"Ханделсблат" за Борисов: Безсилният портиер на ЕС

Да даде тласък на евроразширяването - това наследство иска да остави Борисов от българското европредседателство. Но плановете му срещат силен отпор, пише "Ханделсблат" в статия под заглавие "Безсилният портиер на ЕС".

Обратно в новината

Коментари - "Ханделсблат" за Борисов: Безсилният портиер на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

уникален и единствен шанс да стане Майка на Охридската архиепископия (каквато е била), да приеме Македония като част от България. Така Македония става част от България, ЕС и НАТО без условия и кандидатстване. Така и Путин ще сбъдне мечтата си - Кирилицата от Македония. Така и Турция ще ни подкрепи. Иначе за какъв крив чеп ни ЕС и НАТО? Този шанс е единствен за последните 1000 г и последен за бъдещите 1000 г.

Ти по не си В ЧАС от Бойко Борисов.......Македония има териториални претенци към България.......а Зоран Заев най НАГЛО заяви че в България има Македонско малцинство!!!!

единственно е бил портиер на хотел "Плиска". Всичко останало в животът му е мачле на Бистришките тигри и четене на "Винету" в полувремето.

Кое накара Борисов да говори за така наречените "Западни Балкани"? Това са Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Албания и Македония. Албания и Босно и Херцеговина са мюсюлмански страни, като мюсулмански, шиптарски фактор има и в Македония и в Черна Гора.. Натиска е от страна на САЩ. Те са разпоредили на Борисов и със съгласието на управляващите в ЕС да се говори за "Западните Балкани"! А защо? Елементарно, намерението на Сърбия да разреши военна база на Русия в Прешево, Сърбия, като противовес на военната база на САЩ, Косово. Презумпциятя е освен членството на тези страни в ЕС и членството им в НАТО. Така цяла Европа ще се обзаведе с военни бази на САЩ насочени срещу Русия. Но това, че унищожиха Югославия и най-вече, че унижиха сръбския народ им играе лоша шега. Не случайно президента Вучич каза, че каквото и решение да вземе, ще е принуден да подаде оставка. Но "умника" от Банкя замисла ли се, че тези 4 военни бади на САЩ в България, правят България мишена за ядрени ракети.

Портиер, ама всички лидери му идват на крака, прегръщат го, целуват го, галят го по главичката. Той самия каза, че и Тръмп го е поздравил и сигурно дойде да го посети до края на мандата. Не разбрах само на неговия или на Бобивия мандат, но това са подробности. Все пак да побърза, че не се знае кога може да се ядоса и да хвърли бялата кърпа.

у нас,но и в чужбина някои "газ пикаят" от завист !

у нас,но и в чужбина някои "газ пикаят" от завист !

Култова снимка! Младият бай Тошо!

Много си прав, брат. Колкото баце остарява толкова повече на бай Тошо заприличва.

безсилния портиер....браво точно такъв е!

Днес портиер, утре може и за пиколо да те назначат. Да им носиш и куфарите. Браво, издигаш се

Написаното може и да не ти харесва, но нещо в него да не е вярно???

Въпросът ми е към предният коментиращ!

Само глупости пишете!!! Написал някой нещо и дай да се плюе ме и храчи ме !Не искам да Ви обиждам, защото мисля,че българи не трябва да се обиждат един друг, но се налага....На ББ нобелова награда за управление трябва да му дадеме, защото прос, но претенциозен народ, без капка родолюбие в сърцето, много трудно се управлява.

Не искам да Ви обидя, но се налага: "плюе ме" и "храчи ме" се пишат слято, "Нобелова награда" е с главно "Н", а "просТ" се пише с "т" накрая! Но другите, народът бил претенциозен:-((

... и дадем, а не дадеме.

Какво направи БСП за десет години управление и дали повече щеше да направи ако дебелогъзата Корнела щеше да посреща гостите. Освен да изпратят дацата си да учат и работят в САЩ, а не в РУСИЯ - с това показват че не зачитат образованието там, синът на Корнела работи в банка на Рокфелер в НюЙорк - ха-ха.

