Шофьор на градски автобус в София почина зад волана

Шофьор на автобус от столичния "Градски транспорт" почина зад волана по време на движение, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трима пътници са с леки наранявания.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор на градски автобус в София почина зад волана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сбогом приятелю! Много коментари,но само ние си знаем на какво напрежение сме подложени.Колкото и здрав да си,то ни убива.Преди години пак на 102 колега почина докато изчакваше времето си за тръгване. Почивай в мир! От колеги.

Починал е на път. Шофьорите на градския транспорт са подложени на много голямо натоварване,стават рано към 3 часа сутринта,когато са първа смяна,работят работа,която е за първа категория на труд.Няма събота,неделя и празници. За съжаление ми прави впечатление,че много от тях са с наднормено тегло,много пушат и нямат възможност и не опитват да водят здравословен начин на живот. Аз съм на 61 г. и съм сигурен,че не бих издържал на напрежението за водач в градски транспорт. Опитвам се да спортувам,не пуша и горе-долу съм с нормално тегло,което разбира се не дава 100 % гаранция срещу инфаркт или др. гадна болест,но все пак се опитвам да се поддържам. Считам,че у нас тютюнопушенето вече взема застрашителни размери. Срамота е че държавата ни разчита на акцизите върху тютюневите изделия за да пълни бюджета и не вижда какво става със здравето на нашето население. Ръководителите на другите държави често пъти призовават хората да спазват някакъв здравословен начин на живот - напр. в САЩ,Филипините,Сингапур,Китай и т.н.В редица държави е издигната в култ пропагандата за здравословен живот,а ние изостаме на светлинни години. Омръзна ми да гледам по улиците млади момичета,жени и бабички размахващи цигари и хвърлящи фасовете си,където им падне. Вчера в Младост не намерих място,където да не смърди на цигари,навсякъде по улици,градинки,пейки,входове на магазини се пуши много и то безразборно без да се мисли,че пречат на останалите хора,че дробовете им почерняват,а зъбите им и дъхът им са отвратителни.

Има ли още някой, който да не е разбрал, че пенсионната система си е една държавна пирамида с идеална цел да събира, а не да раздава пари!

Повечето от коментарите са смислени, но само малка част от тях са насочени към здравето и здравната помощ. Обективно погледнато, човекът е бил болен. Не знам как е по закон, но би трябвало работодателят да изисква периодично, т.е. редовно, а не само при постъпване медицинско за годност за конкретната работа, защото здравословното състояние се променя. Друг проблем е, че повечето медицински се издават формално. Човекът е починал на работното си място, вероятно е бил претоварен, но така или иначе е бил болен. Дори да беше се пенсионирал миналата година, пак в някакъв момент щеше да пострада. Решението е масова профилактика, но тя е невъзможна при сегашната здравна система на България. Освен това здравето е невъзможно без лично участие. С малка заплата не можеш да пиеш качествен алкохол, скъпа храна и да пушиш вносни цигари, но можеш да не пиеш и да не пушиш. Познавам млад мъж на 37 г. , на който му беше запушена артерията на крака и не можеше да ходи. Беше добре известно време след операция, но продължи да пуши много и отново е в старото състояние и може да се наложи ампутация. Повечето пушачи си мислят, че пушенето води до кашлица, но просто не знаят, че основната вреда е запушването на кръвоносните съдове, което може да засегне и един важен мъжки орган.

"Падаме, както ходим умираме, както спим...."

Човекът е бил на 61 г. А ще трябва да работим до 65 г. Къде и какво? На тази възраст ще умираме като пилци и няма да стигаме до пенсия!

То нали от там идва идеята държавата да прилапа парите за пенсия от частните фондове, защото над 50% от хората не доживяват пенсионна възраст и като цяло рядко минават 70 години, така че цял живот бачкаш, плащаш, а накрая взимаш пенсия не повече от 5 години

Я дайте статистика на измрелите спортисти шампиони в периода 1944-1989-та! Да ги видим по години, колко са живели!

Само като си помисля че можеше и аз да съм в автобуса и да водя детето на детска. Няма ли правилници да забраняват на болни и стари хора да возят пътници в градския транспорт.

