В Хърватия - парад на победата, в Сърбия - ден на траур

За първи път Хърватия чества с парад 4 август -Ден на победата и благодарността и Ден на хърватските защитници. Сърбия пък обяви тази дата за ден на траур.

Обратно в новината

Коментари - В Хърватия - парад на победата, в Сърбия - ден на траур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сърбите са подли страхливци. Получиха си заслуженото. И даже им беше малко.

Така трябва да се постъпва със всички сепаратисти. Бой по тиквата.

Ако украйнците беха като хърватите ,а руснаците като сърбите и САЩ да им измислят държави върху територията. Соросе потекоха ли ти лигите :) ?

DIDA

А пък ние си падаме само по гей-парадите...

гнусна путлерастия в дира винаги ще е на страната на проклетите сърби, заради които влязохме в две нац. катастрофи, заради .ибаната македония, после пак следствие от това, цецецерето ни зароби и селянията и простотията ограби държавата, използва зомбитата да и построят хотелчета, заводчета и тн и накрая си прибра всичко като честни "бизнесмени". Да го .ухате всички путлерасти и сърбомани!!! Шиптър ставам заради вас!

или някоя НПО-подлога Те такива като теб отиват стават терористи или укро ФАШАГИ. Ходи се запиши в десен сектор....в ПО краина

ако ти минеш от зелените човечета, отивам и аз

Що не го приберете тоя....

Кое не е вярно? Че влизаме в двете световни войни, че правим Балканските войни все заради Македония? Че след Съединението НЕПОДКРЕПЕНО от мужикия ни напада именно Сърбия, вероломно, без предупреждение, за да се разшири до София? Че ако все пак не бяхме влезли на страната на Германия във ВСВ, може би съдбата нямаше да ни направи най-верният сателит на Сталин? Кое не е вярно? Че с "бригадирски труд" се построиха хотели по планини и море, куп други апетитни хапки, които сега са в ръцете на ченгесаро-комуноидно-мутренска олигархия? Що аз нямам хотел на морето? От кои редици произхождат бизнесмените в бг? Кажи кое не е вярно? За какво да съм за Сърбия? За това че ме джебат всеки път през границата дай 5 дай, 10 евро ... Същите .айна са и хрватите, но знам че тук пишат путлераски троли, безродници, искам да ми обяснят за какво са изпльокали 500 коментара в защита на тия гадове. Ей са вместо да сме една държава с Македония ние се мразим и всичко това заради тях.

деер

Тези ще ни смачкат....Но от друга страна - много са назадничеви - военен пара- по-добре е без оръжия!

... от Патриарха към потомцитеОтиват... Полк след полк и влак след влак. Върховен час! Велико напреженье на мишците народни! Виждам пак на мощ стихийна страшно проявленье. Отиват, все на запад - ден и нощ! Това са на България децата - това е на България душата със всичките и ярости и мощ. Това е право с юмрук издигнат върху безчестьето и подлостта, заканата ужасна на скръбта, гневът, кат из димящ вулкан изригнат; гневът свещен, изникнал от любов безкрайна към страдалци и робове, това е отговор на скръбний зов на Македония кървава, в окови; това са Лозенград, Люлебургас, Чаталджа, Булаир, от гняв пламтящи, И на Айваз Баба безумний бяс - на нови яростни ура летящи; Това са ратниците, сонм крилат от мъстоносци, с пламък във очите извикани от богомерзки рат проклет на Сливиница от бегълците! Това е устрема стихиен пак на правдата, честта и мъжеството към лют двубой с коварството и злото... Отиват - полк след полк и влак след влак!

Абе и тия са пълни смешници като нас по отношение на армия. Пет танка и три самолета! Не може псведодържавици като БГ да имат значими армии! Единствената разлика е че заплатите на хърватите са около 10 пъти над нашите! Но за това не си трайте 26 години, ами надупете нашата политическа измет!

МНого забавно - хърватите уж се 'освобождават' като прогонват над 200К сърби от родните им места и домове..впоследтвие банкрите и мафиотите от ЕС ги задължават да приемат пришълци от африка и близкия изток..МНого добро ги чака значи! Да учат корана и да събират кинти за социални дейности да хранят търтеите които идват.

Сърбите не са цвете за мирисане. Но коварсвото на хърватите край няма.

Подкрепяте сърбите само защото са руски фаворити.

