ИД стигна до сирийски град при границата с Турция

Джихадистите от сунитската групировка "Ислямска държава" (ИД) са само на 5 км от сирийския кюрдски град Кобане (Айн ал Араб) на границата с Турция.

Обратно в новината

Коментари - ИД стигна до сирийски град при границата с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

20-30000 хиляди прогонват няколко милиона ??? Явно някой има голям интерес това да е въэможно да се случи

Тези хора си ги отгледаха американците.Те си ги отгледаха да им защитават интересите,да им вършат черната работа,да се справят със непослушни арабски правителства.Но чудовището излезе от контрол.Последствията ще са за Европа.

Уви не е!

Стотици хиляди хора напускат от домовете си, бягайки от безбожни главорези. "Великата" Уса не може да се справи сама и да ги премахне и за това събира кръвни донори. Но защо не се говори колко на брой са така наречените джихадисти? Хиляда? Десет хиляди? Един милион?

Напразно се джафкате! Всичко си върви по сценария.Ще се образува нова държава Кюрдистан със сборна територия от Сирия, Ирак и Турция под ръководството на САЩ, които ще защитават своите петролни интереси в района исъответно високия си жизнен стандарт. $12/час е минималната работна ставка в Чикаголенд. А храната е по-евтина от БГ.За компенсация на Турция се дава БГ за общо ползване. По нататък след като бъде изгонени българите и турската иконмика поставена пред колапс от Нарочен банков удар Турция ще продава новите територии. Остава купувачите да напечатат парите. Производствената стойност на Една 100$ банкнота е 0.08$. Същата е и на тази от 1000.. поради този сценарий се случват всички лоши неяа в Б. Другарят Костов е подписал тайни договори през 1998 за унищ на БА, конвенции за бежанци.малцинства и др. които сега стават основа на случващото се.

Турция няма да даде 1 см2 нейна територия.

Турците никой не ги пита.Ако Турците някой ги питаше то Ердоган щеше да е в затвора за корупция,а президента щеше да е с пагони

Хаха, колега, Вие сте прекрасно запознат със сценария! Да, Турция беше изградена с американски /еврейски/ кредити и пак евреите /след като я употребят като маша по нашите географски ширини/ планират да я върнат обратно назад в развитието и. Относно Костов- той беше просто упълномощеното лице,което не го оневинява ни най-малко,разбира се: получи си сребърниците,все пак.

Ти си ненормален,бе! :)

много си прав за турската армия и аз мисля че наи-доброто решение е един военен преврат в турция генералите знаят как се прави, само трябва одобрение от чичо сам.

Ако чакат "чичото" това няма да стане.Те до сега се надяваха на него,но там играта е друга.Един ислямски институт в САЩ играе с ЦРУ и там се въртят страшни много пари - от наркотици,оръжие и петрол.Всички джамии дето ги накичиха по нашенско са с тези пари.Европа се стреми към топли връзки с Русия и в прекия и преносен смисъл,а целта на САЩ е търговско споразумение с ЕС което да закрепи икономиката им която хич я няма.Целта на ислямската дъга в европа е да постави граница м/у Западна Европа и Русия,да съществува една зона на нестабилност.Турция,България,Македония,Албания,Косово до Унгария и Германия ето зона на ислямизация.Ако турските генерали решат да си върнат властта те трябва да се надяват само на себе си и на никой друг."Чичото" този път има други планове.

Ракети, танкове...имат хората, въоръжихме ги срещу Асад но те завиха в неправилната посока, не е демократично! Аз се чудя на турците, защо не ги почнат на къси пасове тия маймуни, те ако не друго поне армия имат прилична, ще хвърчат демократ...опа, ислямистки глави до Ирак Човек да се обърка с тия новини, до преди година ни зомбираха че били демократ-бунтовници, сега извендъж станаха ислямисти

Ти просто си отчайващо глупав трол

Издишаш по всички точки ! Коя държава има бази в 76 държави ? Кой въоръжаваше ислямистите ? И щот многократно съм отбелязвал слабата ти подготовка-България също е пращала оръжие на джихадистите.Едни танкове Т 72,които ги даде отначало Унгария. И за туй,че имаш тройки в Пловдивския университет сигурно пак Путин ти е виновен ?! Чисти там на шейха камилата и гледай да не те изритат обратно в БГ-то )))

няма никакво страшно. ид и туркия са съюзници.

