”Хранителни добавки” ни удрят в мозъка и сърцето

Хапчета за отслабване ни удрят в сърцето, мозъка, увреждат бъбреците и червата, разкрива днес "Монитор".

Обратно в новината

Коментари - ”Хранителни добавки” ни удрят в мозъка и сърцето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз лично ползвам и препоръчвам само една хранителна добавка - гроздомицин (а.к.а домашна гроздова ракия), по 50 гр. след вечеря... изпитана рецепта от дядово време.

най доброто е липосукция в джакузи.... ще ви изсмучи и ушната кал.... искат хубави тела без усилие, е няма как да стане :) няма човешки грях който да не се заплаща...

Не само без усилие, но и с много секс, алкохол, без хигиена на храненето, а с плюскане. Не, определено не се получава.

Изключително информативна статия. Някой да вземе да напише кои са тези добавки или кому е нужно, лаф да става...

по скоро е лаф да става... имало едни пък съставки незнайно какви пък ала бала може и за анфетамини да говорят не става ясно и те удрят във сърцето и мозака хахахах и се отслабва умствено...

ако не ядеш - ще умреш от глад, ако ядеш много - ще затлъстееш и ще се разболееш, ако пиеш хапчета, едно лекуват, друго увреждат, ако пиеш хранителни добавки - само увреждат здравето! Избирай сам!

Абе добавки..лепенки, без пот и глад отслабване няма :))

Що за тъпотия ?като пишеш нещо бъди полезен на хората и напиши кои са тези забранени съставки!Това е някаква флаш помия!

Който ползва такива добавки няма мозък, така че статията е грешна. Не може да бъде ударен в мозъка.

Какви добавки за отслабване, бе! СЕКС, СЕКС и пак СЕКС му е майката!

Автора на тази статия не се е запознал поне малко от материята за която пише. Единственото вярно е, че съществуват такива добавки, но те не са само внос от Индия. Например едно такова забранено вещество е 1.3 диметиламиламин, което съвсем свободно се продава във всеки измислен магазин, а се води допинг! По-големия проблем е, че няма контрол над хранителните добавки и има милиони ментета с неясно съдържание. Знам поне за 2 софийски села в които в стари цехове се произвеждат фалшификати на големи марки и съдържанието няма нищо общо с етикета.

кои са селата, между нас ще остане

Трябва да се задължи хапчетата и капсулите да се регистрират по закона за регистрация на лекарствени средства и да се изписва СЪДЪРЖАНИЕТО на 100% задължително . България си отива, тровят ни по всевъзможни начини.

Поредната празна статия с гръмко заглавие и липса на какъвто и да е смислен текст. Хората така и така са "наплашени" да пазаруват в интернет, че само такива гръмки статии им трябват... Истината е само една, каквото и да купувате, четете внимателно съдържанието и ако нещо не Ви е ясно, проучете го. По този начин ще сте относително спокойни, защото все още има производители, които си спестяват някои от съставките.

Хората трябва да са наплашени когато купуват лекарства и хранителни добавки от разни мистериозни сайтове

Съвсем личното ми мнение и наблюдения е, че това е рекламна статия и черен пиар. Както е добре известно, фармацевтично химическата мафия, с централа САЩ, не търпи конкуренция и по всякакъв начин иска да я унищожи. А техните химикали, неизпитани често, оправят едно, развалят друго, за него ти предлагат нов химикал. И така. Това е част от схемата по създаване и третиране на зомбита. Другия номер, който въртят е намалено активно вещество. При което човек чувства облекчение, но не се оправя, но обнадежден, продължава да купува лекарството. Фармацевтичната мафия винаги проследява, като се появи билков препарат, завземат го, патентоват, но вътре задължително намаляват концентрацията и обезмислят лечението. Все пак, основната цел, която си е поставила фармацевтичната мафия, като на всеки бизнес е увеличаване на печалби и пазарен дял. И всички действия, лекарства са в тази посока. А не да излекуват хората и да си намалят печалбите. Преведено, какво ни информира статията: някой е вкарал добавки от Индия, по рецепти, изпитани от векове. И явно са ефикасни, щом като веднага се включва черен пиар. Аз бих заложил на индийците. Което си е лично мое мнение, всеки сам си решава за лекарства. А САЩ - достатъчно е да си спомним за масовото отравяне на хората по света с техния аспартам и фалшифицираните им медицински изследвания, колко бил безопасен.

