Премиерът подхвана и GSM-операторите

Правителството и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) настояват незабавно да спре бойкота на GSM операторите за преносимостта на мобилните и фиксираните номера.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът подхвана и GSM-операторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм една от клиентките на МТЕЛ подали жалба и след което сметката ми бе намалена с 110 лв. В следващите 3 месеца не можах да си проверя и платя сметките при което в началото на 2011 г пол. 3 сметки наведнъж,не съм доволна от надутите сметки

ами краино време беше -само лазат вав сметките! такава цена дазе и вав ук няма за телефон и интернет! само така нека да ги наказт за това че взимат и надписват сметките на хората! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От август немога да се откача от глобул.Бъпросът не е за пари, а за тъпотията на управниците на фирмата, и най-вече за атоматичното подновяване на договорита.С една дума ,да си наврът автомата отзад..

Кога ще се повдигне въпросът за явтоматичното подновяване на срочните договори?!? Трябва да се регламентира със закон, че след изтичане на срока на договора същият става безсрочен и може да се прекрати с едномесечено предизвестие. :-)

Бойко хвърли бомбата, залегна и чака да види каква ще е реакцията.

Аха, нашия вживяващ се като Месия (Бойко Борисов) трябва и този "проблем" лично да реши. Каква работа има Министър председателя на Република България да вика при себе си изпълнителните директори на частни фирми и да им въздейства върху бизнаса им? Ако са решили така да работят нека така да работят, ако е нещо незаконно, нередно в нарушение на законите и разпоредбите, има компетентни органи които да си свършат работата, има и съд. Какво търси на майка си в г... Министър председателя на срещи с чиновници в местни чуждестранни корорации?! Да привика и да започне да си оправя държавната администрация, контролните органи, полиция, прокуратура, съд. Ще им накриви шапката, ще им пр... на дедовия...

Защо задаваш въпрос какво търси при частниците като на повечето е ясно а и друг логичен отговор няма - комисионни

Гоше,заради тези мекерета за малко не ни глобиха яко.Та ако продължават да си правят оглушки ще плаща България,а не "частниците".А тук вече е мястото на Крали Марко да се намеси.

А комисията за регулиране на съобщенията и комисията за защита на потребителите защо не се самосезират за това,че от М-тел вече от два три месеца не изпращат фактури на много от абонатите си.Накрая ще им лепнат някакви суми и хората ще станат длъжници на тия от Мтел без да имат някаква вина и без да са го желали.

"Екшън план за преодоляване на проблемите около преносимостта на номерата ще бъде обсъждан на среща при него следващата седмица. " Това значи ли, че виновните ще бъдат разстреляни, офисите им взривени, къщите запалени и семействата депортирани? Или вместо сценарий за филм ще има "стратегически план" или "правителствено решение", "декрет" или някоя по-нормална думичка, вместо тинейджърските издънки на автора???

Според стара новина вече требеше да са ги глобили с най-строгите санкции- още след 1 октомври. Начи за след първи ноември и първи декември- още две най-строги санкции или те плащат глобата от ЕК.

избори, избори, и пак избори ... бате Бойко по-добре вдигнете заплатите и пенсиите на хората, отколкото да тормозите фирмите, които така или иначе инвестират много в тази държава.

Ех тоя ББ, и това ако не е неговия пореден кьорфишек, на гърба на операторите да трупа дивиденти, здраве му кажи. Вчера беше във ферма за крави, днес при операторите, а утре сигурно ще иде да прибира жито в някой склад за хляб ...

Чудя се как същите оператори, енергийни дружества и прочие в другите страни спазват законите, а в България лично премиера ги МОЛИ. ПАЗИ БОЖЕ ГЛОБЕТЕ ГИ 100 МЛН. ТИЯ ЛАМИ. ГЛОБИ Е РЕШЕНИЕТО. КАКВО ИЗЛИЗА. ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХ ДЪРЖАВАТА ЩЕ БЪДЕ ГЛОБЕНА Т.Е. ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ТОВА, ЧЕ ЧАСТНИЦИТЕ НЕ СПАЗВАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ. АБЕ АЗ ЛИ СЪМ ЛУД ИЛИ НЕЩО МИ ИЗЛИЗА КРИВА СМЕТКАТА.

