До две седмици екшън план за граничната охрана

До 14 дни в Министерски съвет ще бъде представен план за действие за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - До две седмици екшън план за граничната охрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото искат да правят, но незабавно трябва да се направи необходимото и границата да се охранява и даже повече от преди `89 г. В момента кат член на ЕС се явяваме нейна външна граница, така че......вместо да ни натискат да приемаме още бежанци, трябва да наравят и подпомогнат охраняването на същата тази граница. А нашите да се размърдат, че от едно време знам една максима "Ако искаш една работа да не се свърши - създай комисия" - разбирай работна група. Само с приказки и програми няма да стане. Разбрахме че направеното е пародия на ограда, струваща обаче милиони които съвсем не ни бяха излишни.

През 2009г. по заповед на зам. министър Соня Янкулова, съкратиха 1846 гранични полицай-живи хора не щатни бройки! Сега що "ривете", че нямало хора???

от "демократиция" направо унищожи не само войската, но и гордото име и службата на баща й.

Прав си ! Поддържам също тезата че това е планирана политика със съгласието на някое продажно правителство и натиск отвън.Защото представи си следния сценарий: България обезлюдява.То и сега работещите са по малко от пенсионерите.И питам те - когато станем 2 милиона българи с един и половина цигани и турци кой ще работи и кой ще издържа управниците? Кой ще плаща непосилни за заплатата си ел.енергия,отопление,телефони вода горива и прочее - по скъпи дори от тези в ЕС.И на кого са всъщност и НЕК, и ЕРП тата , И ВИК дружествата, (да не говорим за горивата) и всичко останало.И понеже на българина му се избърса стъклото и не ще вече да бъде експлоатиран ( и като не може нищо да направи бяга навън) някой трябва да го замести.Също защо никой не отговори на въпроса кой подписа такова споразумение с ЕС.Много Ви благодаря господа Европейци за членството ни в ЕС и ролята която сте ни отредили в него- бунище за азиатски б...ук. Айде сега пишете ми минусчета ! PS. И не забравяйте да си платите сметките в края на месеца... И се надявайте някой друг да оправя нещета и да задава въпросите вместо вас ...

на границата, а на лято със "слънчогледи" в храстите

Тези със "слънчогледите в храстите" са и винаги са си били полицаи! Войник с палка на регулировчик е имало и има, но със "слънчоглед", т.е полицейска стоп-палка, неикога не е имало и няма да има!

Колкото полза в пчелина от търтея-толкова и от гранична полиция ?? Вижте,добре погледнете-немалко,шишковци...които не могат да покрият...ЕЛЕМЕНТАРНИ воени нормативи!!! Армията/сега/макар и крехка ... си е АРМИЯ..

без бежанците няма да ни има след 30г. остаряла нация сме,имаме нужда от гена им.

Защо всички пишат за пропуските на Турско Българската граница а никой не повдига въпроса как тези хора преминават през Сирийско Турската или Иран Турция а после прекосяват целия Анадол и Европейската и част та чак до България.Защо например не влизат в Гърция която също е член на ЕС. Има нещо гнило във външната ни политика. А може би с емигрантската вълна ще се попълни дефицита от напускащите страната ни Българи. Какво значение има за един продажен управник кой работи българин сириец или индиец ?Даже може да излиза и по евтино.Демографите отдавна прогнозираха асимилация на българското население а не обратното.

И още нещо : Г-н Местан защо не се обърнете към покровителите си за помощ та да си ги оставят в Турция - и без това са с близки религии.Санким не могат ги залови ли...? И не ми казвайте че не си затварят очите докато маршируват през задния им двор!

турска войска много лабава бе! на изход през границата никакви ги няма. Дали да не пробваме да видим как ще се държат на входа? м!

Този въпрос го задфаваме отдавна. Всичко е умишлена инсценировка за ислямизиране на България и ЕС. Турците (сегашното правителство там е ислямиастко) нарочно ги пропускат тези "бежанци", а нашите пишман политици се правят на Луи дьо Финес.

М16А2- с проволка е най доброто средство!

С това се изчерпва цялата й полит. кариера. Същото мекере е и Соломон Паси-то и плеядата други като тях във властта.

Не са необходими никакви екшън планове и никакви огради струващи стотици милиони левове. Трябват само табели "стреля се без предупреждение" и да потегнат заставите доколкото е възможно. И да мобилизират бившите граничари от преди 89г., които все още могат да държат калашници. Проблемът ще бъде решен за няколко месеца.