Виж сега, како, повече народ е изтрепан от млади хора, отколкото от болни и стари да знаеш! И повече народ е изтрепан от паднали дървета и тераси, отколкото от шофьори получили инфаркт, особено такива от градския транспорт.

За съжаление. Много не. Стигат до песия мародерите ни изцежат но в с Канада се работи. 67г отвратителен бог да го прости

Преди 150 години средната продължителност на живота е била 35!

А преди около 3-4000 години средната продължителност на живота е била около 20.

знаеш ли колко е средната продължителност на живота на амебите

Адам е живял 930 години, а първите патриарси от Адам до Ной са живяли средно по около 900 години.

Ще ли ти се?

По-вероятно е да са броили месеците месеци, а не годините.

35 какво? Месеци?

При Бай Тошо колко беше пенсията на селския човек? 65 лв имаше ли?

за хляб от 15 ст. и ток от 3 ст. стигаше

Аз като си спомням последно хлябът беше 40 стотинки. Вярно стигаше, защото копаха градината, докато мърдаха - някои до 85, други до 90!

Когато пенсията беше 65 лева, за 1000 лева се правеше една двуетажна тухлена къща.

vasil

Лъжеш. Двуетажна тухлена къща към края на 70-те се правеше за около 15 000 лева с епично обикаляне по складовете за вечно дефицитни материали. Една панелна гарсониера струваше 9 800 лв., двустаен-малко под 15 000 лв. Миним. заплата-60 лв.

Статистика и мал шанс

Какво като е на 60 години, човекът работи, защото, съгласно пенсионната реформа, му е рано да се пенсионира.

Те такива на по 60 и са все на някой я чичо свако дядо баща и пр. Абе все рода на хранилка.

Тизззз си силно не добре с това дет го носиш на раменете си !

за човек без име и фото... ощи толкоз за калфа с име и фотоси.. лешояди знам че сте чели... и че ще пазите се от автобуси. че и пътя мокър е. ша ви сурна по урвата пишман шоферите и ша пийна още 100. за да простени да сте. нещо неясно?

трябва ли бог да прощава на хората, които осакатяват и убиват наи-великото му творение - човека? това е въпросът ?

така е ! съсипаха хората над 50 и сега те мрат като мухи! нощни смени мизерия деца отвлечени в чужбина това е европаtа песиониране на 1005 години за българите!!!

А... в Кремиковци при Бай Тошо някога се работеше на половин смяна от 11 до 14! Дойде Европата и айдеее... Нощни смени! Отвлякога децата с бой и пушки! Баси тъпаците!

Бог да го прости човека!Ние умираме по работните си места, на следпенсионна възраст,а безработните цигани умират от преяждане и препиване с т.нар. "социални" и "инвалидни".Като заселят и арабите,нашите тикви,за да заработваме и техните помощи-не на 61,на 71 ще умираме зад волана.

Бог да прости човека. Здравната система на България под всяка критика.

На семейството се полага голямо парично обещетение, но делото трябва да бъде в Европа ,не в България. Българските политици са най долното, алчно, и крадливо племе.

политиците трябва да изплатят обезщетение?? ти сериозно ли? това в европа ? стига бе!

произлизат от най-алчния,най-долния и най-крадливия народ

Кой разреши да олепят вратите с ненормални стикери за демагогията на насилието? Кой плаща за тази реклама и кой е разрешил от СКГТ? Фандъкова знае ли ?

Облъчват ни безплатно, кой ще плаща? Заплащат 1.6 и получават реклама за насилие? Влизат ти в личното пространство....

