Цветанов потвърди, че атентатът в Бургас е свързан с ”Хизбула”

Може да се направи обосновано предположение, че двама от извършителите на атентата в Бургас са принадлежали към военното формирование на "Хизбула". Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Президентът Росен Плевнелиев пък призна, че има заплахи за страната ни заради ситуацията в Близкия изток.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов потвърди, че атентатът в Бургас е свързан с ”Хизбула” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички с двойно гражданство в парламента и правителството след като напуснат България която съсипаха да твърдят каквото си искат ,иначе избягвам да ползвам метро вече и на почивка далеч от Израелски граждани.

" Обосновано предположение"" ???? Такъв израз в правото НЯМА!!! Сигурно към 6-те софийски апартамента има я ранчо в САЩ я някой кибуц в Израел?? Тази изцепка е дантел марка- изненада ВСИЧИ. Направи от Б-я мишена -ПРОДАЖНИЦИ !!!

А бе Цветанов, а бе пиле шарено,не гледаш ли как ще изгориш като бушон? Защо не си стиковаш изказванията с Цацаров,с Президента,па ако щеш и с Буда,па тогава да се изказваш? Виж всички те как си пазят задниците, а теб ще те хвърлят на лъвовете. Ти и това заслужаваш...

Да не забравяме една съществена подробност-на практика няма военно ръководство на ХИЗБУЛА.Ръководството е едно/политическо и военно/

Ами да, зачервеният Сергей Станишев галено наричан КОКОШОТО ДУПЕ, не го интересува нищо друго освен да се върне на власт. Паричките изкарани по време на управлението му свършват а има и да връща - комисионните за Белене, руснаците си ги искат!!!!! Как няма постоянно да говори против правителството, против Бойко и против България - паричките му пипна Бойко, това го боли КОКОШОТО ДУПЕ!!!!!!!

Браво, токущо Хисбула цитира изявлението на Станишев в парламента. Браво Серго, добре ти върви предизборната кампания нищо че от нея губи България!!!! Но тя цялата ти работа е била такава.........................

Трай си тъпич - или по-добре се самоубий....

Е, ЩОМ ЦВ.ЦВ СЕ ИЗКВЪКВА, ЗНАЧИ Е ТАКА, ТОЙ Е ВИДЕЛ, ЧУЛ И .. ОПИТАЛ ОТЗАД, ДА МУ Е ЧЕСТИТО, АМА ДА ГОВОРИ ЛИЧНО, А НЕ ОТ И ЗА НАША СМЕТКА.....

Обосновано може да се предположи, че атентатите на Хизбула срещу автобуси с еврейски туристи (мир на праха им) се случват в държави, които имат Министър Председатели и Вътрешни Министри с меки колене.

viktor

еи евреиски гъзолизци никои не спомена че между загиналите има и Българин---шофьора ако забравихте

От какво се плашите? Дори и да има отмъщение от Хизбула то той ще е в София или в големите градове. И няма да съборят цяла София, най-много някой МОЛ, метрото или около съдебната палата, а може би президентството или МС. Който и да е от тези обекти няма да засегне честни хора.Там са все оядени, охранени и крадливи престъпници. А тези от селата гладни и немощни без работа и доходи няма кой да ги закача. Ако избият държавните чиновници България само ще спечели, ако избият магистратите и данъчните живота тук ще е чудесен...

Явно нищо не сме научили,даже от собствената си история!"Умния се учи от собствените и от чуждите грешки,ГЛУПАКА,само (евтл.) от своите"!Въпроси,които висят: -къде бяха нашите служби и партньорите им(явно основно МОСАД,ЦРУ) преди атентата? -разпитаха ли нашите служби свидетелите от Израел?Ако "НЕ"-защо? -Защо Израел обяви моментално,но не по-рано,кой е извършителя? -Колко често вътрешен министър е бил 2-3 седмици в САЩ? -Кой,в крайна сметка има "ОБОСНОВАН" интерес от това,че ХИЗБУЛА е организатор на атентата? -Какви бяха позициите на официални и неофициални лица от САЩ за атентата срещу папата,респ."българската следа"? -Колко от атаките на Израел,срещу "вражески цели" са били осъдени като терористични?