съдбата ти е мишок .

Уникално си тъп Сашееее.

Две седмици тия явно са бавно развиващи се. Това може да се направи за 2 дни. Решението е елементарно - за нарушаване д на държавната граница, нарушителите след ареста да бъдат настанявани в трудови колонии до пирключване на следственото дело срещу тях, което може да се влачи и 5 години . Към министерството на правосъдието се предават за разпореждане няколко бивши казарми в Юцна България и съответно се осигурява персонал. Настанените в трудовите колонии копаят ровове и опъват бодлива тел по южната граница и почистват пътищата по границата и като го свършат това мерят бодължината на телта с кибритени клечи. А докато почиват може да бръснат портета на Ботев, за да не им е скучно. А пропуснах - и се създават помощни свинеферми където пак могат да работят. И тогава ще се изпари ентусиазма на бежанците да идват към България. Това са 3-4 поправки в закона за съдебната власт и Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. И всичко си е законно, няма нарушаване права на човека и тъй нататък. Колко мислене трябва за това.

България, в частта с "бежанците",не е такъв. По обяд в център на дързава-членка на ЕС се разнася едино гранясло мучене от балкона на джамията, възхваляващо аллах. Това няма да го чуете дори и в ислямски страни. Кой им нарежда на нашите пишман политици да допускат подобно безумие?!

Това е от малоумщина. След като министрър председател е човек който не е имал акъл милиционер да го направят по комунистическа линия, та са го турили пожарникар.(нищо лично срещу пожарникарите просто помня кои влизаха в Симеоново едно време.) Какви искаш да са политиците? Същите комунистически имзекяри дето сами 2 лева не могат да изкарат, та камо ли да помислят нещо за държавата. А не могат да вдянат че имали държава и държавата работи добре, ще има повече за тях. Справка Русия. Всички чиновници и политици бяха умряли от глад преди три петилетки, ама после се сетиха че ако Газпром работи за тях ще има повече, после подкараха и Лукойл да работи и така нататък. И сега седят и си ллапат. А тука разпродадоха и изпиха всчико каквото имаше и рано или късно идва моментът на гладът. Ама няма откъде. Да безспорно ще се изнесат на запад ама паричките рано или късно ще им свършат

Даже ще се наемат на работа с предимство пред българите.

До скоро бях толерантен към различните ... но благодарение на еврейската политика на ЕС за заселване на Родината ми с най - различни навлеци, настъпва процес на преоценка на някои "ценности"!

Някой би ли ми обяснил ролята на гранична полиция на границата? Гонят нарушители с подсвиркане, дюдюкане и гърмят в въздуха евентуално или просто са посрещачи на нарушителите. В крайна сметка, защо са недостатъчни, че се налага да им помагат военните?

бежанския натиск навътре ше се уравновеси с бежанският натиск навън

оти армията нема правно основание да пази границата? как да разбирам тва!!!! какъв такъв държава?

Оти са заети да клатят мъдури по поделенията и не са пригодни за друго.

Що за безумие е този Дъблински регламент?! И кои идиоти са го подписали?!? Та той ощетява директно и очевАдно държавите, чиито граници са външни за ЕС и най вече от ЮГ - България, Гърция, Италия... Защо изобщо трябва да се пускат в ЕС хора извън съюза? Ами ако реши цяла Северна Африка, Афганистан, Пакистан и пр. да се преселят в Европа?! Как ще се поеме такъв поток от хора, та в Европа също има безработица и социалните системи са достатъчно претоварени... А интеграцията на тези хора е НЕВЪЗМОЖНА, единици от тях могат да се интегрират, останалите ще си живеят в гета както турците в Германия и индийците в Англия. Трябва да се тури край на безумните апели за интеграция на хора с толкова различна култура, вяра, манталитет! Това е нереалистично и пагубно за Европа!

Виж, по принцип си права, но с едно допълнение - за Б-я няма много да се интегрират. Защо? Ами сега например отиват 3000 души в Г-я, А-я, Фр-я и т.н. Интегрират се някои лекари, инж., учители и т.н. В един момент казват - ами връщаме ви 2500 в Б-я, щото тука не можаха да се интегрират, а все пак при вас са се рег. като бежанци за 1-ви път. Сама се сещай тука какви ще са.

Кога ще проумеете, че всичко ова се прави нарочно, с цел унищожаване на бялата християнска цивилизация! Разходете се из мрежата (ютюб) и вижте какви неща се потсват там от разни обезумели ислямистки пропагандатори! Западните хора трябва да се събудят, докато не е станало късно...

