Греда от строеж разби прозорец на апартамент в София

Само късметът и тройният стъклопакет са спасили собственика на жилището от наранявания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора,нали знаете ,че при един по сериозен дъжд всички тези квартали под южната дъга са тресавища до Семинарията.Мазетата ще са пълни до коленете с вода.

Както и по-долу отбелязват, на това нещо, набедено за квартал в името му си пише да не се купува там. На тия селтаци как да им се обясни, щом като "вада" не ги притеснява? Сигурно биха се изтрепали да купуват и в квартали като "Тресавищата", "Кално свлачище" и "Урановите мини"...

Няма значение кой е квартала, общината не контролира, даже съдейства. На МОЛ София вече година тече ремонт и се вдигат греди над главите на минаващите и спирката. Не можело да се превести спирката, било безопасно, отговарят от общината. Крадливата Фандъкова продължава да взема подкупи, народа да се пози.

Тези като са копували апартамента са плащали и за гледка скоро ще гледад селяни по гащи в съсседните апартаменти. Софийската действителност в този район на София. Продадът имотите на бабите си и станат софиянци от скоро.

То пък да беше само този "район" така...

Преди 20 ходини там ходехме да берем череши аореду това да джапаме в боянската река при манастирски ливади. А Борово си беше краен квартал. С чии акъл купувате в тия вади??! Бай Тошо не е бил глупав за да не го задтрои нали?

А Манастирски ливади си беше само ливади.

Цялото това място е било БЛАТО!Пълно е с подпочвени води!На времето даже и кирпичени къщи НЕ СА СТРОИЛИ ТАМ!Имало е само кошари!А сега вдигат по 10 етажни блокове!Не случайно сградите се НАПУКВАТ!От слягването на калта сградите и се накланят!Много мазета и гаражи се НАВОДНЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО....Ама вие им давайте по 1500 - 2000 евро на квадрат!

Абе глупак, какво блато, като там е една от-най-високите точки на цялото Софийско поле? Има ли блато на склона на планината?! Идиот.

Да на Витоша има реки, блата и езера, а този район си беше мучурлив и там имаше кал целогодишно и освен градини и бараки тип катун нищо друго не се срещаше.

Къде мислиш, че излизат на повърхността подземните реки, спускащи се от Витоша? Извират някъде в Нова Зеландия ли?

Кой идиот разреши строеж на промишлено-производствени халета в жк."Карпузица" , на 12 м от спалните на живущите ?

Правилният въпрос, който трябва да се зададе в Карпузица е: Кой разреши строителство на "спални на живущи" в промишлената зона?

Еми Марулев иска да живее в София, и си плаща цената...

Марулев търси хляб... Затова е в село София... И понеже не иска да пълни софийски гуши с наем - купува... За да е добре за България - София трябва да загуби статута си на единствено работно място в страната... С Ковид и хоум офиса - скоро ще стане...

Само след няколко годинки целия квартал ще слегне и наводни приземните етажи. А за мазетата и подземните паркинги няма нужда да се чакат години - още при първия сняг ще е леш. Защо ли от време оно се нарича "Кръстова ВАДА"? Ама селтик фрост не знае и купува яко. Честито на печелившите!

Дааа в странни времена живеем

А Путин ще набие атома в задника на краварите ! Край с проскубана и изкукуригала америка !

За да наречеш едно нещо "квартал" то трябва да отговаря на определени изисквания и стандарти. Кръстева вада е просто една купчина от грозни и некачествени сгради без инфраструктура, без мисъл. Не са виновни само строителите, че гледат да направят бърза печалба, проблема е че има и немалко клиенти, които незнайно защо си мислят че имат престижни имоти

Не вийш ли, че е до Мола? Центъра на света. Ово е стандарт!

Това явно е реклама на стъклопакета.

Ако стъклопакетът беше четворен собственика нямаше да чуе удара нали.

Ми това е. Кръстова вада, какво да кажа повече. Новите Манастирски Ливади. Строи се едно върху друго. Няма общ план, няма инфраструктура. Трагедия на безумни цени. Преди 10 години бяха горички и пътеки там, сега е бетонизация без улици.

по БДС има отстояние между сградите, изчислява се по формула. Сега стандартът е само пожелатенен. Сгради се строят долепени буквално една до друга. Като изпуснеш нещо от прозореца на едната сграда, пада в прозореца на другата...

Формулата 2h-5 отдавна е в миналото. Сега има ЗУТ и наредбата към него, които позволяват максимално уплътняване на терена.

lu4ka

90% не знаят тази формула. Дори и технически ръководители на стр.обект.

Аз затова си живея в комунистически квартал с преобладаващо седеметажно застрояване и междублокови разстояния от 40 m нагоре.