Социализма винаги е водил до такива събития. Велика сърбия на Милошевич, велика русия на путин. Русофилите нападат хърватите. Ами те са защитили цялостта на държавата си. Сърбите, по подобие на руснака, отцепва територии от Хърватска, Босна и Херцеговина. Получи си заслуженото.

Тия дето ги изброяваш по онова време са въоръжавани с оръжия от бившата ГДР. А в ушите са им шепнели западни съветници. Единствено западните бомбардировки са им помогнали, иначе не са имали никакъв шанс срещу Сърбия. Иначе си забравил да споменеш за Велика България при Симеон Велики.

Кажете ми, в коя страна социализъмът не е див и варварски? Подкрепяте путинизма. Няма да разберете свободата никога.

Като гледам българския възродителен процес е бил направо песен в сравнение с други държави, където са играли направо танкове, гаубици, и е имало пълномащабна война. Разликата е, че едните както винаги са подкрепяни от Запада, а другите исторически не.

Ма ти не си ли разбрал още! "Демократично" е, което е в интерес на САЩ. "Геноцид", "диктатура", "агресия"... когато е против интересите на САЩ. Затова и, например, украинските фашисти садисти са "демократи", както и Саудитското кралство, обаче, Янукович, Асад, Кадафи, Путин, разбира се... са "диктатори". Обаче, Бойко и Плевню - отличници.

никъде Плювналиев. Това леке е срам за България. За мен тоя все едно че го няма, за жив не го броя.

Сърбия обезбългари Македония!Долу Сърбия!

Гърция обезбългари Беломорска тракия.

Румъния пък обезбългари Северна Добруджа.

Мангалеросите обезбългаряват СЕГАШНА България а ви се по миналото ревете}:-(((

ДОЛУ СЪРБИЯ ПОСЪРБИЛА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В МАКЕДОНИЯ И РАБОТИЛА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.

Браво хървати с вас сме.Сърбия е враг на България.

Еми разделяй на сърби и "хървати", българи и "македонци", руснаци и "украинци"... православни и католици, християни и мюсюлмани... насъсквай ги едни срещу други, гледай им сеира и владей.

"Могъществото на Русия може да бъде унищожено, само чрез откъсването на тази част, която ще наречем Украйна, като е необходимо тази част не само да бъде откъсната, а и да бъде противопоставена на Русия, като двете бъдат насъскани една срещу друга , двете части на един и същ народ, и да наблюдаваме как брат убива брата си. За това е нужно само да намерим и отгледаме предатели сред националния елит на Русия и с тяхна помощ, да променим самосъзнанието на едната чат от този велик народ, до такава степен, че той да ненавижда всичко руско, да ненавижда своя род, неосъзнавайки това. Всичко останало е въпрос на време." Ото фон Бисмарк / 1862 г./ - след като е бил посланик в Русия.

И какво?

БРАВО на хърватите!!! Хърватите винаги са ни подкрепяли в нашите конфликти със Сърбия! ВМРО и УСТАША винаги са били в добри отношения и са работили заедно! БРАВО хървати! УСПЯХТЕ!!!! След години!!! НАДЯВАМ СЕ И БЪЛГАРИЯ ДА УСПЕЕ И НАЙ-НАКРАЯ да получи каквото и се полага започвайки със Струмица със Западните покранини и т.н. Хърватите са си хървати БРАВО!

И е възможно да се говори, че усташте са се закачил за Германия втората световна война но теса искали независимост и проспиретет на Хърватско! Да не забравяме Черноземски и да си помним че България е България и е една

А с хърватите сме в добри отношения от коле... В документите от времето на цар Иван Асен II (1218-1241) четем следния забележителен текст: Мое величество дава това разрешение на цялата Дубровнишка земя и на нейните поданици, обични и всеверни наши гости, за да ходят по цялата земя на царството ми с каквато и да било стока, която внасят или изнасят, и в която земя или област и да стигнат: било че отиват в Бдин или Браничево и Белград...било в Карвунската област (Добруджа-б.н.)...или в Одрин и Димотика, или в Скопската област, в Прилепската и Деволската...и в Солун. Нека те навсякъде да купуват и продават свободно, без всяка вреда...да ходят без грижа като всеверни и обични гости на царството ми. Който с нещо им напакости...нека се знае, че е противник на царството ми и милост не ще има..."

