ГРАО преброи 250 000 нови софиянци за 10 г.

Официалната статистика показва 1.478 млн. жители на София, но според общината те са над 2 млн.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИСТИНАТА Е ДРУГА-1444000 СА ПО ГРАО КЪМ 15 ДЕКЕМВРИ 2018 ЗА ЦЯЛАТА СОФИЙСКА ГРАДСКА ОБЛАСТ А ГРАДЪТ Е МАЛКО НАД 12ОО ООО ПАК ПО ГРАО УВЕЛИЧЕНИЕТО ЗА ЦЯЛАТА ОБЛСТ СОФИЯ-ГРАД ЗА 10 ГОДИНИ Е 43000 ЧОВЕКА А ОТ 1990 ГОДИНА УВЕЛИЧЕНИЕТО Е КЪМ 240 000 КАТО ЗА ПЪРВИТЕ БЛИЗО 20 ГОДИНИ--ПО 100 000 НА 10 ГОДИНИ А ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ 2 И ПОЛОВИНА ПЪТИ ПО-СЛАБ РЪСТ ЛОГИЧНО Е ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗЧЕРПА А ТОВА 2 МИЛИОНА --ТОЛКОВА РЕАЛНО ЖИВЕЯТ В ЦЯЛА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ КОИТО ПИШЕТЕ ТА БУКУРЕСТ И БУДАПЕСТА НЯМАТ ПО 2 МИЛИОНА ЖИВУЩИ

Може да си правите каквито си искате статистики!Винаги съм бил на мнение,че тая висока сграда с всички хиляди хрантутници-държавни,в нея-НСИ,ГРАО,Мао и други-отдавна трябваше да са съборени!Когато въведете система за задължителна адресна регистрация на всеки дошъл да живее и работи в София,каквато има в другите европейски градове,тогава вадете данни!Ако нямаш адресна регистрация до даден период,минал през полицията и сметка в банка-не можеш да започнеш работа НИКЪДЕ!!!У нас така ли е!?И ще стане ли някога!?

Много правилно, но така ще трябва да се обявят договори за наем, да се плащат данъци и прочие. Българите обичат да си живеят в кочинка. Не случайно мразеха бай Тошо. Просто имаше ред и дисциплина и не им отърваше.

250 хил са само селските летви с чорапогашници до пъпа, ботушки от по 20 лева, къси полички и прически като захарен памук, които искат да се развиват

Сега всички осъзнаваме, че Тато е бил гениален със създаване на поминък във всяко населено място и закона за софийското жителство....

Поредната провокативна разделяща новина. Софиянци, селяни, червени, сини, мъже, жени, цигани, българи, турци и т. н. до припадък. Дърлят се в интернет, енергията се размива и никой не поглежда към истинските виновници, които мазно потриват ръчички отстрани и грабят от робския и почти безплатен труд на съсипани и безнадеждни хорица. Дори и тия, които осъзнават кои са истинските виновници - и срещу тях ще скочат други като тях, не самите робовладелци. Самите управници вече не ги интересува кой какво пише, счита или протестира, духът отдавна е изпуснат от бутилката, лавината е тръгнала по наклона и могат да се спрат само с много жертви.

1.5 млн, 2 млн, 3 млн, няма значение колко са софиянците! Важното е , че 90% са силно дебилни, при средно 80% за цяла България! (според многоуважаваният от Нас Проф. Иво Христов) :)

А бе друго си е да тичаш за здраве в пушилката на някой булевард! Голяма работа е да си софиянец. Всичкото баровец е в София!

Успокойх се! Поне няма идиоти, които да вярват, че София е пораснала само с 250К. По мои скромни наблюдения София е поне 2 млн. души. Но това не е проблема. Живял съм и в по-големи градове. Проблемът е, че в София, миналата година, е бил произведен 28% от БВП. Това означава, че в останалата част на страната нищо не се произвежда, а каквото се произведе се изяжда. Няма как да имаш стабилна икономика, която да гарантира стандарт, здравеопазване, социални придобивки и т.н. ако един град в цялата държава произвежда над 1/4 от всичко. Аз съм софиянец и нямам нищо против хората "от провинцията". Сега имам достатъчно приятели и мога да ходя на гости из цяла България - лов, риболов, планина, море, скара-бира, село и т.н. Това ако имаше гражданство нямаше как да се случи. Но също така съм виждал и в каква нищета, мизерия и безнадеждност живеят повечето хора из цяла България. Да, София се напълни с к-ви и келеши, но дойдоха и много свестни хора. И нека си признаем едно нещо - ако с вълшебна гумичка изтрием "селяните" всичко ще се срине. Да,няма да има коли, но няма да има и кой да ти донесе пицата, да ти поправи колата, да ти влезе в магазина, да ти купи стоката. София все още мърда на фона цяла България, именно защото е голяма. Така че България може да потъва, но София ще потъне последна. И това е именно заради хората "от провинцията". Освен това аз лично (така както съм софиянец) не разменям едно красиво и искренно момиче от малкия град за пет префърцунени софиянки. По никое време.