Колкото и да плюем социализма имаше и добри неща.Сега целта на управлявашите заедно със смъртния акт да се връчва и разпореждането за отпускане на пенсия.Така е защото си траем в Боколандия.Колкото по-малко пенсионери, толкова повече икономии за НОИ.Едно време шофьорите бяха нтора категория на труд.Сега трябва да бачкаш докато ти турят дървеното пардесю.Така защото "любимите" ни управляващи се возят на служебни коли, на стават в три посред нощ и единствената им грижа е да се напълнят банковите сметки в офшорките и да се напълнят търбусите от купон на купон.От четири откриват сладкарница, в шест са на откриване изложба с кетъринг.В седем са на по-голям купон по случай годишнината на фирмата "Х".След тежкия и изнурителен ден са или в казино или на бар.Колкото и да ми е неприятен Слави Трифонов въвел чалгизацията в държавата има една много смислена песен "Нема такава държава".Лошото е че всички тунеядци си мислят , че са безсмъртни.

Лека му пръс на колегата.другаря Калфин да си припомни социалната политика за която агитираше.Пенсионираш се в дадено прдприятие и повече не работиш в него, освобождаваш мястото на друг.

това да се случи и с пилота на правителствения самолет,цяла България ще осиротее.

не дайси боже с теб да се случи никой няма да забележи

на пеперудата..лъжа е? щото жина ти има там ..едно тату.

Не се притеснявай, в самолета винаги има и втори пилот!

явно съм много глупав ,защото не мога да проумея факта,че при официална безработица11% ???,все няма отчисления за пенсия,а и защо 1 нормален човек трябва да се блъска поне 40 години до пенсия,можеби защото,трябва да плати и пенсията на президента за4 години пудрене и лъскане на костюми за приеми

защото селските бекове се осигуряват на 320 лева и като дойде време за пенсия ОЛЕ-ОЛЕ, какво стана? що 200 лева? аз цял живот плащам!

Ей цървул ,имам 42 г. трудоя стаж като инж.Работил съм на 4 места през живота си .Осигурявал съм се както е по закон/при бай Тошо нямаше ,,на мин. осигуряване".Както цяла България се осигуряваше така и аз.И накрая 295лв пенсия. Попитах и други мой колеги лекари,арх,инж. и се оказа ,че и те са с подобна пенсия. Така ,че не пиши глупости .Сега никой не работи,нищо не се произвежда а САМО СЕ КРАДЕ И ДА СИ ОТ ГЕРБ ИНАЧЕ НЕ МОЖЕ.

явно си!

тез цигании само по села и от необразовани.. можиш да биеш и началника си..когато услужваш на съда.. платено. ......... секи бизнесмен знаи за ко служи офис и бюро. за дистанция! Наздраве..побойничке! трезво си е зле. и на тоа кой ти е дръжка. дерзай за да го уважават. по полезни от тебе... .... прощавай сензорко..по темата за инфарктите е. 2 висши различни образования и над 20 години ръководителски стаж. за да ти посяга харесан от съд... експерт!

чакам още 3 минуса от различни. като ми го пуснат..

someone

може да му е дошла в повече простащината, с която се е сблъсквал ежедневно.

А кой ще може да изкара да работи до 65г.

someone

ако си гледаш здравето, може да работиш до 65. но гледането на здравето е свързано и с пари.

аз,и около 60%от моите връсници.ако вземем пенсия,по-рано от 67,69 годишна възраст-все едно сме ударили джакпота.но поне 20% гарантирано няма да доживеем до пенсия.

Така по-добре, после го чакат зверски мъчения и удушаване от Ромска дружинка в некоя селска къщичка

всеки работещ българин изхранва десетина паразита малко или повече съзнателно ....в крайна сметка инфаркти , ракове и други болести са логичното следствие на неразрешени социални и обществени проблеми , натрупани в продължение на 27 години !отговорност за това има цялото общество , което само си прехвърля топката и не прави нищо за намирането на ефективни решения и се чувства горд от това да бъде мазохист или садист в зависимост от обстоятелствата .

не му мислете много. всичко свързано с възрастта за пенсиониране е пресметнато отдавна,много точно и прецизно.също като гаранцията на електроуредите,след като минат 2-те година,и до месец уреда умира.

Средната продължителност на живота в България е доста по-висока от възрастта за пенсиониране. И между другото, и двете растат.

Горанов и Калфин се чудат да се радват ли, че човеко няма да вземе пенсия и наследниците няма да видят нищо или да не се радват, оти моеше да побачка още 2 години.