Да не забравяме и помоща и влиянието на дубровнишки монах МАВРО ОРБИНИ (ХЪРВАТИН) върху Пайсии Хилендарски ... За българската история той ХЪРВАТИНА е отделил много страници, в които говори за историческата слава на нашия народ. Особено внимание е отделил за героичното дело на цар Самуил, когото навсякъде именува с титлата КРАЛЯ НА БЪЛГАРИТЕ", за сина му Радомира и братовчеда му Иван Владислава, за Охрид - столицата на българското кралство, където била хазната на всички български царе" - както текстуално пише Орбини. По-нататък разказва за Петър Делян, който станал главен вожд на цялата бъларска войска" и пр. Забележително е неговото хубаво чувство към българския народ, с което събуждал симпатии към него в ония страшни времена на запустение на толкова наши национални ценности.

Да не забравяме "Качичевата възхвала" на българския народ ТЯ СЕ РАЗНАСЯЛА по Хърватско чрез книгата му и чрез народните гуслари. Вълнуващо и днес звучат думите на Качич: Българите, бидейки юнаци, витязи и покрити със слава, бяха винаги готови за бой". Те убивали ония свои царе, които изгубвали някоя война, защото бяха се научили винаги да печелят, но никога да губят"

АМИ Щросмайер и делото на Братя Миладинови??? Какво е казал един хърватин на българите? ЕТО КАКВО: Знай, Миладинов, ако мислиш да ти помогна за издаването на твоите песни, трябва завинаги да се откажеш от твоите гръцки букви. Гърците са причинили на вас, българите, много ядове и неволи. Следователно, откажи се от техните букви и приеми славянските!" И последвал възклик на Константина: Благословени да са устата, които изустиха това желание. И никой не е по-готов от мене да го изпълни!"

Напишете в YouTube "Ustaski becarac" и слушайте...Вторият куплет кърти мивки!...

До българо-предателите Хърватите са били единствените, които са ни подкрепили, кога сърби и гърци ни заграбиха Македония, Тракия и Западните покрайнини. Много продажна руска гмеж тук!

ДА ЖИВЕЕ ХЪРВАТИЯ!

Кой не се радва на победи над Русия и Сърбия, и ние и всички нормални хора.

Още деветдесетте години Кисинджър определи новият враг номер 1 на САЩ, след разпада на СССР, а именно, ПРАВОСЛАВИЕТО. Справка: Сърбия, Гърция, България, Украйна, Сирия (5млн.християни), Грузия... Наред са Армения, Молдова... Русия, разбира се.

че нито американска конституция нито биль за правата не определя американски строй като демокрация. Демокрация е само залъгалка за другите страни, добре измислена.

Точно за това са демокрация, руснако! Хората нямат нужда от хартия да ги определя като нещо си. Определя ги битието им.

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

КАТОЛИЦИТЕ ПРАЗНУВАТ ЧЕ СА УБИВАЛИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ , .. ГЯУРИТЕ В МУТРСТАНА ИМ РЪКОПЛЯСКАТ :)))

Аз пък ще празнувам кога те утрепят и то с голям кеф.

запомни: ти си г.ов.но, което нито едните, нито другите ще го харесат

Абе нещо не е наред със снимката.А-а, забравили са да нарисуват пречупени кръстове на танковете бе!

ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ СЪС ХЪРВАТИН ГО КАРАШ ДА СИ ИЗКОПАЕ ДУПКАТА 2 Х 1 МЕТРА ...

Пичове , бил съм там , и то няколко пъти ! Хърватия бе след нас , а сега е на светлинни години пред нас !!! И това е защото не са робски народ като нас. Не са научени техните тролове както са наще , да лижат задници да завиждат на всеки за всичко !!!!!!!!!!!!!!!!! Не е важно дали сърбите трябва да бъдат съжалявани или упреквани. Важно е как една малка скромна държавица си извоюва незвисимост ... как гради икономика , как там има всичко онова което го няма У НАС !!!!! ЗА ТОВА СЕ ЗАПИТАЙТЕ , ЗАЩО Е ТАКА ?????????????? ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО !!!... А НЕ ДАЛИ СЪРБИТЕ СА ДОБРИ ИЛИ ЛОШИ.. И ДАЛИ РУСНАЦИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА НАШЕТО МИЗЕРНО БАВНО НО СИГУРНО ЗАГИВАНЕ !!!!!!!! НО МИСЛЕЩИТЕ МАЙ СА ПО-МАЛКО ОТ АФЕКТИРАНИТЕ !!! ОТ ОНИЯ КОИТО СА СВИКНАЛИ САМО ДА ПЛЮЯТ И ДА СЕ ХВАЛЯТ.... А САМИТЕ ХВАЛИЩИ СЕ АБСОЛЮТНИ БОКЛУЦИ !!!! И ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ СИ ОНЛАЙН :))))))))))))))))))))))) НО - ПРЕД КОГО ОБАЧЕ :))))))))))))

Разликата между хървати и сърби е ,че едните са католици а другите православни.Доколкото знам .А там се крие и обяснението на просперитета им... имат подпора от запада

Eм, то и гърците са православни и добре ги подпират отзад!

