Генерал отрича натиск, ексминистър твърди, че спират Грипен

Председателят на борда за избора на новия боен самолет ген. Цанко Стойков каза, че натиск и лобизъм няма. Бившият военен министър Бойко Ноев е на обратно мнение

Обратно в новината

Коментари - Генерал отрича натиск, ексминистър твърди, че спират Грипен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато имаше възможност да се купят хубави самолети между 2005-2009, нищо не се направи. Имаше и пари в бюджета. Министерски Съвет лъгаха тогавашните началници на отбраната, техника, която така и не закупиха... Пак добре, че купиха G-класите, за мисии, че със старите съветски джипове беше много зле...

Спрете, бе хора, да говорите много без да мислите. Българи не е богата ,за да купува втора употреба самолети, каквито ни предлагат САЩ. За какнво реве Бойко Ноев-за американците, които искат да ни прецакат? А какъв поритически гаф за пореден път прави президента-нека Бойко Ноев го каже.Думата "пореден" означава да има предишен гаф-защо не го сочи кой е този гаф. Големи гадняри сте, все едно не сте българи. Страдайте и милейте за нашата страна, а не за чуждите държави!

32 броя по 17 милиона бройката! F16 има ПО ДОБРИ ХАРАКТЕРИСТИКИ от Грипена! Един Грипен вчера е паднал при демонстационни полети! Няма подходящи оръжия за него.

Вземайте от залъка на народа и се правете на войници.

Когато Pratt and Whitney искаха да направят ремонтен завод за техните двигатели за F16 в България преди 15 години, Ганьо Балкански се назландисваше и се наливаше с шльоковица. Сега ще кипува детски играчки. Да сте виждали Грипен да участват в война? Всички в БГ карат стари доказали се автомобили а не чисто нови руски таралясници. Ха-наздраве!

Какво му разбира главата на този бивш военен министър от самолети??!??!?!?? Всеки олигофрен и идиот е компетентен за всичко!!!

Румъния по 17 МИЛИОНА ПАРЧЕТО!

Да ама у Румъния нема рубладжий и руски кавали а тука е пълно

Избраният от България модел на самолета Грипен ще бъде спрян от производство, обяви бившият военен министър Бойко Ноев. - военноморското отроче много ги разбира военновъздушните работи зер

Не съм специалист по самолети та да сравнявам тоя с оня и не вярвам някой от коментиращите тук да знае повече от нищото дето аз знам по въпроса. Но това, което знам от пряк опит е, че за много по-малко пари търгове в БГ е невъзможно да останат некупени. Имал съм търг за малко над 100к лева - трохи сравнени с това - и конкурентите (тукашни ченгета "представители" на американския конкурент) успяха да купят тогавашния министър на енергетиката... (не си напправих и труда да видя крайната цена, едва ли е била над 200к лева). Та смятайте как става това при суми като тия за самолетите. Всякакъв грак и вряк тук е напълно излишен, нищо няма да постигне.

От "президента" Радев по тъп човек в България е само т. н. му жена и "първата дама"...!!!!!! На техните нива са всички членове и привърженици на партията мафия БСП, начело с лъжливата и крадлива КУРнелия и червените лайномети Кутев, Зарков, Симов, Таш/ско ДС Арменков, артелчика Велков, Р. Овч и т. н. други червени кретени... Това е истината българиноооо...!!!!!!

Да ги вземем! Склоро ще поскъпнат. Като ретросамолети...

Г -н генерал, ТИ СИ ТАКЪВ! ПОКАЖЕТЕ МИ ЕДНА ДЪРЖАВА КОЯТО ИМА УСПЕШНА АВИАЦИЯ НА БАЗАТА НА ГРИПЕН! НЯМА ТАКАВА!

Абе мога да ти покажа не една, на която успешната авиация е на базата на МИГ и СУ, ама не щат и да чуят за това.

7 броя МИГ29 свалени, а останалите заврени по пещерите!

Този седесарски идиот (Б.Ноев) откъде изведнаж изскочи и се вля в мръсния поток на Цвъковите майцепродавци. Всъщност те с Ненчев си приличат по простотията и пещерния си антикомунизъм.

Всичко започна още през 1993 г., при Беров. Бях подчинен на БОЙКО НОЕВ, който беше зам.-министър на отбраната, а стаите ни бяха една до друга. Един ден ме извика и в прав текст поиска да унищожа досието му. Имахме много тежък разговор, който сложи началото на нашите битки. Не прие аргументите ми, че не мога да унищожа документите му и накрая ми каза: Ти ми пречиш да управлявам България!. Бях шашнат. Този човек имаше амбициите един ден да управлява държавата! Същият, който по-късно беше изпратен от Виденов в Брюксел като посланик в НАТО.

