Груби нарушения при строежите до къмпинг "Арапя" и Алепу откри ДНСК

Строежите се спират временно, но това трябва да стане със заповед на съответните общински администрации на Созопол и Царево

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакайте вие бракониерът Рейзи да спре строежа. Ще си останете с чакането.

Свършете си съвестно работата, поне веднъж! Спрете това безумие. Алчността ве и безгранична! Чии са строежите?

Кумонистическа партия ГЕРБ удари в земята тройната коалиция по кражби! Чакаме Мондиала!

Така е. А какви надежди имахме 2009г.. Обръчите от фирми на Доган ряпа да ядат.

А сега трябва да се възстанови природата, защото ако се остави този бетон рано или късно ще са построи каквото е трябвало. Без право на обжалване! Природата да се възстанови! Добре ,че и чуждите медии обърнаха внимание иначе всичко щеше да се потули!

се вдига около тия уж проверки... И какъв чудовищен цинизъм, лицемерие и демагогия ни заливат! Иначе всичко е законно и точно!

Не се прав, че е всичко - частично е ...... ;) :0 :)

tonk11

Всъщност нищо не са спрели и заглавието е пълна боза! Алепу си продължава. Проблема бил, че по едно и също време се прави укрепване и се строи обекта. Сега ще ги паправят едно след друго и готова. При Арапя не бил проблем строежа а пътя видиш ли.

всички кметове и главни архитекти да се проверява колко са се налапали!

...или са били заплашени....

искам море само море, не чадъри, вили, ресторанти, искам море

Не може без чадъри ....... ще ти се пукне тиквата ......;) ;)

След като цяла седмица сте се трудили неуморно и сте открили нарушения, моля - нарушителите поименно. Иначе другото е шменти-капели алабализми, каквато изглежда е цялата дейност, на така наречения ДНСК.

съществува ред по който се строи в свлачищни райони-чл96 ал4 от ЗУТ-защо МРРБ мълчи по въпроса-първо се укрепва после се дава разрешение за строеж-тук местния архитект няма думата

Търсете проблема в кметовете и гл архитекти на общините там е проблема Толкова години не се налапаха! Да им преседне дано!

Сега разбрахте ли? Бетонните строежи са напълно ЗАКОННИ! За да се имитира обаче строгост - има съпътстващи дреболии!?!?!?!?!? Оправят се дребните нещица и всичко е ЗАКОННО! Гробари, много подценявате българския народ! Отивайте си! БАСТА!

Прах в очите.....

В България, сър!

Ако се загледате в,,Хавай 50'' или ,,От местопрестъплението-Маями'' ще видите много огромни хотели до плажната ивица.Защо ли са го построили ,,глупавите'' американци този ,,бетон''.

Щото си САШКО, няма нужда да задаваш въпроси. И да ти отговорят, пак няма да разбереш.

Точно такй "до плажната ивица" , а не върху нея

Реалисте, премери от техните строежи до водата колко е разстоянието и от строежите на нашето крайбрежие до водата колко е.... и тогава говори.

Спокойно уважаеми зрители! Ключовата дума тук е "ВРЕМЕННО" спиране. Т.е. сега ще ги спрем докато поутихне шумът и после нещата ще си се довършат както си знаем. А след като се очаква общините в Созопол и Царево да спрат сроежите... Ясна е работата. Сещайте се сами

Шумът е супер, сега ще се смаже машинката на общини и инстанции с банкноти, най-добрата смазка за документална СТЪКМИСТИКА. ВЕРВАЙТЕ, то без да иска архитектът сгрешим, ама МНОООГО ВЕРВАЙТЕ!

Ако говорим за циганска престъпност трябва да говорим и за българска престъпност !

90% от грабежите , побойте и убийствата т.н. битови престъпления се извършават от цигани . Факт неоспорим ! Колко Българи влизат из катуните да мародерстват ?!!!! Няма такива !!!! Какво има да говорим още , асане ?! Морковите свършиха , чака ви яка сопа :)))

Щом ГРОБ са на власт ,започват Беззаконията ! Трябва да се спре Бетонирането на Българското Черноморие ! Най престъпни са Администрацийте на Южното Черноморие включително Бургас ! Щом и ЕС ни направи забележка за тези Беззакония ,значи и Правителството на България е Беззаконно и трябва да си ходи ! Оставка на Правителството на Борисов и нови Избори ,това от което се плашат най-силно ГЕРБ !

ГЕРБ са на власт от 10 години с малко прекъсване а морето се бетонира от 30 години насам. Познай по времето на чия власт повече е бетонирано, а?

Е па, от 10 години може поне да са го спрели, а не да се извиняват тъпанарси, видиш ли и другите така правили.... ама много си ПРОС.Т бе САШЕЕЕЕ...

