България е най-голям потребител на хляб в Европа

България е най-големият потребител на хляб в Европа (95 килограма годишно на човек) и е на първо място по пазарен дял на промишлените пекарни (87 на сто).

Обратно в новината

Коментари - България е най-голям потребител на хляб в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че с тези мизерни средства можеш ли друго да си позволиш да ядеш в по-големи количества освен хляб. И той не е много качествен - но какво да се прави

Пак сме на първо място! Все сме най добрите, на всякъде все най първите!

Най -малко хляб ядели във Великобритания а там са най- тлъстите и грозни женки... значи не от хляба се пълнее.

А помислял ли си ,че те са на места ,където ганьо и местният червен врат и подсвиркванията им нямат достъп. може да не са по улиците, хипермаркетите и бързото хранене, ами в скъпи къщи , квартали, салони , ресторанти ,курорти и клубове, съпровождани от богати господа,каквито у нас са дефицитни.

Обърнете внимание на процента на промишленото производство. Огромен е. Това свидетелства за поне две неща - 1.Концентрация и монополизация. 2.Липса на свободно предприемачество в сектора. Двете неща водят до производство на боклуци със съмнително съдържание и висока ефективност, съчетана с ниско използване на труд. Промишленото произвоство е доказало, че не може да произвежда ХРАНА, а само храноподобни продукти. Както в почти всяка част от живота ни и тук са наложили всички възможни вредни практики.

Всички паметни исторически битки са били печелени от хора, които са се хранели основно с хляб. А на британците и да не ядат хляб не им помага - никъде не съм виждала толкова дебели хора и толкова много на брой.

Най-после едно първо място и за нас да има!

Захар и нишесте. Не че не е вкусно, но неща като като зелена салата, краставици, домати, ябълки и т.н. са далеч по- полезни, а и по-евтини...

да не забравяме и кисело мляко, разбира се

България е най-голям потребител на хляб в Европа, тъй като след 1989 г. повече от българите са бедни, последно място по доход на глава от населението в ЕС, и нямат пари за да си купуват мръвки.

Хляб, то няма да оцелеем. Я вижте че цените на осн. хр. продукти (освен че не са качествени), са по-високи в сравнение с другите страни в ЕС, изхождайки от доходите. Да не говорим за рекета с парното и водата...

Най-бедният народ в Европа какво да яде ??????? най-малко хляб в Европа ядат Швейцарцитеи в Монако . Сигурно защото са най-глупави ?

що за "новина"? не знам зза хляба, но със сигурност журналистите ни са най-деградиралите.

по потребление на месо, плодове, зеленчуци, млека, сирена, кашкавали и последно по хлеб.

Да ама при бай ти Тошо ( другият път го напиши с главна буква - препоръчително е ! ) тия дето сега се пишат бизнесмени ,гледаха крави и овце в ТКЗС -тата а сега е демокрация и ще ядеш само сух хлебец !!! Радвай се че и това има , защото както върви държавата скоро ни ток , ни хляб .... !!!! От много акъл и толерантност да не стане така , че .... - абе ще го усетите ама ще е мнооого късно - и за хляб няма да има ! Блейте още !!!!!

В София отвориха хлебозаводите за гаден глетав хляб и затвориха старите фурни началото на седемдесете. Тогава ходехме до софийските села, където все още имаше фурни и от там си купувахме хубав топъл ръчен хляб. От своя страна селяните идваха в София и търсеха преоценен наполовина заводски хляб. Купуваха го за храна на кокошките и свинете си. За друго не ставаше. Доста често в него имаше изпражнения от мишки а понякога цели умрели мишки както и камъни.

абе направо сме били първи по всичко, няма какво да си играем... на книга поне може да е било така

И на мен да ми дават замразен хляб пълен с каквато да е химия и аз няма да ям! Като дойдат американците и им сложат една топла питка ..... ушите им пръщят и както са се мусили че сме я поръчали поръчват двойно повече след това!

хляба ни излиза най-евтината и засищаща храна. какво да правим като сме бедни ??? ако кило айвер, трюфел или сьомгата са по 1 лв/кг ще ги плюскаме и тях. а ако някой ми каже ,че в немския хляб няма екстри ..направо ще му повярвам :-)

говориш като представител на ромското малцинство

Слушай Gonzales какво ще ти кажа за да се успокоиш : По нищо не изглежда скоро да заплюскаш '' айвер'' , трюфели и сьомга така че се радвай и на '' лебеца'' докато го има !!!! Айвера го остави на прасетата ....!

