Словения: Не можем да поемем толкова много бежанци

Словения призова за по-голяма европейска солидарност заради бежанската вълна. Хърватската полиция пак затвори граничния пункт Бапска на границата със Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Словения: Не можем да поемем толкова много бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са гладните в трите континента е това е за добре дошли

се сбъдва пред очите ни ордите гладни и нищо не можещи и незнаещи езика ще унищожат да камък европата а българия понеже е в каменната ера ще стане наи прогресивната страна в бивша европа

фак ю бълхария1989год фак ю варшавския договор 1990год фак ю европата 2014 год

вие продъляваите да ги пускате и после ревете за солидарност...

Ще приемате и даже хоро ще играете, Тъй като нямате думата. Иначе ще има дърпане на уши, санкции и най лошото от всичко - вой до небесата от тъпи еврохрантутници, многобройни нпо-та и продажни псевдожурналисти.

Ислямът настъпва. Трагичното е, че нищо не се прави този поток да спре. Накрая клонът ще се счупи, защото вече твърде много станаха пришълците и ще се стигне до конфликти, които ще подпалят цяла Европа. Ама европолитиканите това не ги вълнува, те си живеят в паралелни светове. Малцина са тези като Орбан, които назовават нещата с точните им имена и взимат радикални мерки, с поглед към бъдещето.

просто е съвпадения, заради регионалната си особеност и близост с Европа. Сигурно негрите, заляли Лондон, са ислямисти? Целта е да се хомогенизира Европа от нейната народностна самоиндентичност. Накрая винаги управляващата каста са едни хора с "характерни носове"...както каза големият Мъж Галиано, въпреки че беше хомосексуален, защото той има смелостта да каже истината и да заплати с кариерата си. Да не ги изреждам по върховете на българската политика.

Турция искала 3 милиарда евро, за да задържи мигрантите на своя територия. Дали е вярно, не знам. И сега какво стана. Всичките тези високо квалифицирани и високо мотивирани работници да останат да подкрепят турската икономика и на всичкото от горе европа да им плати за това. Ааааа, така не може. Или парите или икономическия просперитет.

Преди година се чудех какво ли се има предвид с израза "Е...и го ЕС!". Вече добивам рпедстава :)

Ако словенците сега се оплакват, да мислят какво ще стане напролет(и не само те). Защото се вижда, че нищо конкретно не се прави за пролетното прииждане. А инак цяла зима(прогнозите за мека зима) потока ще си тече. Турция с войската си и службите за сигурност, които има може да ги спре, стига да иска. Но тя организира групичка след групичка(сега вече само мъже), които да преминават. А към Гърция и по големи групи. След османската инвазия в Европа е било отчетено, като голяма грешка завладяването от изток(изтощили са се). Трябвало е да започне от запад, а после изтока е щял да падне лесно.

Точно преди решителните за него избори показа кой командва!Другия трик щеше да бъде победа в Сирия,ама там Путин му ритна котлето.

след като турците и евопата ни докарват само ислямисти, то ние трябва да се лепнем за русята. от там само руснаци и водка може да ни докарат, но ние сме свикнaли и на по-лошо от това.

честно да си кажем рускините не ми пречат

Айде бе не можете???????????????????

Последните три дни в Пирея са пристигнали над 30.000 души. предлолага се, че огромната част са дошли директно от Сирия и са прекарани от турците директно до морската граница с Гърция, за да се окаже допълнителен натиск на Европа да приеме турските условия. Като се има предвид кой бяга в момента от Сирия - основно ислямистите, които отстъпват под атаките на Русия и сирийската армия - можем само да си представим какви хора идват към Европа... Но тези, които са против, са крайнодесни, радикали, неонацисти и ксенофоби...

Каква ти солидарност? Европа не може да приеме 1 млрд рояци. Когото сте пуснали на ваша територия - ваш си е. За утеха може да прочетете "анализите", които ви убеждават, че само ще спечелите от тях. Четете, пълнейте и се радовайте.

Всички страни от Балканите и тези европейски държави който не са били колониални сили трябва не да приемат икономически мигранти, а само да направят свободен коридор на такива към бившите им колониалисти.Това е е истината.Ние не желаем да споделя чужда вина.Нито да бъдем потърпевши от религиозната война на арабите.

Германия са нямали колонии, а всички имигранти напират там да ходят!

В Германия Меркел ги покани арабите.А колонии са имали.Прочети в Уикипедия.

