Русия блокира сървъри на Гугъл и Амазон

Руският регулатор Роскомнадзор обяви, че ще блокира и някои сървъри на Гугъл и Амазон, за да изпълни съдебното решение за блокиране на приложението Телеграм.

Обратно в новината

Коментари - Русия блокира сървъри на Гугъл и Амазон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става дума за човешки живот. В Санкт Петербург при терористичен акт загинали хора.Терористи организатори на това престъпление имали връзка чрез Телеграм. Дуров ще прави бизнес и ще задоволява собствените амбиции без да го интересува от последиците що касае безопасността.

Fatal error was occured while requesting /comments/list.php from 127.0.0.1/82.137.79.128, 194.145.63.95 at 2018-04-18 09:26:27: Can't connect to DB APPDIRID: Please, contact system administration

Властите в повечето държави искат, и имат достъп до мрежи, които ги интересуват. Файла, се изложи с данни за потребители, отишли незнайно къде. САЩ след 11.09.2001,също искат и получават достъп в мрежите за комуникация, с оправдание - национална сигурност(съгласно закона за тероризма). Тези, които не дават достъп за подслушване и проверка на трафика, търпят санкции. Русия взима пример от САЩ.

бОли ме за Руския нет. Обаче, може ли някой от американските тролове да ми обЕсни, защо от България не мога да достъпвам някои американски сайтове? Не било, видите ли, разрешено за хора от моя регион или държава. Е това ми е в пъти по-важно от колокацията на Амазон и дали се вижда от Русия.

Изобщо е най-добре Русия да няма достъп до интернет услуги,които се ползват от европейци и американци! Само главоболия и долни машинации може да се очакват от руснаци! Те друго и не са правили никога ,де.

loyola

Най-важното е Алито да не го блокират, с другите да правят каквото си искат.

това е най сигурният начин до върнат студентите от британия, и другите европейски държави!

поредния автогол.

Май забравяте, че презокеанския блондин с онзи, иначе така добре изразен перчем, наскоро въведе мита за туй онуй от Китай и т.н.....Нещо тогава не ривахте....

мисля че 20 години изгубиха безвъзратно но ще оцелеят , Thats OK

тия пък съвсем изкукуригаха, като Ким дебелия...путинисти!

LOL, руснаците има още от челния опит на дебелия Ким да усвояват докато им проработи зарворническият режим.

Защо се лигавят:спрете тока и край.дърпат шалтера на интернет.путин го гони някаква параноя.

при англо саксите как им се казва партията дето следи за всички? или вече забравихте че ви следят и продават данните ви когато им кефне?

Ха-ха, мурзилката трябва да бъде облъчвана единствено "правилно" от Партията. Всички различни мнения трябва да бъдат с "ограничен достъп".

най сигурно е да спрат и електричеството! както е и бездорожие, никой няма и да разбере че ще умрат от глад!

Да го блокират този амазон какво ми пука не се занимавам с търговия и дроп шийпинг!

умника на мама той, ела да лапнеш биберона

Блокирали са облака на Amazon. Нищо общо с алъш-вериша, говорим за cloud бизнеса. Ама специалисти ...

така, така.....още една стъпчица назад към светлото минало !

Последните групички терористи, които организираха атентатите в РФ си комуникираха точно през Телеграм, тогава израелците успяха да дешифрират съобщенията, но е необходимо самото устройство, от което е писано.

Правят реплика на друго устройство и ги синхронизират.

По повод забраната на Линкдин в Русия, по времето на ването костов 2/3 от подадените искания за зелени карти изобщо не напускаха България (тогава не се пускаха онлайн). Та, демократи, патриоти, сатрапи... все един дол дренки са като получат власт. И всичко е "в името на народа". Така де, дерибейството трябва да се издържа, като няма хора, кой ще го прави?

До тест ( нерегистриран ) 17.04.2018 22:50 Ти видя ли ги щерките му да учат и живеят там ? Или го гледа по наркоманските Фокс,СНН, БТВ? Руснаците на Запад живеят, а другите оцеляват. Колко руснака видя на Запад да чистят кенефите? В Лондонград моловете е задължителен руският, в Нови Йорк е официален. С 20% са се увеличили клошарите у ФАЩо за лето. Нов Йорк с най-много клошари в света.