Честито! цецо Конецо и хора на 3-те национални предателя ни вкара в прицелана Хизбула. Днес Аню Ньойски ще ни вкара в прицела и на Ал кайда на Арабския Магреб с решението да изпратим войски в Мали. За обикновените данъкоплатци ще има ли бронежилетки и каски или само за богопомазаните?

ГЕРБ се сринаха под 4% !Аут сте от всякъде, след изборите ви чакат 40 безотговорни дни, гербаджийска сган!

Това ли са "държавните мъже" на България???? Тези ще ни продадат за 50 сребърника!

ни продадоха! Икономически териториално...целокупно! Национални предатели!

Тия четиримата не са българи, може да са всякакви, но не българи. Българите така не правят.

Българи са украинския евреин СерГЕЙ Дмитриевич и турч.на Мехмед Доган. Какви красиви български имена ...

Ахмет Доган е турчеещ се .

Обвиняването на Хизбула за извършители на терористичния акт наподобява обвиняването на Георги Димитров и още двама българи за извършители на подпалването на райхстага. На Лайпцигския процес беше установено, че тогавашното обвинение е фалшиво. То показа истинската същност на фашизма, който по-сетне рухна В същото положение се намира днешна България. С фалшивите си обвинения тя, под натиска на евреите и хаметата, се въвлича в чужди за нея игри, за което все някога скъпо ще плаща.

По какво се различава: - Новият Световен Ред / Neue Welt Order / на Адолф Хитлер и - Новият Световен Ред / New World Order / на Ротшилд и Рокфелер? От моя гледна точка, разликата е само графологическа. От вчера България има включване в НОВ ТРИСТРАНЕН ПАКТ. Този път не са Германия, Италия и Япония, а САЩ, СЕЩ и UK. Войната в Сирия е на робовладекският строй срещу РОБИТЕ-Човечеството е ГОРЕЩА. В България тази война е ГЕНОЦИД- УНИЩОЖЕНИЕ на народ и природа. Когато Човек се интересува каква е днешната му съдба, изпада в депресия. И от нийде взорът надежда не види. Ние всички сме разделени и противопоставени, за да не забелязваме оковите на робството в измеренията: - икономическо - "визово" - управленско - храна, въздух, вода - РЕСТРИКЦИЯ на медицинскки, образователни, културни направления - духовното поробване е достигнало най - дълбокото си дъно, защото Човек е попаднал в робството на собствените си навици, страсти и илюзии. КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ? СМЯНА НА ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА /власт, пари, страсти/ с, СВОБОДА, ЗНАНИЕ и ЛЮБОВ. Незабележимо, но прогресивно протича всеобхватен процес на разграждане на"стените" на този "затвор" Земята в галактиката "Млечен Път".

Тук май сте се събрали всички гласували от референдума а? Виждам, че разбирате и от всичко...от доказано и недоказано. И понеже много разбирате искам да Ви кажа, че ей от такива като Вас сме в това положение, щото много разбирате! Що не се съберете тука всички и да си направите една светлочервена партийка? Като Ви гледам сте готови за министри и премиери....абе ще гласувам с две ръце за Вас, не искам кебапчета и бира без пари не бой те се!......

Моля, прочети от мене написаното по горе и прецени КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ТИ?!!!

Вижте добре тези от снимката. Най-добре би й пасвало заглавието: СЛУГИ НА САТАНАТА.

Аз пък питам, защо тия четиримцата ни вкараха в тази каша и пред кой съд ще отговарят за предателство.

"Хизбула"е ключ към Иран.Това е целта.Повод да се атакува Иран.Нито Сирия нито Ливан са интересни.Китай държи почти 1/4 от Американския държавен дълг,а Иран доставя големи количества петрол на Китай.За другото е лесно да се досетим.Ами честита ви война.Това е.

