Производители: Хлябът поскъпва с 25-30%

Хлябът поскъпва с 20-25% заради поскъпването на брашното.

Обратно в новината

Коментари - Производители: Хлябът поскъпва с 25-30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я ,да не се осират производителите на хляб.Продават некачествен хляб с вредни консерванти,включително с канцерогенни подобрители на брашното.Къде Ви е качествения хляб ,бе тъпаци!Ако брашното е добро,защо Ви са подобрители?Влагат и типово брашно -ниско качество и така ,храна за животни ежедневно.Да се провери хляба за качество и ако не е качествен,което на 100% ще е така,да се каже какви вреди за здравето ,ни предлагат ежедневно!Може ли от вашата лакомия,да тровите целия народ!А пък арендаторите -милионери станаха с дребните ренти които дават на хората.

ами хубаво само че немоге в един град да са различни цените на хляба в велинград 900гр в едните магазини е 110 в другите е 115 какво става *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не правете глупости, ще намалее потреблението. Насила може да вдигнете цените , но насила не можете да ни накарате да изкупуваме хляба Ви.

Прав си, философе, но зад арендаторите стоят най-кръвожадните мафиоти- политиците, които не могат да направят народа по-богат, но могат да го доведат до просия!

Методично и психологически се готвеше това от лобистите на алчните зърнопроизводители. Да, но Енгелс още казваше, че зърното не е само храна, то е политика и стратегия! Ако правителството не се намеси решително, ще настане пазарен хаос!От зърното са зависими доста подотрасли! Аргумента на намесата са държавните субсидии, не може арендаторите да правят свободни съчинения! Има средни добиви за страната, има средни разходи, трябва да има и нормална цена!Който иска да е независим играч на пазара - да не се обвързва с държавни субсидии! Арендаторите луднаха за тях-очертават ничии земи, общински мери,държавни парцели,пътища,дори язовири...А даваните аренди са подаяния, за да се стигне до аномалии-3 кг.на декар, при субсидия-25 лв. Добре не им мина номера с промените в закона за земите, но дали сега ще им мине номера с вдигането на цената на хляба?Правителството е раздвоено - дали да ги остави, за да се пълни бюджета с ДДС, или да защити потребителя...От опит се знае, че врагове на хората са престъпността и правителствата, които винаги трябва да се ограничават законово, за да не стават легална версия на престъпността.Защото ако управниците се страхуват от недоволството на хората - има свобода, а когато хората се страхуват от управляващите- има тирания!В очакване съм на екшън - дали комисията за защита на потребителя ще си отвори устата?На ход е и уж добрия земеделски министър, поне той трябва да знае цената на пшеницата. Става дума за страна, в която пенсионерите вземат 140 лв. пенсия и средната РЗ е под 250 евро.Моля всички българи да изгледат внимателно този ЦИРК...Разбира се, поредния, но с екзотични животни и отигравания...Защото управниците никога нищо не учат, учат се хората...

Някой има ли който още вярва на глупостите които се говорят в публичното пространство в милата ни Родина??? Първо: В България не се произвежда хляб от пшеница,използват се набухватели,заместители и тем подобни химии/справка - големите зърнопроизводители в Добруджа пшеницата в момента е на цена от 230 лв. а тон а не 310 лв. и се изнася само за чужбина/. Второ: Всички знаем,че хлебната мафия в България е една от най-големите с най-здравото лоби сред политиците. Бъркотията е повсеместна и не може нищо да се направи, но ние можем едно поне да не вярваме на мафията и да изказваме мнения разбира се ако го публикуват.

Ако следваме икономическата логика, хляба трябва да поевтинява.Защо? Защото при модерно селско стопанство разходите за производство стават по-ниски за единица продукция. Новите сортове Енола,Милена,Аглика и др. са високодобивни и с високи качествени показатели/добив на мокър глутен,разливаемост,число на падане.../.Вноските ни като член на ЕС отиват главно за субсидии в селското стопанство, което ще рече, че преди да купим хляб, ние сме си капарирали същия, като данъкоплатци.Много от програмите подпомагат точно производителите на зърно/ тези персони станаха най-богатите българи, като експлоатират държава и собственици на земя/.Крайния резултат би било логично да бъде:ЕВТИН ХЛЯБ ЗА ХОРАТА/не повече от 0,40лв./бр. Другото е ХИЩНИЧЕСКА СПЕКУЛА! Само не се оправдавайте с времето и добивите, аз получих по 600 кг. от декар при нормални грижи за посевите в 3 различни региона на България...

