Хан Тервел, игото, трите морета: впечатленията на един германски журналист

Посетителите на София ще намерят потвърждение на следната мисъл на Курт Тухолски: "Който иска да разбере теснотията на своята родина, трябва да пътува", пише германски вестник

Обратно в новината

Коментари - Хан Тервел, игото, трите морета: впечатленията на един германски журналист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАЖИ ИМ ДВ И ГИ ОСТАВИ!:)))) ПО-ГОЛЕМИ СМЕШНИЦИ ОТ ТЯХ, НЯМА НА ЗЕМЯТА!!!!!!!!!!!:)

"32-годишната Мариела Иванчева" коя е тази? Поредния български нихилист? Поредния безродник? За мен и моята гордост този "тип" Тервел е бил МОЙ БЪЛГАРСКИ владетел! ДА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА на три морета, сега не е но си е мойта БЪЛГАРИЯ! "32-годишната Мариела Иванчева" Вместо ТЯ ДА СОПНОСРИРА ПАМЕТНИК на този "тип" ТЕРВЕЛ иско пори от държавата за бизнис хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха РОДОЛЮБКА хахаха

"В левия германски вестник "Нойес Дойчланд"" ... Какво да кажа - комунист ...

През втората световна война Албания не е била съюзник на Германия, а е била окупирана от Италия, която е била съюзник на Германия.

Поредната антибългарска статия! Този германски журналист да си поговори примерно с доста по-просветени българи - например със Стефан Цанев, вместо с цитираната 32-годишна фръцла и тогава да вади заключения за България и съдбата на (западна) Европа, ако не беше Тервел. Както и за ренесанса започнал в същата тази Европа по-късно през 14 - 15ти век, докато над Балканите ляга мракобесието на османците, реанимирано и в настоящо време и оставило неизлечими рани; заложило огнища на конфликти целенасочено поддържани и сега от "ценностите" на същата тази западна Европа , разбира се с активното участие на големия ни задокеански "приятел"! За това какво е "робство" има терминологичен речник. Нека "журналистът" да прочете от там. Но да се разходи примерно и до Батак. Както и да научи как е обезкървяван българският народ чрез еничарството. За малко над три века и около 4-те милиона български християнски момчета насилствено отнемани от родителите им, обърнати в "правата" вяра пазители на султанското владичество. И още и още и още... Такива разговори обаче, според "цивилизована" и "ценностна" настояща Европа, благодарение и на подобни журналисти се считат за популизъм и национализъм!?

Браво, абсолютно сте прав.

"От една страна 500-те години в границите на Османската империя глуповато се обобщават като "робство" - сякаш собствените боляри са властвали по някакъв друг начин"?! - добавям, какво от това че евреите били завладели финансите, медиите и други сфери на немския стопански живот, и искали своя държава в рамките на германия, сякаш германци не биха направили същото ....

лошо нещо е човешкото общество, когато много хора живеят на тясно!

Трябваше да напише и защо ,, случаино,, другото име на Кубрат е ,, Курт,,...???

Според БЪЛГАРКАТА мариела иванчева "НЯКАКЪВ ТИП... преди 1300 години бил спасил Европа"; Според БЪЛГАРКАТА мартина балева БАТАШКОТО КЛАНЕ е "ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА"; Според БЪЛГАРИНА иво инджев ТУРСКО РОБСТВО в България НИКОГА НЕ Е ИМАЛО / робството било "литературен израз, останал ни от Дядо Вазов" Е, след като гореизброените БЪЛГАРСКИ майко- и отцепродавци храчат върху историческата ни памет, ЗАЩО някакъв си германски журналист ДА НЕ НАПРАВИ КОПИ- ПЕЙСТ на СМРАДТА и да не разпространи ЗАРАЗАТА: "От една страна 500-те години в границите на Османската империя глуповато се обобщават като "робство" - сякаш собствените боляри са властвали по някакъв друг начин"?! А какво да кажем за БГ журналята, включили се безкритично в хора им?! И най-любопитното за мене - дали пасквилите не засягат "съкровените чувства" на Евромъжа и дали не е изпаднал в "нравствено страдание"?!