Нали живеем в свободна демократична страна.Защо не купим МИГ или СУ?Те по скъпи ли са по лоши ли са.Това е въпросът.Някой ни налага тяхната стока.

целта е да купим покрай Ф 16 или Грипен и още много други неща - всяко с ново договорче и с нова комисионка и така някои стават милионери в БГто. За МИГ си имаме тренажор-значи той отпада, имаме ракети, части няма да пращаме никой да го обучават...ами от къде ще цоцаме??? Категорично МИГ трябва да отпадне

То е ясно, че сенатори, СДСта, НПОта и демократи ще се опитват да наложат поредния изгоден за нас договор, който ще се засекрети..да не разберем, колко много щастливи трябва да бъдем. За каквото сте гласували, това ще си получите.

не беше ли директор на пернишкия театър преди да стане военен министър? Явно има повече познания от президента в областта на авиационната техника или е от онова лоби, които иска да закупи полупенсионираните самолети вместо Грипен. Много широки специалисти се навъдиха в тая държава, затова и тя май изчезна. Пази Боже сляпо да прогледа.

Май Сталийски беше там и не като директор а като осветител. Пускаше някаква лампа там...

Тези двамата- И Цветан и Бойко Ноев големи " асове Всичко могат във въздуха----не знаят ли , че ако имаш килограм брашно- дай го на хлебаря, хляб да ти изпече----"

Само да отбележа. Да купуваш нов за армията ти модел самолет, не е като да си купуваш нов телевизор и хладилник-гледаш го и му се радваш. С новата система трябва да купиш и нови боекомплекти . Не една бомба а БОМБИ, не една ракета а РАКЕТИ , тренажори и много други "дреболии" които струват пари ама много пари. Да не стане както с фрегатите - ЛОДКА ЗА РАЗХОДКА.

От много навеждане боли гърбът, а и отзад стават конфузии.По-полеко с плонжовете-може и главата в някой дирек да отиде.

Нови самолети ДА, срещу реални реформи в армията. 5700 души недостиг. Ще стават и повече. Расте пропастта между войските и висшата армейска олигархия. Институция губеща авторитет и доверие. За 27 год. се прогони най-доброто за да останат връзкарите.

Радев е бил в ярък конфликт на интереси, когато взима решение за новите бойни самолети Дааа, за калинките липсата на материален интерес не е проблем за "конфликта" Решения за авиацията трябва да приемат адвокатите, щото са "най-безконфликтни" и разбирачи, а законодателството да поверим на летците, зщото там адвокатите НАИСТИНА СА В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!

Самолетите, които ще закупим, трябва да бъдат нови и да са от най-добрите световни образци. Времето за придобиване не е чак токъв проблем. Нали не мислите че със 6 самолета ще направим кой знае какво. Така че спрете се на най-добрият нов съмолет, независимо от времето на придобиване, а до тогава си потдържайте миговете в изправност.

П.П. Да допълня, водещите държави в самолетостроенето са Русия и САЩ и може би Китай се доближава до тях.

И кой е на-добрия нов самолет?

Най-добрият самолет е детската играчка. Не харчи гориво, не се поврежда, не се бие и не яде бой.

Най добрия е СУ 30,ма нали сме натовци....герберанците искат трета ръка Ф16 от 70-те години,че да гушнат комисионите и големия бял баща да ги потупа по аборигенските гръбчета.

Не знам за Радев,ама ми се струва ,че някой друг яростно се опитва да докопа комисионка. А между другото Волвото добра кола ли е?

Не е. Фордовете са по-добри да знаеш! Вярно бе, защо още не са ни задължили всички да караме щатски автомобили. Белким живне големия брат.

Не знам за Радев,ама ми се струва ,че някой друг яростно се опитва да докопа комисионка.

кой е тоя чукундур Ноев? Човек на Костоф! Теглете му един пърмак и пуснете да пасе.

Започна да ми омръзва от глупостите и безгръбначието на нашите "политици". Добре, натискат те от тук и там, но като си казал веднъж, че ще е този модел оръжие , край. А ние като някой малоумник, дето не може да прецени кое е добро за самия него.

Б.Ноев е много нисък не само физически...!

Да си говорим истината. Най-доброто е Ф-22, но САЩ не го продават на никого!!! Следва Ф-35, но за там има голяма опашка, пък и както Ф-22 са много скъпи за нас!!! За това каквото и да си купим, трябва да отговаря на изискванията: 1,Да е ново и качествено!!! 2. Да е съвместимо с партньорите ни!!! 3. Да има живот в него и ресурс!!!

Тайфун!