Явно, на теб все трябва да ти се обяснява, едно и също, но хайде пак, и по ред: 1-во - Какви 10 години с БСП?? За целият почти тридесет ни годишен преход БСП е била на власт, самостоятелно и в коалиция всичко на всичко общо по-малко от 9 години/ справка - Гугъл и събирането от аритметиката/ 2-ро - НДК, с който се фукате е построено от комунистите!! А при ремонтът му/ и то след толкова години/ - смениха Боршош на пожар заради разхищения, изоставане и несправяне, а за корупция и при наследилият го все някой ден ще разберем. 3-то - А относно какво са направили БСП за времето през което са управлявали, би могъл да запомниш поне, че: а/ точно благодарение на БСП влязохме в ЕС! Да, благодарение на нея, тъй като от предните наследиха чувствително изоставане в сроковете по приемане, а опозицията, не да и съдейства в името на България, а Боко мазно се кефеше да влиза-излиза в парламента и да проваля заседания. Но въпреки всичките циркове по губене на време - успяха и влязохме!! Е, колко ли е го е било яд и е звиждал Боко, но в историята ни неговото име ще се споменава по други поводи б/ БСП въведе безплатното "ин витро" в/ БСП индексира пенсиите и за празниците допълнително по 100 лева на ВСЕКИ песнсионер. г/ Точно благодарение на БСП проектът за АЕЦ не беше погребан окончателно!! БСП събра подписи и проведе референдум и въпреки, че управляващите го насрочиха за най-студения месец, през февруари, в студа и снега народът си защити централата. Референдумът и резултатът бяха законни, но ГЕРБ и тогава решиха да не се съобразяват с волята на народа:-((. 3-то - Никой не е изпращал синът на Нинова да учи в САЩ!! И ти, ако имаш награди от международни олимпиади по математика, информатика и т.н. що можеш да избираш безплатна стипендия измежду най-престижни университети. А след това, световни институции имат право да подбират и си назначават най-кадърните, нали?? А да смяташ, че е било с връзки - може би Нинова би трябвало да отрази високото мнение, което имаш за влиянието й. Така че, синът й дори там се е доказал! И както и с всички останали българи, доказали се навън, повишава авторитета на България!!

Поредното доказателство , че Боко е научил само две дума на английски - Yes,Sir !

Бива ли таквоз неуважение към мерака на нашия най-обичан батюшка?

Нали имаме свободни медии в България - защо никоя от тях в България не написа нищо подобно ? Защо криете истината за провала на мутрата ?

Защо някой не искат да разберът че ако западните балкани не влязат в Е.С. то, те ще влязат в евроазийския такъв и ще се превърнат пак, във врагове на България и Е.С.

драги нито в единия нито в другия живеем добре Балканите биват използвани за разпалване на война в Европа и се вижда чисто исторически! А западняците ги виждаме добре що за хора са, пресметливи и крадливи!

малка, бедна държава... какъв друг изход имаме, освен да търсим по-малкото зло в лицето на голямата сила, с която да се съюзяваме. Да бяхме с границите по времето на цар Симеон и с офицерите ни от Междусъюзническата война, да диктуваме правилата, но при сегашното положение... каквото измъкнем от някой, измъкнем. Въпросът е да не се прецакваме допълнително с лош избор.

Лицето е на борисов ,но кой стои зад него.Един провален политик комарджия.

С цялото ми уважение към драскащите като мен тук, на този форум: Ако Борисов в желанието си да се хареса на всички показва провинциализъм, то същите сме и ние тук, ако очакваме одобрение и уважение от държави, които винаги са ни се надсмивали. Дългосрочно няма значение дали сме с шапка или без - за Западна Европа държават ни няма да бъде вземана на сериозно. Трябва да изградим поведението си върху тази основа.

Трябва да изградим поведението си на базата на по-големи амбиции и да се борим за тях. Ако сами се подценяваме и не се стремим да станем по-добри, няма как да очакваме , че другите ще ни уважават. А като чета мнението Ви, оставам с впечатлението, че сте интелигентен човек.

че някой друг, не те, ги прикани да спрат да се почесват, а да поработят малко. Голямото момче от Банкя копае на тяхната нива и определено свободната немска журналистка трябва да си помисли какво точно иска да каже с това откровено невъзпитано изложение.