ТиТи, а Белене ще го стройм ли? Е там какво лапане ще падне, а?

Открили топлата вода, това не е новина! Ясно беше, че всичко ще е законно!!! Нали всички закони в България са лобистки и се приемат предварително, за да бъдат в изгода на някои в последствие. Целокупният народ не може да дава рушвети, за да му защитят правата.

всички ще лежат...... дали в затвора или под земята.... въобще как спят нощем тия долни и алчни хора?

Много добре, на скъпи дюшеци, в скъпи апартаменти и къщи....

Тяхната душа от това се храни - да открадна, да излъжат, да манипулират, да притискат някой да им свърши мръсната работа и те "ни лук яли, ни лук мирисали". Може би само " суджук" ?

НЯМА мазен чичко софиянец, като този дето "проверява", който да не е бръкнал в кацата! Вижте му лицето-не наяден, а ОЯДЕН! Цялото това мотане с констатациите беше за "уточняване" на порциите!

А, точно този "мазен чичко" порцията си я взел - има си къщурак на първа линия в Созопол;) Е, на тъста била, не на него, ама схемата с тъщите и къщите...;)

На някои им се ,,върти'' бетон в главата.Ами погледнете какви огромни хотели по бреговете са направили ,,глупавите'' американци,испанци ... Всеки гледа да прави туризъм а тук някои загрижени за съседните туристи4ески държави ,гледат при нас да го саботират.

Американците и испанците са наспорили на площ и население ( впрочем испанците изпосъбориха бая хотели;)) На нас обаче с едната си шепа бряг и с бягащо навън население, ни се получава като в приказката "видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак"! Но нашето е по-скоро от безмерна алчност и простотия ( на управляващите) и овчето покорство и търпение ( на управляваните)!

Хотелите се правят за да се подслонят хората отиващи да видят плажа, морето, природата. Те като се свършат ще видиш туризъм през крив макарон

Защо на ТИМ варна проверихте дали има разрешение което се издава от техният архитект Бузев, а не проверихте как се е стигнало до това разрешение, а на тези хора имащи разрешение и извивате ръцете за пътя, това си двоен стандарт да не говорим, че за ТИМ всичко е разрешено и превърнаха града в частна собственост със служители назначени от тях пък ние им плащаме заплатите като Бузевци, Друмевци, Портнихци и т.н.

Щом не казват за етноса значи са българи, иначе щяха да пишат " Роми/ цигани отсякоха борова гора и я заляха с бетон ".

Разлика между 1 и 23 постройки има ли? Пък и тоя път...какво толкова? Да не са построили магистрала или самолетни писти? Някакво си пътче...

Нарушения знаем всички, че има... дайте имена и дела.

В българия има 256 общини и точно толкова РАЗЛИЧНИ НАЧИНА ДА ЗАПОЧНЕ ЕДНО СТРОИТЕЛСТВО . Например станалата известна фризьорка Десислава Иванчева ( задържала в кабинета си 980 строителни преписки) искала от инвеститорите-предприемачи да строят градинки ?!? По кой закон на какво основание -пълна мъгла . В Хасково например върху преписките(за строителство) се слагали листчета в различен цвят , например жълто : “недостатъчен рушвет” демек дадени са пари “на ръка” ама недостатъчно . А на морето невъобразимата каша с реда по който се разрешава строителството е идеалната възможност ,както да го РАЗРЕШАТ , така и да го УЗАКОНЯТ но при необходимост и да го СПРАТ !!!

Ваклин ти ли си?

Не съм Ваклин , а доста видял строител . Казвам го от личен опит . Повечето , които пишат тук хал хабер си нямат от темата за реда и начина по който се ОДОБРЯВА или УЗАКОНЯВА, ПУСКА или СПИРА едно строителство в БГ.

А какво са надзиравали досега дебелите чиновнически задници? И за какво точно получават заплати?

Заради ,,грубите нарушения", Сега лакомите задници заслужават ...само ЯКИ и ГРУБИ ...СНОШЕНИЯ!

Гърция и Турция плащат на нашата Зелена Измет да спират развитието на Черноморието. Но това е до време. На хората ще им писне и ще се разправят със Зелените Терористи все някога.

Нека позная, ти си от тия алчни чичковци, дето така развиха Черноморието, че сега го заобикаляме отдалеч и ходим в Гърция и Турция. Наглец!

Зелените боклуци са платени това е ясно!

Верно ли бе? Ти да видиш. И що българите се убиват да ходят в Турция на море и почивка, където не е пребетонирано, а бягат от хубавото тука, за което плащат турците...ти да видиш.

Сто процента Орешарски е виновен!