СТЕЛТ технология и цената му е 84 милиона, а Грипен-62 милиона! Да , има много желаещи за него, но щом има желаещи, производителите ще ускорят производството му! НАШИТЕ ТАКА СА НАПИСАЛИ КРИТЕРИИТЕ, ЧЕ ТОЗИ НАЙ СЪВРЕМЕНЕН САМОЛЕТ ДА НЕ ПОПАДА В ТЯХ! РУМЪНЦИТЕ ИСКАТ F35!

За какво вие F 35 ? Гледайте военнитте кохфликти по света! Супермодерен самолет иска работа с други родове войски - космическо разузнаване и позициониране - нас ни трябва нещо автономно и лесно за подръжка за война дори в рамките на НАТО!

Стига бе, 84 млн. кво? Краставици, тикви или кг. сиренье? Да не са кувейтски динари, че тогава горе долу може и да излезе сметката? А защо като ф35 струва 84 млн. каквото и да е там, американците предлагат 40-годишни ф16 за 109 млн. долара бройката?

Какво разбира Бойко Ноев от техническите параметри на самолети , та критикува така яростно? Защо толкова много български мъже се поддават на чужди мнения и интереси. Това жалко човече е най- добре да се мълчи след като не е компетентно. Писна ни от такива "знаещи можещи".

Все пак и тук се вижда дългата ръка на USA ВПК. Натиснаха ни да харчим повече за оръжие. Сега пък тези пари няма да отидат при тях. Как така...

Коментар в стила на новината: Натиск няма, има хора, които ни натискат!

Бисерите, които се ронят днес от новините са изключителни! Ето гледаийте: "Никой не е казал, че Швеция е корумпирана, но когато Швеция е давала на лизинг такива самолети, това е било свързано с корупционни скандали в Чехия и Унгария, в Южна Африка. С други думи, не че някой е корумпиран, но всичко, което прави в бизнеса си е свързано с корупция....Много тънко!

Това е да си юрист.

този на снимката ако е генерал стойков, то тогава аз съм стиви уондер

Вярно, бе! Снощи по TV-то друг "ген. Стойков" показаха!

Никакъв Грипен не ни трябва, никакви екзотики! На армията трябва здрава базова машина доказана във времето, с възможности за модернизация.

Ти си Идиот и нищо друго. Това, което трябва на БГ не съответства на възможностите на държавата. Модернизация ли ? Парите къде са?Но нужни поне нови самолети да бъде сигурен живот на летците.

...ЦВ.ЦВто КАЗА ......НИКАКВИ ГРИПЕНИ ОТ КОРУМПИРАНА ШВЕЦИЯ !

Коя кола е най-добра освен служебната? Ми НОВАТА! Стар самолет е по-вероятно да се повреди, а дори не е автомобил.

"само" 250... А колко е 250, малко ли, много ли? Ако предположим, че българия има 5 самолета, значи 50 държави в света, от ранга на нашата, биха могли да са напълно оборудвани със "само 250" самолета... Колко са държавите в света?

...ТО ТОВА АКО Е КРИТЕРИЙ......ТО И ЛАМБОРДЖИНИ ГО ИМАТ МАЛКО ХОРА.....ОЗНАЧАВА ЛИ ЧЕ Е ЛОШО ?

ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА ФРЕГАТАТА ДЕТО Я КУПИХМЕ ОТ БЕЛГИЯ.20-30 ГОДИШНА БАРАКА КОЯТО НИЕ ВЗИМАМЕ ОТ ТАМ НАТАТЪК ДА ЕКСПЛОАТИРАМЕ.ОСВЕН ТОВА ТРЪБЯХА КАК БИЛА ПО НАТОВСКИ СТАНДАРТИ,А СЕ ОКАЗА ЧЕ ТРЯБВА ДА И СЕ ПРАВИ ПЛОЩАДКА ЗА ХЕЛИКОПТЕР Т.Е ДА ОТГОВАРЯ НА НАТОВСКИТЕ СТАНДАРТИ И ВСИЧКО ТОВА НА ЦЕНА КАТО ПОЧТИ НОВА.ДРУГАТА ОФЕРТА БЕШЕ ЗА 4 НОВИ КОРВЕТИ ФРАНЦУЗИТЕ ДА ДАДАТ ТЕХНОЛОГИЯТА А ДА СЕ СТРОЯТ В БЪЛГАРИЯ Т.Е РАБОТА И ЗА КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦАТА А И ДА ИЗЛЯЗАТ ПО ЕФТИНО......Е ЗНАЕТЕ КАКВО СТАНА !

Нормално е Цветанов да реве за Ф-овете. Да си спомним какво пишеше на копчетата му за ръкавели.

След като модела "Грипен" който сме избрали ще бъде спрян от производство най добре е да закупим лиценз за производство. Закупуването на 8-10 самолета е само загуба на пари. Потенциалния ни противник Турция има 200 изтребителя и лиценз за производство но Ф-16. Досега никой не и предложил да произвеждаме а само спорове кой ще вземе комисионните от покупката на самолети.