Дали е "голямото момче" или "безсилният портиер", нашият премиер няма подготовка за политик и това му се вижда отвсякъде. Бих се радвал, ако на червения килим стоеше "непослушният" Орбан, който за времето на своето управление увеличи населението на страната си с 40%, а не един "послушко", готов на всичко, за да го харесват началниците.

портиер да го нарекът-хм, обидно наистина! портиер е ердоган.

Байганювщината отдавна е пренесена в Европа от българските политици. Лошото е,че в публикации като тази не се подиграват,а направо презират сервилното отношение на Баце към"началниците". Те го плюят,той мисли,че дъжд вали.

Помните ли Новотел Европа, в София?(сега Принсес) През 90-те портиер на Европа (хотела) станал собственик на банка (Балканска ли беше?), а след това и собственик на Родина (хотел). Каква символика. Портиер на Европа собсвеник на Родина.

Не ви ли е срам,г-да управници и вие велики медии!?Днес е годишнина от Баташкото клане!Захласнали сте се по евросрещата и забравяте,че първо сте българи,а после европейци!Срамота!!!Срам ме е от вас!Успех в живота!

Баташкото клане отпада от учебната програма. Било измислица според соросоидите. Та и журналистите са "в крак" с новата мода. Майкопродавци!

да отпаднат и газовите камери

Купонът свърши.... Сега,какво министерство ще измисли Боце за Свинетка? Тя милата,толкова се беше развихрила в една от телевизиите... Обясняваше надълго и широко за ”блестящото” председателство,но дума не обели за стотиците издухани милиони. Грижа ми е,с какво ново министерство ще се обзаведем.

Друго щеше да звучи "Безсилният Св. Петър на ЕС", ама де толкоз доброжелателност у тия швабски журналя към нашто Слънце! Нищо, Боце, не се коси! Нали толкоз папи са те галили по тиквицата лъскава

Малей евросъюзниците ни, на какво са направили Тиквата не е за говорене. След всичките му байганювски напъни, ако има кой от близаческия му антураж да му каже на какво са го направили съюзниците му в пресата, може направо да се застреля между рогата в плешивото чело.

Тъпанарите се радват на казаното за Борисов, а не виждат, че това е преди всичко обидна и неуважителна статия за България.

тоя или е олигофрен или е самия Той.

Поздравявам Ви за коментара! За болшинството от изпростялата ни нация думата УВАЖЕНИЕ не означава нищо, а върху нея се крепи целият ни социален живот! Не уважават нито себе си, нито другите, нито страната си, нито дори човешкия живот! Нищо не уважават... и резултатът е ясен: убийства, катастрофи, корупция, чалга, простоитя и простащина и беззаконие. Вместо просто да се уважаваме и да си помагаме!!!

За западните покрайнини има сливи в устата. Оставка час по-скоро!

РАПОРТ ДАДОХ, РАПОРТ ПРИЕХ, жална ви майка ,,народе"

Че Борисов става за портиер е вярно. Но защо безсилен ? Не може да се кланя ли, да отваря вратите и да четка гостите. И обувки може да лъска. Може даже да казва ,, парле ву франсе" на всички езици

Каква съдържателна, красива снимка! Спомня си Тиквата пионерските години и рапортува пред еврогейовете - винаги готов! Мръсно предателско копеле!

Како!

Ма Какоо!

Каква съдържателна, красива снимка! Спомня си Тиквата пионерските години и рапортува пред еврогейовете - винаги готов! Мръсно предателско копеле!

Как са се изгаврили тия пак с нашия бащица - какво по-обидно от това да те нарекат "безсилният портиер"! Хем безсилен, хем портиер:))) Боже, боже... какво унижение за страната ни! За бащицата е ясно - он си мисли, че росна роса го роси. Нали папи го галят по главицата, викат му "конграчулейшънс", Берлускони му мери обиколката на мускулите, а баба Меркел го тупа майчински по рамото. Всеки с акъл на четиригодишно ще се радва и ще му светят очите от гордост. И на моето хлапе така му викам като се наака в гащите - "Браво на тате! Само така!" и то скача от радост, мислейки си, че наистина е направило нещо хубаво. Добре че е майка му да го отрезви и да му дръпне една реч на 2-годишното, че така не бива и че тате се шегува (и странно, но 2-годишното прихваща и следващия път си търси гърнето)