Колко прост трябва да си, за да си купуваш хапчета за отслабване? Прасетата като маат по 3 торти на ядене не реват, после хапчета. Ми сори ама сами са си виновни

Далаверата с "хранителните добавки" и може би най-отвратителната, защото се използва страха за здравето на хората! Разбира се, "хранителните добавки" не правят абсолютно нищо и дори са вредни, но пък затова са прескъпи. Като гледам реклами за тия отрови по телевизията и ми се повръща направо!

Има хранителни добавки с най-различни цели и ефект , генерализирането " не правят абсолютно нищо" е тъпо..я :)

Изобщо не съдя хората, които прибягват към хапчета, прахчета, след като самия проф. Хойкинг произведе хапче за поумняване, което щяло да промени света.

Не ви харесва поумняването ли, не мога да ви разбера.

И кои са точно тези "хранителни добавки за отслабване" от Индия - защо не напишете названията, както и активните вещества, за които се твърди, че "удрят в главата и в бъбреците" (много медицински термин, няма що!)?! Как може така да се хвърлят напосоки някакви изказвания на Донка Байкова, без никакви доказателства и изследвания?! Има толкова добри билкови препарати от Индийски фирми, известни от години на нашия пазар, внасяни от регистрирани фирми, проверени и доказани, произведени в ЕС след още по-сериозни проверки и под непрекъснат контрол! Те се продават и в аптечната мрежа, което също значи нещо, нали?! От години ползвам няколко и съм много доволна! Те никъде не "удрят" и действието им е добре изучено от векове! Много е тъпо и некоректно да се пишат такива внушения без никакви конкретни данни, имена и производители, за да се създават настроения у хората и да се сеят съмнения! Химическите (алопатичните) хапчета са още по-вредни от всички билки на света, взети заедно, постоянно четем за усложнения и отравяния, настъпили след употребата им, а за ваксините да не говорим! Но за тях никой не пише такива неща, едва-едва някой път се появяват откъслечни мъгляви публикации - след като се обърне колата и някое такова силно отровно "лекарство" изчезне от мрежата, защото някой се сетил да обърне внимание на фаталните странични ефекти! А за много от тях дори и никога не научаваме колко са били вредни! Много тъпо написано, още по-тъпо коментирано ...

Ама много сте неграмотни бе трочета. Хранителните добавки са обикновенно за качване на маса. За да блъска бабанката и да праи големи мускули. Не са само за отслабване.

Ами като удрят навсякъде защо са разрешени

Парите са важни господа парите. Личният интерес, който е частен е най важен. Това е чистия капитализъм, където има много корупция и всичко държавно става частно

Където има контрол, ред и закони, това е капитализъм, а не лъжливи мутри!ОК?!

Мустафа,и при социализъма парите и личния интерес бяха всичко.Не намесвай тук общ. строй защото нито преди беше социализъм,нито сега е капитализъм.А относно статията-изключително неграмотно и некоректно писание,без факти,без имена,без фирми-пълна боза.

А тези в саламите - рак

Хранителните добавки са проявата на тъй наречената либерастията (свръх либералност в полза на разпищовилия се "бизнес"). Край мене е пълно с "многофункционални" бизнесмени, всеки от който през последните 10 г. прави цехове за хранителни добавки и спечели не малко пари от глупоста на купуващите ги. Нито един от тях нямаше край себе си лекар или дори фармацевт в този бизнес (само по един-двама "технолози") !

Ама айде кажете им имената на тези добавки и на тези вещества де! Хайде избройте ги за да ги знаем и ние и да се просветим! Кажете КОЙ ги внася и продава! Иначе си пишете едни статийки колкото да си правите вятър с устата ...

Сибутрамин е едното вещество, което не се препоръчва от ЕК. Проблемът при него е, че ако имате проблеми със сърцето е възможно да се стигне до усложнение. Съществуват таблетки, които изпозват "удължено освобождаване" и при здрав организъм, не съществуват рискове.