Къде го видяхте това "признание" ?. Знаете ли какво е това "оправдано предположение" .Цц може да обогати българският език с този изказ. А и как ли биха го превели на английки,немски. Все още нямата отговор от ливанските ,канадските и австралийските власти. В Ливан действат стотици най-различни въоръжени групировки.Централната власт е слаба да установи пълен контрол върху страната./Както сега е и в Либия където има според Запада над 1000 въоръжени групировки и страната на практика е неуправляема./ Хизбула се появи в отговор на множеството израелски набези на Израел в Ливан. Едва ли им се замесва в акции извън Ливан. Хизбула е част от управлението на Ливан. Всичко до тук ми напомня един виц. Двама обратни не могат да се разберат кой кого да чу-а. И ще си задават гатанки.И който познае ще е отгоре. Първият казва ....По кермидите се катери и казва мяу,мяу... Другия казал.Това е тигър. А другият обратен му отговорил.Ти позна.

veskodoc@

"оправдано предположение" - приблизителен превод: "educated guess". Има такъв израз в английския език. По-добрият превод е : "обосновано предположение".

ГЕРБ са сбирщина от Силно Зависими Предатели ! Борисов>Бандит-Доносник> Полицай>Шеф на полицаите>Премиер ! -Цветанов беше на инструктаж цял Месец в САЩ,преди Инструктажа на Б.Борисов ! -Н.Младенов -Израелски възпитаник, най важният човек на Израел и Сащ в България ! -Плевнелиев-ами..... !! Всички очаквахме ГЕРБ да изпълни заповедите на САЩ и Израел ! Но все пак !!!!??? ГЕРБ дават Начало на ВОЙНА в Близкият Изток ????? Иран Ще бъде Нападнат сега, заради изявлението от ГЕРБ ! Ще изгърми и България заради ГЕРБ !И няма да е само веднъж !!!

Ти да не си от ЦСКА?

Вижте го Борисов на снимката. Гледа нагоре и си мисли: "Бог да е на помощ на България!" Подлога жалка.

Аз пък искрено се надявам, ако решат да им върнат жеста за това обвинение, въз основа на "обосновано предположение", да ги целят по-внимателно, а не да пострадат невинни!

Мдааа- липсата на доказателства се прикрива с фраза, използвана от наказателен състав на съда. Докато обаче в определенията и присъдите на съда тези думи имат конкретен смисъл и конкретни измерения, в устата на цветанов тези думи означават само едно- ЛИПСА НА БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА... цветанов, цветанов, не е този начина да си признаеш политическо въздействие...

val55

"Будистите" ни насадиха на пачи яйца. Да ме извини светеца Буда! Подозирам, че основният замисъл на Израел, и неговият подопечен САЩ е, сплашване на Иран, и евентуален изпреварващ военен удар. Евентуално България, ще бъде насилена, като логистична държава, то и за друго в момента неставаме. Стане ли веднъж прецедент после.... Всичко е замислено и обмислено преди много години. Зад цялата тази дандания стои единствената цел на Израел да недопусне създаването на Палестинска държава???! Нещата бяха потръгнали в тази насока, но..... Турция едва ли ще участва директно, или индиректно в тази авантюра срещу Иран, защото си самоподписва смъртната присъда за своята териториална цялост. Не е зле Парламента ни, колкото се може по бързо да приеме закон, с който се забранява територията ни да се използва за нападение срещу трети страни без обявяването на война /от НАТО/, а български войски да участват, в каквито и да е било мисии извън територията на България. Едно единствено изключение е, под егидата на ООН!!!!!!!

Ей, смешния министър на МВР, какво значи "Може да се направи обосновано предположение,..."?!?!?! Това според коя правна система ти дава основание да обвиниш някой? ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ знаеш ли какво значи тази дума? А?

Този субект не е чувал за презумпции, камо ли за оборими и необорими такива. На всичко отгоре сега ясно се вижда какво смешение в главата му е настъпило... Всъщност-вече се съмнявам, че разследването се води по чл.5 българският НПК...

Лицето на атентатора си беше чист евреин. И по никакъв начин не приличаше на арабин. Нищо общо с арабин нямаше. И тъпанарите, разследващи да обяснят на ЕС и на нас, какъв е бил мотива на Хизбула да извърши атентата. Печалбата е абсолютно никаква. Явно целта им е била, да бъдат по-бързо включени в списъка с терористичните организации в ЕС. Искрено се надявам ЕС да отчетат еврейската измама и изнудването на България, което се извършва от САЩ.

