Откриха как е построена Хеопсовата пирамида

Откриването на древен папирус разкрива как е построена Хеопсовата пирамида.

Обратно в новината

Коментари - Откриха как е построена Хеопсовата пирамида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом твоят познат е успял да мъкне на гръб 30 т, значи египтяните без проблеми са мъкнали 2.5 т. Кой говори глупости в такъв случай?

Хаха, ганьовците пак започнаха с конспирациите. Така е, като не можете да си обясните нещо, мислите, че го е създало някакво божество или извънземните. То, така са възникнали и религиите. Някой от вас, изобщо, запитва ли се, защо са с единствената структура, позволяваща строежа на високи сгради, с тогавашните познания - пирамидалната? И не само в Древен Египед, ами и при ацтеките и т.н.

БРЦК

И коя друга освен пирамидалната ще издържи на 'времето'? Със сигурност "извънземните ги построиха" звучи много по правдоподобно, от глупостите дето ни ги пробутват "египтолозите". А и няма как да се обяснят космически знания на такива ниво без цивилизация способна да напуска планетата. А те ни карат да вярваме ,че египтяните са построили пирамидите само с по едно медно длето, дървета, въжета и комунистически ентусиазъм. Ха.

БРЦК

Най- древната цивилизация се води Шумер. Оставили са много писмени документи и рисунки. И знаете ли какво са писали преди 7000 години? Примерно са описали как преди милиони/милиарди години земята се сблъскала с планета с орбита извън слънчевата система и била разцепена на 2. Едното парче станало Земя, другото Луна. между другото тази информация е официална теория на НАСА в момента. Описали са потопа, много години преди билбията, Содом и Гомор и тн и тн. Библията е преразказ на тези Шумерски творби - 5000 години по късно. Какво още са писали? Ми например как извънземните(анунаки) дошли на земята и създали хората с генно инжинерство. И тн и тн и тн. Та що да не е вярно и тези Анунаки да не са построили пирамидите, Балбек, Наска и другите необясними мегалитни строежи пръснати по целия свят? Със сигурност звучи по правдоподобно и има повече доказателства от бляновете на египтолозите които се водят 'официална теория'.

Дрън..дрън..дрън...учени!!! Преди 8 хл.год. не е имало сечива с които е можело първо-да се отсече блок, камо ли да се транпортира. И защо му е било това безумие на някакъв си фараон щом е непосилна задача за съвременните строители ? Очевидно е, че задачата е била значително по лесна. Въпроса е, че не е правено от тогавашните плебеи. Тогава -кой го е построил и защо? Хората само са участвали в този грандиозен проект. Нека някой да финансира сега изграждането на нещо малко такова,но със сечивата от този период и да го транспортира с дървени корита- голям смях ще падне...

Това смайващо архитектурно и артистично постижение не е строено от роби, историята която ни пробутват е пълна измама. Проектирана и построена с огромна любов и изумителна точност до милиметър, и то от изключителни майстори, демонстрирани са не само архитектурни и строителни умения, но и астрономически и математически. Който я е построил, си е направил труд да кодира в нея основните параметри на Планетата с изумителна точност.

В Голямата пирамида са кодирани измеренията на планетата и то такива, каквито самата планета ги е определила. Примерно височината на пирамидата умножена по 43200 е равна на диаметъра на Земята при полюсите. Обиколката умножена по 43200 е равна на обиколката на Земята по Екватора. А самото число 43200 не е случайно - то е равно на 72 по 600, а 72 е броят години през които килването на оста на Земята прави една обиколка. Освен това Пирамидата е абсолютно точно ориентирана на Север, тоест спрямо посоките на Земята. Който я е строил си е направил труд да кодира в нея измеренията на планетата и това е станало преди повече от 10 000 години

Дай някой факти, че тук само измислици пишеш. Но дори и те са слаби - няма обяснение за числото 600. "Абсолютно точно" например е лъжа, тя нищо не значи, ако не кажеш каква е погрешността на ориентировката. Като имаме предвид че северния полюс се движи... става ясно че просто ни лъжеш тук за ориентацията на пирамидата поне.

Не мога да цитирам цели книги тука Прочети нещо от Греъм Хенкок по темата, той пише много за пирамидите и математическите съотношения в тях.