Ами например, като Ви излезе реклама за отслабване или за прочистване на организма от паразити, или за избирателно порастване на коса именно върху оплешивяло място на главата, или каквото и да е лекарство за болест, за която знаете чували, че не може да се лекува - вижте кои са. Някаква фирма с адрес в Щатите. Толкова.

трябва да е човек, че да си купува таблетки за отслабване от Индия по интернет? Отслабването е чрез движение и правилно хранене, за което се ходи първо на лекар. После каква е тая мания да се отслабва? то май най вече умственото отслабване е на мода....

така работи естествения подбор ;)

Изобщо за да пиеш индийски хранителни добавки за отслабване трябва вече да си "ударен" в мозъка. Звучи ми малко като етиопско плажно масло или нигерийско противозачатъчно средство

Отслабване и сомнамбулизъм... демек с амфетамини или техни модификации ли са пълни...

Затова в Германия няма хранителни добавки на свободен режим! Да не говорим какъв оборот се прави с тези боклуци, на какви цени се продават и как се изписват от лекари срещу процент. Контролът е нулев, ама и хората са прости, а пък държавата като за всичко друго е ала-бала държава.

Що се дертят с проверки?Тия, дето си купуват хапчета от нета и съмнителни сайтове, надали им пука за собственото здраве, защо трябва друг да ги мисли?Добавки за отслабване и всякакви се продават в аптеки.Човек получава касов бон за одобрен продукт, знае от кого да търси отговорност.Иначе - имало сайт, ма вече, я го има или не, хвани босия за цървулите.Кат им е толкова ума, ко ще миша отрова да пият, за да слабеят.

Защото, като се уакат с добавките ние им плащаме лечението. Това че някой се трови от безхаберие не е безплатно! Ама важното е оборот да има. Майната му на здравето :-)

"Добавки за отслабване" = "магия за отслабване". НЕ СЕ ОТСЛАБВА С ДОБАВКИ!

Много, ама много лекарства, хранителни добавки, храни и т.н.т. са вредни, но за такива се обявяват в определен момент, когато има някаква финансова изгода. Спомнене си маргарина, който горещо се препоръчваше от лекарите, а после се оказа много вреден (нещо известно преди 45 години)! А да не говорим и за чистата манипулация- спомнете си историята с двухидроген монооксида!

Българина от край време си пада по "тарикатлъците" - ей, ся тука едно хапче, ядеш пържоли и изглеждаш като Брад Пит в "Троя". И понеже всеки си мисли, че точно той ще удари кьоравото, купува ли купува разни прахчета и хапчета. А разни баш-тарикати с удоволствие печелят от глупостта и жаждата за гъзария на "м'триала". Има българи (слава богу не всички), които са твърдо убедени, че резултати не се постигат с труд, а с тарикатлък, магия и вълшебство. Истината е, че за стегнато и хармонично тяло, най-големите усилия не са във фитнеса, а в кухнята.

Разбира се, че с добавки не се отслабва. Аз вярвам само в добавките за увеличаване на пениса. Само те действат ;).

...само на другите...

Бях 150 кг, сега съм около 70 и единственият начин да се постигне е нормално хранене с нормални порции и физическа активност. Нито гладуването, нито хапчетата ще помогнат - НЯМА лесен начин да се отслабне - има само един успешен и той е труден. За съжаление потвърждавам написаното в статията - моя позната реши, че трябва да отслабне, купи си хапчета, отслабна малко, изпадна в депресия, след това се обеси, вероятно от хапчетата, които пиеше. Жалко е, че няма контрол над хранителните добавки и всеки си ги пие като нещо нормално, а уврежданията настъпват на по-късен етап. Дори витамините не са безопасни, ако нямате авитаминоза. Просто не се вживявайте много, избягвайте стреса и се хранете нормално - никой не може да избяга от болестите, важно е да посрещаме болестите със спокойствие, за да не ги усложняваме от стреса.

За витамините не сте права. Организмът има всекидневна нужда от тях. Важното е да са в правилната дозировка. Защото докато усетите авитаминозата, може да сте се разболяли от нещо друго в добавка. И при правилна дозировка на витамини и микроелементи болестите са безсилни и животът е по-качествен. Ама за да се разбере това трябва образоване!