Около 2 милиона са болните от СПИН в колхоза. Около 20% от населението са алкохолици. Минималната заплата в колхоза е 2 пъти по-ниска от българската. Средната продължителност на живота в колхоза за мъже е 59 години, при средна за ЕС - 77 години. Не могат да произжедат един качествен сешоар или фиба, защото са некадърна сган. Нито ден свобода за колхозниците: от монголско иго, от което само от Ленин насам а половината бащици са им дръпнати оките (Ленин, Брежнев, Черненко, Елцин, Пут*ин); през векове робство на помещиците над народа, по-лошо от онова в Американския Юг; до най-варварски бедняшки комунизъм, с десетки милиони избити в чистки, и масова параноя. Какъв урод трябва да си, за да искаш това за България?

Е и? В Бг 20% умират от рак преждевременно, много рано, алкохолици, наркомани, полуграмотни... ела и в боготворените американски щати да видиш как хората са неспособни да си разменят две приказки или да общуват помежду си без алкохол и наркотици. и това е стандарт тук... 95% са така.

за съжелние и твое умиление клошарите в N.Y имат по висок жизнен стандарт от тебе

Хайде да им е честит новият Путин! Страхотен Путин! Евала! Дано още 3-4 мандата да изкара! :D :)

Западналите фашистки наркомани дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?). 2 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

Хахахаха, точно така е! Браво на теб! Как им го рече... Само едно не разбирам, защо всичките руснаци с пари бързат да си изнесат децата в така мразения Запад. Да си купят тия пусти блага измислени и произведени от омразните западняци. Дори и щерките на Путин живееха и учеха там? Просто питам, хахахаха ...

Правилно.ВБОКса от чужбина не се пуска.

Такава практика има навсякъде, в UK е блокиран достъпа до Замунда, за България е блокиран достъпа до Vevo. Но който ползва прокси сървър няма проблем да ползва и "блокираните" сървъри.

Мракобесие в действие.

Роспръцнасерзор. Рано или късно всяка диктатура се проваля с гръм и трясък.

комунягите сами се изолирват...ще станат подобие на столипиново...пък то си е гето там де...

Не стига, че икономиката им е пълен боклук, и живеят като паразити, смучещи от огромните си ресурси, а и директно цензурират и режат, без значение че нарушават бизнеса на десетки свои руски онлайн компании. Само пълен олигофрен, скаран с най-елементарната логика и основни морални ценности, може да подкрепя подобна пародия на държава, този мрачен, изостанал североазиатски Мордор.

Излезе ти на повърхността акъла вкисиленен, икономиката им била пълен боклук, пълен боклук са такива неуки чалги, като тебе...

Проколхозна отрепко, съмнявам се че в къщата си притежаваш колхозна техника, или караш колхозна кола. Единственото в което твоите полумонголски господари могат да правят, са да живеят от ресурсите на планетата като Саудитска Арабия в пустинята, и да произвеждат смърт и мизерия: водка и оръжия. Над 1 милиона от руски произход живеят само в щата Ню Йорк, колко американеца избягаха в калхозето бе, малоумник? Дори дъщерите на Пут*ин живеят на Запад. Олигофрен прост, за нещастници като теб, искащи мизерия за народа си, има само един лек - ГЕНАРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ и на стадиона!

Браво на руснаците ! Подкрепям ви изцяло !

Диваци и варвари са всичките мормони, евангелисти, протестанти, католици и цялата друга извратена западняшка пасмина от потомствени убийци!

Ушанко смотана, защо си изпращат гнусните отрочета все на запад тогава ?

Педал сърцеяден, щото са точно толкова прости, колкото и ти, бели ми негри, любителю на дрънкулки!

Защото могат да си го позволят, а ти можеш ли?

Само да не пипат Twitter....

когато тръмп бе нагазил амазонаджията безос пуснаха виц, че безос искал да купи туитър за да затвори регистрацията на тръмп. ;-)

Добро вечр на сички, както каза напълно сериозният на обяд г-н Юнкер.

Вместо интернет ще ни разсмивта партийните секретари.

Тук забранят ли Замундата и Арената и правителството пада на следващия ден.