и днес можем да построим копие на хеопсовата пирамида, но ще струва прекалено скъпо. впрочем вече има няколко в Америка, като едното е казино от метал и стъкло в Лас Вегас. просто казано, египтяните са транспортирали каменните блокове по вода и издигали пясъчни насипи, по които са транспортирали блоковете върху дървени трупи. било е много тежка работа и много от тях са си оставили костите там, както по времето, когато е била строена китайската стена. там даже са зазидвали труповете на работниците в стената, за да икономисват пълнеж

В Лас Вегас или някъде другаде могат да построят някакво копие, обаче да построят същата пирамида със същите размери, точност и материали - НЕ МОГАТ. Тъпак си.

БРЦК

Ти как си представяш 80 тонен гранитен блок да го транспортираш с дървени трупи? За 10 години както се изхвърлят некои 'египтолози' че е построена пирамидата само дървените трупи не могат да отрежат. Знаеш ли колко такива блока има в пирамидата? А знаеш ли колко са тия от по малките по 3 тона? Ако е за 10 години египтяните са изкопали, изгладили до съвършенство, транспортирали на хиляди километри, и монтирали по 3 блока в секунда!!! Мислиш ли ,че е възможно? А как по дяволите са знаели колко е обиколката на земята по екватора, разстоянието между звездите в колана на орион и какво ли още не, което ние сме разбрали чак в 20ти век? Едно има няма минимум 6000 години по късно?

80 тонния е плод на твоята фантазия. Пише за 2.5 тона. Къде е този 80-тонен?

БРЦК

Знаеш ли какво се случва с метал и стъкло за 2000 години? Пирамидата в Гиза е направена да издържи поне 100 000 години. Нещо като закодирано съобщение през времето което още не сме успяли да разгадаем.

ммдааа, ама отвес не са ползвали!

Използвали са. Не си мисли, че са били глупави и примитивни!

Гръцките учени са образовани в Египет. Но във Варненското съкровище са открити нсички геометрични закони и математически пропорции, както и физически и астрономически знания 2000 години преди датировката на египетските пирамиди. Но е пълна тайна. Четете в интернет Христо Смолянов !!!!! Пропорции, числото "пи", "фи" - златното сечение, основните космически величини са били познати тук 20 века преди египетските пирамиди и 40 века преди Питагор!

не са строени от човеци....само са помагали. Нямали са математици да сметнат всичко от-до,нямали са техника да обработят блоковете така че да стане зидария на сухо......много е трудно.

В тъмните векове когато хората са четяли само библията и корана не са могли да повярват че акведуктите и други високи постройки от римско време са строени от хора, простия народ е мислел че са останали от великани

пирамидите,акведуктите и Колизеума са фасулска работа:)

египтяните са работили с тези тежки блокове, тежащи по 2,5 тона...?!? Ами горе долу като във вица с циганите, дето манго откраднал релсата и по стара традиция като го гепили набедил чавето: - ми то детето я домъкнало като си играло, не съм я крал старши... - как детето бе, тя тежи 2,5 тона!? - ми то малко детето старши, отде да знае че тежи толкова... Та и египтяните тъй - понеже не са познавали тоновете, отде да знят че тежали по 2,5 тона.

От този текст разбрах как са превозени камъните, но не и как е построена пирамидата; заглавието явно е от друга статия.

Изчислено е, като се знае продължителността на строителството на Хеопсовата пирамида и броя на тежащите 2,5 тона каменни блокове, че за поставянето на 1 блок са били изразходвани 4 минути. Не знам, има ли съвременна техника и толкова високоефективна организация в наши дни, която да може да постигне такава бързина. Така че силно се съмнявам някой да е открил кой и как е построил пирамидите само с механични средства и човешки труд.

Глупусти на търкалета! 4 мин. обработка за блок? Тая тъпня откъде я измисли?

Не съм я измислила. Датирано е началото и края на строителството, знае изчислен е броят на блоковете. Едното число е разделено на другото и се е получило, че на 4 мин. е бил поставян блок. Което е най-малкото необяснимо.

Глупости! Всеки знае, че пирамидите са ги построили извънземните!

То верно че намериха в средиземно море потънал кораб с колони , ама не вивдам как тия огромни блокове нчма да потопът тия лодки.

