Запазена марка ще ”издава” хубавия хляб

Хлебопроизводители предлагат да се въведе минимална защитна производствена цена на хляба, която за хляб от 700 грама не би трябвало да бъде по-малко от 80-90 стотинки.

Обратно в новината

Коментари - Запазена марка ще ”издава” хубавия хляб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само това ,че се заговори за това безобразие ,какъв хляб ни предлагат е достатъчно. След толкова години на безхаберие и мошеничества ,новото правителство магьосник да е ,не може да оправи нещата от раз. Аз лично съм се сблъсквала с подлостта , коварството ,жестокостта на бивши комунисти ,които после пребоядисани няколко пъти в зависимост от новата политическа вълна и знам ,че в името на печалбата не се спират пред абсолютно нищо. Така,че единственото спасение е да не се докосваш до хляб , но пусто сме българи и това е много трудно. Но се свиква. Мъча се , но гледам да не го ям. С колбасите е същото . Бихме ли получили информация и за техните Е-та ?

Най-хубавият хляб е произведен в Люлин по стара италианска рецепта! Купува се в Била и Фантастико-Люлин, а вероятно и на други места! Хлябът е нарязан на филиики и може да се даржи във фризер или в долната част на хладилник до 1 седмица- лично проверено! Да ви е наздраве!

Хитре Петре,искаш,искаш,ам хвани се и да работиш,то само с искане не става,и ако трябва да съм откровен,ти познаваш ли някой който да получава под 1000 лв,защото аз-не,дори и под 2000 лв,не познавам някой да получава

не съм бил в Гърция,но ако заплатите които цитираш са истински,то те са доста под българските,у нас никой не взема такива мижави пари

ХЛЕБАРИТЕ ДЕТО НИ ТРОВЯТ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА

Това, което искат, никога няма да се получи. Дори и да се приеме такава минимална цена, пак търговците ще са на далавера, а не производителите. Никой не може да докаже на каква цена си продавам хляба в мрежата. Ако колегата Пешев, например, дава неговите 700 гр. бял на цена 90 ст. с търговска отстъпка 10%, аз, за да го изместя от този обект, ще предложа на търговеца цена от 90 ст, но с 20% отстъпка. Познайте кой ще избере търговецът. А за пред федерацията, естествено, работим на 10%, то е ясно, нали се разбрахме. Ще се изядат един друг. Това е капитализма, братя хлебари. Хлебопроизводството навсякъде е мизерия. По-добър вариант би бил ако се контролира броя на производителите. Имало е такава практика в миналото, преди 09.09 1944г. Имало е закон, задължаващ фурна да не се разрешава по-близо от 1,000 стъпки от друга фурна. Доколкото знам, в Англия сега има нещо подобно за магазините за тютюневи изделия. Един вид, плащаш патент, държавата се грижи да си изкараш парите за този патент. Тук, обаче, просто не виждам как ще се получи. Така че, братчета хлебари, айде пак на тръстиката. А този знак от федерацията - ами че той е вече смешен. Може ли една хартийка да гарантира качеството на хляба? Ами това зависи от толкова много фактори, някои от които изобщо не зависят от хлебарите. Освен това, има толкова много различни хлебарници, малки и големи. НЯМА СИЛА, КОЯТО ДА ГАРАНТИРА УНИФИЦИРАНА ПРОДУКЦИЯ, ЗАСЛУЖАВАЩА ТАКЪВ ЗНАК. ТОВА вече е рекет. Федерацията иска да те задължи да и станеш член, за да си продаваш стоката. И да плащаш членски внос. За да може шепа хора да си живеят добре с него.

Да бе 1 тон, с един тон може да изхранат Горна Малина или нещо по малко...

След като ни определиха какъв и на каква цена хляб е здравословен за нас май иде време да издадат и книжка с цетати на правилния и здравословен живот, а сетни и да въведат униформи и моден стил Бойко Бор.

та лимонадата и колата са по- скъпи от хляба да ви светна, 4е един хляб се произвежда от житото посято на площ колкото една средна стая от жилището ви.. представете си...да се копа, да се жъне, да се се мели, меси...пе4е..... ло е, 4е мелни4арите използват забранени добавки, за да изкарат пове4е пари... МЗ знае...например кой внася бензоилов пероксид...ама си трае...а с него се избелва хляба...разбирайте ...унищожават се витамините, които са в бра6ното...и ги има само там....групата Б та главния виновник е Министерството на здравето.....големи некадърници са да неговорим за други неша...лекарства, месо,мляко....

Хляба - минимум 80-90ст, застраховка Гражданска отговорност - 300 евро, аз пък искам минимална работна заплата 1000лв !!!