Инфо и за мене. За тия...джурналята -да знаят, че съм ем голем, ем дебел!

Едва ли ще те усетят, тия са толкова разхлабени вече, че само с баобаб можеш да ги притесниш.

Браво,на всички за патриотичните коментари. Кан Тервел е по велик от всички немски князчета взети на куп.Многохилядната му армия е унищожла до крак арабската,оставил е живи само 5000хиляди.На Испанския фронт при арабската инвазия от двете страни дали е имало 10хиляди войника.

Нищо не е унищожил Тервел. Вместо патриотични небивалици вземете и отворете Уикипедия, за да разберете какво наистина е станало. Станало е това, че византийския флот разбива арабския, изгаря го и това е причината арабите да свалят обсадата на Константинопол. Ханчето само е обикаляло покрай арабската армия и е нападало отделни отряди, но не и цялата армия. Най-голямата му победа е над един 20 000 отряд, останалата 200 000 армия остава непокътната. Заслугата му е третостепенна и маловажна. Победата е на Византия благодарение на византийския ум, смелост и сила.

Преди да пишеш прочети малко и ще разбереш каква голяма глупост си написал. И не в уикипедия. Там е писано от и за малоумници.

АБЕ аз ли си ти ли си - раздвоението на личността ти е очевидно. Но, и да пишеш глупостите си и да не ги пишеш - все тая - само тендовагенит ще Фанеш. Явно си западна подлога и подценяваш българите, които за твое съжаление ВСЕ ОЩЕ си знаят великата история! На тоя ВЕЛИК Кан Тервел европа краката трябва да целува и да благодари на българите докато свят светува! айде заминавай да си вземеш центчетата и не се напъвай, за нищо не ставаш.

Уикипедия е трагедия, като всичко хамериканско. Посредственост и знания като "изгнили дантели" от това което е останало в главите ви малоумни, и вероятно дрогорани. Пише ли какво е станало с инвазията на исляма през Кавказ?

Георги Димитров добре им го е казал преди време.

Георги Димитров е един от най-големите родоотстъпници.

Репортажът е спечелил утешителна награда в конкурса за млади дописници на дойчевелето до 12 години :) :)

Това, че "ТЕ" не ни разбират, не е лошо. И ние чак толкова не ги разбираме. Лошо е, когато НИЕ не се разбираме и самоуважаваме, нито изискваме от другите подходящото отношение към нас. Т.н. "достоверност" на писанието се гради върху глупостите на една загубена, недоучена мърла.

поредната дрисня на дойче веле.

Идеята е много проста , ние нямаме история , но имаме забележителности , превръщат ни в туристическа дестинация и толкова.На европейците не им трябваме с дълга и богата история , те искат природата ни и ние да ги обслужваме , а тази е поредната " българка " повлияна и надупена към Европа.

Ами младата авторка да си седне на младото дупе и да прочете , че хан Тервел е наричан Спасителя на Европа от самите държави тогава и до 14 век има писани и пиеси за него и творби.Да прочете кой е Тривелий Теоктист и да види мащаба на битката , която се е водила и накъде са отивали нещата ако арабите бяха превзели Византия

Поредната отвратителна дойче зелевска АНТИБЪЛГАРСКА помия. И поредната "българка" продажница - също като оная, която преди време написа че БАТАШКОТО КЛАНЕ е само една комшийска свада.

Немски инцесте,грозните ви жени пак ще "дават" на руския солдат за едно парче хляб.Немска соросоидна гнус!

За този пасквил ще напиша само една дума - ОТВРАТИТЕЛНО...