А бе голяма работа е да си софиянец, а! Бах маааму! Завиждаме ти! Тази сутрин като излезе за работа взе ли си противогаза?

Не! Аз съм софиянец, искам да виждам какво дишам! :P

Чекайте сега и аз да се изтропам по темата за простия шоп. То това, че шопите са прости парчета е ясно отдавна, ама да ви кажа защо толкова мразят новодошлите. Ами просто е: шопа е тъп, нагъл, завистлив, свикнал да живее с родителите си до над 30 години. Също така мама и тате му осигуряват всичко, от което разглезеното шопче има нужда. Мързеливи сте, накадърни сте. И аз искам като ида на Боровец да карам ски да имам къде да паркирам, ама шопарите са превзели всички паркинги. И не на последно място:всички известни българи, прославили България по света във всякакви сфери са не-шопи. Правете си сметка колко сте безполезни столичанчета.

Някой не си е пил паркизана саабаленка гледам ?!?

Фалш! В момента в София живеят не по-малко от три милиона души. Само циганите, дошли през последните 20-30 години са половин милион души. Тях никой днес не е в състояние да ги преброи. А непрекъсното прииждат, трупат гета и се множат като зайци. Прииждат на тълпи и много млади хора, главно от Северна България. Тях също никой не може да преброи, защото просто не се регистрират. София изобилства от измислени частни училища, колежи и университети, които приемат в насипно състояние когото и да е..... А какво работят тук новите заселници? Столицата ни е център на непродуктивни дейности - перачници на пари и преобращатели на парични знаци. Тук е бъкано с банки, с офиси на търговски, консултантски, транспортни, фармацевтични, кредитни, охранителни, IT и прочее частни фирми-еднодневки. Младите хора намират в тях работа, теглят поголовно кредити, живеят ден за ден и пет пари не дават за съдбата на нацията ни, която, в плен на циганията, се срива безвъзвратно към бездната на небитието......

Мда, май гонят 4 милиона.

София изсмуква ресурсите на България и ги разпределя ... а поради това че разпределящите са софианци - се облажват най-вече техни близки. Време е да сменим финансовия модел и (желателно) - столицата на България ... Така и София ще се разтовари от хора (и пари), и България може да живне ...

Прав си. Предлагам за столица Перник! Всички са чували за този град, т.е. известен е. Във военно отношение е на практика непревземаем. Въглищата са на близо, пестим пари от транспорт. Освен това кореняците вече отдавна са ударили дъното и каквото и да се пресели натам, все ще е напредък и никой няма да се подиграва на никого.

по-сигурен начин да смразиш едни хора (пък били те най-близки и обични роднини) от тоя да ги натъпчеш да живеят на едно тясно място.

По този повод ГРАО да изиграе едно граовско.

Чета постовете и правя извода, че ни дразнят последствията, но не проумяваме къде са причините. А те са в трийсетте години погрешна политика, водена от некомпетентни "реформатори". Последните десет години ни довършиха. Мислете, когато гласувате, особено на местните избори! Не за партийци, а за кадърни хора!

Де да бяха само последните 30 години. Някои все още искат гражданство, но без да си задават въпроса, какво решава то! Ами нищо. Проблема с преселението не се решава с ограничения, а с осигуряване на стандарт на живот и работа, най-вече работа, това е!

Така е и все по-така ще става! И ако засега Фандъкова не може да насмогне всяка година на детски градини, след още няколко години това ще е най-малкия проблем. Трябва да се вземат някакви мерки и ще ме прощават "демократите", но от жителството в миналото си е имало файда - не е трябвало да се маха. А за 28 г. с колко хил. са се увеличили софиянци? И не става въпрос само за инвестиции, а и колко се заделя от бюджета за София само затова, че е столица. Дали средно на глава от населението на В. Търново или Раковски примерно е колкото за София? И това за заплатите е вярно - доста студенти след завършването си остават да работят там /тези които не продължават към Терминал2/. Също и млади хора, които така или иначе нямат собствено жилище в родните си градове като по-възрастните, се насочват към столицата. Затова И РАСТЕ, И НЕ СТАРЕЕ определено, на фона на цялата останала България.

