Грета Тунберг получава Алтернативна Нобелова награда

Тя е отличена като "вдъхновител и носител на политическите искания в полза на спешни действия за климата, съобразени с научните данни"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мене си ми е най-добре да пърдя на дивана пред лаптопа и да кълна аутистично момиче, което се опитва да постигне нещо.

Слушах го и го гледах това момиченце! Определено не е в ред, гледа страшно,рецитира с пионерски плам! Предварително е подковано и обработено от съответните организации. Няма да се учудя ако се окаже дъщеря на някой екоактивист, както онова създание дето уж беше обгазено и натровено в болница в Сирия!

Факт е че това това момиче стартира революция. Невинния и протест пред шведския парламент прерасна в движение. Еко-активистите отдавна имаха нужда от международна икона. По-добра не можеха да пожелаят.

Бабената ти. След 2 месеца ще е омръзнала на всички и фондациите които и плащат за частните океански яхти и за интервютата по кабелни канали ще търсят някой друг. В Швеция може да я помнят още, но на другите (развити) държави ще им писне от изкуствените и речи и сърдитата и физиономия много скоро.

Мисля че вече е твърде известна за да бъде забравена. Милиони хора стоят зад нея. Дори и нищо повече да не направи от тук на татък, вече е влязла в историята като първата голяма международна фигура от тази първа вълна на еко революцията. Говорим за огромни по мащаб политически и икономически промени. Борбата срещу климатичните промени ще е в центъра на политически политическите процеси в следващите няколко десетилетия. Да я подценявате означава че просто не разбирате тенденциите и ситуацията.

И къде го видя тоя факт. Някаква болна, взела едни пари, за да играе една роля. Още сега на всички е ясно коя е и кой я използва. Платено тролче, обърка се.

С Ал Гор не стана, сега опитват с болната му внуцка

Какво било?! Аутизма не бил заболяване ли?! Били супер надарени и интелигентни, а?! През година минавам ТЕЛК. Представа си нямате колко аутисти съм виждал по опашките докато чакам. Тотални ненормалници са! Крещят, викат, пикаят по пейките, агресивни са, плюят по непознати хора. Ужас е, повярвайте ми! Тотални куковци. И обичайно са в първа ТЕЛК група. С над 90% телк. А вие ми разправяйте колко са интелигентни и надарени.

Плоско, като по Астрид Линдгрен. Но понеже географските ширини не моат да ги отменът, та културната особенос се също е без изменение...

Истерична малка кучка, тежко ни и горко като порасне!

Като гледам коментарите, на всички, всичко им е ясно от километри, само как ще платят парното този отоплителен сезон им се губи. Прадокс. :))

Да, да. Оня първобитния дето е дялал камъни и ловил мамути също е виновен за глобалното застудяване някога. Пък динозаврите и те, мамицата им и гущери са виновни за глобалното затопляне, ама такова, че и днес намираме вкаменели мидички на по 800 метра надморско равнище! Абе ей ! Един супер вулкан да думне и до там ни е човечеството! Нещо се взехме за много велики, че можем да повлияем на климата.

Целта е да се изсмучат от населението все повече еко данъци, под имагинерна заплаха, които отново да отидат в ръцете на все по-богатите. Нов данък би бил посрещнат враждебно, ама като е в името на доброто и планетата дай ще дадем. Реална опасност нито е отразена, нито е научно доказана. Публикации много, четете търсете информация. Алтернативна и всякаква. Мислете и анализирайте.

Сега бързо една нобелова награда ...може и не алтернативна за КимЧен Ун за спазване на човешките права и на Цветан Василев за финансови успехи и принос в банковата сфера и на министъра на екологията за опазване на природата у нас ….и те така ….на доктора от Пазарджик за принос в кардиохирургията …...и много други знайни и не знайни нобелисти ….Това на снимката е за болница ...социалните в Швеция къде гледат ...що не я взимат от родителите и - не ходи на училище болна е с главата ….я нашите проститестиращи родители за правата на детето бързо едно протестче да спретнат пред ООН ….И всякакви подобни глупости под тази статия .

Така наречената емоционална реч бе добре режисирана, личеше си от километри. Ама да се радва на наградата тя и мама и тате артисти, които я разкарват по света като маймунка. Но каква вдъхновителка е тя, питам, щом учените от памти века говорят това, което тя повтаря и преповтаря сега?

