Британската преса: Григор Димитров ни доразвали лятото

Феноменалната победа на Григор Димитров над действащия шампион на "Уимбълдън" Анди Мъри е водещо заглавие за британските и световни медии.

Обратно в новината

Коментари - Британската преса: Григор Димитров ни доразвали лятото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Момента - Гришо Е на корта с Новак ! (, а 'наште' 'медии' ....)

На колелото на историята пише "Последните ще станат първи". Ред е на България най-накрая да си върне позицията която заслужава след толкова столетия. Дано това е началото!

Никъде на колелото на историята не пише такова нещо. А позицията на България е ясна: най-корумпираната, най-бедна и най-нещастна страна в Европа. И Григор Димитров с нищо няма да промени това, защото съперниците са му непобедими: БСП, ДПС, ГЕРБ, Станишев, Бареков, Мая Манолова и най-важното-лумпенизираните му сънародници.

Естествено е разочерованието на англичаните да е голямо - най-вече заради разгромната загуба на Мъри от Григор! В Eurosport дават доста прогнози, че следвашата стъпка на Мъри е вероятно да си смени новата треньорка Амели Моресмо. Гадаят също дали Мъри е имал някакъв инцидент преди мача, заради крещенето на висок глас и нецензурните думи, които си е позволил 'shut the f--- up', 'five minutes before the f------ match'... Но вече се правят и задълбочени прогнози, че старата четворка Надал, Федерер, Джокович, Мъри (май е преувеличено включването на Мъри, може да включат Вавринка например) която е спечелила 35 от последните 37 гранд слам титли, навярно е на път да се оттегли и да даде път на ново поколение, анализират и подобна ситуация при жените. Все пак нас ни интересува преди всичко дали Григор ще съумее да извоюва първа грнд слам титла и да влезе в топ 5 на световния тенис, ще стискаме всички палци за Григор! Треньорът на Григор Рашийд е написал последно в Twitter: Semi Finals will be 1pm tomorrow- gr8 2b up 1st with a true starting time.We're all fuelled up & ready for full throttle tennis Wimbledon

До колкото си спомням Амели Моресмо му е кака с 5-6 години при това още ставаща. Така, че може да са тренирали и друго.

Ти виждал ли си я Моресмо? А виждал ли си приятелката на Мъри?

..здраве,щастие,късмет и успехи! А техни височества от ЮК няма какво да се мръщят,тепърва ще настигаме и задминаваме стара Европа в много отношения!

Всъщност " Стара Европа" сме ние и сега е време да покажем това на всички, та белким си припомнят от къде е тръгнало всичко !

Браво, Гришо, зарадва днес цяла България! Талантлив и чаровен българин, пожелавам му здраве и още и още успехи, да стане номер 1 в тениса!

Бъл-га-ри! Ю-на-ци! Бъл-га-ри! Ю-на-ци! Бъл-га-ри! Ю-на-ци! Ей такива ни трябват в политиката на БГ! Можещи!! А не безочливи и дебелокожи демагози - хрантутници!! :((((((((((

Да наистина Григор е най-големият удар и позор за Острова. Напомням че Анди Мъри е шотландец, а не англичанини. Англичаните сега гледат как да се разтоварят от краха на футболният им поход. Макар че,типично по-английски и лицемерие повечето медии на Острова не споменават че Григор е българин. Само Димитров.....иначе пишат хърватина....сърбина....испанеца...

Григор беше сензационен. Аз гледах четвърт-финала и думата българин се спомена поне двайсет пъти. Не знам за кои медии говориш, но всичките ми познати тук знаят, че Григор е българин.

Кефя се от три неща: 1.От това, че имаме талант. 2. От това,че господ е българин, а не македонец. 3.Че спорта показва как изглеждат хората, пък били те и "особи". - вижте снимките , лицата им ,и се замислете колко са лоялни и благородни.

ма.ко утеха от нашенския пейзаш

Аз

Гришо и Нола са най-готините пичове в световния тенис. Не само щото са добри, ами са и зрелищни и забавни и правят шоу за зрителя. Театрото с пъшканията на Мария Шарапова изтрепа де що риба имаше из корта... Аналози в женския тенис са наша-Маша и Ана Иванович. Тенденция неква се забелязва...