Коя държава ще върви нагоре и коя надолу решават западняците.Там яко наливат пари,докато нас ни държат на ръба на оцеляването.Въпрос на политика.

СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА , СЛАВЯНИТЕ БЯХМЕ МНОГО МИЛОСТИВИ .... ЗАТОВА И СЕГА СТРАДАМЕ ... ЗАЩО ??? (2-РА ХЪРВАТСКА) 23rd Waffen Mountain Division of the SS Kama (ОТ ДУМАТА КАМА ) И (1ВА ХЪРВАТСКА) 13th Waffen Mountain Division of the SS Handschar ( Handschar = ЯТАГАН) СА СЪСТАВЕНИ ОТ БОСНЕНСКИ МЮСЮЛМАНИ , ХЪРВАТСКИ ФАШИСТИ И НЕМСКИ ОФИЦЕРИ :))))) СЛЕД ТРЕТАТА СВЕТОВНА ЩЕ ПОПРАВИМ ГРЕШКАТА - ЩЕ ИМА ПОНЕ 3 МИЛИОНА ИЗБИТИ МЮСЮЛМАНИ И ХЪРВАТИ :))

Какво празнуват тези??? Избиването и прогонването от домовете на хиляди сърби. Цял район е изчистен. Това му се казва ГЕНОЦИТ. Срам за хърватите!!!

Гръмни се, ще намериш спасение.

В днешно време говорим за обединена Европа, а те празнуват разделение. И сърбите и хърватите са един дол дренки. На балканите се карат, а що не дойдете да ги видите в Сащ как се прегръщат и слушат турбофолк заедно. Аз поне с очите си виждам сърби и харвати, че и босненци да са задружни като емигранти и да си се имат за едни. Говорих със съседа хърватин и той ми каза, че има носталгия за Титово време и как е имало смесени бракове и т.н. Тази вражда е изкустевено създадена според него.

Що не кажеш, че тая вражда я създаде Милошевич? A СССР го подкрепяше?

СССР се разпадаше а САЩ раздели СФРЮ, само че ти си бил още в Ташкент.

Армия си трябва! Оръжието е просто инструмент на човека. Също толкова важен колкото мотивацията да гио държи и насочва. Не е случайно, че Франция започва да увеличава армията си в последните месеци със безпрецедентна кампания за набиране на новобранци! Света върви уверено към тупаници и това не е видно само на умните българи!

И тези дрънкат със съветски железа а напъван за НАТО. Но може и да са по добре от БГ армията.

За съжаление това са идиоти, всичките говорят един и същ език, с леки изменения. Едните са православни, другите католици а третите уж мюсулмани. И се клаха без да знаят защо. Това е последица от политиката на хърватина Тито, който успя да ги насъска един срещу друг. ---------------------------------------- Ниска политическа култура.

"Хърватина" Тито, друг път. ЙОСИФ Валтер Вайс - австрийски евреин.

Посвещава се от Патриарха на потомците Па шта си ти? такъв въпрос задава в твоя дом безочлив чужденец. Па шта си ти? с такваз псувня смущава душата ти неканен пришълец. Па шта си ти? туй питане навред - при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга о, българино, сърбин те полага, и чака с начумерен лик ответ. Но ти пази се, прав ответ не давай. Кажи се португалец, кюрд, сириец, лапонец, негър, циганин, индиец - но българин се само не признавай. Че тоз грях смъртен прошка там не знай: влече позор, побой, затвор, изгнание - невидени при прежните тирани. Скрий, че си българин в най-българския край. Че си потомък Самуилов, на Атонский Паисий внук; скрий на коя си майка син, на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин, и езерата и горите македонски! Не споменувай Лозенград, Люлебургас, ни Булаир ужасни: ти би разбудил подозрения опасни, че на героите техни може да си брат. Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека, дъбрава, езеро, река, рид, планина, ще викат с глас през всички времена: Тук българи са, българи от памтивека!