Основната и единствена всъщност функция на парите при възникването им е да улесняват живота на хората им чрез размяната помежду им на стоки и услуги! Чрез разменната им стойност, разменното свойство на парите. Всички останали техни характеристики възникват впоследствие, следвайки историческото им развитие - като средство за натрупване и богатство, на отложено потребление,.. Интересно е, обаче че съотношението в относителната тежест на характеристиките много се променя през годините и една от функциите им, изобщо не споменавана при възникването им, е доминираща в съвременния свят - парите КАТО СРЕДСТВО ЗА ВЛАСТ!!! И аз намирам за интересно защо тази тяхна функция е толкова голяма и разпространена, а коментарите за нея са толкова малко и срамежливи. Някой от икономистите и финансистите може да обясни ако иска доколко тази релация присъства в училищата и учебниците по икономика и финанси и защо е толкова отчетливо незастъпвана и пренебрегвана. Как изглеждат тези прости истини през призмата на ЕС и отделните му членки? Дали например милиардер като Берлускони, който между другото присъстваше в София също (тоест той е сред “факторите” с решенията) а, иска и си представя такава обединена Европа като нас, като теб и мен, например:) Щом ще говорим открито и откровено за обединена Европа, нека да е така! Нека да “ги изчистим” тези въпроси... Защото на думи общите принципи звучат добре и справедливо, но когато се стихне до практическото им въвеждане и приложение изведнъж излиза, че има огромни различия, противоречия и представи за тях и приоритетите им.

Портиер е твърде почетна длъжност за Борисов.

Има и по- и по-по по-: Кучка на кмета на Симитли по-по: Ердоганова кучка!!!

Обективният икономически закон гласи: Не е възможно в общ политико-икономически съюз да участвуват държави с различна степен на развитие на производителните сили. Във всички случаи страните с по-високо развитие изсмукват тези с по-слабото. България е абсолютен пример . През 1997г. Виденов отказа да подпише "споразумението" а де факто разпореждането на МВФ/ 75% ликвидиране на Българската промишленост и 25% приватизация/.Костов подписа всичко чинно и точно. Така големите държави ликвидираха конкуренцията в химията, машиностроене, военна промишленост, атомна енергетика ,селското стопанство и пр. и пр.България при комунизма мачкаше по всички показатели на аграрното стопанство Гърция ,Италия и Испания. С тяхна помощ го ликвидирахме.Приеха ни в пакет с Румъния за да бъдем що годе по-голям пазар за тях 28 млн. души. Вкараха хипермаркетите в чертите на градовете, а при тях са извън градовете.Те изкупуват стоки от българите но им плащат след 3 месеца.Смачкаха малките магазинчета. В Турция и Гърция им е забранено да работят в почивните дни, за да върви местния бизнес. Но ние като роби си траем.САЩ от своя страна имат 4 военни бази, но не плащат никакъв наем. Как да им го поискаш като са силни и ще те смачкат. Наем не плаща собственика на територията, нали ?Така за 30 г. България е ликвидирана - най-бедната, най-корумпираната и с най-висока смъртност държава в Европа по Евростат/Брюксел-2017 г./ , а не по руската преса. Максимумдо 50 г.и изчезваме като нация и като държава.

“Обективният икономически закон гласи: Не е възможно в общ политико-икономически съюз да участвуват държави с различна степен на развитие на производителните сили.” Всъщност не само, че е възможно, но е и ставало, и историята го е показала и доказала. Това, което не е възможно в такъв съюз, е при големи разлики в държавите те да са равноправни участници, с равни права и задължения, тоест истински равностойни!

Не са равностойни и не могат да бъдат никога. Това този обективен закон.Колегата Пере е абсолютно прав.А щом не си равностоен, какво търсиш в този съюз който те ограбва. Защо не публикуват колко членски внос плаща България в Бръксел и колко пари получава оттам. Ще стане ясно, че получаваме максимум до 60% от вноската или това са си наши български пари, но големите държави взимат остатъка.