Мои познати зърнопроизводители веднъж смятаха разхода за еденица продукция за пшеница, ечемик и слънчоглед в мое присъствие! Останах като гръмнат - ядовете бяха, че пшеницата поема около 45-47% разходи от цената на тон хлебна пшеница, включая всички почвообработки, наторявания, семена, жътви, ренти, наеми, заплати на работещите и др. - абе с 2 думи ПЕЧАЛБА 103-105%!!!! При слъчогледа работата беше "още по-зле" - 120-125% чиста печалба! И това са сравнително дребни производители - около 1500-2000 декара обработват!!! Е ТОВА НЕ Е ЛИ НАГЛОСТ?!?! А ТОЯ МИНИСТЪР ШИБАН ДАЛИ НЕ ГО ЗНАЕ ТОВА?!?! ДЪРЖАВАТА АКО ИСКА ИМА ХИЛЯДИ НАЧИНИ ДА ОРЕГУЛИРА И СПРЕ ТАЯ НАГЛОСТ!!!!!!!!!!

Не виждам на къде по вече да поскъпва хляба. В Габрово 0,650кг е 1/един/лв. Качество нула.Това е от години. Къде е ,питам се тука държавата.

Е, те вдигат цените, ние пък намаляваме потреблението с 30-40%! Не напечелиха се бе! Кого лъжете че не е спекула бе нещастници!

А миналата година, когато цената на мелничарска пшеница на международните пазари и най-вече в ЕС (Западна и Централна Европа) беше много ниска защо не свалихте цените и в БГ?!

трябва да се виде качеството на цялата реколта и тогава може да вдигат цените. Така както сте я подкарали , няма да стане .

Те да го вдигат,ние го намаляваме. Доскоро се хвалеха, че печелят по 1 лв. на два хляба, а сега им потънаха печелбите. Не купувайте, без хляб е здравословно.

Пипи, моля Ви, хлябът не само че не е нездравословен, но е една от най-полезните и успешни храни за човека. Той се усвоява на 100% от организма и е незаменим в много отношения. При нас хората, здравословните проблеми имат други причини. Жалко, че у нас в България се произвежда и продава полуфабрикат под формата на краен продукт. По тази причина има много хора в България, които никога не са опитали истински хляб и не знаят какво е. Желая Ви много здраве и успехи!

ти си много умен бе, тъпчи се с глутен, зърнените храни са нови за човека, най-гадни са тия с глутен

100% се усвоявал, а??? Ами хайде минавай само на хляб и си запечатай тоалетната би мозък!!! Друг път като решиш да си използваш главния мозък(ако имаш такъв) не по предназначение(да запълва кухата ти тиква), поне се поосведоми малко - има доста ДОСТОВЕРНА литература за това какъв процент от хляба се усвоява от човешкия организъм!!! Аман от пишман многознайковци като теб!!!

Отдавна ми е ясно че интереса от по-високата цена клати феса. И пра- вителството го знае. Само тия тъпаци, които искат да ограничат износа на зърно и международните цени не го разбраха. А те наистина са по-високи - справка на между-народните борси. И като се казва че има дефицит - значи е вярно, а не какво дрънка Мирко Найденчето.

Като съпруга на хлебар си правя сметката да минавам на диета, а? Добре, че брат му е дърводелец, та ще имплантираме в тестото и стърготинки, и други работи, приличащи на жито, та на първо време ще изкараме някакси, горките ние! Пък от напролет ще му мислим, с червена коричка от начукани керемидки ли ще печем хляба, с пясък и нишесте ли, с други изненади ли....И един съвет: отсега се запасявайте поне до 2019 г., защото още може да поскъпне.А като свърши хлябът, знаете какво да правите - ми яжте пасти, бе!

не само хлябат поскапва а всички храни... народе ставаи на митинги че децата ни ще са наркомани и проститутки за следващите избори ....хитлер с мед е мазан наще министри ни избиват

Някой замисля ли се за каква сума от един семеен бюджет става въпрос? Дори и да е вярна новината, някой направи ли си труда да пресметне какво ще е поскъпването? В нашето семейство ядем по 1 хляб на ден (понякога и по-малко). В по-голямо семейство, с по-ящни хора - по 2. Хлябът в кварталната бакалия струва 80 ст. (цената е висока, защото живея в София, сигурен съм, че из останалите градове може да се намери и по-евтино). з0% увеличение са 2ч ст. По з0 дни - прави 7.20 лв. НА МЕСЕЦ. За 4 човека. Какво да коментираме повече? Със сигурност 1/3 от българите изпушват като цигари тази сума НА ДЕН. Така че, това си е чиста проба психоза. Няма какво да се пеним - можете да бъдете сигурни, че конкуренцията в бранша е толкова силна, че въобще не може и да се получи някакво картелно споразумение.