Жителството не е решение, това е просто ограничение, но не решава проблема, а проблема е, че в България няма работа .... Защо? Ами всички знаем защо и това е проблема. Защо идват в София, за да търсят работа. Ако в повечето населени места има нормална работа, с прилична заплата, хората ще си седят там, това е логично. Винаги ще има такива, които отиват към по-големия град, но няма да е такова стълпотворение. Жителството едно време не е било, заради нещо друго, а по същиге причини, България започнаха да я съсипват още от тогава, сега просто берем плодовете на тогавашното малоумно управление. Всяка крушка си има опашка, понякога последствията се проявяват след години.

Добро утро, извинявам се за коментара ми не по темата, кой се е преместил в най - пропадналата столица в Европейския съюз, с липсващи тротоари, кални улици, пушещи печки и квартали които изглеждат след бомбардировка в която аз също съм се родил, но доста време не съм живял там, така, че може както някои от така наречените граждани столичани ще кажат съм селянин. Та две неща искам да кажа първо не е важно къде си роден или живееш, а как си възпитан, примери много и второ за съжаление като понякога се зачитам в коментарите в този форум разбирам защо сме най - изостаналата и пропаднала страна в Европа (изключваме Молдова, Украйна, Косово, Босна, Македония и Сърбия може би където имаше 10 години война) Та отговора на този въпрос е елементарен, защото толкова ни стига капацитета и нито папата нито комунизмът нито Турция нито циганите (които впрочем също са български граждани не са виновни. Докато всеки не се вгледа в себе си ще е все така. И последно за заплатите докато човек сам не си оцени труда и работи за такива мизерни заплати, които не покриват елементарни нужди те няма да се повишат, може да бъдете сигурни,

Това, че тенденцията големите градове да увеличават населението си за сметка на опустяващата провинция показва, че се превръщаме в държава от Третия свят. До това ни докара "компетентното" управление на герб. А фактът, че пак се пънат да яхнат властта означава, че нямат представа накъде водят държавата. Вече е страшно!

Подозирам, че имат...

А "компетентното" управление на ГЕРБ откъде се е взело? От Марс, от Луната, руснаците или американците с война ни го наложиха? Откъде е?

ГРАО едни реални списъци за изборите не прави толкова години ама видите ли ''преброили''???новите ''софиянци''....И двете институции са на бюджетната ясла ама пак не са си стиковали цифрите както винаги....

стотици хиляди живеят под наем по апартаменти, тавани, мазета, гаражи и са нерегистрирани ? Аз лично живях 10 год в София под наем в 5 различни квартири и никога не съм регистриран никъде.

Значи и на тебе съм плащал,чрез моята" измислена" върху данъчна оценка на имота такса смет.А марионетката кметица от с. Белчин не си е мръднала и пръста да те регистрира и да си платиш масрафа.И те така!!!

Даже и пейзаните комуняги имаха повече акъл от сегашните мутри, че въведоха софииското жителство, което бе премах ато от селяка-марксист Сельо Селев, нарочен за демократ.

250к потни селяка!

Само 250 000 за 10 год.?! Ей, толкова не съм се смял от миналата година. То 1/2 България е тук, а тия ще ми разправят, че "новите" били 250 000. Лелеле, тая служба да я закриват моментално. От такива "нови" и "кандидат" софиянци не мога да си паркирам колата в квартала, където съм се родил и израстнал. А, че някой се е купл кола с регистрация СА или СВ, това не го прави софиянец, ама никак. В работа 2/3 са от провинцията. Из оня "модерния" комплекс Манастирски ливади ли са, поляни ли са, където едно време ходехме на пикник, а сега е гз до гз, но в полите на Витоша, са 95% провинция. Продадат нивата и хайде към София. Заради тези "новите" и "кандидатите" седя и чакам по 15 мин. на кръстовището на бул. "България" и "Гешов". Заради тия сме на това дередже. Ето, като си идат по родните места тези "софиянци", които никога реално няма да станат софиянци, колко е хубаво, приятно е да шофираш, има къде да паркираш, нама я паплачта по магазините. Направо супер. Заради такива "нови" и "кандидат" софиянци записването на детето ти на ясла или на детска градина виси на косъм, нищо, че примерно си живял в квартала от раждането ти, там си ходил на детска, на училище и т.н. Абе, какво да говоря. Само се ядосвам...

