17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В периода 1903-1908 г. гръцки башибозук (андарти) предвождани , от гръцки офицери вършат масови убийства (етническо прочистване) в тази част на Беломорска македония, с благословията на Османската власт. Прототипа на литературният герой Зорба гърка е миньора Георгиос Зорбас е един от тези. Сам се хвали, че е затрил цяло българско село (подпалил го е с тенекии газ) и че има колекция , от отрязани български уши!

Таман Баце похортува с Ципрас за техния вече отминал (26.04) свети димитър ден, и вие с таквъз новина! Ми не така де!

Нека и евродепутатите на ГЕРБ да свършат нещо положително !

Не се доверявай на данайците, дори и когато ти носят дарове .

тия миндили търсят някой да ги забележи...задайте въпроса защо в серес македония, сърбият са българофоби ? ами страх ги е да не ги върнат на булгаристан...единствени харесват булгаристан турците щото си го мислят з а свой....няма по големи изродщини извършени от фашистката полиция на монарха фашист борис извършени на тези територии ама има на името му болници улици и паркове..булгаристан никой никога не го е харесвал...

Маиката разплакала премиера е в Холандия .българи като оправите тези неща тогава говорете за Гърция

К'во общо имат Холандия и Гърция?

Като изплатите дълга си на европейските данъкоплатци, който опукахте, за да живеете "по европейски" с 13ти и 14ти заплати, тогава се занимавайте с България, гърчета.

"Трапезните" патрЕоти веднага се активизираха:))) От мътните писания на някакъв журналист, който бил , О боже, задържан в полицията за 2 часа! И хайде...България на 4 морета и 3 океана:)))

prav si... ami kakvo iskali te kafe i chay li ...??? ami moje dasi imanya a moje i tselta e bila tova posle hayde jurnalistisme

Типично гръцко поведение.Серес се слави с българофобията си.Може би,понеже корените им са чисто български. Само питам,къде е реакцията на българските Власти!? През 1945г.,тленните останки на Гоце Делчев били пренесени в Скопие...хвала на комунистите-безродници!

Защо останките на Гоце са в Скопие?! Трябва да се пренесат в България! И нашия като ходи да се млящи с тоя и оня да поиска това!

викаш да почисти на комунистите насраното а? не си задаваш въпроса кой предаде тленните останки на Гоце Делчев на македонците?

В Скопие или в България все са си сред българи и това е най-важното.Бива ли за такива работи да спорим.Който иска да се поклони на гроба нека отиде никой няма да го спре.Виж някои от погърчените са друга работа подобно на някои помаци дето задминават някои турци .Все пак най-важното е какъв е човека и това че всяко стадо си има мърша а и като им промиват мозъците...Бивша Югославия е твърде печален пример.

Любчо, лекинко преувеличаваш и драматизираш...иска ти се да влезеш в новините просто, ама по тъп начин. Централни директиви, конспирации...бла бла. Видял си им се подозрителен на селските полицаи и това е всичко. Някакви елементи в изоставено село и разрушена църква палят свещи...ами нормално е да ги провериш. Айде не се прави на герой а!

Преди две години цивилни полицаи ме арестуваха заедно с жена ми и малолетната ми дъщеря докато ходехме пеша по черния път за село Баница. Тогава ми обясниха, че сме добре дошли на цялата територия на Гърция с изключение на това място. Заявиха ми също така, че това място винаги ще е затворено за посещение от българи, тъй-като в района се провежда перманентна полицейска акция и той е затворен за посещения.

всичко хубаво ама малко си изгубил мярката в съчинението:)) чак пък да са ти заявили, че това място винаги ще е затворено за българи:)))) пресолил си манджата малко:)))

mirosllaw

Приказвай си каквото искаш. Полицаята обяви, че имат полицейска операция в района и не пускат хора (в същото време местните си бръмачаха насама-натам). Аз му казах, че ще отида натам когато им свърши полицейската операция - след месец, два или на следващата година. На това той ми отвърна, че полицейската операция там ще е завинаги, така, че да не се и опитвам. Отделно добави "какъв си ти та да питаш кога ще ни свърши полицейската операция?". И в прав текст ми казаха,ч е не искат там да ходят българи и да се организират каквити и да било поклонения в района. Специално ме питаха (а същото питаха и жена ми и дъщеря ми) дали носим цветя.

Гърлежите знаят, че това не е тяхна земя и за това настръхват като чуят за българите. Ние нищо лощо не сме им направили с изключение на това, че си я искаме и винаги сме искали.

а чия е?

Българска от хилядолетия и пак ще е такава! И е време африканските гръцки мангали да бъдат сложени на мястото им!