Бойко да се чувства виновен.

Може и да ядем най-много хляб, но за сметка на това най-много уважаваме жените си и те нас. Дреме ми за хляба...

Нашенец работещ в Западна Германия през 80те влиза в магазин за хляб. Гледа с невярващи очи какво разнообрази и изобилие от хляб има. - Яж, бе човек, яж! - със завист се обръща към собственика на магазина.:)))

Ха, сега де- нашенец в Западна Германия на РАБОТА? Сриваш приказките на сума ти народ дето упорито твърдят че никой не е ходил по-далеч от Трън-) Но пък от друга страна от 1965 година България изнася работници в 38 държави, и докато избухна демокрацията в чужбина са ходили да работят къде 800 000 човека, от тях около 200 000 в Коми, че някои и със семействата си са изкарали по няколко години зад граница.

Това беше периода 86-89г.

СОЦЯЛИСТИТЕ НАГЪВАМИ МНОГУ ЛЕБ, ЗАТУЙ СМЕ ДЕБЕЛИ ДЕБИЛИ, ХАХАХА

доло герп и капитализама

ГЕРБ са комунисти, какъв капитализъм те гони?

jingiby

А хлябът, който се консумира от 90% от потребителите е боклук - набухватели, подобрители, оцветители, брашното е нискокачествено, абе пълна отврат...

Ами другите храни - явно всички работници в хранителната индустрия се опитват да ни тровят! И не само те - всеки работещ в земеделието, търговията и танспорта, който произвежда, доставя и ни продава боклуци е съучастник! Май излиза, че сами се тровим!

Едно лято минах през Козаревец (Старозагорско) и пътем си взех хляб - наглед хубав, бял, пухкав, но изненадата беше на другия ден, когато на много места се беше покрил с розав мухъл. Замина на боклука разбира се, но като си помисля, че от там го разкарват по много от околните села и че го хвалят като най хубавия, просто ми става мъчно за народа. Не знам какви подобрители и набухватели са слагали, ама това си е жива отрова! Нищо чудно, че народа е масово болен и мре. В София хляба също е отвратителен, глетав, мокър и след 2 дни се вмирисва и мухлясва. Има една фурна на НДК, където хляба е много хубав и няма нищо общо с другия и засега оцеляваме.

това какво е сега, предизвестие за повишаване цената на хляба ли? Ами кажете си го направо, бе, кретен-политици, та да знаем как да ви се "отблагодарим".

Ами ако не се повиши - ние как да ти се отблагодарим!

ше ядеме ли леб или нема да ядеме?

Две филии хляб, по средата- още една без коричка. Мммммм, фкуснооооо!

Личи ни на българите всички са над 130 кг даже и децата са дебели

ДАЖЕ ДЕБИЛИ, ХАХАХА

така е, много си прозорлифффффф - виж американците какви фиданки са - средно тегло като на новородено слонче

Доста далече от истината си, но ако искаш емигрирай.

Честно казано ако имах хлаб като на немците или англичаните тези 30 кг на година биха били боже наказание. ХЛЯБЪТ в България е традиционният символ на изхранването на голямата челяд. Никой не трябва да ви кара да си променяте традициите. А от всичко най-обичам българската мъдрост - Никой не е по-голям от хляба. Заредена е с толкова позитивизъм.

Хлябът в Германия е невероятен: най-различни водове, предимно черен, ръжен, пълнозърнест или многобройни комбинации! Много от хляба на германците е с овкусен с ядки, които му придават рядък вкус. Голямо удоволствие е сутрин рано да влезеш в някоя от техните хлебарници- Bäckerei, където освен хляб има различни видове малки хлебчета - Brötchen различни хлебни сладки или солени изделия. Там правят и кафе и може да се насладиш на хубава закуска. За съжаление хлябът в България отстъпва в пъти на германския!

тревата на съседа винаги е по-зелена

как ще ти повярвам само - хлябът в германия подобно на всички други страни в света се произвежда от гмо продукти, консерванти, боя и други химически продукти - за огромно съжаление гмо-тата навлязоха със страшна и разрушителна сила в хранителната промишленост и никой за момента не може да ги спре, защото са вложени много пари - ти като си научил немските думи за пекарница и хлебче, да не си помислиш, че си хванал господ за шлифера

Прабаба ми цял живот само хляб е яла и вече гони стотака.

Грешна е баба ти, щом е наказана 100 години само сух хляб да яде.