Кукушева... и как точно ти... като някакъв Христос, изхранваш целия народ с един тон?

Масовият хляб е пълен боклук. По-добре го плати и не го вземай. Това е и целта на производителите и търговците.

Cherniat hleb (nai-hranitelniat i po-skap) NE e chisto cheren no ima BOIA v nego za da Izglezhda cheren...Vnimavai narode!!

И хлебарите ще ги оправите като милиционерите, като тръгнат повече неочаквани проверки, а не да регулират цените - това да не е планова икономика и ми намирисва на комунизъм...

svedeniata na vuprosnata gospoja niamat nishto obshto s deistvitelnostta v gurcia cenata za 700gr e okolo 1,60 no kakvi sa im zaplatite???????????

Това предложение си е чиста проба картелно споразумение. Хляба, който произвиждат, честно, не става за ядене. Малките фурни по селата преди правеха прекрасен хляб, но такива мошеници - картели ни принуждават да ядем боклуците им. Предлагам да се върнат пак старите фурни по селата и се закрият заводите и комбинатите заради некачествения им хляб. Всички ние ядем хляб и можем добре да отличим хубавия селски хляб, от това, което вие произвеждате. Да не говорим за ненормалните цени, които предлагате. Другия вариант е да си внасяме истински хляб от други страни (Стига да не Ви е срам)

Гърция днес Минимална заплата: 723 евро Средна за страната: 1 447 евро Средна заплата за жена работник във фабрика в столицата: 969 евро Средна заплата на мъж в строителството в столицата: 911 евро http://www.bulgari да си позволят да плащат 2 евро за хляб! Ние не можем!

Каква е гаранцията, че като стане гарантирано скъп ще е гарантирано качесвен? Единственото сигурно от подобно действие е, че хлябът ни ще бъде скъп.

нещо КЗК да се самосезира или пак...

или преместваме кавичките така: Запазена марка ще издава хубавия хляб

Това ,което пише за цената на хляба там не е вярно!В центъра на курортно градче,много по-уредено от Слънчев бряг всяка сутрин си купувах много хубав хляб,по-вкусен от Добруджа за 1 евро броя!Не ми е ясно кой им е дал тази цена от 2.20 евро?Купувал съм и двоен хляб-над 1кг.за 2 евро!

Тогава защо закриха всички селски фурни, където хляба беше чудесен и евтин. Още помня аромата на топъл хляб, истински. Този монопол трябва да се спре.

Аз съм в Англия и си купувам сертифицирано органик хляб за 89 пенса. Не ми се струва, че цена от 2.20 евро за 500 грама е разумно, макар че производителите ако можеха биха искали да е поне 15 евро за килограм

Предлагам хляба да стане 3.60 лева колкото цигарите . Хляба е вреден и от него се пълнее яжте пържолки пилешки а може и котлети , риба и други не вредни храни

Глупи, едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го получиш. Като ти гледам интелектуалния ти капаците, не само никой няма да иде ти да го обучаваш, ами по-добре вземи една мотика 6 и марш на полето. По-голяма ще е ползата от теб!

Прав си, така е! :)

Ej 6e ni umrat,tova li im celta.

Казва се: Комунизма идва, спете спокойно..... Щото комунизъм още не е имало. Иначе по-добре да дойде наистина!

Що трябва да ядете хляб? Хората са измислили бирата. Та язе от кат пия бира леб не ям. Полезна е за бъбреците и няма остатъчни вещества за организма /не броя махмурлука. И .... хората сбира...

Някои хора си осигуриха фалшив стандарт в смутни времена и сега вместо да получат данъчна проверка те имат наглостта да манипулират общественото мнение и да правят спекулации. В Германия, след 2-рата световна, такива директно са ги разстрелвали, а у нас разни медии им дават трибуна?! Помните ли, че олиото трябваше да е 4 лева минимум според производители? При цена от 2 лева за МНОГО по-качествен продукт във Великобритания?! Тогава поискаха защитно мито. ОМРЪЗНА МИ ОТ ТОЛЕРИРАНЕ НА МОШЕНИЦИ! Който не може да оцелее - да затваря! Вече сме част от Европа и ще си внесем на по-ниски цени стоки с гарантиран произход и качество! Изроди! Ще вдигат цени по време на криза?! Дано фалират! Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България. Какви точно интереси и пред кого защитава тази организация? И к'во ми пука изобщо та съм се разпенил тука?!

ami tuka v Jponia 500gr. struva okolo 10 evro,zna4i v balgaria spokojno 15evro za 700gr.pak za 1000gr.20evro,HA,HA.