Всеки който се е занимавал сериозно с въпроса знае, че египтяните не са притежавали нито работната ръка, нито инструментите нито технилогията да построят дори една пирамида.Най много да са "отремонтирали" някой паднал каменен блок и това е.

Божидар Димитров и там ли си е разхвърлял папирусите

Египтяните са имали най простия начин за нивелация-водния.но пък и най точен.а прав ъгъл на дадена ос са давали само с 1въже,о то абсолютно прецизно.имали са гениални знания и техники,за който само можем да гадаем

Това добре. А перфектвата обработка на каменните блокове и тяхното причудливо редене?

петър

на великденските острови има около 1000 статуи ,като някой от тях тежат над 20 тона.невеироятно,нали.но учените показаха съвсем проста технология за транспортирането и изправянето им.а обработката на камъка се получяваше дори и с дървени инструменти

Перфектна е само паразитната дума, която използваш. Не си ли виждал въпросните каменни блокове, та пишеш празни думи, заемки от англиския?

Петре,вятър те вее на бял кон:)) Какво общо има водната нивелация с повдигането на тия блокове на височина....и то обработени и припасвани.

и по времето на този Мерер ли камъните са били измервани в тонове?...И много моля...между нивото на река Нил и платото Гиза (затова е плато) , на което са построени пирамидите, разликата в нивата е повече от 100 метра!Така че не би имало особен смисъл прокопаването на канал до "основата" на пирамидите! Да не говорим, че пирамидите наХефрен и на Микерин се намират ЗАД Хеопсовата по отношение на Нил! Бая сложна , заобикаляща Хеопсовата пирамида от канали ще да е била!4 хиляди и 500 години измислици...

Та като стана дума за Маркс, последният смята , че всяко богатство почива върху грабеж и дава пример за ост и вест индийската компании , където пиратството е източник за печалба. Е това е съвсем тенденциозно. Ако спазвахме божите заповеди не лъжи , не кради , не убивай , нямаше да има пиратство, но хората се грешни. Все пак подправките са станали много по евтини след великите географски открития. И по верно е да се каже , че богатството се дължи на по големият оборот и че то е въпреки пиратите бурите и болестите, защо по пътя на коприната стоките са пристигали много скъпи и са имали съвсем ограниче пазар тоест там митата и рабойниците са взимали почти всичко , но Маркс не забелязва това. Защо ? Той иска са очерни свободното пазарно стопанство . Може и да не е идеално, но как може да очаквах по голяма справедливост , когато не си свободен , а си дъжавна собственост И на коя държава ? Държавата на тайната полиция , на полуграмотният бандит , на партията , която е винаги права и най вече нейните секретари и вождове.

РЕДАКТОРА ОТКРИ АМЕРИКА! Бе Стоянчо! Това че египтяните са транспортилали блоковете по Нил се знае поне от 10 години! Въпроса е, как тези блокове са вдигани и как пирамидите са растяли във височина! Освен това заглавието е абсолютно грешно! Статията не дава отговор, как са стриени пирамидите, а как са транспортирани блоковете до строежа!

да се открива - каквото и да е, топлата вода

Със сегашната техника и познания не могат да възпроизведат пирамида със същата точност и прецизност както от преди 3000 години. Не знам какви инженери и познания са имали предците ни и как така не са ги предали на някого.

Карали са малко на проба - грешка , не си мисли че такъв строеж от 1-вия път се е получавал.

и ще ти обясни всичко. Плати му да ти направи барака и пирамидите ще ти се сторят лесни! И приготви ракия с вместимостта на Нил!

измислил го е руснака бреей

Значи е по-лесно да вярваш във "висш разум- извънземен инженер", подземни дракони и всякакъв род Стойчо-Кереви дивотии, отколкото в това, че някой преди 3000 години е бил по-умен и изобретателен от теб днес? Болни, егоцентрични, безбожни мозъци...