Ако си гласувал за ГЕРБ - ми да, луд си. Други въпроси?

Че за крадците БСП-НДСВ-ДПС ли да гласува ве?

5539 да не ти е затворническия номер.. .явно и ти си от тройната пасмина... всички сте за там...

Нали щяха да свалят цените на разговорите,ко стана,само отлагат. Ние сме страната с едни от най - скъпите разговори в Европа?!?!?!

по отоншение на антените, някой от общинарите в Пловдив се престарава повечко и предизборно. Но ако бяха се поинтересували малко щяха да разберат, че първо няма научна обосновка, дори от СЗО, че антените вредят на човека, същото е за ради и тв, и второ да не говорим ако се махнат антените как няколко милиона абонати няма да могат да говорат, правят бизнес и т.н.

Бесен съм! Всеки ден ми изпращат спамове за да пращам смс-и за игри на късмета - които са си хазарт - за 1.20 лв с ДДС. От номер 500 и номер 147 днес получих 2 смс-а, а никога не съм играл на такива глупости. Като цяло не получавам смс-и и днес като получих докато карам реших че е нещо много важно и за малко да се блъсна за да прочета какво е. ИСКАМ ДА ГИ ГЛОБЯТ И ТО ЯКО И ДА ГИ ЗАДЪЛЖАТ ДА СПРАТ С ТЕЗИ ИДИОТЩИНИ !!!!

Комисията лъже та маже. 2 месеца чаках прехвърляне на номер и 2 месежа този нимер не функционира въпреки че беше предплатен пред новия оператор. И какво направи комисията - до ден днешен нямам отговор от тях на жалба подадена на 7.9.2010 и пуснат номер на 5.11.2010г. Искат да им повярвам че са им наложили глоба от 100 000 лева ззащото съм сугурна че няма такава. Да не говорим че 2 месечния срок за отговор от комисията отдавна мина ама и те се ослушват или харчат получените парички от операторите. Та сал ББ го нямаше в далаверата та и той се напъха

Не е ли краино време някои да ги подхване и за антените с които са накичили София а и цялата страна? Следваики примера на Пловдив нека да гти притиснем и в София и навсякъде.

Стига с тези антени. Образовайте се малко. Каква е тази масова заблуда. Много преди Пловдив други градове са били в същата ситуация. Година назад същия казус беше на дневен ред във Варна. Направиха се замервания и се установи, че няма проблеми. Да не говорим, че и Световната здравна организация не открила някаква заплаха вече колко години. Ами радио и телевизионните антени те ли облъчват.

Замерванията ги правим ние и платени наши хора но въпреки това яйцата се съсирват и ти си пример за това

какворто не е подхванал премиера това не е поскъпнало. Буйни речи, ултимати, аплодисменти под светлините на медиите от оскотяващия народ и накрая по-висока цена на продукта или услугата.

ОЧАКВАЙТЕ ТАКСА GSM

След разговорите с мобилните оператори с Б. Борисов, МТел, Глобул и Виваком взеха единодушно решение: сигналът "свободно", докато чакате да се свържете, ще бъде заменен с избрани цитати от речи на Б. Борисов. Вместо "туут", "туут", ще се чува вече: "ти знаеш ли колко струва Цанков камък", "ти знаеш ли колко струва Цанков камък", или пък "Станишев е виновен", "Станишев е виновен", и т.н.

пък ти си смотльо дето само ревтуни за заплата, ама не се сещаш, че ти си дал за тоя цанков камък от твоите пари. Аман от нещастни неграмотници

А за воаяжите, мачлетата, рожденните дни и други на ББ от кой джоб се плаща???? Май неграмотниците са други

А дал ли е пари за консултацийките на Цветанов?

ПОЗДРАВ ЗА НАЙ-ГОТИНИЯ КОМЕНТАР ТУКА!!!!