Нобеловите награди май ги раздават на куцо и сакато. Като отиде тая в Китай (или Индия, или Русия) да им дава мозък как да се отопляват и да си карат колите, ще е постигнала нещо. Да им чете "конско" и открито да заплашва както в Ню Йорк. Тръмп имаше най-адекватната реакция като мина покрай нея с досада в погледа, без да и обърне никакво внимание.

Смяташ, че Тръмп може да ти е пример... Няма какво да те чета повече... :)

Никой не те кара. Ходи гледай инфантините речи на Грета.

Според мен без проблем може да бъде поканена за постоянно пребиваване и изучаване в човешкия университет на Карлуково.

така е и редно - алтернативно умна с алтернативен Нобел! А аз съм алтернативно рус! ;)

Знаете ли, цирка с това болно детенце е ясен и за седмокласник. Това, което ме потресе, че мой близък познат, работещ в служба, която би трябвало да се отличава с подозрителност /за "служби" говоря/ се оказа привлечен от "каузата" и !!! И, опитах да опонирам деликатно, че момиче на 16 години няма как да има собствено мнение по такива глобални и сериозни дебати, но ... изненадващо получих нетипичен отпор. Имам някакво усещане, че този сценарий е много по дълбок от колкото си мислим. Едни много сериозни хора са мислили сценария в подробности, търсено е дете с някакво увреждане, което да хипнотизира едва ли не хората. Аз съм много, много смутен! Човек с много власт е обсебен от тази гротеска ....

Част от парите да даде за училище, щото очевидно е неграмотна и незнае за какво говори, освен написанито от соросоидите речи

Всяко чудо за 3 дни, ще го показват това по телевизоро, докато не почнат да дават некое друго.

лицето на пропагандата винаги е едно и също - невинни девойчета с плитки и горд поглед надигат гневен глас в полза на висшата кауза- още Хитлер се е усетил за този безпогрешен PR. Изключително прозрачна история, който има разум ще го разбере. А на родителите на това експлоатирано болно дете, малко да им стане неудобно.

не могат да излекуват увреденото ментално здраве на това момиче. то е човекът-перде. с огромно и ненаситно его. нещастно и болно същество. живеещо в своя си затворен свят. всяко здраво дете, всеки здрав възрастен трябва да е честит, че не е на нейното място. пп адски дразни, не мога да го гледам. писна ми да го коментирам. до гуша ми дойде от тия теми.

„всяко здраво дете, всеки здрав възрастен трябва да е честит, че не е на нейното място.“ Това дете е аутист. Аутистите, казват, имали невероятен ум. Това момиче е шведска ученичка, но вече говори свободно и английски и немски. Нейните връстнички в България не говорят никакъв чужд език, даже и родния българсия не владеят правилно. Това момиче се интересува от проблеми, които и нас трябва да ни интересуват. Нейните връстнички в България се интересуват как могат да станат моделки и миски и да участват в предания като това на Трифонов. Та „адски дразни“, но кое по-вече?

Човеко, ти тъп ли си и наистина ли мислиш, каквото си писал? Не се мъчи да ни изкараш глупаци в България, а ти "умния" в чужбина. Толкова е елементарна измамата с тази девойка, че всеки българин от България я хваща веднага. Не се ли усещаш от коментарите? Не става да ни правите на идиоти. Момичето е кукла на конци. Зад него стои милиарден бизнес. То е само рекламното лице, за да се прецакат държавите доброволно да приемат едни заробващи закони и нови такси. Та това е съвсем стандартна и не особено сложна измама. И ако това не си успял да разбереш, значи си много зле. Или си просто платено тролче.

Това дете изглежда зловещо ! Жалко , че някои жестоко го използват !

Дори един селски кмет няма шанс да бъде избран ако не си намери спонсор който да му плати ефирното време в местната кабеларка, и да почерпи по едно кебапче събралите се в кръчмата избиратели. Хайде кажете ми как така от нищото се появи това момиченце и за нула време се сдоби с милиони последователи по цял свят. Едно е говориш пред приятелите си от кръжока по екология в училище, друго е да стигнеш до трибуната на ООН. Това може да стане само ако зад гърба и има някой с много пари, и сериозни интереси които това нищо неподозиращо дете защитава неволно. Ще попитате какви интереси. Ами такива дето нямат нищо общо с екологията. Например казваш че въздуха в София е много мръсен заради лошите дизели и им вдигаш данъка. Нищо че цяло лято въздуха си е на ред, и фините прахови частици се появяват когато времето застудее и хората запалят печките на твърдо гориво. Милиони декари гора се изсичат всяка година. Това са белите дробове на планетата усвояващи въглеродния двуокис, но за неговото повишаване обвиняваме тецовете, и принуждаваме хората да купуват скъпия ток от алтернативните източници. Ей такива интереси стоят зад изказванията на това дете, в които по принцип няма нищо лошо.