искаме или не,трябва да свикнем с емигрантите и да помогнем да се асимилират.

Не се ли впрегнат всички сили да се спрат всякакви имиграционни потоци към България. Няма да има оправия. И армия и гранична полиция и обществото и ако трябва да се откажем от всякакви конвенции.България е загубена ако не вземе радикални мерки. Който не е бил в тези държави от средния изток, индия, пакистан, африка и тн...той не знае за какво става въпрос. Вече е цялостна политика на всички народи от тези региони да превземат по ''демократичен'' ''човешки '' начин всички държави от ЕС. Едно време по бий Тошово време пиле не можеше да прехвръкне през границата, а сега сме като разграден двор и всички ''вълци'' , ни атакуват овцете. Ако продърлжи така, тогава в съчетанието със демогравския срив, нарастващата циганизация, турцизаци, арабизация, негризация и тн. паплач, тогава след 15 години вече няма да има Българска нация. Ще остане само едно име за тази територия. Колонизиране от кого ли не. Язък че нашите деди са дали кръвта за тази страна, за да има народ, националност, език , култура. Уви всичките кръвопролития са били за лудо....И това се дължи главно на продажни и некадърни политици и мафиоти.

едно време мислеше че живота се върти около теб. сега ,като падна комънизма,излизаш на вън (чужбина) и хората те гледат изумени. и не с авиновни хората,манталитета ти е виновен. света не е махалата ти.

Пратете Боци, той е по екшън плановете. Но пък ако го домързи запалете някоя гора наблизо!

Ирина Бокова изразила загриженост при посещението си в Туркеята за унищожаването на културни паметници от днешните екстремисти и цитира като пример разрушаването на джамии?! Къде ги видя тези разрушени или "конвертирани" джамии, бе мадам? В Бл. Изток се унищожават християнски храмове, а не обратното. Какво се случи в Маалюля, Сирия - където е един от най-старите хрис. храмове и единствено е запазен арамейският език, на който е говорил Христос и са писани първите евангелия. Защо мълчите какво кощунство сътвориха ислямистите там? Какво е това лицемерие. Май наистина ни готвите световен халифат?!

И аз се ужасих от брътвежите на тази отблъскваща личност! Мисля, че сте прав, изглежда има световно правителство в сянка, което вече е взело решение за наводняване на Европа с ислямисти. Въпросът е как да се противодейства на тази пагубна политика?! Западноевропейците също усетиха какво се случва. Само продажните правителства и ръководството на ЕС продължават с безумните мантри за "толерантност" и "интеграция".

българите не искат бежанци а ги пускат,не искат цигани а ги развъждат...

С тази полиция на всеки 50 м. е необходима по една химическа тоалетна! Без тази екстра, всеки ден ще трябва да се перат униформите на тези плашипутарници,защото се насират от страх! Въпросните паразити ги бива само за рекет и золуми! Затова спешно възстановяване кльона по границата, граничните застави и като цяло Гранични войски на РБ! Докато ги имаше, българската граница бе надеждно охранявана! Е това трябва да съдържа екшън плана!

Само да допълня, и да се разреши стрелбата без предупреждение в 300 метровата гранична ивица.Който е бил граничар знае за какво става въпрос.

Но за другото си прав! Калашника небива да се ползва за тояга...

Колеги, ако не знаете как се охранява държавна граница, поместете се малко,, у лево, ние ще се върнем да ви покажем. Жив муджехадин няма да влезе. Много ни стават !

Референдум за излизане от ЕС-котило на мръсни лъжци и крадци!Защо България е подписала това "Дъблинско споразумение"?Кой човек от българска страна го е подписал?Мръсните крадци ,лъжци и педерасти от Западна Европа трябва да си вземат арабите/все пак точно те разпалиха войната в Сирия/.

Нещата са по-зле - да, Дъблинското споразумение третира отношението към бежанците. Само че у нас бежанци НЯМА, и това споразумение не следва да се прилага. нещо, което по необясними за мен причини тиквите в МС и НС много удобно забравят!?

Че ще има екшън по границата е ясно като ден. Не е ясно обаче кой ще напише план, като всичките са дупедавци.