Не знам как четеш, но ти всъщност, спорейки с мен ме потвърждаваш! Репликата ми е от две изречения, от които първото е циатат, тоест много ясно е какво пиша във второто...Д не ти го препрочитам и обяснявам, че според мен е срамота. И след като те интересува този въпрос - аз не знам защо Дир-а са ми изтрили отговора - да ти поясня още малко - не само че не е възможно "в общ политико-икономически съюз да участвуват държави с различна степен на развитие на производителните сили", но всъщност: Първо - няма държави, които да не са "с различна степен на развитие на производителните сили", тоест всички са с различна степен, без никакво отношение, и тогава можем да говорим само за БЛИЗКИ по стпепен на развитие държави! Ако трябва да сме прецизни! Второ - няма и нито един съюз," общ политико-икономически съюз", в който учавстващите държави и всички от тях "ДА СА РАВНОСТОЙНИ"! Просто няма такъв съюз, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЕ МОЖЕ ДА ИМА!!! И в тази връзка можеш ли да посочиш от цялата човешка история пример за такъв съюз? В който всички държави участници да са равностойни! Следователно, след като трябва да сме прецизни самото условие държавите да са били с еднакво степен на развитие е невъзможно, и изводът, че след като не са такива (а всички НЕ са такива, просто няма, не съществуват такива и никога не са съществували в света), изводът, че следователно не можели да бъдат равностойни в един общ съюз е също безмислено, защото и такова животно като напълно равностойни в един съюз държави, независимо с еднакво (което е невъзможно, както обясних) ии не развитие също няма! С две думи, този Пепе прави несъстоятелни и като хипотеза предположения, и от там абсурдни като извод от тези предположения изводи! Тайа че не е нито абсолютно, нито относително прав, защото прави грешни по дефиниция предположения, съждения и връзки! Или а резюмирам, за да е пределно ясно: НЯМА НИТО ЕДНА ДВОЙКА ДЪРЖАВИ В СВЕТА, С "ЕДНАКВА "степен на развитие на производителните сили", тоест всички са "с различна степен на развитие на производителните сили" Просто няма такова животно! Както няма и нито един "общ политическо-икономически съюз" в цялата история, където членуващите държави да са с абсолютно равностойно положение! Просто няма! И най-простото доказателство е, че не можеш да посочиш нито един пример на такива! Ако искаш - и ти и Пепе, който бил "абсолютно прав", опитайте - посочете ми две държави с еднаква степен на развитие когато и да е в историята им, и който и да е съюз, в който две държави в него да са равностойни! (само да поясня - можем да говорим за степени на сходство и съответно равнопоставеност или не...)

Много неприятна статия за Борисов. Но доста вярна. Борисов - безсилен портиер/ не премиер/ на ЕС.

Не портиер! Борисов е един обикновен лакей! Няма капка достойнство! За чест да не говорим, както и цацата му герберастка шайка! Въобще най-добре е да ги изметем и колкото по-скоро, толкова по-добре!

Е готов да изрови всичко написано и от Ким Чен Ун и от главатарите на Алкайда ако е свързано с обида към Борисов.

Портиер, че и безсилен, доста обидно.

Не прочетохте ли - САМИЯТ Тръмп се мъчи да му провали плановете! Трудно е! Тегаво! Ао не беше съпротивата на Тръмп, досега и Западните Балкани, и Украйна, че и Грузия да бяхме приели в Съюза. А Китай да е в чакалнята.