днес, че формата на използването на това болно дете се нарича "екофашизъм". Напълно подкрепям.

Не виждам особена разлика между изявите на това момиче и едновремешните пионерски и комсомолски патосни активисти. Същото беше по мое време, само че борбата беше против империализма, капитализма, расизма и пр. и пр. Същата истерия беше. Много народ вярваше. А пък аз съм запомнила "Свободата не ще екзарх, иска Караджата". Демек работа трябва, а не прокламации. И всеки трябва да почне от себе си, като пести ток и вода, като не замърсява и се грижи за природата. Да, без държавната намеса това не е ефективно, но не е ли по-добре да има някакво обществено движение, което да увлича с пример, отколкото едно малко момиче, което говори чужди приказки? Може да ми се смеете, но например всички събираме капачки, нали? Капка по капка...

Бе пЕстим ток и вода, ама сметката винаги е над доходите.

сори. на описаното от теб никой не му обръщаше внимание, минаваше и заминаваше. явно си чел, но не си го преживял.

.... нещо май не е добре. Прилича ми на аутист или нещо подобно. Оставяйки настрана фанатичния поглед и неадекватните за момиче маниери, ме впечатлиха думите й, че е трябвало да бъде на училище от другата страна на Океана, ама тия политици са й попречили да се учи, защото трябвало да се занимава с тях. Доколкото разбрах, родителите на Грета са интелигентни, но своенравни хора. Не я пускат на училище, а я образоват в къщи.

Поредната ненормалница търсеща известност!!!! А родителите Й намазват най-много от “продажбата” на дъщеря си!!!

Лошото е , че от цялата работа на нас ще го набият накрая.

Цялата тази работа прилича на покрито с глазура, захарасоно лай.о. Красиво опаковано.

не прилича , а си е точно такова !!!!

да е Шнобеловата. Да не се бърка с Нобелова.

награда за Физика през 1996: Робърт Матюс, от университета „Астън“, за неговите изследвания на законите на Мърфи, по-специално за доказателството му, че филийката по-често пада върху намазаната си страна, публикувани в „European Journal of Physics“. за да добиете представа. вярно, Матюс е учен и има висше образование. така че грета не може да се класира.

А алтернативна награда "Дарвин" ще има ли?

От много години всякакви награди са по споразумение, закупуване, политически договорки и за това няма награда която да е реална и миродавна и за това всички са обезценен и ако получаващите ги са достойни хора би следвало вече да ги отказват..А тая освен ламтеж за някаква известност макар и да е кукла в ръцете на някой нищо друго не е в главата и

Малки деца, предимно момичета, се ползват редовно оъ Елита за манипулация. Спомнете си оная пакистанка, дето обвиняваше индийското правителство, че и попречило да отиде на училищр на еди коя си дата. Която дата се оказа официален празник в Индия и съответно е неучебен ден. Спомнете си за сирийчето, фен на Манчестър Юнайтед и Хари Потър, с постовете си на английски в Туитър - жертва на режима на Асад - оказа се, че като си отвори устата пред камеритв и не знаеше думичка на английски. Спомнете си за кувейтката разказваща првд ООН как виждала с очите си как иракските войници вадели бебета от кувьози и ги мятали на земята да умират. Оказа се, че че хем не е била тогава в Кувейт , хем се оказала дъщеря на кувейтския посланник в САЩ, хем е била подготвена от известна ПР фирма. Хем после се оказа, че иракската армия всъщност е осигурявала лекари, понеже докторите избягали и оставяли пациентите. Сега е ред на Грета с озлобената физиономия.