Преди да "избухне" демокрацията през 1989г нямаше миграционни напъни. хе-хе

(без пожарникарите) и армията (по-точно остатъците от нея) и направете във вътрешната и външна защита на тази държава да участват всички както евреите в Мосад (поюследното за положителен пример, а не с лоши намеления). Така хем пари ще спестите, хем цялата камара от хрантутници от ниските до най-високите места ще махнете и всички ще са не нечии критикари, а активни защитнищи на обществото и страната си.

Най-добре охраняваната граница на България! Пиле не можеше да прехвъкне! Махнаха Стената, Кльона, Полосите, Гранични Войски, АК-47, Добре обучените кучета, ВСИЧКО. СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ за тези, които премахнаха границата с Турция!!! P.S. Правителството на Желю Желев и с участието на Петър Берон.

6+++++++

Ами какво да правиме с тези които разтуриха държавата....? А?!

Две седмици новогодишни празници, две седмици докато се разберат... тя годината мина.

Що за държава е България, що за политици избира българина 25 г , няма оправия , все чакате някои да Ви нареди , ужким ДЕМОКРАЦИЯ , нали комунизма Ви дава робство а сега какво- кланяте се наляво , на дясно а къде е ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ .БЕЖАНЦИТЕ - те не са политически а икономически . Това е момент в които на групи идват -да жени с деца а по късно мъжете. Но това са хора от друга култура, религия и питаме -как ще се впишат където и да са в ЕС , това са мюсюлмани - не отиват в Албания а ЕС. Очаквате да работят - не , няма такава опция а искат издръжка. НЕ Е ГЛУПАВ ТОЗИ КОИТО ИСКА А КОИТО ДАВА . Зашо регистрирани в България , са влезли в ЕС - какви документи имат в БЪлгария за да излязат и ако нямат , има връщане т. е те са нелегални за ЕС , ако ги върнат и няма прием да останат в България се връщат към Турция. Да , следва армия, полиция да защитават границата . Европейски средства и да се спре потока .

Хора от Азия и Африка необезпокоявано кръстосват територията на страната ни без да е ясно кои са, кога и откъде са пристигнали. Това е своеобразен рекорд, защото едва ли дори средновековната българска държава и политическия й елит са били толкова импотентни и безотговорни, че да докарат владенията си до подобен абсурд.

Векове наред българите са пролели реки от кръв за охрана и защита на границите от какви ли не нашественици. И са защитавали границите със силата на меча. В момента нито Министерството на отбраната, нито МВР искат да охраняват и защитават родните граници. Някой може ли да ми обясни с думи прости за какво въобще са ни тези две министерства?

Неуважаеми дираджии, ЗАЩО,ЗАЩО изтрихте написаното от мен?....И от кога защитата на границата на Отечеството ни е призоваване към противообществена проява???.....и да триете и да не триета тази вечер в три германски града има демонстраций..."НИЕ СМЕ НАРОДА"!!!

Сериозен миграционен натиск има по границата ни с Турция, въпреки очакванията, че заради студеното време незаконните имигранти ще бъдат по-малко. Средно по 150 мигранти, предимно от Близкия изток опитват да влязат у нас ежедневно. Браздата ни продължава да се охранява с жива сила, а според МВР шефовете изграждането на ограда и развитието на интегрираната система за наблюдение не търпят отлагане. В последните дни, въпреки мразовитото време афганистанци, иракчани и сирийци атакуват браздата ни с Турция и опитват да влязат в страната ни през най-различни местности. Сред незаконните мигранти липсват само жените с деца.

Първостепенната задача на армията е да бъде доставчик на пушечно месо за американските мисии,дамската част за мероприятия от типа балетни спектакли с униформа а да се пази страната и границите и не е нейна задача .

Срам и резил за некадърната българска държава. Дедите ни са си давали кръвта и живота за да опазят и защитават България, а мързеливите и некадърни хрантутници торбалани плондери от яслите на МО и МВР не могат да се разберат кой какво бил задължен да прави. Но дойде ли дума за заплати , превилегии и ранно пенсиониране устата не можеш да им затвориш от претенции. Не ви ли е срам бе, само до преди 25 години тази граница се охраняваше от 18 - 20 годишни момчета и то абсолютно БЕЗПЛАТНО !!!

....сетила се Мара да яде попара ... Кристалиновица не спря да ръси простотии и да обяснява как щели били да ни .... и да ни нарасне прирастаи вивиш ли много добре щяло да ни стане ,а сега кривоустата и колежка почна да чупи пръсти ,щото видя дебелия ......Малоумници с малоумници-цялата паплач сега ще ни я върнат ,барабар с миризливите бохчи !