но вярно>

Бе какъв портиер е този пазач на Обществена тоалетна

Пред европейските политици и управници, пред ръководителите на ЕС, пред обединението на Рвропа има един голям, бих казал огромен проблем, от който те упорито бягат и не адресират, бе поне подобаващо на тежестта и сериозността му. И ако трябва да го опростя и примитивизирам, той е за правата и свободите на европейските граждани, на ВСИЧКИ европейски граждани. Простичко казано - КАК СЕ ОБЕДИНЯВА БОГАТ С БЕДЕН! Да не говорим за малцината много богати, които др факто управляват, и многото бедни (няма да отивам нататък - за религии, образование, културни разлики, история, ...) На каква взаимно приемлива основа могат те да се съгласят “да се обединят”. Богатият има ПОВЕЧЕ ПРАВА! Бедният - по-малко! Не говоря за правата и законите на книга, а за реалността. Да поясня - право, което съществува на книга, но на практика не се упражнява, не се упражнява никога и дори явно не може да се упражни РЕАЛНО НЕ СЪЩЕСТВУВА за съответния субект, тоест не прави никаква разлика дали то съществува (и се развява като знаме от политици и управници) или не на книга и теория. Какво значение има за бедния и безимотния българин например, че визите за САЩ например, или за Европа са паднали? И това може ли да се определи за приоритет или дори важно за него (не коментирам удачността на примера или всякакви коментари, интерпретации и хипотези, като например че той може да има деца, за които това е важно и пр...) С две думи - за обединение на хора с различни права и свободи доброволно и съзнателно, ИСТИНСКИ е нужно - простичко казано - едните да се лишат от нещо, доброволно да се откажат или ограничат техни права и свободи, техни преимущества за сметка на други, и В ИМЕТО НА ... НЕЩО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ТЯХ!?! Освен ако не става въпрос, разбира се, за насилствени или изпълнени с лъжи и манипулации процеси и инициативи. Ето това ми се струва, че някак си не става ясно и не се обяснява или дори адресира от онези, които водят процесите за обединение в Европа, и съвсем естествено противниците на тази идея се възползват изцяло от това!

Много неприятна статия ( за съжаление). Това което ние виждаме и усещаме вече се вижда и от други европейски страни. Лошо, много лошо!

Много шумотевица за ... почти нищо. Борисов е майстор на подобни изпълнения. Докато траеше срещата на лидерите протестираха медици и шофьори. Борисов е над българските проблеми и ,,решава" световните. Целувки, милувки, прегръдки, общи приказки и пожелания ... и чао . Шофьорите издигнаха лозунг - За нас, втората скорост на която ни включват е задната.

ПОРТИЕР и прокарване на собствени интереси?! Портиерът е в стойка партер. Слушка и получава целувки по умното чело. ... А какъв срам изпитах при посрещането на гостите - Полиглотът от Банкя включи ръцете на бързи обороти и сочеше на гостите в кои камери да гледат по време на ръкостисканията... И Лилянка като селска пръчка не спря да ръкомаха при "Моста на влюбените". Подвижни гардероби...

В сайта на The Bulgarian Times има интересно интервю с Валентин Вацев. Много ерудирано и талнтливо, но в крайна с/ка една виртуална словесна реалност (не би могло да бъде друго)о , която няма да има ефект по разбираеми причини! - но все пак трябва да се прочете.

Двойникът. Или Безсилният Разсилен.

Еврогейовете се наплюскаха на гърба на данъкоплатеца, изпиха уиското до дъно и казаха" ще видим"!

портиер на паркинга

Това като пред охранител е за благозвучие :D

Написано е,че България "прокарва собствени интереси". Конкретно какво? Не виждам такъв момент. Кое е в наш интерес, което ще ни е от полза и ние го прокарваме? Конкретно да ми се каже! Аз обаче виждам друго и съм свикнал да вярвам на ушите си и очите си. ПРЕЗ ГОДИНИТЕ БОРИСОВ НИКОГА НЕ Е ОТСТОЯВАЛ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО БИХА НИ ДАЛИ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ! КАТО ОРБАН НАПРИМЕР! ЗАТОВА БОРИСОВ ГО ОБИЧАТ И ГО ПОТУПВАТ ПО РАМОТО, А ОРБАН ГО СЧИТАТ ЗА КОНФЛИКТЕН И ЧЕПАТ! ЕДИНИЯТ Е ПОСЛУШЕН И ОБИЧАН, А ДРУГИЯТ Е ЧЕПАТ! АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ ВТОРИЯТ! Българските интереси отдавна са поставени във фризера и едва ли скоро някой ще ги извади от там. Щели Македония и Сърбия да влязат в Европейският съюз. Е, и?! Това по какъв начин ще подобри животът в България?Пропагандната пушилка е голяма. Ще минат обаче няколко месеца и ще стане ясно, че "Совите не са това което са"!

Аз затова много пъти напомням - да се каже много ясно, кратко и разбрано - какви точно и конкретно са припритетните ни интереси и национална стратегия, какви са реперите и конкретните критерии за оценка в реално време! Няма да давам примери, защото не сме малоумни, мисля.