Как смееш да слагаш четирибуквието на тоя караконджул, до името на това лъчезарно, ангелско създание Ана Иванович.?!!!

Аз

Сменяй ръцете от време на време, че ще хванеш мазоли!

Много ми се ще да видя някак си жена ти на какво мяза.

За англичаните не ми е жал. Да си гледат мъглите и грозните жени.

Мъгли в Лондон има по-малко отколкото в София. А виж за жените човек трябва да говори от личен опит, който мисля че ти липсва. А Мъри е шотландец и не се нуждае от съжалението ти.

Всеки, който е прекарвал в UK повече от 15 мин знае че съм прав.

Абе тоя григор-гарабет ми прилича на палячо, човек не знае какво да очаква от него

пич, не си мнго умен, нали?

Да , ама не чух какво е мнението на Партията / преведено от М.М./ за този герой?Та се чудя дали да се радвам или това е грозна провокация която герберите и Б.Б. организираха за да развалят почивката на британците?

Победа на Гришо показва, че българите, които отиват във Великобритания, моного често превъзхождат британците по умения, а не отиват само да им източват социалните фондове.

Григор Димитров живее в Швеция. И кой кого превъзхожда си личи по това кой в каква държава живее.

Тъпа п----тка.

гришка,направи една сръбска троика с гарнитура и си на финала...

гришо,бравооооооо. направи ми деня.нямам думи да ти кая колко се гордея с теб. благодаря и на маша.и нея обицам.тя има защо да е до теб.б.б. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това златно наше момче ми стопли душата и сърцето. Браво, шампионе! Не мога да опиша колко ми се вдигна адреналинът след този мач! Продължавай все така, Грише! Върхът е все по-близо! Обичаме те и се гордеем с теб!

БРАВО!!!!!!! Изпълних се с кеф и гордост!!! Много се радвам за Гришата!

Ние сме велики,но не ни разрешават и признават тези от снимката и други - е, знае се.

Техни бъдещи кралски височества сигурно са се надявали пак на аванта. Само, че Григор не баба им и не раздава безплатни подаръци(хеликоптери).

Кой каквото ще да си пише тук,успехът на нашето момче е уникален.Мнозина от тук списващите,включая и себе си,никога няма да постигнат нещо толкова значимо.Браво Гришо,браво момче!Ти ми повдигна настроението вчера за което ти благодаря!

Добре се справя за сега Г. Димитров. Да стои далече от България и ще има блестящи бъдеще.

"Той е само на 23, но излиза с Мария Шарапова и току-що би шампиона на "Уимбълдън" Бих искал да корегирам Евроспорт: Григор не "излиза с Шарапова", а влиза... Не просто победи миналогодишният шампион на Wimbledon, а самият той е будещият шампион- остават му само два мача. Sorry Kate, but Masha is well ahead of you in every respect:-)

Знаем, че всичко при госпожица Шарапова е маркетинг... Истината е, че скоро тя може да се влюби наистина и тогава ще видим, кой сват, кой баджанак.

някои, които гледаме трезво, а не през премрежения поглед на загорял тийнейджър или пенсионер, за когото е важното п*та да е изрусена, ако ще и метла да е. Иначе щяха да забележат, че въпросната "връзка" се онагледява със снимков материал съвсем "случайно", когато и където Марчето отваря щанд за гумените си бонбони.;)

Браво на нашето момче, да е жив и здрав и само напред и повече успехи !

Какво да коментираме, Българ(к)и ?! - Гришо - Е Голяма Работа ! ---- Дано парсата Не му завърти главата ! , ил - отслаби ръката. И ! - да Е типтоп за срещата с Новак !!!

Как ми е гот че нашия отупа британеца като брашнян чувал, пред ужасения поглед на Кейт. Май нас българите все ни подценяват?

Мачкай ГРИШОООО!!!!! България ти благодари!

Подлогите не ви обичат, вас ви използват.

Само дето британците се интересуват единствено от реакцията на Кейт - толкова са промити!

