Суперклетка причинила потопа в Истанбул

Вчерашната разрушителна буря в Истанбул е била причинена от т.нар. суперклетка - вид гръмотевична буря, характеризираща се с наличието на мезоциклон.

Обратно в новината

Коментари - Суперклетка причинила потопа в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Земята се променя и то климата. Човека я замърсява и тя реагира. То не е само Турция, в цял свят се забелязват аномалии. Вързана система, едно подобряваш например начина на живот, друго разваляш.

Не виждате ли елементарната манипулация. Термини които никои не разбира, снимка с християнско гробище в Турция :) Всичко е ала бала.

jingiby

Учил съм предмет климатология, но за термин суперклетка не съм чел. В разговорния език и в пресата също липсва подобно наименование. Преди години бяха превели заглавието на един американски филм като Перфектна буря, каквото понятие в българския език отсъства. Не знам докога преводачите от чужд език, ще правят абсолютно дилетантски изцепки от този тип, и докога това ще се приема като нещо нормално. Крайно време е за приемане на Закон за чистотата на българския език.

Програмата ХААРП действа, и някои стават все по-добри в използването й, това е простата истина.

Много вероятно тази супер клетка да премине и над България. Преди около 3 години подобна супер клетка удари и България, когато имаше хиляди пострадали автомобили, къщи и т.н.

Тези супер клетки са локални. Това над София беше Ад в истинския смисъл на думата. По чудо нямаше убити. В нашия квартал 30 секунди падаха само ''камъни'' без капка дъжд. Видях го от самото начало, наистина имаше зърна колкото юмрук. След това град и дъжд, след което само пороен дъжд. Всичко беше за около половин час. След това дори изгря слънце .Не ми се мисли какво ставаш, ако беше по-дълго.

Пише си го в статията. А в Укипедията ще видите - ЛОКАЛНА БУРЯ. Просто няма как такъв специфичен въздушен фронт да се задържи дълго.

На първи септември 2007 година в Казанлък падна градушка поне колкото билярдни топки. Два часа след края и зърната още имаха диаметър повече от 4 сантиметра.

Арестуваха двете българки и разбраха, кой е българин. Франсетата го бяха разбрали още през 1993 г.

Ей, мощна организация имал тоя Гюлен , даже и суперклетка успял да създаде! Явно след опита му да причини земетрсения от подводница сега предизвиква наводнения със суперклетки!

трудно ми е да злорадствам в случая макар и да не ги харесвам турците... като цяло хората сами са си виновни за катаклилзмите... на късмет е къде ще удари, днес те, утре нас... краварите и те ще го отнесат, поне са по заможни...

А бедните свинари кога?

гергов е застрахован

Като стане земетресение и кметът на Анкара веднага се обажда пред камерите, че "това е намеса на външна държава!". Сигурно сега пак е изтрещял (не е неговия град, ама все пак).

Вчера и на ръкавите в Гърция валя, гърмя и просветва със страшна сила! Предполагам същия циклон. Страшно беше....

На Тасос и на Халкидики като вали, обича да отнася автомобилите в морето. Ако не е имало такива случаи, сте минали по тъч линията.

Гюленистите и най вече Гюлен е виновен за това, ето ви повод за още арести.

Очевидно супер клетката е на организацията на Гюлен, той е виновен за всичко лошо в Турция. Да се арестува!

кой , суперклетката ли да се арестува? сигурно е напуснала Турция и се е върнала при Гюлен в УСА

Мегаполисите създават излишък от топлинна енергия, прах, който се явява елементарно ядро на натрупване на микронни частици, също носители на топлинна енергия.Това множество от такива ядра се обединява.Тази топлина комуникира с по-студените въздушни маси в по-високите слоеве на атмосферата.Влагата кондензира, ако е много голяма температурната разлика се образува - лед и всичко това в определен момент на основание на кръговрата в природата, се стоварва върху земята/в присъствието или не, на хора/.това е!

А градушките които падат по полето и те ли така се образуват "всезнайко"??Чудя се тук има ли хора които да не разбират от всичко.....до сега не съм видял такива,все професори и академици по всичкознание.......експерти в селската кръчма

за такива които празнуват официално всяка година на 28 май превземането на Константинопол и последвалото 3-дневно клане, и това е малко... ако не бяха английските и френски лайна да им спасяват задника през 19 век, Константинопол пак щеше да е християнски а не с църкви превърнати на джамии...

Така, така, само да добавя че ако не бяха американците с доставките на модерно оръжие за сталин, сега москва щеше да е немска, а ние вече 73 години от тогава, щяхме да получаваме немски заплати.

върви се прегледай приятел, може пък да ти няма нищо...

Та обобщението ми е че русия и турция винаги са пречели на България по един или друг начин. Ако не са едните, другите ще са.

Нека добавим и това, че ако не беше ленин, който въоръжаваше ататюрк, сега турция изобщо нямаше да съществува.

Каква история си чел, че пишеш такива глупости. Ама си прост. Чети историята на Турция от 1919 до 1924 година и ако имаш малко акъл може да разбереш нещичко.

да, не съм чел вашата турска история, това е очевидно.. там тоя ден се празнува като "освобождението на Истанбул".. освободен от "гяурите", според вашия коран...

Между 18 Юни и 27 юли не са десет дни.

Струва ли ми се, или бедствията напоследък зачестиха в държавите входове на Европа за "мигранти" - Турция, Гърция, Италия. Па нали и истанбулският кмет неколкократно надигна глас срещу присъствието на специализирани кораби в близост до истанбулския бряг по време на земетресенията.

А дали ти направи впечатление, че са горе долу на една и съща географска ширина? Глобалното затопляне разбира се няма нищо общо с това. САЩ тоже.

Бравото е за теб. А, на тази "географска ширина" дали няма други държави, или тях глобалното затопляне не ги лови?

Климатичните оръжие се изпробват и демострират. ХАРП и другите. Има ги. Или е" Мейд ин" или е "Сделано ".

Демек, мислиш, че не е само да ми се струва!?

Спи спокойно - разгледана е ситуацията, всички са изразили съпричастност и солидарност, набелязани са теми за обсъждане..

Туй беше до оня дето е в неведение, отдолу.

Американския HAARP е пенсиониран още през 2012 година. Не можем да кажем същото обаче за дядо му - руската СУРА, която от 1982 година до ден днешен работи.

Няма ли "ХААРП"-исти тук да ни обяснят кой е виновен. Може и "Путин"-исти.

И при нас преди две вечери беше подобно, събори дървета, оттогава вали слабо, но непрекъснато, като през есента.

Малка компенсация от всевишния за баташкото и другите кланета!!!

Аллах ви праща хабер

Същия ад беше преди 3 години около 10-ти юли в София. Атака срещу две балкански столици?!

Истамбул балканска столица?

Защо не се осведомите първо кое се нарича Балкански полуостров?;) Да, Истанбул е на Балканите. Като гледам колко плюса са ви налепили, явно колко е интелекта на масите;)))

Всевишния наказва всички братя,които подкрепят режима на диктатора Ердоган.....

Хубава новина \/

Толкова ли не можахте като превеждате, да обърнете и футовете в метри? "Носът на самолет, пътуващ на височина пет хиляди фута"

Ний му викаме "глезотии".