Боян Петров и Атанас Скатов изкачиха осемхилядника Макалу

Боян Петров и Атанас Скатов изкачиха връх Макалу. Така Петров вече е осъществил половината от заветната си цел- покоряването на всички 14 осемхилядника в света.

Обратно в новината

Коментари - Боян Петров и Атанас Скатов изкачиха осемхилядника Макалу | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В здравето ми бърка, Лудия здравен министър, но не се оплаквам защото със Примера те са като Дупе и гащи*

аз съм катерачка горе на Балкана си затрих айфона и ти пиша в Нета

Признавам ако някой изкачи най-високите върхове в слънчевата система! Има доста по-високи от Еверест такива.

Браво на Момчетата и от мен !!! Големи !!! Някой наясно ли е как се финаннсират такива начинания, защото това отнеме много време за подготовка и реализация и не става от собствени спестявания ?

карлос сория на 77ггодини изкачи 12тият си осемхилядник

че е по-лесно, да изкачиш 7 осемхилядника и да имаш намерения за останалите 7, отколкото ДА НАМЕРИШ НАЧИН, ДА СПАСИШ БЪЛГАРИЯ ОТ ВЛАСТИМАЩИ КРЪВОПИЙЦИ, УНИЩОЖАВАЩИ НАРОДА СИ ЗАРАДИ ТЕРИТОРИЯТА !!!

Боян е истински Герой на Съвременна България! И на всичкото отгоре е диабетик! Голям Българин, поклон!

Скатов нали уж беше тръгнал към връх Дхаулагири?

Разбрах, бил се отказал от Дхаулагири и после изкачил Макалу.

Не се е отказал, беше под върха, но времето беше лошо и се наложи да слязат до лагера.

Тъжно племе сме ние българите; дори след такова великолепно постижение на наш сънародник,пак избива злоба и хейт.Браво Бояне и все напред.

Имай предвид, че и между самите алпинисти има голяма злоба и завист и то не само между българските.

алпинизмът е най трудният начин да идеш на едно място , където нямаш никаква работа! а и след меснер няма и смисъл!

Меснер е бил новатор, но и сега има новатори. Разбира се изкачването на осемхилядниците по стандартните маршрути вече не се счита за толкова престижно. Някъде към 36 човека са ги изкачили всичките.

Голямо Браво

Ще се кача, искам да се кача, на високо дърво..., баба Цецка, наша първа дама, да одрусам първо, да одрусам пъррвоо..ооо..ооо! дедо Ратко

так индивид с толкова малко интелект като тебе , е научил буквите? добър дресьор си имал явно!

както винаги бъркаш! не е индивид , а същество

И не съм само ас, доста сме такива? Но да ги назова поименно, не мога! Ще ги познаеш, че често си бъркат в джеба, при Партийната книжка ?

Браво - дори и само 1 да беше изкачил пак щеше да е изключително постижение!

изключително постижение ?? да идеш някъде , където преди тебе са били десетки и стотици други хора? че на някой от тия върхове се чека ред с месеци, такава е тарапаната там! като мравуняк , нагоре и надолу! шерп до шерп, и между тях алпинист,да не се загуби!

Браво, наистина голямо БРАВО, Бояне!!!! Ти си голям катерач, планинар, природолюбител и най-вече ЧОВЕК! Желая ти успешно завършване на експедицията и нови успехи на тези ти начинания, Съни! С уважение се покланям пред достиженията ти!

дани, ти като сте толкоз близки , телефона ли му нямаш , та тук му се обясняваш? или нямаш фейсбуката?

След като сваля шапка и на двамата за постигнатото и след като гледах филма Еверест, ще кажа че катеренето на осемхилядници е едно от най идиотски, безсмислените дейности на човека.

Хахахахах гледал филма еверест....хахахахах трай си по-добре, идиоте.... :D Всеки който ходи и се интересува от планина знае, че филма е мега смотан и за олигофрени...всъщност ти си доказателството. Филма бил гледал...тъпак!! :D

дрън дрън, гоуем праз, изкачил бил...и кво? кънчо ми янко....

