Бойни хеликоптери ”Пантер” ще участват и в граждански мисии

Очакваме през ноември да пристигнат в страната и другите два хеликоптера "Пантер".

Обратно в новината

Коментари - Бойни хеликоптери ”Пантер” ще участват и в граждански мисии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако можеше бате Бойко щеше да ги откаже тея хеликоптери,ама не можееее сделката е подарък от станишевото правителство иначе има големи неустойки сещайте се ...

Другарки и Другари ! Нито вертолетите! Нито Американското посолство ще ви спаси от народната любов ! ... Силата на таз народна любов не се нуждае от оръжие за да ви избие,ако вие не му създадете работни места !? Това ви е последният шанс да си заделите малко от откраднатото и да останете живи !!?

И, когато пишете лошо за мен, си спомнете, че цената ми е 20 милиона евро. Може и да не ви харесвам, като ви е празен стомаха! /Моят също е празен.../

Без въоръжение и без логистика, ами то така са купени и Спартаните, поинтересувайте се колко от тях летят и какво се е случило с другите.Гемията Дръзки и тя е купена без установка за брегово захранване и сега когато е в базта си бордовите и дизел генератори работят денонощно за да я захранват с електроенергия.Всичката ни е такава!!

За какви граждански мисии?! Чувам нещо лети над къщата.Чакайте бе... аз тук мирно си пиша.. спри да стреляш бе....добре ник'ви форуми... добре бе ... пък и нали граждански мисии, а аз съм си от село.....

хахахахаха

Три пантери за по 20млн.евро всяка и то без мунициите и резервните части.Ами той Гоце щеше да ги остреля за нула време и то на цената на куршумите.Кому беше нужно да хвърляме 300млн. за тия ламарини.

"личен състав" и "труднодостъпен терен" Че то 2 са малко при толкова много депутати, които ежедневно се "борят" с труднодостъпни терени. Ако хеликоптерите са поне 150, освен до планинските върхове, някои от депутатите ще могат да опрат и до избиратели тук и там При това - да бъдат с кожени салони, да не се получи да са тенекиени - като мерцедесите!!!

"Пантер" ми звучи по-научно дори от "мъжка кобила"

На гол корем чифте пищофи.Българина няма какво да яде, а Наньо и Бойко си купуват хеликоптери, сигурно се готвят ако се наложи, бързо да избягат от народната ,,любов".Имат пример с Кадафи.

Колко сте злобни! Проявете малко грижа за човека, другари! Сега Бойко вече ще може да лети с "Пантер"над безкрайните новопостроени магистрали и да строи не по 30 км, а по 200 км дневно! А откриването на нови отсечки ще става по три пъти дневно.

ЗАЩО ни спестяват цената на мунициите и поддръжката?????? Класически трик да ти предложат нещо хубаво на ниска цена и след това се започва едно цакане с резервни части сервизно обслужване и т.н. ЗАЩО не вземате нещо което може и се поддържа от нашия военно-промишлен комплекс. Нито е по-лошо, а дори излиза и по-евтино. Явно пак някой ще вземе голяма комисионна, а голямата сметка ще я плащаме ние данъкоплатците. За такива присъда и затвор.

Ми 14 не е чисто боен хеликоптер, а универсален, който може и да се приводнява.И при положение, че го имаме на разположение , купуването на това си е яка подигравка с народа.

ами то може да се кара и рециклирана лада,ама взете ли вземате други возила..

Ужас и паника във всички врагове и недоброжелатели на България. Треперят комшийте, генералните им щабове гризят нокти как да противодействат на този хеликоптер и как да опазят териториалната си цялост. Как да пропусне гордата Тиква се изтъпани на такова епохално събитие?

На голия г-з студена лимонада.И защо е нужно,има ли опасност питам аз?

Ихааа, армията се въоръжила с цял един (1) хеликоптер и новината продължава да е на челно място. Резил!

ГОЛЕМИ ЕКСПЕРТИ СТЕ! Ц Ц Ц Ц! И ОТ ХЕЛИКОПТЕРИ ВЕЧЕ РАЗБИРАТЕ :) МЪРМОРКОВЦИ ... ЩОМЕ НЕ ИСКАТЕ НОВИ ХЕЛИКОПТЕРИ >>> КЕФЕТЕ СЕ НА ПОДВОДНИЦИТЕ, КОИТО ИМАМЕ >>> ОТ МУЗЕЕН ТИП :))))

Значи да си го кажем честно, без политически пристрастия. Наличието на тези хеликоптери с нищо не допринасят за националната сигурност. Ако бъдем нападнати, то ще е от страна, която многократно превъзхожда военните ни сили (друга не би си го позволила) и съответно тези машини ще бъдат унищожени още преди да са излетяли. Тогава за какво са ни тези вертолети? Защо трябва да плащаме милиони за тях от бюджета? Лично аз не съм съгласен с такъв разход. Защо с тези пари не се плати за модерно ПВО? С-400, примерно, а?