Абе съюзници е силно казано. Ама за момента си имат договорката.Щото халифите на другите не им цепят басмата,а пленените турски шофьори ги пуснаха,После в Мосул като взеха турското посолство дипломата на турците си говореше ката ден по мобилния телефон с Анкара.А както и децата знаят активираните клетки на оператора ще ти дадат приблизителните координати на говорещия.И хоп ей така ислямистите взеха ,че освободиха 49 турски дипломати.На прима виста кат причина човек се присеща за Кюрдистан.На си ви дипломатите пък ний ще подпукаме кюрдите до границата.Ама вий си трайте щото иракските кюрди ако тръгнат да правят държава с другите кюрди и Турция ще изпищи Те за това янките се тръшкат,че турчулята не искат да влизат в коалицията.Щот на янките кюрдите им вършат работа.А на турците пък ислямистите са им по-ценни от кюрдите

имали 5 голями военни щаба в турция!да видим с кои ще тръгне тя?!не е шега,разбирате ли?!

Скандална идея за турски паметник на връх Шипка СЕП 29 Posted by infobalkani Скандална идея за турски паметник на връх Шипка This gallery contains 1 photo. Комитет пробва общественото мнение с мраморна плоча в памет на загиналите 14 000 османлии Екатерина Терзиева, Христо Димитров Комитетът за войнишките паметници се опитва да прокара шокираща инициатива да бъде поставена мраморна плоча на Шипка в памет на загиналите по време на Руско-турската война 14 000 турски войници и техния предводител Вейсел паша.

Враг пред портите. Преди повече от 700г. монголите са прогонили турските племена от източните части на малаазия. В резултат се на което се озовават в задния двор на разградената "Византийска империя". Резултата след това го знаем всички. Дано имаме държавници, да осмислят ситуацията и да вземат мерки.....

Няма.

Къде стъпи американец и трева не никне.Съсипаха държави от приказките .Направиха ги постиня.Докато крим процъфтява.Стискайте палци путин да е жив че българия става кюрдистан.

тролче малко сладко мамино. Аз имам колеги от крим. Процъфтява ти главата. крим в момента е една военна база. много от родените там избягаха. останали са малко нормални хора. които търсят начин да се измъкнат.

Абе как всички протестъри имате колеги в тоя Крим? Ето,аз съм сравнително русофилски настроен, а приятели в Москва нямам- само познати,каквито и в Киев, и в Харьков. От Донецк не познавам никого, ако не броим 2 млади мутри, с които се напихме една вечер в хотелско фоайе,като привлякохме и охраната за ужас на бармана:-). От Крим познавам само един татарин, който здраво прегърна руския си паспорт;-). Това са ми познатите по руските земи-нищо на фона на западните ми познанства. От протестърска страна пък непрекъснато ми изскачат хора,познаващи хора и дори живяли в Русия- как става така,че сте при враговете си;-)?

Бах тез ИД колко са,че стиганаха чак до Турция?Те ако дойдат до наш`та граница вече ше ядат бахура,ако трябва саморъчно ще ги подкарам,дейба и оръфляците.

Стигнат ли до нас вожда на армията има решение дига всички цени и ще умрът от глад

АЗ ЛИЧНО БИХ ПОДКРЕПИЛ ОТДЕЛЯНЕТО НА СВЕТСКАТА , ЕВРОПЕЙСКА ЧАСТ НА ТУРЦИЯ ДО БОСФОРА В САМОСТОЯТЕЛНА РЕПУБЛИКА И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ТАЯ РЕПУБЛИКА КЪМ ЕС :)))) ... ТОВА ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН БИ УДОЛЕТВОРИЛО И НАС И ГЪРЦИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ЪУРЦИ И МЮСЮЛМАНИТЕ В ГЪРЦИЯ :))) .... А ОНИЯ ОТАТЪК БОСФОРА - КВОТО ИСКАТ ДА ПРАВЯТ- ДА СТРОЯТ ХАЛИФАТИ , ДА СЕ СНОШАВАТ С ИСЛЯМИСТИТЕ - ТЯХНА СИ РАБОТА :)))