словенците да приемат безплатния ми съвет : помагайте на "бежанците" по-скоро да стигнат до богатата баба с бурката !!!всъщност , това е съвета към всички останали държави, които не са мечта на "бежанците"!!!

ха сега американски близачи , дайте ги на Ваншното министърче , но то горкото ще си избяга в америчката , че с него и баба Куневица , а пък Бйчо мазнето ще се хлъзга по асфалтите

в други медии от вчера имаше изказване на баба куневица: "колкото по-скоро турция влезе в шенген , толкова по-добре за BG!!!!"

.........Словения: Не можем да поемем толкова много бежанци........ ---------- и ние не можем да поемаме и хора и демоктация и европа. но никои не ни пита. -----------

къде пише , че трябва да се говори , с а м о ако някой те пита !!???

преди време ви казах в форумите ,че ще дойде ден когато европа ще заприлича на пакистан,но не съм мислил ,че толкова бйрзо може да стане това.да вие чистито.

пускайте ги тия на Меркел фередже ханъм, тя ги харесва, там германията да стане на кенеф, да се разпада тоя измислен ЕС, че ми писна!

те немците уж са големи демократи, ама като стане напечено вадят един чичко с къси мустачки и стаа мазало... И сега така ще стане.

В света се раждат повече от тези, които можем да изхраним с естествени храни. Следователно изходът е в изкуствено месо, ГМО-храни и хормонални стимулатори, които ще доведат до мутанти и цивилизацията ще бъде застрашена. Изводът е количеството човеци да бъде заменено с качество. Другото ще свършат машините и роботите

ти прочете ли какво изобщо коментираш??? Стига сте спамили и писали офтопици...

Да не забравяме неофициалната политика на САЩ към Европа - цитирам една простачка зам държ секретар на САЩ Ноланд " факю на ЕС " . САЩ и неговите колонии Саудитска Арабия , Кувейт , Катар , Пакистан активно разпостраняват радикалния ислям в цял свят. Колко бежанци има в изброените ислямистки сатрапии - около НУЛА. Тежко и горко на Стара Европа с тези изключително елементарни политици.

НЕ СМОГВА ВЕЧЕ ПРЕД ЗАВОЕВАТЕЛИТЕ! КЪДЕ СИ, СЮБИГИ ХАНЕ ТЕРВЕЛ, ПОКРОВИТЕЛЮ НА ЕВРОПА, ДА СПАСИШ ПАК ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОТ АРАБИТЕ? ТУК ОСТАНАХА НА ВЛАСТ НЕКВИ ПОСМЕШИЩА НА ВЪРХА КАТО МЕРКЕЛ С ФЕРЕДЖЕТО!

Вие пък ще видите, аз ще помоля автомобилните производители да ги назначат на работа, да ги интегрират

КАК ВЪВ VW ГИ ЧАКАТ ДА ПРАВЯТ ТРОШКИ? КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ ЩЕ ГИ ИЗЛАПАТ!

Защо никой не поставя въпрос за раждаемостта в бедните държави, на която до голяма степен се дължи и същата тази бедност? Китай реши проблема, като под заплахата от наказание забрани в семейството да има повече от едно дете. Докато не мислят, а раждат, държавите им ще стават все по-многолюдни и все по-бедни.

Защо не останат в родината си и да се борят за освобождение ? Какво ще кажат в бъдеще на децата си ?

ПО ВСИЧКИ СПЕЦ СЛУЖБИ ВЪРВИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕОБЛЕЧЕНИ ИДИЛОВЦИ. ДО СЕГА СА ХВАНАЛИ ОКОЛО 5 ЧОВЕКА А ОСТАНАЛИТЕ 6000 - 10000ХИЛЯДИ КЪДЕ СА ?

би попитал"Кому е нужно това"

A, Mарк Aврелии, би отговорил: Bсичко тече,.. всичко се променя! ;)

Но казвайки го би цитирал Хераклит от Ефес.

Пришълците са араби и мусюлмани, така че защо ние трябва да им помагаме, а не богатите арабски и мусюлмански държави?!?

Защото ние сме раята, жертвите за клане, и трябва да им помогнем да станат като богатите от Кувейт, СА и т.н.

Сега се иска се солидарност от всички европейски страни. Така настоява Германия. А защо не помисли по въпроса Германия или по-точно фрау Меркел , когато правеше безумните си изказвания щедро канейки и сульо и пульо да дойде в Германия ...