А можеше просто да не си унищожаваме ракетите СС. Те бяха единственото възпиращо средство срещу по-силен противник. Както казваш всичко останало е политическа реклама. Докато сме в НАТО евтини и ефективни руски оръжия няма как да купим дори и да имаме парите.

Този хеликоптер, с който се перчи Борисов е един от онези, за които упреква предишното правителство. Едно от делата срещу бившия военен министър е именно за тези хеликоптери. Това, което гледахме тази вечер по новините презизборна шега ли беше или проява на цинизъм?

Чета и ме хваща яд за простотиите дето са писани. 20 милиона за практически безполезен хеликоптер! Ами и едните и другите са за бой, ама такъв, че да им лъснат корумпираните задници. С далеч по малко средства можеха да се подържат сегашните 8-ци, 14-ци и 24-ки, които са си машинки от всякъде. Освен всичко друго Ми 24 се води най-мощно въоръжения хеликоптер в света, може да пренася 20 напълно въоръжени бойци и е по-бърз от прословутата Пантера. Да не говорим, че по таван на полета бие всички други. Вярно, тежък е, но върши далеч по-добра работа от конкурентите си, като А 64 например...

тоз Аню брях мчи кви са тез Ми 14 ма той тоз тулуп май не си знае матералната част..нищо учудващо з агробар министър де

колко сте недосетливи - вземат си още хеликоптерчета, че като си видят изборните резултати и се строполят на земята, да се транспортират по-бързо до болницата ама ха

Това и трябва на държавата хеликоптер всичко друго ни е наред ... :) пак някоя далавера са напраили

ех дано да са се сетили да сложат и пръскачка за скакълци ... щото те май за друго не стават / определено обаче ще могат да плашат скакълци (то само от вятъра :)

Мислих , мислих по въпроса и ето какво измислих : кога бедният ще се въоръжава и срещу кого ? Бедният може да се въоръжава единствено , ако рече да гепи за да не умре от глад ! Това означава ,че ще нападаме а кого ще нападаме турците ни дават сериали , ако ги нападнем и унищожим какво ще гледаме по телевизията ? На гърците те ножа им точат всички ,ама те са като са фалирали а никои не напада фалирал защото е тъпо ... Македонците и те като нас ... Не знам сложно стана дори и за мен :))))

Боко Рапона съвсем изкукурига, явно от боя по мордата през бурните му мутренски години! Време е да слезе от политическия ринг, вече е в нокаут!

Министърът бе категоричен, че всички ведомства в страната ще могат да използват хеликоптерите. Първа заявка днес беше дадена от министър Мазен Найденов и протежето му Войнов. Хеликоптерът ще бъде използван за разстрел на крави-нинджи в Странджа.

...Е...и ...?

Господ да ви накаже !

по-големи неудачници от тези не ми побира съзнанието ...

Кое им е "бойното" на хвърчилата, или въоръжението ще е по-скъпо от коптерчето(тата)? Що за "граждански" мисии се изпълняват с бойни хвърчила (опс, изпуснах "гражданските" протести в Либия и други братски страни)? Предлагам да купим и танк, който да се използва за граждански мисии - примерно вместо бърза помощ и катафалка - ще съвместява такива приложения а-ла "2 в 1", "3 в 1" и т.н.

Защо бъркаш Българската Армията с Гранична полиция? The Eurocopter AS565 Panther is the military version of the Eurocopter AS365 Dauphin medium-weight multi-purpose twin-engine helicopter. The Panther is used for a wide range of military roles, including combat assault, fire support, anti-submarine warfare, anti-surface warfare, search and rescue, and medical evacuation (MEDEVAC).

А какво стана с оня хеликоптер,с който наблюдаваха незаконните постройки,наблюдаваха строежа на магистралата?Той за нищо ли не става или ГЕРБ искат по-голям комфорт?А багерите ,които отиваха да събарят ,да не са паднали в язовира?И медиите много бързо забравят

Въпроси от такъв характер не са актуални... познай от 3 пъти защо?

