Коментари - Хеликоптери се сблъскаха в небето в Австралия – има загинали и ранени (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма по-хубава новина от лошата новина. Но тази не ме интересува изобщо. Имаме в изобилие наши.

Джокич няма нищо общо, налии ?? Че нам що ми е притеснено ...

Произнася се Бризбън. А плажът и кварталът в Сидни е Бондай Биич, а не Бонди.

Изключително важна новина

това ме интересува точно толкова, колкото австралийците ги интересува, че в държавата на абсурдите, след човешки комерсиализъм и алчност десетки хора остават без домове. Справка - Карловско. Пък в същото време издържаме стотици хиляди мангали и укри, но събираме капачки за кувьози и линейки. Пак за справка, укрите са богати и са тук на екскурзийка.

Направо не мога да повярвам как няма коментари от типа " а ако беше в Русия/Украйна/ САЩ - еди какво си "

Случва се, жалко за загиналите, но едва ли има причина нещо да се променя.

Малку им е нибету на тия инцестуиди

Бустерите не прощават.

Труп ?

Дали катастрофите които стават у нас са новина в Автсралия? Хиляди загинали и осакатени всяка година - могат да си напълнят сайтчетата от понеделник до петък.

Колко често се случват такива куриозни катастрофи, като тези между два хеликоптера, в България? И още един въпрос. Що си толкова прост?

А дали той е прост? Като няма хляб дайте зрелища, казвали в Рим. Та вместо да се говори за блатото в което затъваме, ще покажем нещо от Австралия

Лошотп е че хеликоптер при авария пада като круша. Дано няма многп жертви.

Зависи. Планира и е добре управляем дори в момента на кацането и може на кацне на малко пространство. Докато самолетите се размазват като презряла круша дори и едно дърво да има на пътя им.

Блокира вала и как планираме според Вас. Просто пада защото няма какво да го поеме за разлика от самолета.

ПишманАвиомеханик си ти Вала няма как да блокира, защото никога не е бил вързан към каквото и да е. Между него и редуктора има две турбини които не са свързани. Представи си два вентилатора един срещу друг. Единият като блокира другият продължава да се върти от вятъра в перките. Е тъй се постига авторотация. С ъгъла на атака на перките се контролира скоростта на падане.

На изхода да редуктора има еднопосочен съединител, така, че хвърчилото минава автоматично в режим на авторотация, а повреда в редуктора не може да попречи.

Идея си нямаш какво може хеликоптер при спрял двигател.

:)

Пада като круша само ако му се откъснат витлата или опашката Хешикоптерите могат да кацат и с изключен двигател на авторотация

Проблема при хеликоптерите е че първо си патят носещия и опашния винт. A те изпатят ли си, авторотоацията отпада като упражнение. Иначе да, при спиране на двигателя се каца на авторотация.

Е дайте ги като се блъскат ко са ми дали като им събират частите.

Бе тия без война са изтрепват не да си ..да ги пратят в Украйна

Момент, да го преместя в другия крачол...

Чудите се може би, когато се сблъскат поредните бабаити по раздрънканите български улици и умрат двойно повече хора, как коментират австралийските читатели на Австралийското дирбеге? Никак не коментират! Не сте им интересни, разбирате ли? А вие защо коментирате? Защо ви е интересно? Сами си знаете отговора;)

Само дето там медиите им дори не го публикуват, докато ''бългрските'' медии се чудят за как да позаработят накой лев с навеждане.

Къде е тук Путин в цялата история?

Колко трябва да си го прост че да сблъскаш два вертолета из необятната въздушна шир това не е пътя за Криводол

Достатъчно е да си евроатлантик.....

Къде е Австралия, къде е "евро", къде е "атлантик' ?? За един преател питам

браво, дотук 20 рубли си изработи