Коментари - Грипът ”превзе” още две области - Софийска и Бургас | dnes.dir.bg
назад

Грипът ”превзе” още две области - Софийска и Бургас

Софийска област и област Бургас обявиха грипна епидемия. Под карантина са още Стара Загора, Видин и отделни общини.

Обратно в новината

Коментари - Грипът ”превзе” още две области - Софийска и Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лаладжиите от Дира, пак се оляха! Ало драскачите!? Много лесно използвате такива страшни думи. Имате ли изобщо представа какво означава понятието "Под карантина", че пък и на цели градове и области(окръзи). Не обезценявайте понятията и думите - не е по вашата устичка тази лъжица. Карантината е едно много скъпо и тежко мероприятие, което е последна мярка за борба с епидемиите. Карантината е принудителна мярка за контрол на заразните заболявания. Състои се в ограничаване на свободата на движение на здрави хора или животни, за определен срок. През това време контролираните индивиди пребивават в строго охранявани карантинни зони (хора) или карантинни депа (животни), под стриктен медицински надзор. Лицата, които не покажат признаци на заразно заболяване, се освобождават.

В София обявяват грипна епидемия при 0,36% заболяемост, а в Пловдив чакат да станат над 30%. Нещо не разбирам - някой да обясни! Не, че не ми е ясно де, ама нека да се каже истината!

ииии до кога София-град ще чакате? Докато пламнат всички, че да има оборот на аптеките?

Дреме им. Пълна безотговорност!

Варна също ще се засегне !

Засегнахме се във Варна.

Не знам защо и как,но София-град,в последните години "не е засегната". Посещение пред кабинета на джипи,се е превърналов кошмар.Поне 20-40 души чакат с часове.От кърмачета до възрастни хора.Температурни,кашлящи,кихащи....за страх.Ако това е нормална обстановка за планови детски консултации и бебешки имунизации????? Приятели ми споделят,че в групите в градините,останали по 5-6 деца в група от първично 30-35 деца.....

В училищата в София е същото положение. Отсъстват по половин клас. Пред ДжиПитата е ужас, чака се по 4 часа за преглед...Изобщо, това е пълно безумие и аз не знам как още го търпим. Не е възможно ВСИЧКИ области около София да са в епидемия, а София не. Това е безобразие!

Е като са под карантина, значи да почват да им режат главите на софиянци и бургазлии.

Изяждате на вечеря половин глава чесън 400-500 грама домашна греяна ракия с две лъжици мед. Краката гореща вода с морска сол, докато се "спаружат" и ви се изцъклят очите Лягате и се завивате като за световно. Събуждате се целите в пот, преобличате се, лягате и се наспивате. На сутринта сте чисто нов!

А леб да ядем ли?

Ми кък! Може даже препечени филийки с масло и мюрдия, че може и домашна сланина помежду другото!

С люта чушка ;) Може и от туршия ;)

Значи всички входове на София ще са затворени с присъствието на полиция и военни, отменени са всички полети, въведен е вечерен час...и т.н. щом ша е карантина, кво да е другу?!

И в НДК-то да не се влиза, че ще заразим чужденците!

ЧАЛЕВА!?! Правите ли разлика между понятияка епидемия и карантина?! Имате ли изобщо представа какво значи карантина? Очевидно не!

200 гр домашна гроздова ракия 48градуса 1 лъжица мед 1 люта суха чушка-арнаутска

Може и без мед и люта чушка.

може и със салата от кисело зеле малко олио и червен пипер

Той/Тя Бащицата/Майката БОКо-КРАТУНьо затова си седи у Банкя - да ни земи случайну дъ съ зъръзи с тоз' пусти грип, и скорупустижну дъ съ къпични...!!! А пък гадните "кумундета" Го/Я викат у парламента, къту пу този начин желаят Той/Тя дъ съ разбулеи...!!! Дааа...!!!

А КАКВО ПРАВИ СВЕЩЕНАТА КРАВА ФЪНДЪЧКА ИЛИ СОФИЯ НЕ Е НА ДУВАР СЪС СОФИЙСКА ОБЛАСТ?

споко ще я слеят с междусрочната, поне така мисля!

затваряйте я тая София))): Майтап бе! Статията е показателна за бг журналистика! Още малко и военно положение ще изкарате, негодници!

А София-град?

Междусрочната е след 10 дни чак. Дотогава всички деца вече ще са болни. Тамън вместо на ски - в аптеките.

В София не боледуват, само всички около София...

гр. София влиза ли, или не?

Заглавие : "И Софийска област под карантина" това значи че немога да напускам/влизам в София град?

Карантината е принудителна мярка за контрол на заразните заболявания. Състои се в ограничаване на свободата на движение на здрави хора или животни, за определен срок. През това време контролираните индивиди пребивават в строго охранявани карантинни зони (хора) или карантинни депа (животни), под стриктен медицински надзор.

Дир.БГ като медията на глупендерите в България отново не разпознава разликите между две понятия зад думи в българския език. Чалевата Лилия просто не знае какво значи карантина.

Перничани да влизат в София само след дезинфекция, стирилизация и кастрация!

А Софиянци да улизат у Перник само след винкелизация и уека шамаризация !