Правилно, ама някои не обичат да мислят.

Така става винаги когато суровият петрол поевтинява.........поскъпват цените на бензина и на хляба , и то не само за една година. Вижте колко струваше хляба когато суровият петрол струваше 150-170 долара за барел.Също тогава бензина ни струваше около 2,2лв. .Сега петрола струва 65-75 долара за барел ,и вижте цените на безина и хляба ...... същите като тогава.Така че каквото и да става докато тук живееме при тази правносъдийска система ще бъде така,няма да може да дадеме на съд ценообразуването на която стока си пожелаеме защото при тези закони и съдии всичко което е в наша полза е обречено на провал и юридическа загуба.Съдийска държава.Не може да атакуваме лошите закони и правосъдие по никакъв начин,в симбиоза са с непрестанното повишаване на цените,имат взаимни интереси, ...... и ще плащаме още повисоки цени когато петрола стане 20 долара за барел,правова държава сме имаме право да плащаме незаконно високи цени!!!

Освен правото "да плащаме незаконно високи цени", в "правовата демокраДтична държава" имаме и правото да се борим за ОЦЕЛЯВАНЕ - ФИЗИЧЕСКО И ДУХОВНО. Само колко много "високопоставени" "РЕВИЗОРИ" от МЕТРОПОЛИЯТА дойдоха в София тази година и колко още ще дойдат за да се уверят, като как така има неизпълнение на "Програмата Ран и Ът". Но ние помним още думите на Леонид Илич Брежнев, казани по повод "работата" на комунистическите си слугари. "Поставихте социализма на колене, другари!", и ето на 10 ноември '89, 7 години след смъртта на Брежнев, дойде демоНОкраДцията. Нещо, и тя изглежда вече е "НА КОЛЕНЕ". Явно е вече, до 7 години ще катурнем и нея. Нали си спомнихте вече вица: "Два лева ни плащат, два лева харчим и два лева спестяваме." Сега при 240 лева минимална заплата, 578,17 лева месечен осигурителен доход, се обявява като необходими около 500 лева за вегитиране. Колкото по-често се произнася мантрата "Няма пари!", толкова по-скоро БЮДЖЕТНИЯ ДЕФИЦИТ ще събори тази масонско - мафиотска държавност.

1кг качествен хляб3 до 6Евро.

A още по-хубавият хляб е от 1 до 2.50 евро/кг. Останалото са изгъзици с какво ли не вътре - от орехи и разни други ядки, та до кубчета шунка и парченца маслини.

Тъп народ сме, ей?! Толкова манипулации с "хапката хляб" ни правят от 9 септември 1944 година...и не поумняхме. "Ритаме си хляба", направо. Хората ни докараха 1990 година "англо-санксонския икономически" модел (многото хора, много бедни и малко, а ма свръх богати). Защо ли не ни харесва този модел? Ето, "Президентът на Световна банка Робърт Зелик ще посети България от 9 до 11 август." Който има очи да види, който има уши да чуе, че ще ни правят господата империалисти, от Империята на"Златния телец", още по-бедни...ЗА ДА НИ ДОЙДЕ АКЪЛЪТ. (След бъдещият златен дъжд на СБ и МВФ, който ще ни спретнат другата седмица.) Другата империя - ЕВРопЕЙСКИ СЪЮЗ/КОМУНА, се надява да се изгради у нас СРЕДНА КЛАСА. Вземат си определените годишни вноски от България, но не ни отпускат полагащите ни се средства, защото англо-саксонския модел ги гълта. ДИЛЕМА ГОЛЕМА. И вълкът /човек, за човека е вълк/ да е сит, и агнето / хлябът, да е достъпен за всички. Как Господ едновременно да удовлетвори всички желания и молитви? Така си е вървяло, корабите се пълнят с "евтино" зърно, обикалят из Черно море, като ги разтоварят, цената на зърното вече е двойна. Но като ни е къса паметта, като сме тъпи, така ще продължава, докато не се вземем в ръце.

Хайде пак спекулации. Дойде време за жътва и почват да вдигат цената. "Жътварите чакали да се повиши цената на зърното ". Е, как пък един път не казаха, че е по-добре да увеличат добивите, вместо цената ???