Много интересно какво освобождение празнуват хърватите като те са един народ със сърбите. Разликата е в ралигията - едните са католици, другите православни.

Русофилски глупости.

Една Олуя, за такива, като тебе трябва в световен мащаб.

Хората са тъпи. Избиват се заради колективни халюцинации като държави, нации, религии..

Добре де, хайде някой да ми обясни(извън патоса за славянска солидарност и дружба), защо ние като нация, трябва да защитаваме единия от двата народа на Балканите, които е причинил най-големи страдания на рода български?. P.S Моля, не ми скачайте със сценария за някакво отцепване на Кърджалийско или Южна България към Турция, защото аз съм убеден че първи брачята сърби и гърци ще се зарадват на новината.

Вече всичко се обръща с краката нагоре! Сърбите, които векове наред са живели в Крайна са обявени за агресори и сепаратисти,, а хърватские фашисти за герои!220000 прогонени и хиляди избити и нищо!!!!!! Аферим, машалла, Европо демократична!!!!!!!!!

фашисти, нацисти, хитлеристи ... нещо ново няма ли в лексиката ?

Няма, това е истината.Хърватите са известни с жестокостта си.Знаеш ли например, че са зазиждали хора в пещери без храна и вода?Още има неотворени пещери.

Стандартите на демокрацията,двулична,цинична и лицемерна.Един народ,разделен,между Австро унгарската империя и Отоманската,живели мирно хората,католици и източно православни,докато не се намесиха демократизаторите.

А нещо да ти е известно за зверствата на сърбите в западните покрайнини или и там са виновни демократите и отоманската империя.

... Сръбска Крайна се обявява за самостоятелна република към 1991 година и по статистически данни там живеят 52.3% сърби, 35.8 % хървати, 11.9% други националности. През 1993 година в Сръбска Крайна съотношението на жителите вече е 91% сърби, 7 % хървати е 2% други. Статистиката говори едно- от 1991-до 1993 г. в Сръбска Крайна е проведено етническо прочистване, вероятно по сръбски обичай свързано с много убийства и издевателства... така че, каквито и действия да са предприели впоследствие хърватите за освобождаване на земите си, все са оправдани...

няма да е лошо да попрочетеш нещо за войната в бивша Югославия.

Прочети хубаво ти, аз съм живял през това време и слушал и сръбската пропаганда и хърватската и американската.

Югославия беше първообразът на съвременния ЕС. Това го признават и западняците. Дойдоха, обаче, американците и казаха: Как така ще живеете заедно и в мир? Това нас не ни устройва. Устройва ни, да ви скараме помежду ви, да започнете да водите войни един с друг и взаимно да се избиете. Защото когато сте единни, сте силни. А когато взаимно се избиете, ще бъдете слаби и под наш контрол. Да живее демокрацията. А ако сте и против еднополовите бракове, значи сте и против човешките права. А щом сте против човешките права, сте врагове и ще ви бомбардираме, тоест, ще ви избием. Така че имате право на избор - или сами да се избиете, или ние да ви избием.

До "въпроси има ли?" Ами има въпроси. Как може да си толкова елементарен?

А ти толкова тъп.

Какви американци, какви 5 лева бре през 1991 година ? Кой почна войната срещу хървати, босненци, словенци и т.н. ? Не беше ли това марионетката на руснаците - милиардера Милошевич ? Леле колко си тъп бре.

Сега ще се изкара, че всички народи на бивша Югославия желаели да бъдат под сръбски ботуш, и Украйна със средна заплата 200 лева искала да остане в руска сфера! Тъпичко!

Mного добре си спомням събитията. Cърбите се мислеха за голема работа и подгониха хърватите с цел да завладеят Xърватска и да я оставят в каквото беше останало от югославия. да, ама не (този лаф циркулираше години преди петко бочаров да го използва по тв-то). Xърватите се стегнаха и им разказаха играта на сърбите. Hяма никакво значение дали са били фашисти, комунисти и т.н. бяха патриоти.

Не знам кой за какво се мислел, но всеки нормален човек трябва да осъди тези престъпления на хърватските нацисти, начело с Франю Тужман! Невиини хора са избити и прогонени от домовете си, замислите се преди да хвалите нацистите!

но в тия райони имаше сръбски четници, Хърватия не нападна Югославия! А и забравяш сръбските зверства!