доколкото ми е известно в русия най-много се използват watsapp, viber, наред с telegram. watsapp от сравнително скоро също е криптиран, viber май още не е. та въпросът ми е, след като само telegram бива блокиран за отказ от предаването на кодовете, то дали wattsapp вече ги е предал, или да очакваме и неговото блокиране. въпросът за криптирането на telegram е повдиган и в европа, където имаше съмнения, че терористи се възползват от тази услуга. балансът между "сигурност" и "лична сфера" става все по-невъзможен. в интернет можете да потърсите списък на държавите, в които не можете да използвате тези приложения + skype. интересно е, но едва ли ще ви изненада: :-)

въпросът не е дали е криптиран, а кой акаунт на кого е. Двата проблема са различни, като специално вторият - с кого имаш връзки - е по-важен за т.нар. 'национална сигурност'. Тоест: не е важно какво точно си говорите със партньора, но е важно ако той е, примерно, терорист. Или специалист по майдани. Това е разликата между 'енкрипция' и 'данни за клиентите'.

въпросът в случая със съдебното решение за спиране на telegram е точно във връзка с криптирането/кодирането на съобщенията.

"Тоест: не е важно какво точно си говорите със партньора, но е важно ако той е, примерно, терорист. Или специалист по майдани." интересна гледна точка, която ми напомня за случая "скрипал" и "химическите атаки". не е важно кой го е направил, важното е, че е путин.

Всички подобни програми се подслушват от правителствата по цял свят. В случая проблема, че е дал кодовете на определени държави без Русия. Не си мисли, че руснаците нямат тази информация.

това ми е пределно ясно. още по-ясно ми е какво мисля, за да разчитам на някой да ми казва.

това е нов мощен шут в пурлровата задница :::)))

Новини от оня свят !!! Нито сме от там, а още по-малко за там!!!

И тоя като Зукенбергер ще се окаже, че май е продавал лични и банкови данни на трети лица!

Време е да се самоблокират изцяло и да ни ни отърват от себе си, фейка и лъжите с които ни заливат.

Русия капут!!!

Само така!Режи нета на крепостниците! Слагай изходни визи на ватата.

толкова тъпи коментари , какво щели да правят без гугъл, те си имат яндекс бе малоумници. И те не са блокирали търсачката , а съвъри на Амазон , дедикейтед сървъри , дето си ги наемаш и си слагаш програмата там. америка следи за всички , а някой почнал да обеснява че Путин бил лош , това е най-големия смях!

Путю забранява бе, ушанка.

Ти па си много остър - няма как да блокират сървъри. Могат да блокират адреси, само че адресите се сменят, следователно блокират цели мрежи и затова им "гърмят" други услуги, хоствани в AWS и Google.

блокират именно сървъри, които са на цели блокове. едва ли са блокирали магазина на Амазон, а и самите те ще се усетят и ще си коригират днс-ите да сочат където трябва, за да не падат продажбите.

Путю се опитва да стимулира руските магазини продаващи стоки на тройно по-голяма цена от тази на Амазон. Все пак трябва да храни олигарсите си.

Не знам кой е нацъкал минусите, но аз пазарувам почти всичката техника през Амазон - поръчката с доставката от Германия или Англия ми излиза до 30% по-изгодно отколкото ако взема същата стока от нашите мутри-препродавачи (опа, "бизнесмени"). Не се и съмнявам, че в Русия положението е същото.

Пробвай да си купиш хладилник или пералня от Амазон и да ти я доставят евтино от Германия.

на човека му е ясно, че ако даде данните на руската мафия наречена Кремъл - всички потребители ще си бият камшика. Все пак е гарантирал за тези данни. Ба си наглите руснаци.

Мнооо си елементарен

Путин върна руснаците в епохата на феодализма! Скоро по пазарите олигарсите ще продават и разменят мужици за стока!

Това по принцип е готино - да бъде отрязан гугъл. По принцип маса 'програмисти' търсещи екзампъли в гугъл ще им увехне далаверата да се именуват ИТ-та. Няма някакви безмозъчни тъпаци да ми произвеждат софтуер, който и те самите незнаят как работи. Да продължават.

Много си умен. Блестиш!

В usa,англия..., ако откажеш достъп...моментално си се сдобил с обвинение, че си заплаха за националната сигурност. Не знам руснаците, какво го бавят този?!

Май си измисляш!

вЕрваш ли си?

точно така е, идват, арестуват ти техниката и го духаш. иди и провери, EFF имат доста такива истории. Руснаците са доста меки в мерките, разликата им с американците е, че в САЩ има надзаконови агенции за следене, които нямат нужда от официални заповед. Идват и ако се дърпаш, те прибират с обвинение 'в тероризъм'. Руснаците още не са се научили да лъжат така мащабно.

"Десетки" сайтове... по-скоро 2/3 от интернета в Русия е леш.