Не стига,че ядем от фуража на животните,че ни слагат в хляба всякакви химикали и грамажа е все по-малък,ама сега и цената е ниска.Белината ли поскъпна или боята?Ще ядем по-малко хляб.Ще станем нация с манекенски мерки и много по-добро здраве.

А колко струва 1 кг пшеница? Можете спокойно да разберете че ви ГРАБЯТ. Държавата спи пак. После ще повторят номера с цената на гроздето и на виното. ТЯ пак ще спи. Чувствайте се горди че сте Българи и възпитавайте децата си в патриотизъм. Не напускайте Родината - останете да йивеете тука !

и това ако е вярно.-то добре 5.лв.кл.хляб.та дано се -вдигнат от кревата тия аслани насрани.не народ а ........

Сега българите, няма да си купувят всеки ден пресен хляб и да изхвърлят вчерашния, а ще си го изяждат. И какво ще стане? Спад на потреблението!

тъй е в Еврейския съюз кат си скачал н аполщада де ти беше пипето?

искам да кажа че това е долна инсинуация ние тук в МЗх и ГЕРБ смятаме че това са от предишното правителство лъжи ....

Щом нещата се случват, независимо от обещанията и обясненията на министрите, защо е нужно да ги има? Защо се харчат данъците за заплати на демагози и елементарни говорители? На кое да вярвам - на етикетите в магазина и на празното си портмоне или на тяхните изявления!?

Въобще и дума не може да става за спекула! В никакъв случай!! Сакън!!! Просто тъсенето е голямо - на телето под вола. И ще го намерят. Който търси - намира. Който намира - прибира. Баламите да духат супата. Асоциация на хлебопроизводителите на асоциация на измамниците от всякакъв цвят и вид. Реколтата е слаба и няма рента.

Аиде Боико нали си приятел с Путин. Последваи примера му.изгони корабите и сме наред . не да мисе пъчат тия хлебопроизводителите.

Аха ... значи понеже някой-си (казал че) забранил износа на житни култури от някъде-си (не Европа ! ), ние ще теглим каиша в България, която е Европа (... но видиш-ли никой никъде в Европа не е споменал и дума за подобно нящо )

Производители!!! Това не е ли картелно споразумение - да си договорите 20-25% увеличение? А бе вие, какво ни вземате за канарчета... Всяко поскъпване води до ограничаване на потреблението... И какво печелите... Ще ревнете пък, че ви е намаляло потреблението и... накрая ще наречете българския потребител с нецензурни думи. пак ще свалите цените - защото по-добре повече и на по-ниска цена, отколкото нищо....

Картелна цена в тоя бранш е невъзможна. Ако са 2-3 производители как дае, но при 10-20 в регион картел е невъзможен, дори напротив. В момента цената на хляба в нашия регион е дъмпингова. Не гледай на колко се продава в магазина, а на колко производителят продава на дистрибутора. В тази държава производителят е винаги прецакан. Като се започне от земеделеца и се стигне до всеки произвеждащ продукция.

Ех ,че ни е добре така , ще има да ядем пастите на ББ и ЦЦ , какво ще ни плашат с тези цени , само и само да съботират властта . Ако трябва ще ядем торти , но властта няма да е я даваме , нали Боко....

Ами нали и производителите трябва да спечелят нещо. И това от 50 ст. хляб ли е?

А какво?К......ли е.В Кауфланд съм купувал и по 0.30 и к'во!

Искам да попитам следното? Как става така,че закусите произведени от дадена фирма ако не могат да се продадат до два дена се вземат обратно. Това какво е пране на пари ли?Къде отива вложения труд,транспорт,опаковка,както и сур овените.Да на търговеца му е изгодно,но как става тая магия?И не е ли крайно време органите да се позаинтересуват от това?

Във всички цивилизовани страни като дойде датат да изтече срока на годност на хранителните стоки и пласьорите си ги прибират. Загубата е за сметка на производителя, а не както досега при нас все търговеца да е на загуба като не може да продаде стоката в срок. Те производителите знаят как да преработят всяка стока и пак да я пуснат на пазара да я изядем. не сте ли виждали в новия хляб премесени парчета от стар?

Става на черен хляб, като престои в малко луга и се смеси с малкото истинско брашно за черен хляб.

Г-н "ХХ",непродадените и остарели закуски отиват отново в "новоизпечения" хляб.Така че,една суровина се заплаща два пъти от потребителя.И затова може ли да се иска увеличение на цената?

Ако това наистина стане, отивам и си купувам машина за 120лв. за правене на хляб. 1. Ще знам какво ям. 2. Машината ще се изплати за 1г.! 3. Това което се продава хляб ли е!?!?!?!!!!!