Аз съм доктор по биохимия и мога да кажа, че при нормално хранене, организмът няма нужда от добавени витамини и микроелементи (някои от които в други случаи ги наричат тежки метали). Да не говорим, че синтетичните витамини са смес от изомери, от които само един е активен. Освен това, всеки отделен организмът има различна нужда от витамини и неусвоените трябва да бъдат изхвърлени от отделителнана система, което я натоварва.

Който си мисли, че ще отслабне с хапчета, а в същото време ще продължава да си яде както си е свикнал и няма да се движи.... Двигателна култура в съчетание с култура на храненето - това е ключът. А не разни хапчета с неизяснен произход и действие.

Липса на контрол колкото и да се пише ядеме пиеме боклуци само като погледнете колко болни деца има да не би майките им да са взимали от тези " хранителни добавки " -от Индия .....

Те тия с мазните коси у гоУфа нема у к'во да ги удари, поне за мозъка може да са спокойни...

Шило

Що нищо не се говори за добавките във фитнес залите? За продажбите на стероиди?

И те са същата бавна отрова.

Впечатление прави, че са интернетски и индийски. А швейцарските напр. те са просто само полезни! Кажете ЦЯЛАТА ИСТИНА бе учьонъйе, кажете, че което не е расло в земя и на слънце и не е правено от човек, а от машина и процесор е отрова бе!

Чак пък само от Индия.. я вижте от Китай какво се внася.

В затвора тия продажни копелета, дето ни убиват заради печалбите им, производителите на отровите също!!!

Никой не те кара насила да ги пиеш. Да са ти отворили устата собственоръчно? Към такива хапчета обикновено прибягват хора, които са опитали други начини - спорт, хранене, и за съжаление, пак не са отслабнали. Много наивно и глупаво е да се каже, че само от преяждане и обездвижване се пълнее. Причини за нъпалняване могат да бъдат както стресът, той е на първо място, така и хормонален дисбаланс. Аз съм пил, и дори в момента имам, такива капсули. На тах пише: Made in USA. Закупени са от България. Ясно си давам сметка какво правя. Но отчаянието е силен мотиватор.

Проф. Байкова и г-да доктори от Министерство на здравеопазването защо не коментирате какво съдържат и стимулантите, тонизиращите напитки, храните с консерванти, емулгатори и стабилизатори. Уважаеми специалисти направете достояние до НАРОДА дали в бебешките и детски храни има неразрешено съдържание на глутен и соеви продукти. ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПИТЕЙНАТА и минералните води дали съдържат флуор, литий и др. гадости. Абе, БРАТЯ БЪЛГАРИ, чудно ми е дали някой въобще мисли за българския народ или се мъчи да го умори по-бързо?

Какво значение има , всичко което си написал , след като на Бай Ганьо му дреме на шапката .

Рекламират ми как да си чистя пералнята от котлен камък, а че тая гадост я пием...

Котленият камък е калциев карбонат, т.е. това, което се продава в аптеките под наименованието "Калций". Котленият камък прави костите здрави.

флуора и лития НЕ са гадости! Всичко е въпрос на количество!

Никое вещество не е отровно! Отровно е количеството (дозата)!

Хранителни добавки ни удрят в мозъка и сърцето... --- и кво? интернето ни удря в мозъка и сърцето. европата ни удря в мозъка и сърцето. докторо ни удря в мозъка и сърцето. мобилнийо ни удря в мозъка и сърцето. дира ни удря в мозъка и сърцето. телевизоро ни удря в мозъка и сърцето. ....

Много пропагандно . Явно умишлено забравяш да споменеш , че Русия ни удря в газа и в сърцето .

Юнак! Толкоз мозък и сърце само горд българин може да понесе :)))

Трябва да си много тъп и мързелив да решиш да отслабваш с хапчета. Намаляваш хляба, бирата и повече движение. Дори и просто разходка в парка.

Да не ти идва до главата...

И по възможност увеличаваш секса :).

Четвърти за белот и втори за секс най-трудно се намират.