Арестувани са двама, свързани с яйчния скандал

Двама собственици на холандската фирма Chickfriend са арестувани при операции във връзка със скандала със заразените яйца.

Обратно в новината

Коментари - Арестувани са двама, свързани с яйчния скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да е зле ДИР да си избере наименование "Холандия" или "Нидерландия" и да ползва него, защото е много смешно в една малка статия да се споменава ту едното, ту другото...все пак Гугъл транслатор не е перфектен

Така, както е написана новината, се рзбира, че двамата арестувани са от Антверпен. Да, ама това си е Белгия, а не Нидерландия. А Холандия е провинция в Нидерландия. Нали, DIR?

а на путлер яйцата - добре.

ХОЛАНДСКИТЕ СОСИДЖИ СА КАТО БЪЛГАРСКИТЕ СУДЖУЦИ :))

А АКО ХОЛАНДСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ХРАНИ ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА СМЕСИ 4 ХУБАВИ ЯЙЦА + 1 ПЕСТИЦИДНО .... КОНЦЕНТРАЦИЯТА ЩЕ ПАДНЕ ПОД НОРМАТА :))

Хубавото в цялата история е, че няколко милиона европейски граждани няма опасност да бъдат налазени от бълхи, кърлежи, дървеници и въшки.

Пратете ги насам ве,че ги изкльопаме

Споко, те вече пътуват към България...

Там поне ги проверяват а ние изобщо не знаем какво ядем.Току виж им направят реекспорт към нас.

Извинявам се за невежеството, ама инсектицида не е ли препарата против инсекти (насекоми) и всъщност как се заразяваме с него?

Продукти с активно вещество фипронил се използват за третиране срещу бълхи, кърлежи, хлебарки и др. Ако са третирани помещенията или тревни площи, активното вещество може да попадне в организма на животните, които обитават помещенията или тревните площи. Фипронил не се разгражда в организма и затова и БАБХ забрани продукта у нас. Но защо се използва пък в ЕС?!

Да, прав си - инсектицида е отрова за насекоми. По птиците ( в частност кокошки и пилета) има акари,кърлежи, бълхи др. такива. Птиците се третират като ги пръскат/къпят/ с разтвор на инсектицида. Част от отровата прониква в организма им и се предава и на яйцата. Оттам заразеното яйце отива за направа на торти,сладкиши,вафли и още хиляди храни... или в кварталния магазин.

От случайна грешка нещата май се превърнаха в престъпление...