Сладур! Значи вярваш в каналите и в хидроизолацията на пясъка! А после е лесно: наклонени канали и хоп! Камъка на върха

Alex Ginev

никои не представия нещата така елементарно, а и не са били така. пук и имаи предвид че климатут (туи за "пиясука" дето си го надраскал) тогава е бил доста по-различен от сега. пак е бимало засушлив период, но пустинията не е била чак толкова голияма и всеобхватна както сега ... и като тази дето е в тиквата ти :)! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз знам в какво вярвам и в какво не. Лошо е, когато хората са объркани и знаят, че има нещо невидимо за очите, обаче си мислят, че е духът на Йода, вярват, че Дарт Вейдър е убил динозаврите със Звездата на смъртта и че пирамидите ги е вдигнал АЛФ. Харесвате конспирации- помислете върху следното: Кевин Спейси в "Обичайните заподозрени" казва, че най-голямото постижение на дявола е да накара хората да си мислят, че не съществува. Със здраве

При положение че може да се пита Лили Иванова как са строени пирамидите защо трябва да се гадае бе господа историци?!?!? Докога ще се стреля в тъмното???

Така си е, нали е пяла "Ветрове" на откриването.

БЪЛГАРСКА ПРОДАЖНА! Вместо да ѝ се поклониш до земя на Лили Иванова, ти си седнал да обсъждаш Божиите закони и закономерности! Ти на Бога рекламация ли правиш? Нещо не си съгласен с биологичното остаряване ли+ Ти да не сисиликонов, а? Ама сигурно ходиш да ревеш на концертите на Бреган, Азис, .....патаракис и всякаква антибългарска гмеж със сополив гнусен нос... и се кланяш на всякакви дърти рокери известни, но чужди, НАЛИ ЧУЖДОПОКЛОННИКО? ТИ, който нямаш какво да завещаеш на поколенията си, освен предателство, отцемразство и гъзолизничество с посредственост!!! Ако поне 30% от българите си вършеха с прецизността на Лили работата, сега щяхме да сме богат народ, а не циганизиран. За разлика от теб, примат прост, светът е оценил Лили и е донесла награди от разни места на света с различни култури. А ти си един прост беззъб дядка на пейката или в кръчмата с елементарен просташки "хумор", събиращ самочувствие от собствената си простотия!

Давай го малко по-леко бе пич, да не те изтупка некой инсулт!! Аз лично уважавам Лили Иванова но това не ми пречи да се шегувам с нея (както между другото го правя редовно и със самия себе си)!Ако не ти харесва чувството ми за хумор -твое право, ама все пак и аз имам право да го използвам както намеря за добре.

Е, нямаше как да напишете по-голяма тъпотия нали?

Спокойно, най късно утре ще те опровергаят.

Навремето, Баба Ванга казваше следното, че Пирамидите са построени от така наречените Извънземни, Висш разум , които са стигнали до такава степен на развитие, че са се изнесли с космически кораб на друга планета. Дали това е вярно - незнам, но думите са нейни. И до ден днешен това остава загадка.

пишете как са превозвани блоковете,напишете как са повдигани на тази височина.Казват че и топлийка не може да влезе м/у блоковете. По стари спомени обиколката на пирамидата делена на височината е 3.14.....доста преди Питагор. Някой е помагал за строежа......

Помагал е само Путин, но това се крие за да не обвинят Русия в намеса на вътрешните работи на древен Египет! Макар, че в Интернет лесно може да се намири, че пирамидите са строени точно от руснаци, само дето тогавашните руснаци, строили пирамидите, даже и не са подозирали, че са руснаци!

Строени са от трънските майстори.Те са автори и на името на континента Африка. Има папируси от онова време.

Сладур!

Питагор не е ли измислил нещо друго,питагоровит "гащи", например

Прав си, така е, идиотите винаги са се възхищавали на умните, а после са крещяли, распни го, на кладата!

Пак приказки под шипковия храст за гоите. Ако някой вярва, че "хеопсовата" пирамида е гробница и е построена така, да отиде спешно на лекар! Прочетете трилогията "The Giza Death Star" за най-точното описание какво са представлявали трите пирамиди в Гиза! Първите 2 тома могат да се намерят и в интернет.

Някои от толкова четене вече се самоопределиха, я за Рамзес, а за Тутанкамон ...

И как е построена? Защо не се дава отговор на въпроса в статията посветена на това?

Явно баща ти не е бил тъпак като тебе, а е знаел, че всеки гардероб се сглобява, разглобява и пак сглобява!

Не им се връзвай. Авторът на статията е написал лъжа в заглавието. Как са построили пирамидите - описаният начин - отдавна е известен, поне на египетските учени. Открили са папирус, не начина. Обаче авторът не може да направи разликата.