Сегашното второ правителство на ГЕРБ и неговите лакеи е тотална сбирщина от некадърници

Господата министри да се разходят до "далечна"Гърция, да разгледат гръцко - турската граница , да обменят еврейски опит с гръцките си колеги и ако имат поне малко акъл да приложат в България това което са видели в Гърция!

"До 14 дни в Министерски съвет ще бъде представен план за действие за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск, съобщиха от прес-службата на кабинета." Ужас, дами и господа, те-първа ще го правим плано, екшън плано! Тежко и горко ни очаква - пак ще искат пари от нас, но не за да ни екшън-пазят, а за ни пак екшън-ограбят. Не бежанците, а нашите управляващи, които вече не са оттука, а са "бежанци" от нас!

разбрах че стената ще я строим за мигрантите да не бягат в турция!!! за тези които идват от там -,,добре дошли,,? нали другарко кунева???

т.е. Пръмова е национална предателка. Интересно за чий, драги Риформатори и протестъри, я вкарахте и направихте вицепремиер. Явно и вие сте предатели.

Японците за 6 години построиха най-дългият железопътен тунел в света, 54 километра. Нашите "управници" за две години не можаха една ограда да вдигнат. Нещастници!

То само с ограда не става. Трябват и граничари.

...от които 23,3 км са под дъното на морето.

Бе аз се бъзикам с милиционерите, тъпи като гъзове, ама те си взимат заплатките 2 пъти по- високи от моята инженерска , и така... за тва нема се оправим!

Ами стани милиционер, бе инд- жинерино-отворко, нали е демокрация, сега приемат за милиционери точно такива като тебе, отворко! Опитай, и ако ти държи гъзо, ще ги вземеш заплатките. Ако не ти, жена ти ще ги вземе...и с тях ще ти отгледа...сираците.

купи ли си или си "взе" дипломката (ако я имаш, се) от некой, особено "престижен" нов БГ университет. К'во ша каеш,а?

Хайде на бас,че ще си останат при нас, освен, ако те самите не поискат да емигрират!

Със сигурност ще останат тук. За това спор няма.

Статут на бежанец се дава за определен срок, след което разрешителното изтича. Това не е паспорт. До тогава ще си превземат държавата.

ПЪРВО: Кой и защо нареди да бъде разрушен съществуващия кльон и ЗАЩО ОЩЕ НЕ СЕ Е ЯВИЛ ПРЕД ТЕМИДА ДА ОТГОВАРЯ ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ, КАТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВЪНШНА ГРАНИЦА НА ЕС. ВТОРО: Защо ще се връщат на България. Те не са български граждани. Те идват от ТУРЦИЯ и ние ги приемаме по искане на ЕС. ТРЕТО: Докога българската мизерия ще бъде търпяна от този ЕС. След като ЕС не е в състояние да помогне на държавата да се пребори с мизерията КОЯТО НИ НАТРАПВА ТОЗИ СЪЮЗ СЪС СВОЙТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И РАЗПОРЕДБИ,то ние нямаме място в него . ЧЕТВЪРТО: Управляващите и депутатите трябва да знаят, че тази безнаказаност ширеща се от началото на така наречените "демократичните промени" вече е изчерпила своята БЕЗНАКАЗАНОСТ и наближават въртоломееви нощи.

Кльоновете са махнати по време на управлението на СДС под давлението на козела Петър Берон.Според него България с кльоновете приличала на концлагер.Според мен сега той трябва да ги построи отново.

1. По времето на Желю Желев 2. Референдум за ЕС 3. Референдум за ЕС 4. Същото като 2. и 3. както и СЪД!!! P.S. Не изключвам и референдум за НАТО+ЕС

тук е държава с 1400 годишна история! не знаете ли как се пазят граници, а? от марс ли падате? питайте поне военните - помагам с безплатен съвет!

В последните 60 години винаги МВР е пазило границите. Гранични войски бяха към МВР. Това и министърът не го знае. Слушах сутринта какви глупости говореше по радиото.

Марш,марш с генерала наш, Глава да сведем,и се наведем!

Докато се реши проблема тарамбуките да се разквартируват при министрите. А те да заведат малко на гости на ЕК.

Армията/до колкото я има/ е призвана да пази страната от външен агресор!!!! Опазването на границата Е ЗАДАЧА на МВР!!! НЕ ПРАВЕТЕ тъпи грешки!!