Какви хърватски нацисти бе пиле шарено. Тяхната държава беше нападната - не Сърбия. По същия начин сега и Украйна. Украинците са нацисти, защото си защитават държавата от агресията на Русия?

Стига сте писали глупости! Тито беше хърватин!

Сталин беше грузинец, Грузия ли управлява света 30 години?

Тито и Сталин са Йосифчета.

Не разбирам защитаващите Сърбия! Освен родоотстъпници или невежи, няма друго обяснение. Сърбите когато са могли, винаги в гръб са ни нападали. Примери - битката при Велбъжд през 1330г. на Михаил Шишман, Бългоро-Сръбската война от 1885г. след Съединението, Междусъюзническата война от 1913г. и т.н. Колкото за териториални претенции, само да акцентирам, че след Нишкото въстание от 1841г., френският икономист Жером Бланки в своите пътеписи слага Ниш като един от най-големите БЪЛГАРСКИ градове по това време, редом със София, Русчук, Пловдив, Варна и т.н.

Не защитаваме сърбите, а заклеймяваме убийството и прогонването на огромен брой мирни жители, живели векове там! Ти подкрепяш ли това варварско нацистко престъпление? Ако да, значи си нацист, защото те искаха да изтребват и прогонват цели народи!

олигофрена Милошевич да прави това,бе? Защо като го махнаха всичко си тръгна нормално? Знае се кой го накара!

Напротив, точно сърбите защитаваш. Иначе щеше да си неутрален и да прецениш, че сърбите сами си навлякоха тези злини, защото ако бяха оставили мирно федерацията да се разпадне никой нямаше да ги гони и коли, а те самите първи се втурнаха с оръжие да защитават на практика умрялата федерация, то само Македония и Черна гора се измъкнаха без война, ама след като сърбизираха българите в Македония, с други думи няма прошка за сърбите за тези им прегрешения. А от друга страна не разбирам на теб лично, а и на България какво точно ти стори "Фашистка" Германия? Че ни върна Южна Добруджа 1941 година след Крайовската спогодба ли? Или пък че по време на войната ни върна и цяла Македония и Беломорска Тракия без самитие ние да се бием с никого? О, колко лоша е била тази "Фашистка" Германия с нас българите, просто думи нямам, но за наше нещастие тези лоши, лоши германци загубиха войната и съюзниците, вкл. и любимият ви СССР ни набутаха в орязаните ни граници, но отново поне с Южна Добруджа като плюс, придобивка благодарение на тези гадни лоши немци, мда, хубаво е да познаваш историята, недоклатено комунистче.

Докато зомбираното стадо не се събуди, а това както виждам не се очертава в близко бъдеще, ИДИОТИТЕ ще плачатат и се радват на собствената си НЕГРАМОТНОСТ и малоумие! ХАУ!

Въпросното убийство на сърби и тяхното етническо прочистване, подпомогнато от НАТО и най-вече Германия е престъпление от нацистки тип с огромни размери! Много показателно е,че страна от ЕС и НАТО организира чествания за това позорна събитие в историята си. Вероятно ще присъстват видни евроатлантици, може би и нашия Плевню, които ще хвалят убийците и техните покровители. Все едно Турция да направи огромни чевствания за годишннината от арменския геноцид!

Хърватия нападна единна Югославия, въпреки мнението на хърватските комунисти! Украйна се опита да анексира Крим, но не успя!

глупав комунист - Хърватия нали беше част от Югославия как ще я напада?

Значи, сърбите си живеят мирно и тихо в град Книн, където до 05.08.95 са били мнозинство. След което героичните хърватски фашисти ги прогонват от родните им места. След което фашистката пропаганда обявява тези сърби за агресори. Правилно ли съм разбрал? След което хърватките фашисти празнуват Деня на победата, с други думи Деня на насилственото прогонване на местното сръбско население? И това ни се поднася като европейска ценност?

откъде знаеш, чел си го някъде! Ами ако лъжат и не е така, а пропагандните филми са манипулирани? Мислиш, ли?

Няма да им простя на мръсните сърби за моите роднини в Македония, нито пък някога ще ги съжаля! Това което са претърпели, е нищо в сравнение с причиненото от тях! Гаден селски народ!

Тъжно е да си ЗОМБИ, но са съжаление е свещенно право на всяко дори и неграмотно същество на земята!

Бля, бла, ама фашистите по цял свят са все с едни гърди напред.