Явно факта, че през последните 18 г. в по-голямата си част от времето живея и работя в чужбина се е отразил тотелно на манталитета ми и по този начин не рзбирам всички злобни коментари по отношение на Грета. Проблема с климатичните промени е известен и отдавна стои на дневен ред. Поставян е много пъти в центъра на вниманието на световната общност( Ал Гор, Парижкото споразумение, и т.н.), но сериозни действия от страна на политици и бизнесмени няма. Явно по-нормално е един недораслек под давлението на ЦРУ, ФБР АНС, и други подобни да стане милиардер с някаква смешна социална мрежа или полуголи фолкпевици в незряла възраст да се изявяват в медиите отколкото 16 годишно момиче да застане и да отстоява позициите си. На всички хейтъри много здраве, Грета има толкова последователи в света, колкото косми вие нямате на главите си. Според мен нейните изяви са доста по смислени отколкото на младите в България, които киснат в яалга барове или се друсат в ъглите със скапана дрога. И после държавата виновна за всичко. Да де ама държавата е олицитворение на народа и всеки народ заслужава държавата си. Който както иска така да ме разбира. Хайде със здраве

Много си зле брат. Промили са ти мозъка, ама ЖЕСТОКО !!!!

Искаш ли да ти кажа по колко последователи имат проститутките? Това не може да е критерий, човече, дори и там, където живееш от 18 години. Да си със стадото не е комплимент Начинът на говорене и погледът на това дете, говори само едно - детето не е добре, не владее емоциите си, а това пък се отразява пагубно на здравето му. Детскта психика е крехка, особено ако вече е с диагноза. Разпъването на кръст по света на това дете ще свърши зле. Не знам дали климатичните промени ще бъдат решени, но Грета със сигурност има нужда от сериозна лекарска помощ. Жалко, много жалко!

Преди да прочета и аз иска да напиша, ти си с яко промит мозък. Та чак полиран с кола и пуканки. Така ти се е отразило пребиваването в чужбина, вероятно САЩ или Великобритания. Не го казвам с обида, а със съжаление. Драги съфорумци. прочетете коментара на човека, за да разберете на живо и на пример, защо са призивите на българите да напускат България, да се махат, особено по-умните. За да заприличат на този човек, като ум, разум и ниво на развитие. Америка на прощава, отиват там различно умни и всички стават еднакво тъпи. Много малко герои успяват да съхранят разсъдъка си. А на теб, човече, моите съболезнования. Да ти се обяснява, кой седи зад куклата и какви цели преследва, просто си е кауза пердута. Седни си сам, ако имаш желание, може и да успееш да се съвземеш. Дървото е дърво, когато има корен, който да го захрани. А българският е як и корав. Ще издържи и на тази атака. Но и този път всички, които са ни нападнали ще отидат в небитието. И мнозина малко като по.раи ще се върнат обратно. Почни да си задаваш въпроси, кой, Какво, Защо. А не да повтаряш като папагал какво пишат западните медии. Те основно ЛЪЖАТ. Твърдя го, отговорно, защото знам. И не само аз.

Ами стойте си тогава в мръсната кочина и се радвайте на новите си цървули. Непромити мозъци.

Пази Боже сляпо да прогледне :))) Излязъл един луд от лудницата огледал се и казал: Леле, що луди. Да се върна при нормалните. Предците ни са казали: Не плюй в изворчето, от което си пил, защото може да ти се налоци пак да пиеш. Ако си мислиш, че си много напред в живота и си преуспял, грешиш. И наистина си тъп. Ние, българите в кочината според теб сме прасета. Е ти тогава, като живял в кочината, какво си, благороден елен? Може ли така да се самообиждаш. Не случайно колко пъти ти се обясни, че си тъп. И какво тогава търсиш при нас, прасетата. Стой си в новата родина, жив и здрав. А за теб, като чета, какво си написал, вярвай ми, искрено се радвам, че си напуснал България. А дано повече такива да си отидат еднопосочно. И кочинката ни ще светне от чистота.

Нищо ценно не остана. Всичко осраха!

"спешни действия за климата, съобразени с научните данни" Дрън-дрън. Нищо научно няма в нейните речи. "Политиците не искат да спрат климатичните промени!" Те и да искат - не могат. Как ще спреш вулкан!??? как ще спреш слънцето или морските течения? Аман от идиоти в тези медии, които повтарят като папагали политически лозунги, беза да разбират нищо от НАУКА! Изригването на Кракатау през 1883 г. понижава температурите в света с няколко градуса за 3-4 години... А сега ни заплашват, че те се качили с половин градус! ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ НЯМА ЕФЕКТ върху климата! Светът е бил в малък ледников период през 17 век. и е излезъл от него без влияние на хората, защото е нямало още автомобили и индустрия. Затоплянето е стопило ледниците, които са стигали почти до средата на Европа. Вижте картините на малките холадци - през зимата морето е замръзвало и хората са се пързаляли там на кънки.