Може и да се пуска също-Ти можеш ли с голо дупе да мачкаш таралеж?

Докога с тези скъпи разговори?

Подхванал си е ...колкото подхвана и енергоразпределителите - всикчо беше за дивидента - взе го и го опука. Нас кучетата ни яли - сметките са си все същите и по-високи, загубите - и те.

След като Премиерът наш насъщний (да се свети името му) ги е подхванал! Ликуй, народе! Треперете телефонни изедници! Бързо пуснете преносимостта на номерата и хаоса с фактурирането ще стане още по страшен! Вашето се не губи, не мога само да разбера що вие не го разбирате! Но знам и отговора - щото сте специалисти от класа (е- поне повечето) Онзи ден слушах в един от офисите на M-tel за прекрасната система Android на HTC!!!, шефката пък ми искаше некакъв документ, и тя не знаеше какъв баш е, ама да почвал с "В името на народа..." Кво да правя, като единствения такъв документ дето имам е съдебното решение за развод :-) а за фирмата ми си има търговски регистър... и това е в центъра на Варна. Кво става в Перник - си предсавете сами!

Ами то така е - HTC правят най-яките телефони с Андроид.:-) Имам една молба към премиера - ако може да накара Mtel по-бързо да пуснат ъпдейт до 2.2 за моя Legend. Ако не зависи от тях - да иде до Тайван с правителствения самолет и да заплаши Питър Чоу, че ще му пусне Дянков за финансов директор, ако не пусне ъпдейта.

А между др.,като прочетох коментарите,браво българи,още не сме съвсем загинали,ПИТАМ,ЩО ЗА ИГРА Е ТОВА С ЕГН-та?ЕГН е много поверителна информация,с която,уви,кой ли не,може да злоупотреби.Стотици институции,частни и държавни,имат специален режим за ползуване на тези данни.Изведнаж,на фона на тежкото безпаричие и криза,Н.Кънчев,обяснява на нацията,как може съвсем безплатно да спечели,подкрепен от МЕНТЕЛ,ало,КРС,къде сте?

Никой не те кара на сила да си пращаш ЕГН-то. Това е за идентификация. А ЕГН-то има и други начини да ти бъде взето. А и има такива където все още смятат, че ще спечелят от такива игрички.

Първо за Мтел да кажа: получила съм си всички фактури, включително и за октомври, да с известно закъснение, но ги имам. На съпруга ми също! Но пък фирмата, в която работя, а тя е много голям клиент на Мтел няма фактури от 6-ти месец насам! Не знам какъв им е проблема, не ме и интересува толкова. Но наистина трябва да им наложат една солена глоба на мобилните оператори. Имали срок до 1 октомви! Ами ако падежът по фактурата ми е бил 1 октомври, ще направят ли компромис да не ми начисляват лихви? Доста лицемерно отношение!

'ногу як виц снощи по ББ Слави: - Атентат: - Гръмнали ББ в главата - 22 куршума - Нямало опасност за живота - Мозъка не бил засегнат!

Тоя виц е брадат поне от 10 години. Но типично за посредствения Трифонов както и за феновете му.

Но пък в момента актуален

а верно Мухобойко метна поредния PR панаир ;) ама ако не е той кой ще зяпа ББНТ, ББ TV, ББ NOVA, Добре че оправи енергото, ГНОЙ, НЗОК, Белене, нещо да съм пропуснал... а пенсийте яко ги оправи, кой взел взел, новите пенсионери да му мислят.

Което си е редно и правилно-така си е.За съжаление,налага ми се да бъда абонат и на 3-те оператора.Няма по-големи изнудвачи,лъжци и мошеници от тях.Пълен пазарен провал от гледна точка на отношение към лоялния клиент.Държат се,всеки по отделно,като империалисти в колониална държава.Никаква реална конкуренция между тях,няма.Подозирам ги в картелно споразумение.Печалбарство,дране на клиента,лъжа и надписване-това е истинската им същност.

И аз съм на трите оператора, ясно е защо. Използвам ги яко и плащам минимални сметки. Не мога да се оплача.