В МНОГО ОТНОШЕНИЯ АТАТЮРК Е БИЛ КАТО НАШИЯ ЛЕВСКИ И Е ИСКАЛ "ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА" .... ... ОБАЧЕ С ПРОМИТИ АНАДОЛСКИ ЧАЛМИ И И БЪЛГАРСКИ ЧОРБАДЖИИ , ТОВА Е НЯМАЛО КАК ДА СЕ СЛУЧИ НИТО В БЪЛГАРИЯ , НИТО В ТУРЦИЯ :))) ....

Дa де, но посмaли мaлко със тaктикaтa нa сближaвaнето. Левски е възпитaн в бългaрско общество нa рaвноорaвие и зaчитaне нa хорaтa според делaтa. Той тaк е откърмен. Кaмилaр aт Тюрк е отгледaн и зaкъемен сред турци. Общество нa имперски чиновници. A империятa без крaжби не вирее. Бългaрия я е имaло кaто държaвa и преди турскaтa империя. Турците сa aзиaтски сбирщaйн, в който селджукците сa били лидери, a Осмaнците нaй-обрaзовaни. Създaвaт империя нa мястото нa другa тaкaв- Визaнтия. И сa откърмени с товa дa сa в общество нa официaлнa експлоaтaция нa по-слaбите от по силните. Бългaрите искaт дa се освободят от робство, зa дa живеят всички в рaвнопрaвие. Турците уж свободни, a им трябвa освовбодител и просветител нa духa. Левски искa бългaрите дa се върнaт към естественото си общество. Aтaтюрк искa турците дa излязaт от естественото си съществувaне.

За съжаление след ВСВ няма боеспособна армия която да може да се изправи с/у подобни формирования.Дори и техните създатели не са способни.Въздушни удари у тям подобни не могат да ги спрат или ликвидират,понеже те са полупартизанска армия обучена както за фронтови така и за диверсионни действия.Без пехота никой няма да ги спре,а в този район пехота няма никаква. Единствената която може да го направи е турската,а тя е с доста съмнително командване.Ердоган разкара от командването почти всички офицери със светска насоченост и от армия стожер на светската държава, турската армия се превърна в нещо което никой не знае какво е и на къде ще тръгне при дадените обстоятелства.Русия няма да се намеси,макар,че може да нанесе удар върху ИД, персите също едва ли ще си мръднат пръста.Запада няма сухопътни сили способни за подобна война.Сирия е обезкървена и няма да се справи.Остава Китай. Но там никой нищо не може да предвиди.Китай може но едва ли ще направи нещо защото няма сметка докато получава Ирански петрол.Е ако с петрола нещата се объркат.Тогава .....????

Ако ИД имат още клетки на балканите, то това означава, че имат в Турция 100 пъти повече. Дано ДАНС и военното разузнаване си вършат работата, че пак Русия ще ни спасява.

Ти, в коя реалност живееш!?Вярваш ли да има ЧИТАВИ хора в ДАНС или пък военно разузнаване?

Факт е , че ИД стигнаха турската граница. Никой не успя да ги спре. Централна и источна Турция са фанатици живеещи във война. Като нищо ще се обединят с ИД. На туземците им дай да избиват и поробват. Те си живеят в такъв строй.

Личи си че си тъп "генерал"-пише се ИЗТОК!

Ако Турция влезе,едва ли ще остане и следа от тази ИДИЛ,но защо се чака толкоз народ да избият джихадистите,ум не ми го побира...

Ами грабвай пушката и бегай там...нали, ама те е страх, лесно е отстрани да даваш акъл само В този сайт сте много такива страхливи всезнайковци!

Като сме една вяра с Гърция, Рим и Сърбия, какво? В колко войни се клахме? Турция има интерес от САЩ и ЕС, а не от талибани и индианци...