Буда моля те изпий си хахчетата и не тормози хората по форума.

така е защото рънъта прай бурбътъ, бял ляп и лук и чесън ми е манждътъ

Повече хляб, по-малко манджа.

ДОЛО КЪПИТАЛИЗЪМА.

Едно време имахме Тато, сега имаме Боко. Едно време СССР ни казваше какво да правим, как да правим, сега ЕС и САЩ ни казват. Едно време ни учеха, че Тато и БКП са велики, днес ни учат, че Боко и ГЕРБ са велики. Едно време имаше политически убийства, днес има "мистериозни инфаркти" на хора като Мишо Бирата. Едно време се назначаваха хора на партиен принцип, днес се назначават с фалшиви дипломи тип Калинка или направо без конкурс. Едно време рупахме сух хляб, и сега пак си рупаме сух хляб.

едно време си бил тъп, и сега си тъп. Въпрос: кога си "ял сух хляб едно време", бе? Що лъжеш?

"Едно време СССР ни казваше какво да правим" - купуваха от нас бензин, който произвеждахме от петрола, който ни подаряваха, а сега САЩ идват и казват кога да си спрем южния поток и къде да дупчим зашистов газ за да има за Англия

Като не мислите за народО така е.Направете нещо за него НАПРИМЕР УВЕЛИЧЕТЕ ЦЕНАТА МУ ЗА ДА НЕ СЕ КУПУВА И ЩЕ СМЕ ВИ БЛАГОДАРНИ ЗА,, ГРИЖАТА".

Гледах едни филмчета за живота по времето на Исус. В библейските времена (1-ви век), хлябът е съставлявал 50 до 70% от храната на обикновените хора като най-евтина храна. В Римската империя той е бил жизненият минимум в разчета за храна на гражданите, които са имали право на държавна храна. От анкета проведена 1907г у нас се оказва че 70% от учениците у нас за обяд са ядяли единствено хляб, а 22% въобще не са обядвали. Не не че не знаем кое е хубавото, но с битието си не можем да избягаме далеко от преобладаващият в менюто ни хляб...

Самият Алеков герой е рекъл тъй на Константин Иречек, по време на гостуването си у тях: "На българията дай хляб - ний много хляб ядем!"

то па и един хляб...от 5 фурни я има една да прави ХЛЯБ!

Ганьо си обича да залеби...

ЛЕБЕЦО РАЗЧУВСТВА МНОГО КОМУНЯГИ, ЗЕХА ДА ПОДСМЪРЧАТ ЗА СОЦА, ХАХАХА

Продължавай да се подиграваш с хляба и много скоро няма да го имаш.

ПОДИГРАВАМ СЕ НА ПУТИНОИДИТЕ , НЕ НА ХЛЯБА, ХАХАХА

Хлябът е ортак на манджата.

Ако требва да сме съвсем точни, твоя милост, лебо рани - манджата е за преглъщанье...

Аз да не съм луда да си давам пенсиата за хляб а след да се варгалям като лоена топка по друмищата??? Не разбирам само какво спориме и говориме глупости тук, вместо да се обърнеме към природата и животните, за почерпиме мъдрост от тях. Например много жив. видове изпадат в летаргия и се справят. Аз съм на 79 години и 20 години съм изпаднала в силна летаргия. Получавам 190 лева пенсия, ама ми стигат и се наслаждавам на живота. Обикновенно лежа на леглото, потънала в медитация, изхранвам се със слънчева светлина, понякога и с въздух, който е много полезен. През зимата съм изключила порното и лежейки съм увита в 3 пласта родопски отдеяла а може и мокет, а през лятото лежа открита. Чрез летаргичното лежане поддържам много добра фигура, нямам кръвно, пулс и други бичове за съвременния пенсионер. И понежа съм здрава, не давам и 1 стотинка за лекарства. По този начин спестява цялата си пенсия в швейцарска банка, защото наште гърмят и вече съм събрала с лихвите 34 543 еврове. Смятам да прекарам лежейки в чаршафите летаргично още минимум 20 години, тогава ще съм спестила общо с лихвите и главницата 96 543 еврове. И на това лош живот ли му викате. Какво сте се заоплаквали?

Това заслужаваш щото непрекъснато гласуваш за комунягите.

не схващаш ли иронията ,бре!!!

А тия които докараха отново ГРОБ ООД на власт с гласовете си или по- скоро с мълчанието си - цъфнаха ли, вързаха ли?