Кравата само преживя (предъвква едно и също), тя не мисли!

1. Повече имигранти да не се пускат през границите на ЕС. 2. Тези, които вече са влезли, да бъдат придвижени до Гренландия за да се интегрират там към западната цивилизация.

Eвропейска солидарност, това пък какво е. Винаги е имало само евро робство. Всички евро институции обслужват само еврейските корпорации.

Тези бежанци ще излекуват запада от социализма, който пречи на развитието. След години на социални придобивки и живот на заем сега бежанците ще внесат нова динамика, а и ще бъдат оправдание за икономиите и падането на стандарта. Западният човек ще трябва да раздели социализма си с пришълците и да покаже солидарност. Добрата новина е, че те вървят към нас, а не ние към тях по жизнен стандарт. Източна Европа премина през този преход от социализъм и не е хич приятно.

За високо интелектуален труд /програмисти, ИТ, финансисти, рекламисти, консултанти и мениджъри/до няколко години доходите ще бъдат изравнение тук и на запад, а за обикновен труд по заводите по- скоро и на запад ще взимат колкото и на изток... Глобализацията е вече тук...

Не им е лесно на западняците..Вината им е, че са си направили държавите толкова хубави..След като им се изсипаха милиони от тези глупаци, дето строиха социализъма, сега и тези глупаци си мислят, че лесно се работи в Германия..Мислят си, че лесно се произвеждат мерцедеси..

благодарете се на тъпата Меркел!

Когато синът ми учеше в Белгия и направи постъпки за стипендия за добро представяне, му бе отказано с мотив, че е чужденец (макар и от Европейския съюз) и родителите му не са плащали данъци в държавата им. Та се издържаше работейки... А сега какво става. Влизат си тези ми ти пришълци без никаква визия за живота и реализация за да смучат социалната им система, та даже и хотел им осигуряват и 250 евро издръжка.(За сведение хостелите в Белгия не са по-малко от 400 евро на месец за студент, което се води по-евтино). Това е то да си жител на Европейския съюз!!!

Няма какво да се чудите-всичко това е реализация на плана на САЩ да съсипят най-опасния си икономически конкурент. Япония също е конкурент но няма нито човешкия, нито териториалния ресурс да се противопостави на САЩ. Само Европейския съюз е най-опасният конкурент в момента и затова той е сложен на дръвника. Китай за сега е все още недосегаем и американците трудно могат да му спретнат някоя цветна революция или пролет та да го гътнат. Не че не опитаха преди време но не мина номера. Както виждате те действат чрез куклени правителства. Дъртата кранта Меркел е типичен случай. Ако си спомняте преди време имаше скандал с подслушването на нейния телефон и този на Оланд и други западни лидери от службите на САЩ. Това обяснява нейното самоубийствено държане в последно време. Сигурен съм, че при едни избори Меркел ще се окаже политически труп, независимо от масираната дезинформация, която бълва от западните медии и която действа, като упойка за народите. Щетите обаче са нанесени. Ако Германския народ не се събуди и измете всички либерасти от власта то той е обречен. Нещо повече-цяла Европа до 10 г., а може и по-скоро ще бъде превзета от ислямистите. Тая паплач се размножава като скакалци. Най вероятно ЕС до една две години няма да го има. Единствената надежда ще бъде Русия, която най вероятно отново ще трябва да освобождава Европа този път от ислямиската сган. Лощото е, че и в Русия има страшно много ислямисти и това усложнява ситуацията.

Единствено с оръжие и с граничари като Вълкан няма как да помогнем , това е начина !

деер

Искам европейска солидарност!! ЕС да плаща разликата от 17цента до 42цента от цената на петрола по касов бон на всички българи. ЕС да плаща разликата от всички петролни продукти добивани от тези държави до цената на внос от Русия! Второ искаме процент от наркотиците на Афганистан. искаме да си продаваме оръжието безпроблемно. Искаме си петролното поле в Либия. Искаме наши фирми да строят в Африка....Искаме солидарност

само от бангладеш вече десет милиона се отправят към мама меркел... Още повече, че в нета вече е пълно с проекти за модерни и безплатни, миграндски градчета с джамия по средата. Но най-забавното тепърва предстои. След 3-5 дни цунамито, което предизвикаха страховете, че мама меркел може да бъде изритана, тепърва ще достигне европа.

