат, точно като киевския. До 1939г, когато Сталин сменя курса, управлението и дейността на всички лагери, ГУЛАГ и подобни се е състояла само и единствено от етнически евреи. По документацията на НКВД, добре съхранена. Малко си се объркал, информация вече много. Старите ви номера от 90-те вече не вървят. За това и изглеждате като архаични идиоти.

Айше, не лъжа Айше... има данни колкото искаш. и в руски и европейски данни. Това че си свикнал да деноминираш хората като валута.. си е твой проблем . изкараи си ако искаш руската Википедия и виж там.

Ако в цялата тази работа смърта не еврейте не беше така разделена - като по специална - от тази на милиони други умряли в тази война, хората щяха да са им много по съпричасни от сега. В момента обаче това поставяне на "специален" статут - видиш ли, те са били най-неоправдани и измъчени и всички трябва да им се кланят - кара все повече и повече хора да се дразнят от това.

Това е сред последните гаври с нормалното човечество. Погледайте най-добре илюстрираната статия: "Кашата с холокоста". Или "Измамата холокост". Там се виждат наистина сериозните изследвания на германските историци ревизионисти, които по безспорен начин доказват тази измислица. Не случайно във страни, пряко контролирани или рекетирани от евреи, отричането на холокоста е забранено под страх от затвор. Бизнес-идеята се крие със заплахи и сила. Сами си направете изводите.

Вече 70 години5 ме убеждават че е имало холокост ! След толкова лъжи , започнах да вярвам ! Но източниците са предимно еврейски ! Антон Тодоров пише , за Хитлер , че е имал 150 000 армия - войници , офицери , генерали еврейски ! На кого да вярвам ? На доказания антикомунист , които не говори на вятъра и за всички свои разкрития сочи доказателства , или на евреите - създатели на комунизма ?

Части на съветската армия освобождават лагера "Аушвиц-Биркенау" на 27 януари 1945 г че онова полско келеме дето са го прпуснали в Аушвиц каза че "украинската" армия го е освободила...аа че ви дърпат ушите от козяк начи ....))))

украйнска армия, а УКРАЙНСКИЯТ ФРОНТ на Конев така се е казвала една от трите армии /Белоруски Фронт на Жуков и пр. Не е урок по история!

А за Холокоста на другите народи и нации,,,,,,,и защо от 2000 г. все се намира някой,който ги гони/пример Испания,Анлия,Русия,Германия и др./

доказателства?

Глобалната, еврейска псевдоикономика избива по 18 000 деца на ден и държи 95% от населението на земята в неописуема мизерия ! Защо никой не прави филм за еврейският фанатизъм и омразата към неевреите, това са толкова очевадни истини !? Сетих се! Поради същата причина поради която не се прави такъв филм и за пеевски.. - дърпат конците и дават жалката порция на крепостните мизерници !

дай ми 3 имена? само 3. САМО. Доказани евреи с произход... не набедени за такива. И ми покайи как те дърпат някакви конци. Папагал смотан.

Я да видим малко информация: "ИЗПОВЕДТА НА ЕДИН ЕВРЕИН". Това е посмъртно, нарушил е Омертата. Или: "Евреи в България". За приноса в икономическият геноцид над българският народ. Знаеш ли още колко много и факти, и имена има.

виж указанието за ползване на гугъл. при трудности помоли санитарят на етажа ви за слабоумни да ти помогне

При тая доказана "свобода" на словото у нас прекалено много искаш. И предполагам, че от същите съображения ти слагаш многоточие вместо името си.

Само преди няколко дни полският външен министър се подигра с паметта за Аушвиц. Днес дали някой друг не се е изцепил?

ЕДНА БАБА ЕВРЕЙКА НА 79 ГОДИНИ ИЗЛЕЗЕ И СЕ ИЗЦЕПИ "ДОЙДОХА РУСКИ ВОЙНИЦИ - ОСВОБОДИХА НИ И НИ НАХРАНИХА С ХЛЯБ :)))"

Ужас! Сигурно веднага са я изпратили по българска клинична пътека, за да ѝ затворят устата със 100%-тна сигурност!!!

НЯМА СЪМНЕНИЕ ЧЕ ФАШИСТИТЕ СА ИЗБИЛИ МИЛИНИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ .... ОБАЧЕ ТОВА КОЕТО НЕ СЕ КАЗВА Е ЧЕ ФАШИСТИТЕ НЕ СА ПРАВИЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЕВРЕИТЕ И ЦИГАНИТЕ И СА ГИ ГОРЕЛИ ЗАЕДНО ... И ТАМ Е СТРАШНАТА ЕВРЕЙСКА ТАЙНА : - ИМА ИЗБИТИ КЪМ 5 МИЛИОН ЦИГАНИ - И САМО 1 МИЛИОН ЕВРЕИ .. А СЕГА ВСИЧКИТЕ СЕ ПИШАТ ИЗБИТИ ЕВРЕИ :)

завишаваш ама айде и отде тоз милиолн като преди войната били 300 000???