Идват, защото в родните им места нямат работа. Това е погрешната политика на герб да не развива провинцията, а само няколко града. Пак гласувайте за тях и после се чудете защо живеем в пълен хаос.

Колко съм съгласен с теб! Тези хора изобщо не могат да смятат… Те явно и не виждат… Израснал съм на Любен Каравелов и се махнах от там още преди 10 години, защото още тогава вече беше нетърпимо. Преместих се в Младост, на по-широко и въздух… Хах… Сега се чудя къде пак да избягам. Ядосвах се, ядосвах се и какво… Забелязал ли си, че говорейки правилно (подчертавам правилно) вече трудно те разбира мнозинството? И апропо изобщо не съм съгласен, че няма работа извън София. Пълни глупости! Няма кой да окоси нивите защото 50 кинта надница на ден за тая работа е малко и предпочитат да си седят вкъщи, вместо да работят. Да не говорим, че има безброй примери за предприемачи, които просто не могат да намерят кой да работи в бизнесите им извън София, защото хората ги мързи. Работата е, че „на Софията“ все още е признак за благосъстояние и успех сред непросветените в по-малките градове. Няма нито един адекватен предприемач, който да се е махнал от малкото място и да е дошъл в София. Само сганта се довлече… Руши, цапа и се прибира по празниците да обясни колко е гадна тая София… Огледай се като пътуваш дали „у тях“ се отнасят по същия начин с общинската собственост например… и да, напълно съм съгласен, че тази неадекватност е удобна за и „гарантирана от Герб…“

Това, че половин България е в София се вижда по празниците, когато селяните се измитат по родните си места след като са усрали всичко в столицата..

Много бе! Де да бяха и с манталитет на столичани, щеше да е просто прекрасно.

Цялата провинция обезлюдя,се едно е минала чумата,остават масово цигани,които убиват по старите хора за да ги ограбват,а ако случайно има по млади хора,тях ги пребиват... Най лошото в случая е,че тези цигани започнаха да идват и в големите градове и да правят поразии,започнаха и насред София да вилнеят безнаказано!!!! Как ще просъществува държава без провинция не ми е ясно?!?!? Няма държава в света,която да няма провинция,освен ако не е град държава,но там града е цялата територия на държавата... А тук пустееща провинция пълна с неработещи крадливи цигани чакащи на помощи по големи от заплатите на половината българи и това благодарение на правителствата,които избираме.

Провинцията не е изчезнал !!! Ни я търсиш на правилното място ! Прочети внимателно какво е казал Хемингуей, че всичко, което е далече от морето, е провинция. Като прибавим факта, че в Софето се "настаниха" много "селяндури" си отговори на въпроса къде е провинцията ?!

Ужас! Това са все нови чиновници, които са си намерили топли места в държавната администрация, на хранилка от нашите данъци.

След масовата приватизация и поголовното закриване на заводите хората останаха без работа. Над един милион се изнесоха от страната, останалите търсят работа в други градове. Всичко е концентрирано в София, търсят се работници, съответно идват такива от други градове. Гарантирам ви, че ако извън София имаше работа, никой нямаше да си остави родата и жилището и да дойде в голямото село.

Боклуците в София, а данъците - на село, ако изобщо плащат данъци.

Няма как селянията настъпва. Продават нивата и в града и вече са софиянци. Лошото е че си остават селяни по всичко друго

А нови столичани. Това че си дошъл в София не те прави софиятец. За да си софиянец трябва и дядо ти да е бил софиянец а не селски цървул.

Вие "Софиянците" сте около 30 000 броя. Искате ли да ви плащаме наем за правото да се наричаме "Софиянци"? Ще си живеете добре на жълтите павета.

Но, ако може да се наричате, както искате, само че на село... не тук

Марсианци в повече

Уу, цели 250 хиляди! Да не повярва човек.

Ай честито! След още 10 цяла България ке е веке само София! Благодарение на маймунарското управление на боко-малоумний!

Връщайте се по родните си места селяндури. Тук няма място за вас. Нискоквалифицирана ръка си имаме предостатъчно благодарение на свинепасите като вас.

Ще се върнат ама друг път :). И повече ще дойдат докато не затънем и не се осъзнаят тези на жълтите павета, че така не може !

Селяндури са тези, които водят държавата къмто закриване! Това е само едно от проявленията на малоумното управление на мутро-герб!

А ти кога ще си ходиш? Кореняк Софианци за 40 000. Всички останали са потомци на новодошлите от през последните 100 години.

Ти пък като си роден в София все едно си много ценен за държавата.