А тази нощ в Швеция беше запален и изгоря десети поред приют за бежанци.... Защо ли тези богати и цивилизовани европейци постъпват така ? :))

са лоши, прости и нетолерантни... Не са като нас!

гънат се яко страните оплетени в паяжините на собствената си глупост

За пореден път западните демократични общества се оказват абсолютно безпомощни пред наглостта и арогантността на пришълците! Най-сериозната мярка която държавите от ес могат да вземат е да блокират потока за един ден, след което тълпите отново са пропускани. Един, два, пет, десет дни закъснение не е нищо за тези стотици хиляди натрапници, които имат една цел- да се доберат на всяка цена до европейската страна, която са си избрали. На тях им е напълно ясно, че европа е напълно безсилна да ги спре. Защото няма желание това да бъде направено, защото европейците са забравили какво е това да защитаваш родината си. Те се самозалъгват с предстоящи избори, успокояват се, че като дойде на власт антиимигрантска партия, или меркел падне от власт, всичко ще се оправи от само себе си. Блажени са вярващите! Дори и меркел да падне от власт, пристигналите хрантутници ще си останат, никой няма да ги депортира. При най-малкият опит да бъдат депортирани, ще се започне със сълзливи истории за майки с ревящи деца, за стари баби на инвалидни колички, и цялото депортиране ще спре! Нали си спомняте за удавеното момченце на турският бряг? Една трагедия, каквито с хиляди се случват всеки ден по света, породена от безразсъдното поведение на родителите на детето, беше използвана за да се настрои общественото мнение за приемане на все повече и повече бежанци. В момента е необходима силна ръка, в момента е необходимо ясно да се каже Стига! Достатъчно! Нито един емигрант повече!, и всеки следващ опитал се да прекоси границите на евросъюза да бъде спрян! Само така ще може да се въведе някакъв ред. Всичко останало са празни приказки. Не стане ли това, Европа която ние познаваме е загубена.

чакахме още 7 години за да имаме право да работим. така им се пада на западна европа. да си беден не винаги е зле. даже ако имахме стандарта на гърция тука вече щеше да има стотици хиляди заселени шармикадзета. затова минават транзит но като научат за 200 - 300 евро заплата не искат да стоят тук което е много добре за нас

Значи "тайният план" на Германия е да си затвори границите с телени огради, а оттам на изток та чак до Анадола всички вкупом да се задръстим с бежанците, които мама Мелех-Меркел покани.

Словения да се обърне към Меркел за солидарност,защото само тя ги иска тези бежанци!!!! Никой друг не ги иска!

Ми да,че и те си искат при мама Меркел,не искат да остават в останалите страни!

Хъм.. как така "ни връщаха като кучета", пък само в Германия живеят 760 000 българи..?

760 000 хахахаха абе ти нормална ли си ма ????? 80 000 са българите в Германия , без мангалите които са 10-20 000

Интересно.. На вас ли да вярвам или на Уикипедия? Май предпочитам на вас! ;))

Колко ли щяха да са вече там, ако ползваха сирийския номер?!

"...центрове, притежавани и управлявани от частни дружества..." - Неправителствени организации, ясно!

На практика в Европа вече се е настанила една огромна ислямска армия. Продължението следва ...

Някой има ли познати от Афганистан да ги подслони?

Aбе, искам новина, кои разби тези държави, и кои е виновен за мъките на тези хора!?? A, не само, колко чакали на тази граница, и колко пуснали в другата държава и колко не,... бля, бля! Kои, и какво правят за прекратяването на разсипването на тези държави? Kои са виновни и какво ще направи OOH и международната общност за спиране на нещастията и мъките на тези хора! Tе, са си живяли мирно от векове по техните земи и как изведнъж им биха камшика да се изнасят по чужди държави и земи! Mоже би, пак е от алчността на хиените?! Hо, това унижение трябва да бъде прекратено, защото ако днес го правят с тях, утре ще го направят и със нас!!

Тези "имигранти" влизат в ЕС главно през Турция. Откога Турция се води разбита държава? Щом там е толкова лошо, че цели тълпи се изнасят панически оттам, не трябва ли ние да си затворим границата с тях, и да построим там сериозни прегради (огради и минни полета) да спират това нашествие? Като гледам, пришълците са основно араби и мусюлмани, така че защо ние трябва да им помагаме, а не арабските и мусюлмански държави?