Напразно се надяваш. Кои мислиш са истинските фактори в ЕС?

Ей тъпия, като ще обвинявате някой изкарайте доказателствата! Това не са ви партийни игри, тъпанар.

Не знам какво да кажа... То поне да си уреждаха нещата зад кулисите, а не пред очите на всички САЩ да ни казват кой е виновен и после случайно резултатът от разследването да съвпадне с тяхната "препоръка". Или аз съм луд, или живеем в някаква виртуална реалност...

Не ти ли прави впечатление колко доволно от себе си е Външното м-рче?!

Думите "...Може да се направи обосновано предположение, че две лица, установени с тяхната самоличност, са принадлежали към военното формирование на "Хизбула"..." НЕ ОБОСНОВАВАТ АНГАЖИРАНОСТ/ НАЛИЧИЕ/ НА БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА , ПОДКРЕПЯЩИ ТВЪРДЕНИЕТО! Т.е.- това твърдение си остава твърдение БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА!

Още колко му остава на диктатора като мин.председател? Два-три месеца?

Борисов трябва да си отиде. Но не трябва да станат премиери Станишев, Кунева, Костов, Доган, Сидеров. Решение:....хайде де.

и наи-тъпия българин ще управлява 100 пъти по добре от боко маисъла.

Мдааа, не мина и месец, откакто американския Сенат ни каза какви трябва да бъдат резултатите от разследването - и ето на - оказа се, че Ванга пред американския сенат репи д34яде...

Това, Цецовото, се нарича акционизъм за отвличане на вниманието. На български - партенка.

Ето малко по-надолу на страницата на Дир-а е следното изказване по повод на изявлението г-н Цветанов: Велков: Наложиха ни да обявим Хизбула като извършител Агенция КРОСС - 05 Февруари 18:31

Фразата" наличие на обосновано предположение" е част от юридическият изказ и от юристи и за юристи и предимно от съдии в техните съдебни актове... цветанов не притежава нито необходимата квалификация, нито знанията, за да използва на място тази терминология.

Що не вземеш да станеш съветник на правителството: Изпрати си СV-то и се самопредложи на ползу роду! Иначе от такива компетентни коментари няма полза , освен като душевен катарзис на зажаднялата ти душа...

Цветанов, това не са ти бабите в България да си говориш измислиците и да си вярваш! Нито САЩ, нито Израел ще ни защитат ако ни почнат да ни взривяват, ясно ли ти е? Видя ли, че ЕС реагира СДЪРЖАНО. Да се махаш незабавно!

Цветанов, ти нормален ли си?

мдаа .игрички ..ами ако не ми харесва тоя филм??

Аз предлагам направо да обявим война на някоя държава че най накрая да се свършва нашето теглило.

ама е грехота за децата! Може пък нещо да се случи, Може народ да прогони пожарникари и физкултурници и единствения останал образован човек да стане министър-председател! Но...вероятността е много малка!

Извади си главата от гъза, и се опитай да мислиш малко!

Проблемът е че говедото има само гъз, но не и глава(пардон има 2 гъза)!

бог да пази българия. тези предатели днес направиха нещо с безумно тежки последици.продажните псета обрекоха много хора на воина с неясен краи.сега америка ще тръгне да ни ''защитава'' водеики воината на израел,а изтока,русия и китаи ше ни накажат жестоко.благодаря на нищожествата от герб които продадоха държaвата

граница 1993: " Осрахте ли се а??? Осрахте се? Кой ще чисти сега? " Поручик Списревски : "Добре, обявихте война на Англия и САЩ ! Кой ще се бие сега?" Списаревски умра като герой...другите умни глави гледаха тъпо как се разрушава София..... на жените си, разбира се!!!

