Стефан Янев: 30 военни са изтеглени от границата с Турция

Изтеглянето на хора от южната граница е свързано с вътрешна ротация и е съгласувано между МО и МВР, обясни служебният министър на отбраната Стефан Янев.

Обратно в новината

Коментари - Стефан Янев: 30 военни са изтеглени от границата с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази новина щеше да е комична , ако не беше трагична.Та една застава по времето на "човеконенавистния тоталитаризъм " покриваше средно 15 км от границата, а войнишкия състав беше средно към 30 човека., тук просто смях , ама през сълзи

Как може 30 човека наведнъж ? Че това е половината българска армия !

служил съм в елхово... там само готвачите в полка бяха 44 ... XA XA XA XA

"Те обаче е трябвало да се върнат обратно в бригадата си, заради планирани учения с НАТО." Е, щом сме опрели до 38 души, много е голема таа бригада! Шъ ни опази, вероятно!

Скоро няма ли,да го привикат някъде,а?

едно смислено действие от министерство на фуражките!

Млък бе , анал.Не се бъркай в неща , които не са за твоето мозъче

.1200 граничари..Xa xa xaa..... бачкамe яко и без значение кой охранява границата.

Едно една голяма ирония. Около главно управление на граничните гъмжи от нелегални. Какво да се каже!!!!

Охраната на южната граница е въпрос на възстановяване на около 30 гранични застави и окомплектоването им с по 30 - 40 човека. т.е. 1200 граничари могат да спрат изцяло тряфика на мигранти! НО после как ще ревем пред ЕС за средства за охрана на границата ? За средства за най-скъпата ограда? За помощи за мигрантите, и за строене на бежански центрове???!!!

и 20хора стигат за една застава, но заставите ги няма вече, има остатъци от нещо ....

Южната ни граница е около 700 км. От тях към 200 км. са реки. Още към 200 км. са преградени със "сериозна" ограда. Нормативът за охрана на границата от преди 30 години беше минимум 2 ма души на километър. За това смятам, че при изброените условия 1200 граничари ще са достатъчни. Особено окомплектовани с джипове, термокамери и .... коне и кучета :)) Една застава се възстановява за 10 дни от бригада от 5-6 човека. за един месец всичко ще е възстановено, подредено и готово за бой! ... при наличие на желание ....

тва е за парада и после ще ги върнат :))

Обучени специалисти зарязват охраната на държавната ни граница, за да участват в учение на НАТО!?? Алооо, къде е логиката на подобно действие?!?

Пречат на каналджиите!

Ами...в София е пълно с нелегални. Само се разходи около централните хали. Явно каналджиите си бачкат яко и без значение кой охранява или не границата.

тук се прави , само това, което желаят евреите от сащес !и въобще не в интересите ни и на децата ни ...

спестяват от нощувки в скъпия хотел на Валерката Симеонов. Като дойде Бойко , пак ще ходят.

30 ВОЕННИ?!?!?!?! ПОЛВИНАТА НИ АРМИЯ?!?!?!?!

много отчети ,но само от служебното ! верно ,че другите(редовните) работят само в усвояването и не желаят да ни вдигат кръвното с отчети ,кой какво е прибрал,разбирам ги напълно !

Истината е някъде там, но не в министерството и подобни доклади. Каква е тая журналистика, дето не направи едно разследване или барем едно анонимно интервю с нашите гранични полицаи та да стане ясно за к,во иде реч? платена... и цензурирана...

Значи ...на входа 294 мюслита...на изхода..1420....как стана това ????Разликата с парашути ли дойдоха ??? През "пазената граница" ????

на входа и изхода, ама колко хиляди са между двете врати, дали е ясно, а?