Коментари - Хеликоптери успяха да изтеглят 3/4 от пътниците на бедстващия кораб край Норвегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хеликоптери теглят ,кораби летят,хора се бутат,птици бягат,и те така!

Ало, математиците, захапахте редакторката, а не можете да погледнете встрани от собствените си капаци. Не допускате ли, че летящите машини евакуират до спасителни кораби, но след определен брой часове трябва да минават преглед и затова чат-пат правят полети и до сушата? Няма да летят натам празни, я! Между 3/4 изтеглени от повредения кораб и 3/4 на сушата има известна разлика, нали?

Абе имаше един преди няколко дни, който предпочиташе романтиката да гелда морето, вместо да се вози на самолет. Беше добър плувец. Дали сега е още там?

Лиленце пиленце- математическа Олимпийска Надеждо. Статията я отворих да я прочета именно заради смелия и внезапен скок на броя евакуирани хора.

Не,че ме интересува ,но да си кажа и аз. Четох преди малко един норвежки саййт ,където тахните журналисти споменават,че хеликоптерите можели да превозват между 15-20 човека наведнъж. Не че съм специалист нито пък знам какви хеликоптери използват ,нито пък ме интересува,ама все пак си мисля ,че за да превозиш 1300 човека със хеликоптер дето събира само 15-20 човека-колко полета ще са нужни? Приблизително сто полета -налли така? Сто полета колко минути на полет и техническото време за товарене на пътниците ,май няма да е като да се качат на самолед например и да си вържеш колана и летиш. И все пак не ме интересува какво точно става там,защото аз не бедствам със тях и никога на такива кораби няма да се кача! Не е заради евтините им билети,ами не понасям блъсканица между стотици непознати на една консервена кутия,която си търси място да потъне!

Stan Stan

След като работят двигателите, защо рискуват живота на екипажите и пътниците да ги вдигат с хеликоптер ?

Девалвацията удари не само цените на 'хапартаментите ами и на 'ората - къде 3/4 къде 200 кинта квадрата... всичко е преходно

Аз

Мбухахаха... Са... Колегите коментатори са се възмущавали от разни математически, технически, мореплавателски и прочие несъотвествия между написаното в статията и написаното в статията. Колеги коментатори, вие допускате основната грешка да допускате възможността за съществуване на съвременни журналисти, грамотни в каквато и да е област, вкл. и журналистика. Аз съм моряк и съм бил свидетел как колега се обади на свой познат журналист, за да му опише от ПЪРВА РЪКА събитията и положението по време на една авария, която засегна не само пострадалия кораб, а и корабоплаването в района. И познайте кво - журналистическото съобщение имаше 0% общо с информацията, която журналистът беше получил, да повторим - ОТ ПЪРВА РЪКА. А в този конкретен случай е налице журналистически счупен телефон, поне последните два поста от който са Български. Нищо чудно да се окаже, че авариралото превозно средство не е кораб в Норвегия, а въглищарска вагонетка в Нова Зеландия.

АБЕ ЛИЛЕНЦЕ ПИЛЕНЦЕ /редакторката/ ,ТИ освен ,че в правописа си ГОЛА ВОДА , и в математиката си много ЗЯН!!!! От 1300 души са над 900 , а ти си писала 300 и няколко !!! ДИРа тия редактори от помощното училище на виден наш политик ли си събирате ???? Поне изчакайте да вземат ДИПЛОМА от там !!!!!

ПОПРАВКА:АБЕ ЛИЛЕНЦЕ ПИЛЕНЦЕ /редакторката/ ,ТИ освен ,че в правописа си ГОЛА ВОДА , и в математиката си много ЗЯН!!!! 3/4 от 1300 души са над 900 , а ти си писала 300 и няколко !!! ДИРа тия редактори от помощното училище на виден наш политик ли си събирате ???? Поне изчакайте да вземат ДИПЛОМА от там !!!!!

Най-вероятно за редактора 1/3 от 1300 е 900. Сега всеки може да е журналист

Какво значи 3/4 от пътниците бе!? Ами персонала на кораба? Те не са ли хора?! Или са 2-ра категория хора... Дей.и мръсната евроатлантическа сган!

Просто капитанът напуска пръв.

3/4 от 1300 е 975, а не 338. Можете ли да смятате или пак пишете глупости по инерция?

за партията на Боце сте - да му изчислявате правилно процентите на успеха !?:)))

копи/пейст знаете пишман журналя !:( 3/4 ли са 338 ???? Мозък малко, а ??

Като са писали статията са били “изтеглени 3-4 души... явно това са имали предвид! Все пак са ги превозвали един по един :)

Много смятате бе хора. Сега не е модерно. Сех и ранъ и тва е. Не се задълбочавайте, върнете се към природата. Есе.

Как изчислихте от ДИР,че от 1378, 3/4 е равно на 338,не ми е ясно. Явно има вече нова математика.

"Хеликоптери успяха да изтеглят 3/4 от пътниците на бедстващия кораб край Норвегия" "Според полицията 338 от общо 1373-та души на кораба вече са прехвърлени на сушата..." - Това са 3/4?

Тъкмо щях да напиша същото! Явно съществува алтернативна математика, за която простите читатели не знаем! То по тази логика и апартаменти се взимат на три пъти по ниска цена, която обаче е "пазарна".