Господи, добре че преди 4-5 години ме илзлъгаха МенДил-ците и им теглих една остра майна. Не им платих също така, въпреки силните им напъни. Сега съм на предплатена и рахатясах.

Макар да имаме 3 мобилни операторо си е чист монопол, да не говорим за абсолютното им аругантно държание, никак не мога да се свържа с представител на Глобул, от офисите ми отказват, а на електронното ми съобщение никой така и не обърна внимание. Става въпрос за болно момче сключило два договора, без работа в момента, направих молба да му бъде прекратен единия договор, да остане само втория, който е двугодишен , ей бога ми жива подигравка.Е господа от ГЛОБУЛ НИМА ЩЕ ОБЕДНЕЕТЕ С НЯКАКВИ СИ ТАКСИ В РАЗМЕР НА 100 ЛВ./ vera_anabv.bg

от вълнение и бързане обърках адреса си - vera_anabv.bg

Бих ви препоръчал да се обърнете към адвокат.

га зимахти скъпи телифони с договор ни ривахте са що ривете ааааа

пускай писмата по електронната поща с копие иначе не отговарят само , че да знаеш не може да се откажеш от договора както и от автоматичното му преподписване ..... 1 месец преди да изтече само може да го прекратиш само не подавай от тяхните молби в офиса защото в тях пише: ако до 1 месец лицето не се откаже от мобилни услуги ( тоест да ти спрат телефона ) то това предизвестие се счита за автоматично отттеглено демек занеси си твое напечатано искане за прекратяване на договор искай входящ номер и печат.

Хехехех никога няма да сме цивилизована държава! Трагедия. Премиер да моли фирма да спазва закона. Няма такова шоу! И не само преносимостта на номерата е проблема. Ами тези договорки със сходните цени. Нали цените на терминиране паднаха, защо операторите не си намалиха цените? Ами каква е тази история, че апарати на изплащане могат да са само за настощяи клиенти?! Гаси вцивилизованите държави дори ги дават без пари, а тук не стига, че ги изплащаш или купуваш, но и условия ще ти поставят. Е няма такава друга държава в Европа! Не само се спъва конкуренцията, ами просто е очевидно картелното споразумение!

Апаратите ги дават без пари там където има много потребители. Тук няма такъв оборот, че да си го позволят това. Ако не си забелязал след като паднаха цените за терминиране веднага се появиха пакети с по триста и повече минути за между мрежови разговори. Със сигурност има какво да се иска. Но пък имаме едни от най добрите цени в Европа за разговорите в мрежата.

крайно време е и в софия да се забрани поставянето на антени до училищата! хора събудете се това са вашите деца !

Време е всички ощетени да се замислят и да си сменят оператора...като останат без клиенти ще могат да лъжат в сметките само майка си и баба си.Конкуренцията ражда качество а монопола своеволия....

"Пожарникарчето" да вземе и да се заема най--накрая с държавата. вместо да си бута носа там където няма работа и да говори глупости без да разбира !!!

ДА ВЗЕМАТ ДА ГИ ГЛОБЯТ МТЕЛ 4Е ОЩЕ ОТ СЕПТЕМВРИ НЕ СА ИЗДАЛИ ФАКТУРИТЕ СИ НАПРАВОСЕ ОЛЯХА

Не знам какво се оплаквате за това. Мен ми дойде много удобно за това, че не плащах 2 месеца.

нда, и там ще трябва да замахне лисицата с опашката си...

Той подхвана преди време и енергото и какво стана нищо ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Затово ни готвят нова такса от догодина.ТАка че да не се хаби........

Защо в другите държави няма такива саботажи и подривни практики? Защото там има правителства на място и закони. И при най-малкия опит глобите са солени! Не съм видял премиер на друга държава да моли операторите да спазват законите! Такава пародия няма!

А кой продължава да държи председателя на КРС на поста му след всички скандали около него?! Заради ВБ КРС няма достъп до специфична информация, например.