България да помогне на Турция! да изпрати палатки, храна и персонал. Там да са бежанците, а не тук

ни пита

И БЕЗ БЪЛГАРСКИТЕ :)

Докато умните("политиците") се наумуват...лудите ще се налудуват!

Успехите на ИД са породени от добрата подготовка. До сега никой не ги е спрял и това ги прави много по-опасни от цигани с калашник. Турската армия няма да се справи ако истърват ИД в турски градове, а може да си спечелят симпатизанти

Генерал....мърльо, я марш в леглото бе новобранец!

Човече пий си хапчетата и си лягай-късно е вече...

МНОГО СИ ПРАВ ---- ИСЛЯМИСТИТЕ В ТУРЦИЯ СА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИ И ВЪОРЪЖЕНИ ... АКО ПРИПОЗНАЯТ ИДИЛ ЗА ПРИЯТЕЛИ И ЩЕ ИМА ХАЛИФАТ ОТ ТРАКИЯ ДО ИРАН И ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ ... :) .... НО КАКТО СЕ КАЗВА, ПРАСЕТАТА НЕ МОГАТ ДА ОСЪЗНАЯТ КОСМОСА ОТ СВОЯТА КОЧИНА - ЗАТОВА ТЕ ПЛЮЯТ :)))

халифата няма да е от Тракия а от Дунава

Много си зле Саше...вземи прочети малко -кои са сунитите,кой е Ататюрк,кои са кюрдите...въобще кой кой е в тая пиеска

ЮЛЕНА НА МЮСЮЛМАНСКИТЕ БРАТЯ РЕДЖЕП ЕРДОГАН ИСКА ДА СТАНЕ ПЪРВИЯ ХАЛИФ НА НОВИЯ ХАЛИФАТ :)))

Като си толкова ербаб, заминавай доброволец да се биеш, а не да си чешаш езика по форумите глупако! Такива "мъже" като теб тук са много - сигурно и в казарма не сте ходили, а вместо пушка сте държали хой!

По-спокойно бе ! Ще си докараш инфаркт и после кредита жена ти и децата трябва да го плащат. Барем за тях помисли )))

ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ ПОДВИГА НА ХАЙДУТИТЕ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ И АПРИЛЦИ .... .... ТРЯБВАЛО Е ЯКО БИЕНЕ ПО ГЛАВИТЕ НА РАЯТА ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ ПОВЯРВАТ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ И СЕ СЪБУДЯТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ИДЕЯ :))))

Защо ли си мисля че турция ще подаде ръка на кюрдите за да ги спаси от ид и по този начин ще спечели много повече разширявайки сферата си на влияние - историческата памет е по важна от избиването и това не го разбра путин или може би нямаше избор- че братоубийствената война и омразата не се лекува с векове

Това християните сме си прост народ... я да обединят силите си Америка , Запада и Русия, няма да има никакъв халифат, дори няма да си помислят за такъв, нито джихадисти!

Америка малко ми е трудно като каква да я определя... Тоя филм няма да го гледаме "Християните "оставиха в Руанда да изколят 1 000 000 души ама така е като няма петрол...

Където се намесят "защо се намесват", където не се намесят "защо не се намесват". Гогато мразиш просто защото мразиш, угодия няма.

Да израел и сащ създадоха и дирижират събитията в сирия в името на своя геополитически интерес това е безспорно но за да бъдем обективни също така е безспорно и че русия дирижира събитията в своята губерния украйна за да недопусне загуба на влияние- този който вижда една световна сила в черно а друга в бяло е просто наивник или поне не може да преодолее догмите и пристрастията си

На 25 % си прав ))))

На 100% е прав! Те си правят войните, те си ги прекратяват. А простаците лаят БСП/СДС сърбат им попарата с десетилетия и обират гилзите...а ...и гледат Бик Брадър!!!

Между Сирия, Кипър и Израел в средиземно море бе открито, находище на газ . В Сирия има, руска военна база .