Само да ви питам-ще се откажете ли доброволно, сега и завинаги от интернет, всякакъв вид техника и технологии? Защото за тяхното създаяване не се позлва листа от мента, тор и слънце, а химия? М, ще се откажете ли?

какво,светът ще се върне назад ли?Няма такава опция.Ще трябва да се свикне с идеята,че рано или късно,ще се затрием.Или Грета си въобразява,че ще слезем от автомобили и самолети,ще спрем да ползваме мобилни телефони,лаптопи и прочие......?Употребено дете е Грета.

Разбира се ,че няма как да стане това. Всичко това е с любезното съдействие на политиците за да ни надупят с нови данъци за спасяването на света, така щом хората толкова много го искат..... те какво да направят_?! - Изпълняват волята на масите, нали затова са там !!!

Нали? :)) Има проблем- решаваме ви проблема!

ясно беше, че ще има кинти...

Да, ама от нас ще ги вземат за пореден път !!!

Номерът на шведката приключи, следват Дуо Пластик, Сиси боата и фолклорния състав.

Не е приключил за съжаление, а напротив - сега започва и се вири с пълна сила. Ще завърши след като ни надупят с поредния екоданък "извоюван" с толкова много усилия и протести.

заради патоса на комунистическа учителка пред съвета заслужава поне още една награда

SU-152

Да вярваш, че след загубата на Студената война, падането на Берлинската стена, визането в МВФ, НАТО и ЕС, все още ни управляват комунистите и Кремъл, значи имаш сериозна интелектуална недостатъчност.

Да разбереш това от поста ми говори за твоята изостаналост. Аз казах само, че тази звучеше като комунистическа учителка...

SU-152

Използването на малки момичета за пропаганда е един много перверзен трик, който се използва постоянно от доста време,и винаги работи, поне временно. Ако някой се изправи и започне да задава въпроси, започват да го заливат с обвинения и опити да го изкарат злодей - как смее той да постави под съмнение тезите на малки деца? При това изстрадали или болни? Какъв изрод! ................

А Тръмп така и ще си остане без нобелова награда... Тея шведи само сипват сол в раната.

Че има някакво социално разтройство е факт - доколкото прочетох става дума за синдром на Аспегер. Но категорично не е психично болна или аутист, както някои казват. Дали е употребявана от разни организации е спорно - със сигурност е свързана с някакви екологични такива, но това не е толкова важно. Абсолютен факт е, че климатичните промени ги има и нещата отиват към екологична катастрофа. Факт е, че повечето промени свързани с климата са естествени процеси, но е и факт, че човешката мърлявщина и алчност значително ги ускоряват. И не на последно място е факт, че ако няма драстични промени всчики дружно отиваме към гибел. Тя планетата ще си се възстанови, но нас като вид няма да ни има.

Факт е, че живеем в свят на лъжи и лицемерие, свят в който истината е между редовете... Дори не можем да допуснем, че може все още да има искрени хора. От там идва и плюенето срещу това хлапе...

"значително"?! Ама колко значително, бе калкулатор? 3 марки и едно прасе? Я си ходи у долно уйно да береш аспергери.

Грета получава Алтернативна Нобелова награда, а вие получавате един гол муй. Честито!

Arcadium

Поредното скандинавско куку.

И още нещо - тая пикла като е толкова еко що не вземе да ходи гола и боса и да пасе трева по полаяните, шото всичко плод на промишлеността вреди на околната среда, а тя нали голям борец за спасяване на природата....

Tва нещо като медал от параолимпийските игри ли се явява ?

Грета и Хензел ловци на вещици - продължението

Даааа, шведките не са това, което бяха.

децата и рибите нямат право на глас.

... The fish doesn't think. The fish is mute. Expressionless. The fish doesn't think, Because the fish knows everything. Емил Костурица

Престанете да давате трибуна и да афиширате безумията на тая пикла !!! И идея си няма какво прави и какви глупости върши. Някой от родителите й, с болни амбиции я бута да я вкарва в политиката с летящ старт, но проблема е ,че всичко това е за наша сметка, щото измислят поредния данък и пак сме прецакани, а политиците си слагат нова маша и правят все по-голяма гушка от такива идиотчета неориентирани .

То да е само данъка! Внимавайте как възпитавате децата си, защото утре за анти еко тези ще се отнемат деца. Ако утре и се намръщиш на тая смотла и сподръжниците и те ще прилагат силата на джендъра!

Може и златен скункс да и дадат. Алтернативен