така е, защото Кейт е англичанка, а Мъри е шотландец, когато губи дори не го броят за британец - когато печели е британец и гордост на англичаните. Дано Шотландия се отдели и си вземат титлата от Уимбълдън и олимпийското злато. :))

Само дето не разбрах откъде разбра, че "британците се интересуват единствено от реакцията на Кейт", толкова си промит. Ако имаш и най-бегла представа от какво наистина се интересуват британците, щеше да се обесиш, ако имаш пари за въже.

СЛАДУР, СЛАДУР, СЛАДУР!!! БРАВО,БРАВО, БРАВО!!! БЛАГОДАРИМ ТИ!!!

от вчера ние живеем в една мечта, за която до вчера не смеех и да си помисля да мечтая. Всички знаехме за потенциала на Григор, но все си мислехме, че е прекалено рано за да постигне нещо толкова голямо. Дори ме е страх да гледам мача в петък, който пък ще е събитието на годината.

Всъщност доста късно го постига. Хич не му е рано даже.

TIREX

талантите на 20 г са с по няколко титли и в топ 3 григорчо е обикновен

БРАВО! Нека това да им е за измислената негативна антибългарска истерия!

А помните ли 1994г лятото каква радост и каква лудница бе за целия нарид... неповторимо изживяване... И сега се чувствам почти по същия начин! Браво на Григор, успех българино!Ние сме с теб! А като чета коментарите по долу направо съм в потрес от някакви малодушници и малоумници.... Изчезва ли българската нация.... Забравихме да се радваме на истинските, малките и големите неща... Ако ние не сме позитивни нищо няма да стане... УСПЕХ ГРИШО!!!

не изчезва, просто има много плява, но също така има и нормални хора, които се радват на българските победи, без да злобеят, не си сам!

Помним, помним, скоро ще разказваме и на внуците за него, защото скоро няма да се повтори...

- О, да. Спомням си, че имаше истински кордон от аерогарата, чак до Националния стадион Васил Левски". Не можех да видя къде свършва огромната върволица от хора. Истински океан от щастие и радостни сълзи. Не вярвахме. Наистина. Не знаехме какво да мислим, как да се държим, какво да кажем на всички наоколо.

Meteora

Стига с този Григор, бе! Един гол не е вкарал за цялото световно..

Ти откъде знаеш? Да не си им светил с Шарапова по време на световното? :)

Става дума за един гол, а не за цял гол...

Danisko,Danisko...ти отдавна си имаш автогол...

А с презерватив брои ли се? : )

твоя коментар е типичен за един изпълнен с комплекси неудачник на когото всички са криви . типичен цървул. браво гришо

Вчера Гришо направи голяма грешка - да биеш на тенис, в центъра на Албиона, един техен любим албионец с три на нула, пред погледите на принца и принцесата, които направо се вкиснаха, направо си е проблем.Там нас българите никак не ни обичат, на всичко отгоре да ги бием на тенис...Очаквам искания за санкции чрез Европейския съюз, въвеждане на визи и забрана на български спортисти да посещават Англия поне за 5 години.

Това ми харесва и намирсва на истина

Стига с тая просия от други страни ве, айде имай малко достойнство. "мале Гришо би, сега няма мога ходя тук, да ходя там". Така трябва да ни гледат в Европа - "малка държава, но със силни хора" ( имаме и такива ), а не да ни използват като добитък!!!

Кейт, много си грозна, когато гримасничиш! Но има защо!

Най вероятно нема смисъл да пиша тези редове.Но все пак ше опитам.Примитивноста на много от изявяващи се тук е толкова потресаваща че ...просто не знам.И така:преди 2000г е било все същото-ХЛЯБ и ЗРЕЛИЩА.И сега пак така.Наитина как е възможно.Наистина ли за 2000г човечеството не е мръднало с милиметър в това отношение.В БЛЪСКАНЕТО НА ЕДНА МАЛКА ТОПЧИЦА ДО ОБЕЗУМЯВАНЕ ИЛИ В РИТАНЕТО НА ЕДНА ПО-ГОЛЯМА ТОПКА НЯМА НИЩО ГЕНИАЛНО,ВЕЛИКО И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ДЕТО СЕ ДАВАТ.И какво е изражението на тази овца мидълтън.О какъв ужас.Колко артистично!А нещата са доста доста прости.НА "ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА" ТРЕВА ДА СЕ СЪЗДАВАТ НЕКВИ ЗАБАВЛЕНИЯ-КОЛКОТО ПО ПРОСТАШКИ ТОЛКО ПО-ДОБРЕ.За това се създават образите на меси,роналдо,надал, сулио, пулио...Ще им се дават по милиони парични едници, ще им се създава ореол за да имате вие "ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА" за какво да си мислите а не ДА ГЛЕДАТЕ В КАНЧЕТО НА ГОЛЕМИТЕ ПИЧОВЕ.Що победителя на уибълдън да не гушне $2млн.(или колкото там са) след като "НЕОБИКНОВЕНИТЕ" гушкат милиарди.Важното е ВИЕ "ОБИКНОВЕНИТЕ" да си мислите за друго.Даа,какъв примитивизъм в мисленето .А сигур се имате за големи пичове.