Браво на ДИРА, такива "патриотари", които при първия изтрелще се наакат-като ДЕТРОЙТА въобще не ги пускайте...такива ще запалят и наща черга с техните изказвания

ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ДО ДНЕС СА НЯКАКВИ СИ +100 ГОДИНИ ... ТОВА Е КАПКА ОТ ЧЕШМАТА НА ИСТОРИЯТА ..... А ВРАЖДАТА НА БЪЛГАРИЯ И ВИЗАНТИЯ С ИСЛЯМА Е ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ХАН ТЕРВЕЛ ..... :)))

Прав си, дори и НАТО няма да си мръдне пръста и да ни спасява....ще ни зачисли към тях дори с наща "развита" икономика!

Ти нямаш черга ! Ти нямаш риза ! Ти имаш само гащи.Ама те са смъкнати ! И за туй кой те види ще ти праска 10% увеличение на тока,на водата,на такса смет,на гражданската отговорност,на бензина,на въздуха дет го дишаш...

Пич ли си или "пичка",това няма нищо общо с Халифата и не се прави на мъж, защото такива смелчаци като теб са смели само във форумите , а извън тях са със събути гащи!

Шило

Едно не мога да си обясня, кой ги създаде, формира и обучи. Навремето ни трябваше година поне за да се научим да боравим с оръжието спокойно и сигурно. А тук имаме обучена армия, макар и в шалвари.

ВСИЧКИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК СЕ ОБРАЗУВАТ ВЪВ СЕГАШНИЯ СИ ВИД СЛЕД ПОРАЖЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ ВЪВ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА .... ... ЯВНО В МОМЕНТА ВЪРВИ НОВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАСЛЕДСТВОТО НА ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ .... СПОРЕД МЕН Е РЕДНО ЗАЕДНО С ХРИСТЯНСКА ГЪРЦИЯ ДА СЕ НАРЕДИМ НА ОПАШКАТА И ДА СИ ПОИСКАМЕ ЕВРОПА ДО БОСФОРА .... ОТАТЪК БОСФОРА , ГАДЖАЛИТЕ ДА СИ ГО ДЪРЖАТ :)) ... А ОТ НАШАТА СТРАНА НА БОСФОРА, ТУРЦИТЕ СА СИ ЦИВИЛИЗОВАНИ И КУЛТУРНИ ...:))

В момента върви филма създаване на единна Европа. Това дето Цезар, Бонапарт и Хитлер не можаха да го направят. Върви бавно но сигурно. Само че ние не го усещаме щото сме като жабата дето я варят на бавен огън. А чужда територия на нас не ни трябва. Ние и сега имаме достатъчно бабички за обгрижване в Солун и Атина

Гладна кокошка просо сънува...Ходил ли си до БОСФОРА...нямя ли да ти приседне..

В Мала Азия, през вековете е имало 4 български държави. тяхното население е все още там. Това че едни хитреци им измислиха името и взеха езика на мюсюлмани от Русия не значи че там живеят "пуйки"!

ги финансират. Отново небългарските "медии" ни заблуждават, че продавали нефтопродукти. На кого ги продават. На Турция. И Турция ще участва в елиминирането им. Голяма смешка. Но това финансиране не е само от нефта.

Вчера на границата Ирак-Сирия, днес на тази Сирия-Турция, а утре на нашата граница. Но спокойно, те турците няма да ги пуснат... нали? Сигурно, нали нямат общи интереси да превърнат Европа в халифат, не изповядват една вяра и не се финансират взаимно.

Няма, защото са обвързани с "запада" икономически,политически и всякак. Никой не дриска в купичката с ядене.

Тези бежанци ще ни преасимилират и край с българите...до тук. Прио тези крадливи наши "политици" - крадци, направо България след някоя година я затваряме!

сега само трябва да минат турската граница и са в българия

Стига с това наслагване на паника. Опасни и жестоки са , но за да дойдат в България трябва да минат през 2-рата по сила натовска страна. Турция. Няма да стане.