...нагушил,че чак ушите му-започнаха,да се изправят!

Сааб не смогва на конкуренцията на американците и европейците. За това има вероятност да се ориентира повече към гражданско самолетостроене в бъдеще. Обаче грипените ще си ги обслужва. Що се отнася до корупцията - тук става въпрос, че 50% от сделките за самолети се базират на "насрещна покупка"(на шведски motköp). Т.е. продавачът се задължава да инвестира в страната-купувач. Най-често инвестират фирми, близки на участниците в сделката или на правителствата. За това се отварят врати за корупция. Шведите пишат, че имат нулева толерантност към този вид корупция. Затова Бойко открито разказа на пресата, че е предложил насрещна сделка на Льовфен. Пък защо Цецо така го омаскари - не знам.

Така е....не смогват. Шведите нямат политическите инструменти с които да могат да убеждават че тяхното си струва. Чичо Сам обаче ги има и може да натисне разни Тиквеници и Физкултурници по света да има купуват продуктите. Само наивници мислят че най добрият продукт печели. Печелят тези дето най добре могат да извиват ръце. Това е реалноста в бизнеса!

"....новия боен самолет...." F16 от Португалия най-малкото неотговарят на 1-та думичка! Напъна да се сравнява старо с ново от всякъде мирише на дебели комисионни и корупция!

щом голани и като тебе са се включили в зомбирането значи има завера

Цялата тупурдия е заради това, че от САЩ яко натискат да ни пробутат старите си Ф-фове, които излизат от въоръжение в Португалия. Малко ще ги лустросат и....хайде в България, щото боко и цвъко продажници!!!!

Моето мнение е че се отвлича мниманието на народа към погрешните неща. Не колата прави шофоьора - както често четеме тука за разни без шофоьрски опит дето се убиват с ужким качествени коли - а шофьора прави колата. В българското ВВС липсва качествено обучение което да направи пилотите наистина качествени и опитени. Инцидента с хеликопера преди 1-2 седмици е прекрасен пример за това. Ужким западен и качествен въртолет, пак пилота го закачил за кораба и се убил! Това е липса на качествено обучение а не липса на добра техника. Историята е осеяна с известни и ярки примери как армии с по лоша техника са побеждавали армии с по добра техника. Първите израело-арабски конфликти са хващали израелците със стари и допотопни танкове а арабите са разполагали с по модерни такива и въпреки това израелските танкове са се справяли по добре. Извествен е и случая над Виетнам. 60те години руски пилоти на руски машини по често са побеждавали срещу американските пилоти с американски самолети. Това води до открадването на руски МИГ от американците които са мислели че руските самолети технически са превъзхождали американските. Но се оказало че МИГа е бил дори по изостанал от американските самолети. Американците тогава разбират че просто руските пилоти са били по добри (ветерани от ВСВ) и в резултат САЩ започва специализирана акедемия за пилоти в Невада. С други думи, дебата трябва да бъде върху това колко пари и каква програма трябва да имат българските пилоти а не дали да се купи грипен, пипен или летяща чиния! Щото неоптният селянанин и с Бугати Вейрон ще нацели стълба а по опитният шофоьр ще си постигне целта и с кола от 90та година!

СЕГА НИ НАТИСКАТ ДА КУПУВАМЕ ПАК СТАРИ БАРАКИ Ф-16 ВЕСТО НОВИ САМОЛЕТИ.ТИЯ Ф-16 СА ОТ 70ТЕ ГОДИНИ.НЯКОЙ УМИРА ОТ ЯД ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАЛАПА ОТ ПОРЪЧКАТА И СЕГА СЕ БОРИ И НАТИСКА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ОТНОВО ДА СА С/У ДЪРЖАВАТА СИ!

и за какво ни са самолети, да купят наземни радари, панцир и ц-400, корнет-м за леопардите, солнцепек с термобарични снаряди за чалмите, и бастиони с ракети гранит по черноморието

Ние русофилите в България, сме съгласни и на ЯК 40, важното е да произведен в нашата матушка кочината РУСИЯ

Я ми припомни, ние вече веднъж не купувахме ли F16 втора ръка? Колко от трите летящи самолета на нашата отбрана са от тях?

мухльо чети , чети ...за това сме последни по всичко , става въпрос за грипен нови , а не за 35 годишни джигери ...май боко и цецо са лапнали комисионката напред , и сега ги еват

А, бе, побъркания, за Русия въобще не става дума, независимо от това,че някои видове военни самолети на Русия нямат конкуренти при това, че те са с значително по-низка цена от западните.Но какво от това - бг-купувачи ще бъдат притиснати да купят старо американско желязо, а не нови шведски самолети.

Ти си объркан човек. Подлеци с твоите разбирания се наричат Русофоби