най-евтиния хляб беше 19, после 21, сега мисля 27 пи. а добре ли е 7о стотинки български пари. ок дигайте цените колкото искате. хлябът си е ваш. а на новите ви по-високи цени хлябът ще си остане ваш.

mi to njma kakvo da komentirame pove4e,6om s EDIN TON 6e ni izhranvat ,SUPER DARGAVA E BG................

Цената на хляба не ме интересува, т.к. отдавно не го консумирам. Хляб в България не става за ядене.. Чудя се, какви отрови се слагат в брашното освен памучни семена. Да, цвеколните фибри - защо? Ако искам цвеколни фибри, ще си купя цвекло и ще го изям. А не да ни слагат в хляба отпадъци от различни производства, и да пишат на упаковката различни глупости - предпазва от рак на дебелото черво...Май точно обратното. Откакто аз и моите познати спряхме да ядем хляб и тестени закуски, всичко от брашно си почувствахме много по-дборе.

ИМА ЕДНА МНОГО ПРОСТИЧКА ФОРМУЛА ИЗПОЛЗВАНА ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА, А ТЯ Е СЛЕДНАТА: 1:2:4 ЦЕНА НА ПШЕНИЦАТА: ЦЕНА НА БРАШНОТО:ЦЕНА НА ХЛЯБА. ПШЕНИЦА В МОМЕНТА Е (И ТО ОЩЕ ОТ СЛЕД ЖЪТВА) 16-18 ст/кг: ЦЕНА НА БРАШНОТО НА ЕДРО (валидно за хлебопроизводителите които в голямата си част са и мелничари) 32-36ст./кг: ЦЕНА НА ХЛЯБА от 64 до 72 ст за КИЛОГРАМ..... ЗА КАКВИ 80-90 СТОТИНКИ за 700 ГРАМА, СТАВА ВЪПРОС УВАЖАЕМИ ХФЛЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИ

Общо 460 000 тона брашно е изтъргувано за миналата година по документи,а за да се изхрани на селението е необходим ЕДИН ТОН ,заяви Кукушева.Що за глупост.Ако е грешка на статията,редакторите да я коригират.

Da vi kaja 2 ne6ta - na toia prost narod mu triabva hliab i zreli6ta...kakto se vijda hliaba e siguren, zreli6ta ima v izobilie. A drugoto ne6to e: nali znaete koga srednata zaplata v BG 6te stane 2000 leva -- mn prosto - kogato hliaba stane 100lv muhahahahaaa

КОМУНИЗМА СЕ ЗАВРЪЩА, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА - ЩЕ ИМА ХЛЯБ, МНООО ХЛЯБ ЗА ДНЕС И УТРЕШНИЯ ДЕН

За хляба-добре!А заплатата??? Минима часова ставка-2 евро/час! В Гърция е 8 евро/час!!!

ОТ КОМУНОМУТРОУРОДИ-КРА ,КАК СЕ СТАВА ПРОИЗВОДИТЕЛ !!!

Тези или никога не са ходили в Гърция или си мислят че са единствените ходили там. Може би си мислят че и не съществува Гугъл. www.greeklan

Ако може и за бозата. Това, което се предлага в търговската мрежа не е боза изобщо. Съсипахте българската боза! Крайно време е да се въведат минимални цени и за други изделия - локум, захарни петлета, бонбоните Лукчета

Вие луди ли сте??? Къде е този хляб в Гърция по 2.20 за 500 грама???? За 3 евро преди 3 дни си купих от магазин 3 кутии бисквити, които се продават тук на двойна цена. Хлябът не е повече от евро и то подсладен и нарязан

Абе хора, всички коментирате цената. А хляб истински ядем ли? А кажете нещо за качеството. Това е някаква химия с набухватели, няма вкус на нищо. Тровим нас си и децата. Еми няма да им копуваме боклуците и готово. Да си ядат лайната. И аз си купувам ХЛЯБ от Гърция. Ще си купя и пекарна, ама и брашно ( пак от Гърция ). В тая държава всичко е менте.

Много се развихри Ого ! Като доцент в Пд се казваше Огнян Сапарев.

опса, пак се изсрах неподготвен.

Пазарна икономика (25.09.2009 г. 17:05ч.) При комунистите един хляб струваше 26 стотинки, един килограм. Или бъркам нещо, господин седесарст?

А защитни цени на мекиците ще има ли? Мекица - левче!

Регулирането на цените не беше ли похват на комунистическата централизирана икономика? Аз имам фирма за професионално обучение и за да оцелея на пазара искам министерството на труда да разпореди на всички свои бюра по труда да изпращат безработните за преквалификация само при мен! Казах: само при мен!