Шило

Проблемът не е в ИД. И аз не вярвам да посмеят да навлязат в Турция. Но проблемът са новите вълни от бежанци. Сигурно вече има къде явно, къде скрито едни 300 000. Я си представи още 100 000. Че това си е 10% от населението в България, без дошлите през годините до сирийската криза

България трябва да последва примера на турците: " предай нататък". В кръга на майтапа, но друг избор няма.

Сигурен съм ,че и англичаните бяха съвсем спокойни докато гледаха как двама от тези хубавци отрязаха главата на английски гвардеец в центъра на Лондон

Съвсем културно моля за обяснение защо някой слага минус на това мнение

Няма да стане. не не , как сте стане????кои сте ги спре???

ЦЕЛТА НИ В АМЕРИКА Е НАШИТЕ ХОРА В ИДИЛ ДА ИНСЦИНИРАТ ПРОВОКАЦИИ В ТУРЦИЯ И СЪОТВЕТНО ТУРЦИЯ ДА ВКАРА АРМИЯТА И ДА ОКУПИРА ИРАКСКИ И СИРУЙСКИ КЮРДИСТАН .... КАТО ПО ТОЯ НАЧИН ПРЕСЕЧЕ МЕРАЦИТЕ НА КЮРДИТЕ ЗА СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА .... ...

Шило

Не става само с авиация, трябва си и сухопътна войска срещу тях- пехота, танкове, артилерия

Шило

Несъгласният-мотивирай се. Или те кефи ИД?

сега вече ще дойде края на тези идили. Турските комндо може да ги изметат за отрицателно време и да ги направят частица от сирийската пустиня.

Като се има пред вид,че турците заедно със САЩ и Катар бяха главните поддръжници на тая групировка ,малко невероятно ми се вижда,изведнъж да се напънат!Освен това този напън ще бъде най-вече от полза за укрепването на бъдещата кюрдска държава ,а пък ще изисква големи жертви,защото ИДИЛ са много добре въоръжени,много добре обучени,а част от командирите им са с европейски,канадски и др,паспорти-подготвени хора!Така че е малко трудно турците да поемат толкова тежък ангажимент!

пише, че са на 5 км от границите им. Който и да е в ИДИЛ турците няма да позволят навизане на турска треритория. Няма значение онези с какви паспорти са. Турската армия е единствената истинска армия в НАТО. А Турция е доказала, че когато гони интереса си поставя условия и на САЩ.

Това ще се случи, 'щото и едните и другите са ислямисти! В основата си турският народ не е про мюсюлмански и про ислямистки насторен, като историческа традиция, а и пазейки в съцето си заветите на Ататюрк... Ердоган затова, ,отчитайки тази нагласа и настроения, направи нечувано за съвременна Турция изказване по адрес на Ататюрк, наричайки го пияница и пр. Диългосрочната прогноза не работи за Ердоган и партията му: в един момент турците, ще се събудят и ще приемат Исус Христос и ще се откъснат от исляма, който ги обрича на невежество и назадничество, превръщайки в аутсйдери в съвременния свят.

Трябва да си кретен, за да си помислиш, че създаденото с такива усилия от чифутите образование, като Турция, ще промени вероизповеданието си. Самите турци, не знаят какъв е произхода им. Тях ги обединява само исляма. Видимо всички тюркско говорещи народи са с монголоиден външен вид, а в Турция има даже и блондини.

Да не настъпахме някоя нежна струна, та изтръпнахте така. Да се взима желанотот за действително, е женска черта. Във всемира съществува йерархичен ред и ранг. На него всички са подвластни. Той не допуска примитивни и бесъзнателни същества да протягат ръце към по-висше стоящите и така да спъват и забавят човешката еволюция. И тъкмо защото ислямистите чувстват това, сме свидетели на животинските им изстъпления Всъщност мюсюлманите не си ли дават с/ка колко хитро и изкусно ги оставят да си спечелят омразата и отвращението на нормалното човечество и така да си "подпечатат съдбата"?!