Разбира се аз съм един завистник.Интересно за какво ли.Разбира се за примитивни мозъци като вас има за какво да завиждам

Не знам дали си завистник, но със сигурност употребяваш доста клишета. Това, което си написал го знаят повечето от хората, които пишат тук. Не е нещо ново, нито голямо откритие от твоя страна. Не казваш нищо, което да не знаем. Не си и интересен с това, а и за съжаление по никакъв начин НЕ Е ПОЛЕЗНО! Просто да критикуваш нещо не те прави завистник, но не те и издига по никакъв начин в живота. Ти не си завистник - ти си просто едно МРЪНКАЛО!!!

Българската нация дотолкова се лумпенизира, че сега май хората се радват само на такива зрелища. И като почнат завалиите - горди сме, че сме българи; разцепихме англичаните... Сякаш наистина е станало нещо невероятно голямо, което ще има отражение върху живота на всички ни... Аз бих бил горд например, ако българи открият лек срещу рака или нещо подобно... Но с нивото на Бай Ганя, май могат да открият само кебапчийница с голям телевизор, на който да гледат Григор...

Честно си признавам, че се радвам за Григор Димитров. Радвам се не само защото разби шотландеца на английски терен, не само защото е българин, а защото ми е хубаво да гледам как млад човек от нашата страна печели успехи, след като е вложил (и продължава да влага) къртовски труд! Да, не е атомен физик, нито се занимава с нуклеарна медицина, нито е изобщо някакво светило в някаква наука; разбира се, успехът му ще трае 7 - 10 години, и после всички ще го оплюват, когато физическите му възможности бъдат надхвърлени от някой по-млад тенисист (както той направи с Мъри). Но това не ми пречи да се радвам сега на успеха на едно младо момче, постигнат с много труд, особено на фона на ставащото у нас. Като си помисля, че има случаи, когато български младежи убиват за 3 лв... още повече се радвам на всички деца, постигнали нещо. Нямам намерение да им омаловажавам постиженията. Мисля, че моята реакция е нормална. Но не мисля, че това може да "отвлече" вниманието ми от управляващите ни алчни лумпени. Когато дойде моето време и мога да направя нещо по втория въпрос, ще го направя.

Невежеството ти е потресаващо , шломо : ))) Явно само ти не си разбрал за феноменалните разработки на Български учени в борбата с онкологичните заболявания. Уникална хранителна добавка на базата на прополиса . За браунов газ също едва ли си чувал , това е бъдещето на екологичните енергийни източници. Отново Българско откритие ; ))) И още хиляди други.. Не искам да те карам да се гордееш с това , щото явно не си Българин. Не се срамувай от произхода си и смени ника . Не можеш да заблудиш никого : )

Не изневеряваш на българското, защото ми се струва, че именно ТИ гледаш в канчето на изброените от теб хора. Аз обаче мога да кажа - БРАВО ГРИШО! Продължавай все така. Заслужаваш си ВСЕКИ ЕДИН ЦЕНТ! Сега наред е Джокович. УСПЕХ на полуфинала! АЗ СЪМ С ТЕБ не заради зрелището, а защото СИ БЪЛГАРИН. Такива като теб прославят БЪЛГАРИЯ с добро име. ОЩЕ ВЕДНЪЖ УСПЕХ!!!