Тази статия е медийна подготовка за голямо повишаване цената на хляба! Това е смисълан свободният пазар! Ако една стока има по0голямо търсене, глупаво е производителите и дистрибуторите да не вдигат цената, до като потребителят издържа, а техните печалби не намаляват! Намалява обема на производството, продаденият хляб, намаляване на работни места. Отрасъла става по-печеливш, за хлебарите. Социалните проблеми - майната им! Не сме в Живково време! Всеки да се оправя сам, както може!

Ганю във всичко вижда заговор и веднага започва да реве! Ами ако утре цената на хляба остане същата - Ганю ще ревне, че не пада! Ганю винаги реве!

А така, яжте, яжте сух хляб да видите АЗ през какво съм минал, за да стигна до този пост, за да мога да ви докарам до това положение. Може с филии с мас да съм закърмен и една книга да не съм прочел през живота си, ама я ме вижте сега аз къде съм, къде сте вие!

При соца всички нагъваха филии с мас, само комунягите живееха охолно.

Знам, дедо, знам. Тез мръсни комунисти убиха моя дядо. Аз затова сега се радвам, че 17 пъти подред ги надцаквам на избори. Жив и здрав да си дедо, да ти е сладък хлебеца и пак за мене да гласуваш, че иначе нали знаеш- комунистите ще се върнат ако не съм аз.

Че то комунистите беха над милион, бе, а децата им, а родните им, ми то по вашите думи излиза че сума ти хора са живели добре.

Глупости на търкалета! Тъпанара и по соц време и сега си е все ТЪПАНАР.

А колко хубаво си живеехме през комунизма. Всички бяхме нахранени, облечени, уверени в утрешния ден. А сега, глад и мизерия. И страх, какво ще ти донесе утрешния ден, никаква сигурност за нищо.

СЕГА ГЛАДУВАТЕ И МИЗЕРУВАТЕ ПУТИНОИДИТЕ, ПРИ КОМУНИЗМА МИЗЕРУВАШЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД, САМО ВИЕ СЕ ОЯЖДАХТЕ, ГАДОВЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ. НЯМАШЕ ДАЖЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ.

При соца кило месо струваше 5 лв - само кокали и сланина, заплата на инженер беше 110 лв.

"НЯМАШЕ ДАЖЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ." ДА! НО ИМАХМЕ ДЪРЖАВА, ПРОИЗВОДСТВО, СЕЛСКО СТОПАНСТВО, СПОКОЙСТВИЕ, СИГУРНОСТ, ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ НА ЛЕВА. Сега какво имаме? НИЩО! Няма държава, няма селско стопанство, няма производство, здравеопазване. Няма сигурност, няма закони, няма демокрация. Имаме нови "приятели" или господари, които ни диктуват как да живеем, за колко и по колко да работим. Левът вече се печата на вестникарска хартия по подобие на американския долар и струва все по-малко. Ресурсите ни са в чужди "инвеститори"-експлоататори, които не инвестират а изнасят капиталите от страната за да може цените на техните хора да са ниски и тяхното благосъстояние да се увеличава.

Рецепта за щастие : Добро здраве и слаба памет. Какво му беше хубавото: Мислех, че кремвирш е нещо сладко. Събирах барабонки вместо маслини. Ходех с гумени галоши. Имах право да кандидатствам само в 2 средни училища и 1 висше. Трябваше да се съобразявам какво да говоря-за да получа жителство и после жилище. Да ме командват "полуфабрикати"-с вечерно, задочно, политическо образование.

Че как няма да сме първи, то няма пари за друго освен за хляб и сол.

Това показва, че е крайно време да се наложи акциз на хляба, за да се изравним по този показател с Европа

Никой не е по-голям от лебчето! Отивам да су го купа!

ГЛАСУВАЙТЕ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ЗА КОМУНЯГИТЕ, И ХЛЯБ НЯМА ДА ИМАТЕ...

Време е да върнем комунизма иначе съвсем ще се затрием.

Турското робство си върнете, нещастници...

Затрити сте путиноидите, комунизма няма да върнете, нещастници...

В РУСИЯ И ХЛЯБ НЯМАТ.

В РУСИЯ СА ПО-БЕДНИ И ОТ БЪЛГАРИЯ. ЯЗЪК ИМ ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА.

DIDA

Ти кога се върна от там, че научи този "факт"?

ТИ ЧЕТЕШ ЛИ СТАТИЯТА, ПУТИНОИДЕ?