Наистина прекаляват.За убитите руснаци няма ден на траур, а за евреите има.Това справедливо ли е!Честно ли е!Но сигурно ще ича Видов ден.Все по-ясно се чува недоволвия глас на народите! Президента задал въпроса как е позволено да се избиват евреите,но трябва да се отговори защо се е стигвало до това избиване.Ситурно не допускате,че целия останал свят тъпи и безпросветни!Просто тикой не иска да е ограбван!

тези в биркенау си бяха абсолютни аматьори в сравнение с онези в ссср, китай и северна корея, Сега! но пък цветята, панаирите, бръщолевиците и поклоните са само за сегашните господари, останалите явно не заслужават почитане на памета, нали не са от богоизбраната раса......

И най-вече със западно европейците избили по различен начини стотици милиони-американски индианци,африканци и индийци.

Бог да ги прости невинните жертви на фашизъма! Такива неща не трябва да се забравят. Какво представлява Хитлеровия фашизъм като идеология: Германците са висша раса която трябва да господства в света, всички останали са низши раси и трябва да слугуват на арийците. Забранено е смесване на арийците с другите раси. Евреите, циганите и православните са най-низши раси и трябва да бъдат изтребени. Чудя се на акъла на днешните младежи-неофашисти низ Европа(Англичани, Французи, Украинци, Българи...), рисуват свастики, съгласни ли са с тази политика на Хитлер, дето те са господари а ние роби, каква е тази кауза доброволно да желаеш да си роб на германските арийци?

Такива глупости до сега никой не е писал. Както се казва - машаала бабо, ашкоолсун!

Всички жертви на ВСВ. Жертвите на войната не бива да се делят на категории .

70 милиона са избити във Втората Световна война за тях нищо, най-пострадали са вечно евреите. В света има масови кланета на невинни те не са важни, само еврейските. Това ще се набива и в оня свят!!!

Историята се пише не от победителите,както се твърди в учебниците,а от тези,които имат пари и управляват света.

Интересно защо Шабли-тата не публикуват малко карикатури по тоя повод? Примерно някой надупен евреин в газовата камера, или нещо подобно? Или свободата на словото не се простира тук?

За подобна карикатура, Шарлито ще е затворено на момента, а редакторите ще е осъдени за насаждане на омраза. Там свободата на слово е доста избирателна.

Да бъде МИР ! И ! - Светлина.

Твърдо "Нье!" на Ханука.

Шантава работа е човешката история и нейната интерпретация-на честване жертвите на Холокоста,т.е. хора избити от немците речи държат потомците на унищожителите,а освободителите ги няма.????

Путин - Не уважи церемонията.

Не беше поканен!

Знаете, дип.протокол се спазва стриктно на определено ниво. Абсолютно предумишлено не бяха изпратени покани. Това е първото. Второ - днес президент Путин е присъствувал на церемония, която се състоя в Москва за затворници на концентрационните лагери. Много от тях - руснаци, евреи и др. националности поради лошото здраве не можаха да отидат в Полша и за тях направена е била церемония в Москва. Та извода е: 1. че ваше изказване е преднамерено , целящо да покаже Путин в черни краски 2. Узници на концлагери от Русия също имат нужда от внимание и то им било оказано.

и на комунистите им се полагаха цветя, имаше церемонии и безкрайни, малоумни речи. същото беше и с нацистите по тяхно време, падналите бяха герои, жертви на несправедливост... общото между всички тях е, че това ВИНАГИ се случва когато жертвите са се превърнали в поробители, установили нова форма на тирания и нов начин за масово избиване! последното винаги става ясно едва тогава, когато режимът на поредните "горки хора" се срине.

Какво мислят по въпроса последователите на "златния пръст? Ще клекнат ли да се поклонят за мъртвите? /да не забравяме там са убити и Българи/

Много ми е интересно ако Хитлеря беше си изпълнил начинанието и беше ги свършил всички евреи, дали сега щяхме да отбелязваме въобще ден на траур ?

пародията.... вс едно само евреи са давали жертви във ВСВ. А всъщност техните жертви са най -малко,но успяха да побъркат света на тази и други теми. Пък в исторически план е имало много по големи геноциди, но за тях .....нищо.

Като Арменския,нали!? Извършен от криптоевреи. .............. Хайде,Дир-а,трийте да видим къде е спама,накърняване на доброто име и пр. глупсти.

Това момиче на снимката с карамфилите да не би да е секретарката на путята?