Този гей какво иска? В България има много излишни паметници, но паметник на кан Тервел трябва да има. Но нас този педал от Дойче зеле не ни интересува, а каква е тази измислена българка? Да хваща пътя към някой арабски харем и да не замърсява България.

Чрез ЕС България сега е не на 3 морета а на 33 морета! Върпос: Как броя на моретата ви направи народ и държава? Отговор: Никък. Имигрирате и се разпилявате за жълти стотинки. Не е до моретата а до акъла и манталитета. Вие такъв нямате. Всичко е закономерно в дългосрочен план. За 1300г стигнахте до тук...до никъде. Значи си го заслужавате! И ако още един път чуя за морета и разни земи ще повърна! Не може да оправите малкото което имате - и бягате от него - за още мечтаете! За какво? За да омърляте и него и пак да избягате?!

ние сме българите, а кои сте вие? някакви анономници...

те са анонимни дегенерати, надрусали са ги и за една доза и гз си продават.

Статията е жалък пасквил, изобщо е излишно да коментираме слабоумието, което лъха от нея.....

малко им беше боят от руснаците на швабите! очевидно е, че е трябвало повече

Лява му резба комунистическа

Е тази статия говори най вече за пишещият я :) няма да му слагам обидни квалификации но самата статия е такава за него

Тази писарушка да прочете малко история и после да започне да пише. Хан Тервел, хан на езическа България е обявен за спасител на европа от християнска европа, което само говори за себе си какво е постигнал. А швабите с какво могат да се похвалят освен с две опустошения на европа през последния век. Е и сега станаха почти мюсюлманска държава с над 10 милиона мюсюлмани.

Нормално мнение на германец. Патриотизма в Германия си отиде след Втората световна война. Може да му изглежда преувеличено и смехотворно спасяването на Европа от мюсюлманите, на три морета и глуповатото обобщаване на робството. Сякаш не сме им направили адресна регистрация на два метра под земята. Всесто рообство или иго е трябвало да е съжителство? Лошото в цялата работа е, че този репортаж ще се прочете в Германия, и ще се вземе насериозно. Като достоверна информация. Преувеличена и смехотворна манипулирана. Западните овце вярват на всичко написано.

Каква България на три морета? Това е вече е минало. Скоро няма да имаме народ за България на 1 море.

Поредният "умник" от чужбина, който иска да омаловажи османското владичество - било нормално, защото си в рамките на държавата!!!

Гледай само какви ги съчиняват тия, дето напълниха Европа с шалвари?! Ако DW се издава на хартия, ще дам адрес да ми се пратят 100-на броя, идеални ще са за селските нужници.

Поредната гнусотия на дойче зеле. Тия защо не се обърнат и да видят тяхната история, пълна с кланета и геноцид към други националности. Разделени на графства, които воюват помежду си. Чак в 19 в. Прусия насила обединява почти всички в една държава Германия.

ако обиколите света ,може би ще разберете ,колко много са ни заблуждавали разни управляващи и какви сме всъщност като народ .1337 не можем и не искаме да живеем като нация в държава , а като едно проклето продажно племе без чест и достойнство .Прекланяме се пред Левски ,но вървим по противоположния му път !

Поредната изключително гнусна манипулация на българската история от германските леви - "глуповато", "изхвърляния", "бездна на произхода" - за доказани факти и многовековна история, възстановена по записите на враговете ни! "Своите" боляри не са налагали кръвен данък! А Тервел, помагайки на Константинопол, действително е спрял ислямизацията, заради което се споменава и в православните църковни документи, въпреки че е езичник! Сигурно ви е било гнус да го преведете и публикувате тоя пасквил. Но няма как - трябва да се знае как действат европейските социалисти за сметка на по-малките народи.

Тоз човечец Михаел Мюлер (какво странно немско име, друго си е Мехмед Мюмюн например) дали има кон с който да си говори на немски, щото на предците му официалния език е бил латински, а на тези след него ще е арабски, ако не да пусне номер на сметка да му купим!!!