Папирус имали нещо общо с тоалетпапирус! Същата ли "информация" съдържа след надлежаща употреба?

Да го пратят тоя папирус на АПИ и на Фандъкова. Барем и те направят някой път или улица, която да изкара повече от една есен.

Според сегашните разбирания/работниците са боклук/....важното е КОЙ Е РЯЗАЛ ЛЕНТАТА,а не кой и как е строил....пък и толкова години БЕЗ РЕМОНТ!!!!!Смахнати хора....правят ...за ВЕКОВЕ.Нямали ли са пари ,,за усвояване,, по кохезиционната политика ????

Не знам как са ги правили, но знам някои неща за Хеопсовата пирамида: - в нея има над 2.5 милиона каменни блока - известно е, че Хуфу (Хеопс) е бил фараон 23 години - от там нататък сметките са лесни - ако са бачкали по 24 часа в денонощието, то е трябвало да слагат по 298 блока на ден, 13 блока на час - т.е. по по един блок на всеки 4 минути. Блоковете са с тегло между 2.5 и 3 тона. Сами си помислете, дали е било възможно всичко това - такъв ритъм на снабдяване с блокове и поставянето им. Според мене, някой някъде е объркал превода или е фалшификат.

трябва да имаш предвид, че пирамидата се е строяла не когато почине фараона, а малко след неговото коронясване, защото само така той е могъл да бъде сигурен, че тя ще е готова навреме

Прочети пак статията. Блоковете не са каменни, а от варовик и общото му количество е 170000 тона, а един блок тежи около 2,5 тона. Дори и всичкият варовик да е отишъл за направата на блокове (сигурно е имало и странични дейности, за които е трябвал) това прави 68000 блока от варовик. При 23 години постоянен строеж това означава по около 8 блока на ден.

2.5 тона не е кой знае какво. 4 вола съвсем спокойно могат да теглят такъв блок по насип, ако се подлагат дървета под него.

малограмотният драскач е болднал "дървени кораби", сякаш тогава са ползвали вече стомана и стъклофибърни плоскости.....

papion

Сигурно са били космически кораби, но загубени в превода, станали дървени. Докарали-хубаво, но как са ги вдигали на 100 м. височина, да не са заливали пирамидата?

Тук дори ,,бръсначът на Окам,, блокира....

Сега остава и в Нил да е имало достатъчно вода и ще излезе, че древните египтяни са открили канала на Вълко Червенков.

... канала... анала... успореден на априлската линия...

Априлската линия е дело на тодор живков, а канала обикалящ София е безумието на червенков, за което след като разбрали, че е трудно да се направи, разбрали и че в Искър няма достатъчно вода, за да го поддържа.

Неграмотници, руските учени отдавна са доказали, че пирамидите са построени от руснаци! Кой не вярва, да провери в Гугъла!

колко си смешен щом смяташ, че си смешен

Бях сигурен, че хората, които пишат коментари на дир.бг знаят точно как са били построени пирамидите. Не останах излъган!

Естествено че камъните са мъкнати с дървени трупи - едно време ние на пустинята Сахара и викахме "гората Сахара" ма нищо не знаете вие младите. Между другото геогравската ширина на една от пирамидите съвпада със скоростта на светлината като цифра - лично я изчислих... ех тиа древни GPS-и

Такааа! Как си личи кой е ходил в часовете по геограВия. Пък и историята я знаеш, чел си за ХеоБс. Само правописа малко ...

Мдаааа,и един мармот завива станиол...

Да вземат по добре да обяснят защо в трите пирамиди няма никакви рисунки и надписи, нито пък мумии.

хехехехехехехехехехехехехехехехехе

Ааа..., смешници. Много ясно че извънземните са я построили.

Извънземни биха построили много по-сложни неща като замисъл и архитектура.

Пясъчник и варовк по около 2-3 тона! Това е масата от каменни блокове!Да се издяклкат и прекарат е повече от елементарно дори за онези времена ;) Има и по-тежки каманяци - около 50 тона и те са от гранит. Малко на брой.;) Е тук вече е било големия зор, но явно джипшъните са се справили .

Я прокарай 3 тона върху трупи по пясък или пък напълни пясъка с вода.