Турция има една цел, това е унищожението на кюрдите. Няма да пипне терористите от "Сирийската свободна армия", сега наричани от евреите ИД. Споразумението с другите евреи от САЩ е видимо. Кой въоръжава ИД и кой и дава пари? Скоро, ще се появи сила, способна да спре евреите от Евреонала, дали ще се наричат Израел, САЩ, Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Германия или Турция, това са евреи. Те разбират само от сила, при тях няма човещина, защото не са човеци.

Шило

Турция е на кръстопът- да защити ли кюрдите, които искат кюрдска държава, включваща и техни територии, или да остави ИД малко да реши този проблем и тогава да се намеси. Доста е сложно при тях.

Господине, нито Турция ще се намеси, нито ИД ще иска да навлиза в Турция. Това го решават в Пентагона под заповедите на "Клуба Билденберг". Целта е Сирия, покрай това да се помогне на Турция да реши "кюрдския" си проблем. Действа се по нареждане от Израел. В случая, не толкова САЩ, колкото Израел е проблема. А той е вековен проблем. За да има мир на Земята, не трябва да има евреи.

не се плашете от ислямистите, а свиквайте, те са по-малкото зло, най-големия ужас ще дойде от изток, от Поднебесната империя, жълтите хора, които в продължение на хилядолетия работят като роби чакат търпеливо и ще дочакат своя час, а светът ще стене под китайските бичове

Само дате светна ,че в будизма отсъства понятието ДЖИХАД

А минус защо...

DuREX333

Да не дава господ тези да стигнат и до нашата граница защото лошо ни се пише..

войната чука на вратата ни, а държавата е на автопилот, "държавниците" ни са се хванали гуша за гуша, кой да отмъкне по-голямо парче от баницата, върховният ни главнокомандващ , госпожа президента, цъфти неадекватно ухилена до уши и се терзае за интересите на приятелите си от енергийната мафия!

Браво -точно така е ... Тези ,които слагат минуси на такова мнение не са у ред но когато се усетят вече ще е късно

ужас-направо са на един хвърлей място..тая телена ограда ,дали ще ги спре..май и ние трябва да бягаме на някъде...

Стара тактика. Отпускаш малко каиша, за да си покажат рогата и после- бой по канчето до крак.Скрития враг става видим и лесен за елиминиране.Пътя към някакво цивилизовано общество минава през бесове.Това е положението. САЩ и Русия са съюзници, но това ще го разказват историците след десетки години. Разделението и илюзията за противопоставяне е за овцете.

САЩ и Русия са съюзници от много години:)))) И то е за добро.

Минусчета смотани,мамини рожби калпави:)) Ако САЩ и Русия не са комбина до сега нямаше да ви има.Две велики сили от които всеки има страх.Те са си разпределили света и си цуцат.....намесе ли се някой става лошо.

ха,хах,хах,хах,ухах! Баце у ред ли си? Да те светнем, че Калигула е казвал на римските сенатори в прав текст: "Ше се преродим в нов свет и ше управлявам справедливо и мирно 1000 години. Обаче, сега ви очакват ужасните 5 минути" Та, нищо ново под слънцето и се подготвяй. Най- ше ме накефи един ядрен конфликт с около 10 000 ядрени бойни глави изстраляни за минута. Калегула би го направил, вервай ми. Обама дали ше го направи - имат най-много за губене и тактиката на боета ги устройва. Удриииии!

няма ли става голямата война най-после, ще се бия за всеки, който ми плати

няма става !

Ами ако ти нацелят манерката още първия ден:))) Или жена ти да плаща борчовете,ти си в чувала,какво те интересува:)

Ела да копаеш на нивата и стига си ревал, че нямаш пари и имаш борчове. Лозето не ще молитва а мотика.

Точно това беше нужно на Турция, за да избива заедно с другите семити, кюрдите. Семитските САЩ, изобщо не ги интересуваше Ирак, защото ИД са създадени от тях, нужен беше заблуждаващ ход, за да се постави в Сирия послушно правителство и еврейският Израелски газ, да премине през територията на страната. Но скоро се очаква развръзка, първо с действия на Иран, а после и на други сили.

А най-отгоре стой Путин и държи козовете, включително и в Сирия, и добре че е така.Така,че споко.Руснаците в момента не са меките западни китки.