Даааа, голямо нарушение намериха. Няма издадено строително разрешение за пътя до вилното селище. Е добре, утре ще му издадат. Смее ли някой да им откаже.

NEMA PRAVDA I SVOBODA BEZ KRYV !!! Dokato sedim tuk i drynkame gluposti TAKA SHTE BYDE !!! Sled 10-tina prostreliani mutri , 10-na sydii , 10-tina biznesmeni ne platili zaplati na rabotnicite ... neshtata MOGAt da se promeniat !!!

и днес новини, а бълвочи. Чакате да ви спуснат манипулациите отгоре привечер...

Каквото и да напишат, каквото и да открият, отече бългасркото черноморие, отечеее...Всичко си е бетон!

Е как така има нарушения ама пак няма виновни това го има само в Булгария като има нарушения глобете нарушителите ,уволнете служителите аз така разбирам дъжавноста ама май не е при това управление.

На Боко калинките ги интересува само заплатката и някоя далавера да излезе.

Не бъдете наивни! Строежите се спират "временно"! След като поутихне данданията те ще продължат. Не ви ли стана ясно, че живеем в кочина, а не в държава, в която всички партии се надпреварват коя да краде повече. Резултатите след 30 години са пред нас - мизерия, корупция, лъжи и цигания! И няма виновни!

Само там ли , бе чичак ?!!!! От Шабла до Резово е пълно с незаконни строежи , собственост на магистралки , политици и редови престъпници ! Сриване заедно с основите , крадците и общинарите към някоя уранова мина .

Какъв е етноса на собствениците и защо не им събарят незаконните постройки ?

PEYTSCH

Ха такааа...Как общинарите ще върнат дадените им подкупи ? Че те още по Коледа бъха похарчени....

Всеки, който ходи на почивка в такива незаконни хотели и комплекси подкрепя този вид престъпност !

Добре че в Гърция строителството е разрешено и си съсипват природата, та да ходим там. На всеки плаж има бар и път до плажа.

знае ли, че са разрешени само леки постройки, а не бункери и бетон като при нас! Никой не си позволява да наруши това което му е разрешено защото глобите са по големи от стойността на обекта! .. а който се опита да даде рушвет - директно в панделата. Нашите пехлиаванчета платиха доста докато го разберат .. и се прибраха при нас за по сигурно!

абсолютна лъжа!!! няма толкова барове по плажовете както е тук, и асфалт и бетон няма като тук, всичко е много фино и премерено, тук при нас си личи лакомията...

И кой е физическият собственик на тези строежи?

Как спахте? А заплатки вземахте ли, докато спахте?

Пак котешки кумбаци.КОНСТАТИРАНИИИИИГРЕШКИИИИИИИИ, ОЛЕЕЕЕЕЕ, МАЛЕЕЕЕЕЕ,ама временно спрени и нашите хора бързо и "законно" ще оправят всичко и бетона в крайна сметка ще бъде излят и гората няма да е гора и комплекса ще си е комплекс.Не ви ли се повръща от гаврата с вас хора обикновени.И някак странно мълчи Вожда и се прави на разсеян.Говори против самолети и за доходите на народа.Майко мила, какви вълци в овчи кожи.Отивам да се издрайфам.

Елате в Стара Загора да видите какви строежи тука стават, нарушение след нарушение. Абсолютен ужас е.

ами ще стават след като ти се свидят няколко патрона и не привеждаш присъдата в изпълнение. Ако им беше видял сметката и ти щеше да си доволен и те нямаше да се мъчат

Браво на ДНСК. Ако беше Орешарски нищо нямаше до открие!

Мръсните цигани или мръсните българи унищожават природата и заливат с бетон в България ?

И двата етноса се справят еднакво добре: "мръсните цигани" секат гори на поразия и никой не може да ги спре, а "мръсните българи" - леят бетона!

Като отсечеш едно дърво ще поникне друго ,но като залееш гората с бетон повече няма да видиш дървета там.

Джонката, виждам накъде биеш, брат'чед, ама не съм съвсем съгласна с теб - брата ром, като отсече едно дърво, не сади на негово място друго! И обикновено не се ограничава с отсичането само на едно!;) Но, виж, леенето на бетона си е приоритет на българския "инвеститорски" башибозук - тук съм съгласна с теб!

Malakaas :) ще се видим лятото на гръцкото крайбрежие.

Казано с едно изречение - нищо, ама от сърце! Ключовата дума в цялата логорея е "временно"! След отстраняване на "констатираните нарушения", "инвеститорите" могат да продължат да строят! И ще го направят - бас ловя, че ако не до изборите, след тях ПАК ще се пеним по тая тема и по тези "временно спрени обекти"!

Едно грубо нищо е открила ДНСК.Тези ни смятат за маймуни вече