Момче би ли ме светнал кво искаш да кажеш с "Такива като теб прославят БЪЛГАРИЯ", че аз нещо не вдявам.Знаеш ли ти "гордия" колко им дреме на другите за БГ.Вече го писах прди време.Българите са много горди че биха германия на мач 94г.И та ка решиха че са повече от немците.Хаха.Немците могат да правят БМВ.мецедес,еърбъс.ТИ ПИЧ НИЩО.Разбра ли горделивецо.

Верно е,че се отклонява вниманието със звездите, ама ако Григор ти беше роднина щеше да псуваш по това дето си написал сега. Също така при спортистите, танцьорите и актьорите е развита Телесно - кинестетичната интелигентност. Те не са някакви идиоти.

Прав си....но ако се беше родил на Марс...А по света е това което се пише и е ценностната система.Спорта е издигнат в култ. Сигурно си фен на някой отбор или си от агитката му тук?Все пак тези държави са уредени и не мислят за хляб и салам.Измислят си начини с които макар и скучно да живеят и да пият виното и бирата.

Съгласен съм с почти всичко, което си казал. Само едно не мога да разбера. Толкова ли не можеш поне за миг да се зарадваш на нещо хубаво?

Така е, когато българите се класирахме на полуфинал на САЩ 94, всички се радвахме, дори и тези които ненавиждат футбола и спорта като цяло!

абе говедата не могат да те разберат - дай им да смучат биричка и да зяпат простотии

Момче, не знам ти как си ама на мен ми е много кофти да живея сред говеда.Не е хубаво да си заобиколен от говеда щото се некак все ще го усетиш.По добре е да живееш сред цивилизовани същества.И съм сигурен в това.

"ценен" и "Българин", вас има ли нещо, което може да ви зарадва и да ви накара да се усмихнете? Когато се събудите сутрин за какво си мислите? За този, който ще ви огорчи или за този, който ще ви зарадва? Аз пък се радвам на всеки, който си свърши си работата перфектно без значение дали е спортист, лекар, музикант, инженер и т.н., защото тези хора ми дават стимул да се стремя и аз към по-добро. Всъщност, ако се "заиграя" с никовете ви се получава нещо интересно - "ценен българин" :))) Ами това е Григор Димитров днес - ценен българин. Това че съществуват много проблеми не означава, че не трябва да се радваме на успехите. Голямо БРАВО от мен на момчето за перфектно свършената работа! Голямо БРАВО и на тези хора, които вчера са дарили кръв /в Пловдив/, за да спасят живота на една родилка. Стискам палци и на нея и на лекарите да успеят да се преборят със ситуацията! И много хубав и успешен ден на всички!

да хората имат склоност да си създават идоли, но това е породено от стремежа към съвършенство, който е естествено продължение на интелекта. И преди 7000 години и сега хората се стремят към постигане на повече от тези преди тях и докосването на границата на възможностите. Това се нарича еволюция. Като заключение искам да ти цитирам Шилер - "Човек е напълно човек, само когато играе"

Не съм сигурен дали е от стремежа към съвършенство или от комплекса за малоценност.

Ти сигурен ли си кво е имал предвид шилер.Щото аз не съм.Говоря за контекста в който го е казал.Така нещо ми виси у въздуха.

Ама 1е ме дразниш умникооооо!!!!!!!!!Как можеш да наричаш спорта и тениса в частност тъп. Ти изобщо имаш ли понятие от играта на тенис - нямаш ,затова го наричаш блъскане по малка топка -защото нищо не разбираш от тази игра , защото на теб просто така ти изглежда , но не коментирай тогава толкова компетентно нещо ,което не разбираш!!!! ГИШО ,ВЕЛИК СИ !!!! БРАВО И БЛАГОДАРЯ!!!!!!

Честито Гришо....Малко самочувствие за българите в странство най вече в Англия.Нещо не ни разбират европейците там май? Така че Григор им показа че сме хора с достойнство и характер. Там май само футбол и тенис им създава настроението.Честито Гришо....попари им надеждите че мак те ще спечелят турнира. Каква радост за нас.

Който си е специалист си има самочувствие. За тези които мият чиниите или метат метрото, може и да е полезно... Утре ще гледат "костюмарчетата" с превъзходство, щото разбираш ли вчера Григор смачка Анди... Леле мале!