Когато се роди грък и евреите плачат. Няма друго такова племе като византийците, но няма как да си избираме съседите

Не е ли време лобното място на Гоце Делчев да бъде включено в програмите на всички български туристически групи,които пътуват през Кулата? И не само то! Къде е била родната му къща и тази на Димитър Благоев и тази на Христо Смирненски и т.н. Истината и само истината! Обичам гърците,не само защото знам ,че някои от тях са ми роднини.

Ти знаеш ли кой е Димитър Благоев?- Ранният македонист. Ограмотѝ се малко и тогава давай съвети.

Работил съм преди години в Южна Гърция под Атина и там хората мога смело да кажа че са добронамерени и дори дружелюбни към нас. Но на север около солун като чуят Българин направо полудяват , има такава ненавист и омраза в тях че направо тръпки те побиват. Така че случката никак не ме изненадва дори са минали метър , можело е нещата да се развият много по-зле.

Работил съм в Белград - хората там са добронамерени и гледат с да го кажем 'любопитство и разбиране' към нас. Слезеш ли към Ниш - същата работа - а бугари, бугари. Защо ли е така? Стокхолмски синдром?

stankow

Ако не е нарушил закона, няма защо да се страхува. За запалена свещ не съдят !

доста от гърците са неуважителни към другите народи и имат почти еврейски манталитет .бил съм сред гърци ,но извън гърция ...там не съм ходил ,но си ги представям достатъчно добре .

грешно си ги "представяш"...с представяне не става

В днешната Северна Гърция, която някога е била населена с българи, старателно се заличават всички следи, напомнящи за миналото. Преди години бях в Едеса, някогашният български Воден - зелен, изключително красив с многобройните си водопади град. Близо до големия водопад се разходихме покрай опустели български къщи, оставени да рухнат от старост. Щом някоя падне, веднага се строи нова, която с нищо не напомня старинната българска архитектура. По същия начин постъпват и с храмовете, макар, че и ние, и те сме православни. Така постепенно изчезват следите от старите заселници. В центъра на всеки град имаше паметник на четнически предводител, прочул се с прогонването на българи от тези земи. Май на Балканите само ние не сме го правили.

stankow

За съжаление сме го правили. Но винаги сме признавали и пазили гръцката архитектура в Созопол, Ахтопол, Несебър ...

Нямам такъв исторически спомен. Ние следваме завета на Левски за равенство на етносите, иначе бихме си спестили най-малкото една партия за "права и свободи".

Вместо да съжаляваш, по-добре дай конкретни примери / събития. На голи обобщения отдавна не вярвам.

грешиш...те са ни клали и ние сме ги клали....това е тъжната ни история която не трябва да повтаряме...чети повечко и се ограмотявай

Напротив, гърците по Българското черноморие се преселват по спогодба призната в ООН от 1927г. В България кланета не е имало драги.

Сяр, не Серес - Сяр!

Точно така се прави! Държавни интереси не се отстояват с човешки права или разни хуманитарни подходи. Браво на гърците! Защо ще позволяват на нещо което е в разрез на техните интереси да съществува? Само в България е така, и заради това сме на туй дердже!!! Турски терористи убили майки и деца са в парламента в името на толерантноста и виждате до къде стигнахме! Да няма държава, народа да ходи с наколнена глава и да не знае вече каква да каже от прекалената политическа коректност. Циганите били роми, терористите борци за свобода и т.н. Нито в тюркието, нито в гърция нито в сърбия такива работи се разрешават!

В Югославия официално почнаха да наричат циганите роми поне 15 години преди нас.

Силата на БЪЛГАРИТЕ е в ДУХА и това побърква от злоба всичките, на които се възхищаваш .

Греците са кофти ора. Алчни и стиснати....

И експлоататори - едно време с европейски пари дойдоха в България и накупиха предприятия, в които с робски труд се произвеждаха дрехи и прочее.

Сега е времето нашите евродепутати да реагират адекватно и без отлагане и да направят скандал в Европейския парламент за антиевропейското отношение на Гърция към българите, почитащи и ознаменуващи важни исторически личности от българската история в землищата на бивши български територии!

Да се затворят границите от България към Гърция поне за два месеца,малко ги разглезихме с този наплив на туристи от наша страна,като им олекнат джобовете и веднага ще запеят друга песен

Ние не сме като руснаците, които след свалянето на самолета и влошаването на отношенията с Турция веднага отказаха да ходят там на почивка. Мои съседи се готвеха да отидат на екскурзия в Истанбул и макар, че не бяха ходили, също се отказаха от солидарност. Никой не ги накара, решението зависеше от самите тях и те го взеха в подкрепа на своята страна. А ние патриотизма го декларираме, но постъпваме според личния интерес.

Можем ли да си го върнем на гърците които ДОРИ за 3 кв.клм от Александрополис-Дедеагач загубиха достойнството да са ...европейци ?