бях написал "зад задниците на жетите си", стига простотти бе DIR

След като угодихте на Израел сега ги накарайте да си платят затова, че оставиха едно българско семейство без баща

ПРОДАЖНИ МАЛОУМНИЦИ! Дали тоя ИДИОТ, и всички останали около него дава сметка, до какво може да доведе това. Реално вече сме мишена на всякакви откачени фанатизирани чалмаджии.

Герб бързат да обявят Хизбола за виновни защото следващото правителство най-вероятно няма да го направят.

Дали някой се е съмнявал, че именно това ще направят нашите "патриоти" - управници? Едва ли. Остава ми да се надявам, че арабите правят разлика между българския народ и вземащите решения от негово име

Ed Hunter

...и сега ползите: 1. САЩ и Израел ни опрощават дълга. 2. Израел и САЩ инвестират в нашата икономика 3. Падат визите за САЩ. 4. Получаваме чадър срещу руските ракети. 5. Американската армия прави бази тук за да ни пази!

Всичко това го чухме от Соломон Паси преди записването ни в коалицията на желаещите в Ирак и отрязаните глави на двамата шофьори. Някакви други ползи не измислихте ли в районното? Все с голямо IQ сте като гледам.

А дано, ама на дали!

Това е написано на шега, нали? Шегата не е много сполучлива

ти на каква заплата си в Герб, или от Вашингтон и Тел Авив са траншовете ?

вижте му профила и Всички постинги вляво с кликване на мишката върху username: ПЛАТЕН ДРАСКАЧ Ерудит, търсещ нови полета за изява. Мразя всички комунисти, защото вярвам в ГЕРБ и харесвам мъжествеността на Бойко, той е моя герой!

Може и обикновен нагон да е? Чак сега загледах, че интересите му са "спа процедури, фотоепилация и секси мъже" и харесвал мъжествеността на Бойко Борисов. :) Ние от любов не сме ли правили глупости, че да виним човека за дебилните му изяви в нета?:)

Да, бе вярно. Ха-ха. Явно е подмокрил точката.

Какво ползи, бе?! 1. Дългът ни е толкова малък, че можем и сами да си го платим. 2. Инвестиции от терористи, които единствено и само целят да ни източат ресурсите - РБ не одобрява. 3.Изобщо не ни вълнуват визите за САЩ. Там работа няма за американците, камо ли за чужденци. 4.Ако не се забъркваме в интригите на САЩ и Израел, а си защитаваме националните интереси - чадър изобщо няма да ни трябва. 5.Да ни пази от кого? От себе си? Типично в американско-фашистки стил. Взимай виза и заминавай за Вашингтон.

1. ДЪЛГЪТ Не , но далавера йок. Арбитражът в САЩ се произнесе хотел Плиска остава Български - но за определена групировка която вече го купи преди съдът да се произнесе. 2.Печатането на пари не е инвестиция а КРИЗА. 3.Абе тези визи си ги з.в.р.т. о.з.д 4.Концетрираме част от руските ракети върху нас.Не ми се коментира как се спира Руска ракета с Пейтриът - 20 годишна .При условие че САЩ нямат една космическа ракета в момента без Руски двигатели. 5 . Инфото ти е старо , САЩ вече имат 2 бази у нас-тоест 3.

от кого ще те пази този дето има бази тук ,пък ти общо имаш 20 хил нефукционираща армия.То и в дискотеките има бодигардове ,уж за спокойствието на клиентите.Но бодигардовете решават,кой да влезе и ако много знаеш,няма нищо че си клиент и бои ядеш.Та така те са сложили базите тук,пращат пари на персонал ,харчат за техника,да та пазят тебе.Ай кю ,по малко от на Скуби Ду.

Болен мозък. ДОЛУ ГЕРБ. Ето и аз го казах от такива като тебе. А съм върл анти-БСП. Дано да ти отрежат от хонорара. ГЕРБ ако не гласувам за вас е заради IQ 164!!! :))) Сега си намери свестна работа.

Категорично се разграничавам от всякакви предположения на т.нар. "българско" правителство! Затова ли през 89-та подскачахме по жълтите плочки? За да заменим едни подмазвачи с други продажници? Чувствам се като Оруеловото магаре. Вън всички мекерета от моята страна! ВЪН!