Спекула със зърното качва цената и на месото

Резкият скок на цените на зърнените култури в България се дължи на спекулации.

Обратно в новината

Коментари - Спекула със зърното качва цената и на месото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не лъжете ,че в София 20% поскъпване са рекордни.В Нова Загора от 55 ст.стана за сега 80 ст.Не прави ли това национален рекорд от 45% поскъпване?А пшеницата се изкупува на миналогодишната цена от 17 до 20 ст.за килограм.От 1 кг.излизат 700 гр. брашно и 300 гр. трици.Само триците изплащат цената на зърното-17 ст.По нататък направете вие калкулацията,като знаете че от 500 гр.брашно става хляб от 700 гр./80 ст./Май мелничарите лъжат на поразия,но няма кой да ги хване за дебелата гуша.

Другото по-научно име на спекулата е "Пазарна икономика".

от години е така - тези които дадоха парите за хлебомашини на времето /а и мене са ме наобикаляли да ми дадат пари а после да правя каквото ми кажат/дадоха сигнал от телевизиата и акцията стартира

Братя българи, това е поредната спекулация на мутризираната ни държава.В разгара на жътвата започва да се спекулира с цената на зърното, пристанищата ни са пълни с кораби, които изнасят зърното ни и държавата си стои и ни гледа сеира.Явно ние нямаме държава, нямаме и държавно управление.Но имаме спекуланти на всички нива и направления, които са тясно свързани с всички досегашни управления.Едни богатеят , народа масово беднее и е ограбван.Затова приемете един призив - спрете да консумирате изобщо хляб.Лично аз от години съм ограничил консумацията на хляб до две - три филийки на ден и съм жив и здрав и не чувствам глад.Нека не го купуваме този им хляб, нека да мухлясва в магазините и да видим дали ще продължава тази нагла игра с народа ни.

При мен хляба беше 15ст.типов ,26ст.Добруджа цели 35ГОДИНИ!Ееей,капиталистите,наближава ви края!

Либерализмът е изворът на схемите за спекулации. Казано на библейски език, ЗА КРАДЕНЕ. Когато плановете за крадене са вонтуларистични, процесите на крадене се наричат "липса на достаъчно пари - няма пари", или ГОЛЯМА ДУПКА В БЮДЖЕТА, или ГОЛЯМ БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ. Това вече е началото на края на краденето и демокраДцията, на самозваният елит от клептократи.

От всеки спекулативно вдигнал цената на хляба, да се взема по една пържола от задника му - 20% вдигната цената - 20% месо от задника му! По друг начин - няма да се заситят, а и наказание за тях няма. Гадния печалбар - трябва да усети гадостта или по или в задника си!

Спекула в България! Не може да бъде!!!

Само един въпрос-къде е правителството,спи ли,чува ли какво става с цената на хляба,кои са спекулантите?