Бащата на Боян, е як катерик по структурите на Грабарите, а пък Майката на Наско е катеричка в Харема на примера с 2 манда От каде иначе ,толковаа парА, цял живот, да се над-духваш, с ВЯТЪРА

Ха сега да видиме, колко минусе ште ми хакнете? Много сте били докачливи, деца на Безхаберие !

Много си тъп - затова са минусите.

Аз лично ти фраснах един минус, защото подобни неструктурирани изказвания, приличащи по-скоро на брътвежи на луд ми бъркат в здравето. Научи се да пишеш нормално.

.

Каква е тая Мария Петрова, че и клиент имала... Долна работа ... Вече никой не се впечатлява на простотиите в медиите, еле пък на Насименто. С неграмотността си осквернявате малкото новини при които се разтреперваш от възхищение...

Твърде оскъдна информация. Проектът на Атанас Скатов е 14 осемхилядника покорени без консумация на месо. Скатов е веган и е първият веган в света изкачил тези върхове. А проектът за 14 осемхилядника е не само амбициозен особено за човек, който не консумира месо, ами става въпрос за скоростно изкачване. Невероятни хора! Следя проекта в социалните мрежи и сайта на Скатов. Възхищавам им се от цялото си сърце!

pegenes

Много се заблуждавате по въпроса за нуждата от месо! Имате ли представа за силата на един бик, същество което не хапва друго освен тревичка? И не е само бикът, вгледайте се в природата! Да си тревопасен, да си веган, не означава че си по-слаб.

Това със заблудата не е много ясно. Индивидът / човек или животно / е силен ако се храни с това което му е природно обусловено. Я сложете един лъв на тревна диета и чакайте да стане силен като бик. Стотиците хиляди години еволюция са направили човека всеядно животно, и за да е добре организма му има нужда от разнообразна храна. Включително и месо. Това че отделни индивиди успяват успешно да се приспособят към веганска диета е само изключение което потвърждава правилото. Защото много повече са случаите в които чисто тревната диета води до сериозни проблеми.

ти имаш ли идея , че месоядните се хранят точно с тия силни тревопасни?

За това ли повечето вегетарианци и вегани са отнесени от вихъра и с времето започват да придобиват птичи физиономии?! А как настървено се опитват да натрапят своите вкусове. В същото време форумите са пълни със запитвания "как да си набавя този минерал, този витамин" и зобат хранителни добавки като за последно. Е, много природосъобразно е, няма що

Изкачването е успешно когато се върнеш жив и здрав в базовия лагер.Да му пожелаем първо това !

Браво на Боян Петров, а редакторът Мануел Насименто да преговори урока за членуването на съществителните от м.р. Препоръката е съвсем добронамерена!

браво, дълбоко уважение и почит!!! респект!

Голям праз. И аз мога да го изкача, ако реша. Що трябва да се вълнуваме от такива новини?

Утре е почивен ден, тръгвай и да видим как 4546463 се и изкачил, ла*но ;-) После да четем...

Браво, юнаци! Да живейте!

Мога само да им се възхищавам! Гоолямо БРАВО!!!

Изумително ! При положение, че напълно здрави алпинисти не успяват. Дано успее да постигне своят блян.

Първоначално ме озадачи изразът "напълно здрави алпинисти" Потърсих Гугъл нещо свързано със здравословното им състояние, Не намерих. После открих, че Атанас Скатов е бил вегетарианец, след това станал веган, дори впоследствие отказал да консумира и пчелен мед. Катерили са и без кислород на 8000м! Наистина Изумително!!! Откъде Такава енергия? С моето ЕГН не мога да стигна до кьошето. М, 65 ;-(

наистина изумително! остава и да се замислиш как става това! едва ли с помощта на Светият дух!

Боян Петров се е сблъсквал и с рак а след химиотерапията и страда и от диабет. Ех да имаше всеки сила и дух като този човек....

Шило

Браво!

БРАВО

Този човек е велик! Заслужава страхотни адмирации. Когато през 2014 г.изкачи Чогори - К2, сълзи ми избиха на очите. Този връх е уникален в страховитостта си. БРАВО на Боян Петров и Атанас Скатов!!!

лъже че е изкачил, там слънцето и отражението от снега са много силни и без очила те заслепява, а този на снимката е без алпийски глетчерни очила

Кой ти каза, че снимката е от същото място и време?

Браво!!!!!