Тая армия е за закриване и без това като видиш какви са ни военните само парите ни харчат ,ако се надявам някакви дебели селяни където от тях нищо друго не става да ме спасяват,ако не дай се боже нещо да стане ...

Защо бъркаш Българската Армията с Гранична полиция? The Eurocopter AS565 Panther is the military version of the Eurocopter AS365 Dauphin medium-weight multi-purpose twin-engine helicopter. The Panther is used for a wide range of military roles, including combat assault, fire support, anti-submarine warfare, anti-surface warfare, search and rescue, and medical evacuation (MEDEVAC).

Господин Фелдфебел,ВМС на Република България НЕ СА КЪМ гранична полиция!!!!!!

Това не е новина - ако можем да купим само един хеликоптер, по- добре да не купуваме нищо. По- добре е парите да се дадат за нещо по- полезно.

Например да ги опукаме за пенции?

Може и да ти купиме намордник.

Хаирлия да е! А като дойдат и другите ,да не забрави да открие пътя Аксаково-Добрич за 4 път, само , този път Добрич -Асаково!че

На гол тумбак, чифте пищови. Бойко, този път от НАТО ли натиснаха, от западните производители-комисионери ли захлебихте или просто някой те ядоса и му направи на инат??

С кого ще се бием с това едно хеликоптерче. Май е купен, колкото някой да получи комисион, а после да се возят разни генерали и папури.

ще се разхождаме с него насам и натам за да режем лентички!

Преко сили до пролетта ще има предсрочни за парламент , защото народа ще излезе на улиците и ще свали мутрите от гроб , които грабят и циганофилстват като за световно !

Като купят и две хвърчила ще можем да бием Македония ! Те имат само едно :)

Ей, този Бойко срам няма. Пари за пенсии, здравеопазване и образование няма, но за ненужни хеликоптери има. А комисионната за хеликоптерите как я взе, Бойко? В Бейрут ли ти я преведоха? Че напоследък там е по-хитово от останалите офшорки.

Избиваш комплекс?

честно не мога да ви разбера, кво ви е крив Борисов в случая. Що не проверите кои и кога ги е договарял ПАНТЕРИТЕ

Важното е да се псува властта, без значение коя и за какво.

ние хеликоптери не ядем, пък и няма от какво да се пазим, умрял някой да се натиска да идва в БГ, по-скоро хората се чудят как да избягат от тази държава с правителство на националните предатели ГЕРБ, дето се биха в гърдите за обратното на миналите избори за парламент, а после ни показаха от трите най-дългото :((

Мислят си, че ядем и асфалт.

освен всичко друго новя вертолет е много удобен за борба с безредиците и протестите! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само "Пантер" ни липсваха!!! "Цената на хеликоптера без боеприпасите и логистичната поддръжка е 20 милиона евро." Ей, широк живот на пенсионери и работници!!!

Та излиза 120 000 000 л. за три вертолетчета. Като прибавим и още толкова за подслушване стават 240 000 000 лв. Сега Дянков и Борисов да кажат защо няма пари за заплати, пенсий, улици, бездомници, здраве, детски градини, улични песове и култура. Да, но има вертолетче да снимат палатите на Рашков, В. Топлото и още много дерибеи. Или ще търсят 1000 вагона на БДЖ.

пантерите са договорени и купени от правителсвтото на 3-мата глупаци.... ваще хора! хеликоптерите са част от условията за шанген.... да обяснявам ли още? боко пак обира лаврите на другите, както се вижда и добрите и лошите

Боко и компания са си делнали по някое милионче държавна пара.

Доста милиончета! Един"Пантер" струвал 20 мил. сборно...

Тиквата не пропусна да се снима в новия хеликоптер, по-скоро в новата играчка

И да ги боядисате и тях в розово...или как беше...."пепел от рози"

40 милиона лева за един никому ненужен хеликоптер!!! На гол тумбак-чифте пищови... Бойко,Бойко - с камъни ще те замеря тоя народ,и това ще ти е малко!

правилно каза днес Сидеров при Ризова - българската армия пази петролните интереси на САЩ в региона, това е, другото е ташак

на гол тумбак, чифте пищови- правителството пак харчи народни пари не по правилното предназначение.А уж го избрахме да възстанови уж социалната несправедливост.Ама ние в къщи като нямаме какво да ядем - не си сменяме обзавеждането.

кое правитество? сегашното само приема готова стока.... пантерките ги договориха, едни други дето сега са по-ниски от тревата... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.