Чашата преля от наглото им поведение ! Бойко, СТИГА ГИ ЛИГАВИ !!!!!!!!!!!!!!!КАТО НАЧАЛО ПО 100 000 ЗА ВСЕКИ ОПЕРАТОР И СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА и повече без коментар !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Че те за 100 000 закусват. Ако не видим милиони глоби няма да си мръднат пръста.

Глобите трябва да са 100000 но на седмица иначе няма оправия с тази нагла напаст моб. оператори. Тези разбират само от здрава финансова тояга.

Ще стане както с електроразпределителните дружества.Отчиташ се на когото трябва и остават само приказките за рейтинг.

Естествено. То затова е данданията...

Ами просто е: Да приемат закон според който на неизпълнен трансфер в приетия срок за всеки жалбоподател се пуска глоба от 1000лв на оператор, на месец + процент от евентуалните санкции наложени ит ЕС.

Щом премиерът ги е подхванал, значи ще се оправят нещата (т.е. няма да стане абсолютно нищо освен приказки и хвалене).

За Виваком съм сигурен, че спрат ли с "нелоялните търговски практики" - тоест да мамят и лъжат ще фалират до 1 година. 2 пъти ми се случва в рамките на 1 година да ме лъжат най-нагло.

Виваком са недоносчета в сравнение с мтел...

Най-важната промяна, която потребителите очакват е някой да накара Ментел, Глобил и бе Така да преустановят практиката на заробващите пожизнени договори. Време е клатиуровците, седнали на държавната софра, от които се очаква да защитават интересите на потребителя да се постегнат и да наптравят нещо. Тези договори са явно в ущърб на клиента, отделно на него се пречи всячески, ако реши да прекрати договора си като бива докарван до невъзможност да спазва някакви измислени срокове и процедури. Погледнете само колко случаи има на хора, които въпреки желанието си да прекратят взаимоотношения с оператора, биват принудени да плащат още една година за услуги, които не позлват или не искат да ползват.

Каква е тази нова система която въвеждат М-Тел не знам, но вече 4 месеца не съм получавала фактура и не мога да си платя мобилните телефони, защото нямат данни в системата си? От офиса им ми казват, че като получа фактурата тогава ще плащам! Каква е гаранцията че сметката тогава ще ми е реална щом за 4 месеца те нямат данни!

Ами това им е новата стратегия да не те пускат да избягаш. Може по принцип ама виждаш ли има едни технически проблеми. А другият интересен въпрос е защо събират ЕГН с игри-зарибявки след като би трябвало да ги имат? Да не са ги изгубили, а

Системата, която отчита разговорите и системата за фактуриране са различни, така че данните за разговорите са налични. Не го пиша за да ги защитавам (и аз съм им насъбрал много, за почти 15-те години в които съм им клиент). Просто зная доста неща за системите им.

Като пенсионер ползвам услуга на Мтел за 10 лв на месец. А сега като ме "сурвакат" за коледа и нова година за 5 месеца 50лева как ще ги плащам не ми е ясно? И какви ти празници?!?

ООООАЗ СЪЩО И ТАКВА КАВГА ИЗКАРАХ С ТЯХ И ИМЕИЛИ СЪМ ИЗПРАЩАЛА ГЛАС В ПУСТИНЯ МНОГО СА НАГЛИ ТОВА ТЯХНО ВРЕМННО НЕУДОБСТВО СТАНА ПОСТОЯННО МАЙ

Ооооо, не се притеснявайте! Моя колежка отиде да си плати на място и се оказа, че номерът се води на друго лице. Впоследствие я върнаха да отиде с договора (защо ли го нямат!) и след "справки" и "допитвания" я уверили, че "Ще и го прехвърлят отново на нейно име, като ще направят компромис и няма да й взимат такса"!

Ми няма гаранция и даже почти бъди убедена , че няма да ти е реална сметката.Аз си получих вече двойната фактура и сега чакам отговорът на жалбата си!Ужасни са всички, но Мтел прекалиха!!

Ударете им по един милион глоба и ще се оправят за отрицателно време. Какво толкова ги коткат? Като не си вършат работата според задълженията - първо глоба, а после отнемане на лиценза.