Тъпанар вместо да се вживяваш кой комунист какви кортове построил и какво направил,поздрави момчето за успеха и си изтрии лигите!

"ХУБАВЕЦ" , АКО ГИ НЯМАШЕ ТИЯ КОРТОВЕ ДЕТО ГИ ПОСТРОИХА КОМУНИСТИТЕ , А ФАШИСТИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА ... .... НЕ ВИЖДАМ КЪДЕ ГРИГОР ЩЕШЕ ДА ХВАНЕ РАКЕТА ... ТО ТЕНИСА НЕ СЕ УЧИ КАТО ГОНИШ КОЗИТЕ ПО КЕНАНА ИЛИ ЯМАЧА :))

"кортове построени от комунистите", направо ме гътна :)) от кога на дюшеме в училищен физкултурен салон и бетонирана/асфалтирана или посипана със сгур площадка с дупки му казват "тенис корт" :))))

Като чета в ББС за мача излиза, че не Григор Димитров е бил определено по-силния, а че Мъри не е могъл да се справи с лесните топки. На англичаните егото е много голямо.

А аз се чудя защо англичаните не обичат Българите на техния остров :)

...перфектен, но не ми оправя лятото. Нали се сещате-без пари не пускат в ресторант, дори и най-добрият музикант...Англичаните от мъка ще зарежат средиземноморието и ще отидат я на Канарите, я на Карибите...

ааа глупости, англичанките ще видят колко са готини българите и ще дотърчат тука да си търсят по един Григор

хасково ще се напълни с англичани

Григор до момента е най-успешният тенисист на трева за 2014 г.: 9 мача-9 победи. Спечели и титлата в Куинс! Всичко това, както и блестящата му игра срещу Мъри вчера, прави оправдано безпокойството на Джокович преди полуфинала в петък с нашето момче. Сърбинът до момента не е особено убедителен в представянето си на Уимбълдън, но все пак това е Ноле и е фаворит в мача. Това са реалностите. Но са възможни и отклонения (както в мача на оня тийнейджър Киргиус срещу 1 Рафаел Надал). Григор се провали тотално на "Ролан Гарос", но да забравим това, нали? Да му пожелаем успех утре! Цяла България е с него.

Горда съм, че от малкиия китен град Хасково изгря една голяма звезда, огряваща сега целия свят... с тудолюбието си, с упоритостта си, с борбеността си..., с финес и красота. БЛАГОДАРИМ ТИ, ГРИШО !!!

ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ КОМУНДЕТО РУМЕН СЕРБЕЗОВ ДА ВИ ПОСТРОИ КОРТОВЕТЕ :))) ... .... КОИТО СЛЕД КАТО ГИ ПОСТРОИХА СТОЯХА ПРАЗНИ , А НА ТЕНЕСИСТИТЕ ГЛЕДАХА КАТО НА ОТКАЧАЛКИ

И добре е направил човека тогава, за да има сега такива българи, с които да се гордеем. И ще добавя, ние, българите ще продължаваме да тънем в блатото на злобата и омразата, търсещи отново и отново политическата нотка, щом като има такива катоВас, Детройта, които не могат и сега да се порадват на победата на един заслужил българин.

МАЦКАТА КОЯТО ДЪРЖЕШЕ БАРЧЕТО НА ТЕНИС КОРТОВЕТЕ В ХАСКОВО ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 3-4 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ИМ ПРАВЕШЕ НА ВЕЧЕР ОБОРОТ ПО МАКСИМУМ 50 ЛЕВА ....ТОЛКОВА БЯХА ПОСЕЩАВАНИ КОРТОВЕТЕ ... А ТЯ ГИ ДЪРЖЕШЕ ЗА ДА МОЖЕ ДЕЦАТА И ДА ТРЕНУРАТ ТЕНИС ..... ...ОБАЧЕ СЕГА ВСИЧКИТЕ КАУНЬИ СЕ ПИШАТ ЛЮБИТЕЛИ НА ТЕНИСА :)))

Тенис кортове в България е имало и преди комунизма---- Моля извинявам се ако ви обидя нещо,но в София се намират едни от най-старите кортове за тенис в Европа-

Успех шампионе, цяла България е с теб!

оо...на нас колко лета са ни развалили:-)))няма да се плашат!