Преди 6 месеца ми подариха за Рождения ми ден такава машинка.От тогава винаги имаме пресен хляб,който се изяжда и дори една троха не се изхвърля.Купувам и типово брашно и бяло.Хляба е фантастичен.Освен това има и програма на която се меси само тесто за пица и други закуски.Горещо те съветвам да преминеш на домашен хляб.Поне знаеш какво има в него.

Има и далеч по-евтини машини за хляб. Гледах, че има и за 39 лева в ТСМ. Проблемът е да намериш качествено брашно от хубава хлебна пшеница. Не знам какви ги вършат мелничарите в България, но явно смесват пшеници с ниско съдържание на глутен и хлябът става един ронлив като трици. Калпава работа...

Всяка година едно и също. Изнасят го за по-добра цена, а спекулациите с цената на хляба с нова сила. Друг въпрос е качеството на хляба, но продаден ли е, никой не се интересува дали е годен за храна изобщо. Ситуацията е просто краска от цялостната картинка...

Ами тя рибата миришела откъм главата братя българи,не упреквайте хлебопроизводителите.а тези които все си измиват ръцете с хляба!,за да си запазят министерските места по дългоКак може висш чиновник/визирам г-н Найденов/,да говори безумни неща свързани с цената на хляба!За пореден път виздам малоумни изказвания !Насъщният не се прави само от брашно и мая.В него влизат много неща като например машини,опаковки,етикети ,гориво и куп още неща.И най-важното,човешкия ресурс!

почна се

чиста проба геноцид.и тоя тъп народ си трае и си слуша чалгата....добитък.....

Първо виж дали цените в ЕС са скочили по собствената ти фантазия. Ако не, изчакай и "премини, ако не идва влак", за да не станеш глупак.

Винаги реват, че складовете им преливат и не могат да си продадат зърното пък, когато има лоша реколта изведнъж хоп и под дърво и камък не можеш да намериш жито. На тия картелни мафиоти кога някой ще им сложи прът в колелата. То не бяха картели на олиото, на тока, на парното. Хайде стига вече. Къде е държавния резерв или пак всичко е изнесено и за българския народ няма да има хляб!!!

Пшеница има предостатъчно, какви са тия поръчани прогнози? Целта е вдигането им изкуствено, за да се увеличи ДДС в хазната. Това за недостига е лъжа, потреблението е свито с 56 % в сравнение с 89 г., народа изчезна в чужбина, животновъдството е в колапс. Никой не ви купува скъпия хляб, по селата си мелят "ишлеме" и пращат на децата по градовете, изкупиха се повече от 200000 фурни "Аляска","Тефал","Бош" и др. Вече българина не яде хляб, натяга на кебапчета и етина бира!

Алабализми от шипковия храст! Нивите се обработват със скъпа техника. Един трактор струва колкото едно жилище. Торовете са скъпи също. Горивото също не е като 89'. Защо мислите че цената на панелката трябва да расте, а хлябът да е 50 ст.? Ще ви изкарат като глисти от смрадливите панелки, за да се връщате да бачкате мързеланковци!

Гледайте сега. Най-строго икономично потребление на хляб, никакво разхищение, никакви излишни количества. Пък ще ги видим тогава за какво повишение ще ми дрънкат, има да ядем хляб по 50 стотинки... Не, че ям хляб, де, после върви отслабвай!

Трябва национализация, а търгашите в затвора!

Прав си Ленин,види се при нас Демокрацията се изроди в Бюрокрация и накрая Закьсация!Така,че и аз предлагам ,пьлна мобилизация всичко в дьржавната хазна,да няма частници и всичко да е Дьржавно!В парламента 80 души стигат и да има дьржавно управлениееееееееееееее!

ДА СЕ ВЗЕМЕ ПРИМЕР ОТ РУСИЯ И ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗНОСА НА ПШЕНИЦА! НА БЪЛГАРИНА ЕДИН ХЛЯБ МУ ОСТАНА, СЕГА И БЕЗ НЕГО!

като няма хляб яжте пасти :д

ХУБАВО ГО Е КАЗАЛА МАРИЯ - АНТОАНЕТА, АМА ДАЙ ПАСТИ ДЕ!

яж пасти като няма хляб

Тия да не чуят, в България има достатъчно пшеница, но щом някъде поскъпвала значи и тук трябва. Просто искат да лапнат повече ...

като падне цената по цял свят да не мислиш че пекарите ще купуват пшеница от бг зърнопроизводители на високи цени