за колко повече хора или некои матриали отговаряш толкоз по често трябва да те проверяват и да може да те пенсионират с поетапно нарастване на пенсия гарантирана. пример.. войник..до 36 години макс -50лв пенсия на година стаж И ПОЧВА ДА ГИ ЗИМА! после е охранител до 50 годинки- 40 лв на година стаж . И ПОЧВА.. после продава билетчета за тото..20лв за годинка.. И.. туй и за дравни услуги и за ваучери за образование да е. ............ примера е без никви реални сметки и професии.. важното е... - пенсията не е некаде у фантастиката. - пенсията се натрупва според способности възможности и отговорност!!? към други. знам че ша го изкриват и тва. както за ракията. а толкоз ми се щеше да купувам ракия бандеролена от казан и производител...у джамадана стакленас година..и платен акциз. мечтиииии.. мечтиииии..

тва за ракията е щото не секи пие и негово.. но да може да си го продава с име си! с лозе и търпение. и да не бърка се производител на 30 литра с казанджия кой прави услуга! .............. ползвайте нотариус и си запечатайте ракия и вино. и оставете малко да дегустрирам... кажете на сензорката тя знае ма и ша ми са обади. 2 чаши!

Министър Калфин, това са последиците от Вашата "реформа" в пенсиьонната система. Осъдихте хората да умират докато се опитват да си изкарат хляба. ОСТАВКА!

И...как не можа горкия човечец да стигне до пенсия? Само някакви си 4 години,нищо работа до 65.Язък ,можеше и тия пари да останат в НОИ.

Само 4г и за мааалко е щял да прецака касата човекът.

подсказвач! срам за минусите. най по най умния и челия.. що ни трая бе лапе да броим ничели новината за смърт на 51 годишен.. на работно место. .............. отборче май май..и подсказване най най.. иначи чети сначале.

вие да сте здрав и се тъй отговорен към партията майка

ощи.. ша чекам... обачи ми става тажно. и ша псувам некой.

Това е реформата на Калфин и Боко-Работете цял живот и пенсия да не видите.Съболезнования за човечеца.

Но това увеличение на пенсионната възраст е световна тенденция - бачкане до пукване, ква пенсия, кви пет лева, а иначе пенсионни удръжки цял живот. И това ако не е глобален заговор/картел, или както там искате го наричайте...

държавицата..? путин а оди си при баба си..

...Поклон пред Паметта на колегата и ...набора ... На 61...кара ,работи , автобус с хора .... Как е възможно това ? Моя вуйчо , бе също шофьор на камиони в ДАП ...цял живот ....пенсионира се на 56...в годините на "лошият социализъм"....

..и в момента карам ...дори мисля да бегам на Запад ...там поне 1500 евро са ти в кърпа вързани ...докато тук обещават 3000 лева заплата , и си ...РОБ ... и я ги получиш я не ... Там дори маслото си не проверяваш ...всичко е сервизно ...,а тук си хамалин до без край ...!

ами бягай, де, какво чакаш като дават

няма нужда да бягаш, той запада няма да избяга. Ама ако успееш с 1500 евро на месец да се оправиш - евала! Но пак трябва да работиш доста години, за да ти дават пенсия.

С 1500 евро си пълен мизерник в чужбина.Хайде спрете да сънувате розови сънища и да се самозаблуждавате!

не видях в коментарите отговорноста на чорбаджия профсъюз и здраво министерство. .. дори реклама от наши санаториуми. ..................... лоша работа и здраве за всички ви. щото не искате друго. ................. ай..със здраве и да сме живи да се ругаеме поне. .................. се пак са чудя..що ни станал е ватман на тролейбуз като Станишев и един друг със скъпи обувки..с повече отговорности пред богати ни маже.. щеше да е жив още преди да умре.

не е въпроса в пенсионирането а в условия на труд и защита на работника. е..вие пак си пишете за пенсиите. до следващия вече ваш автобус.

За да не говорим празни приказки в линка по долу могат да се видят годините за пенсиониране в цяла Европа. Link: link Както можете да констатирате нещата са почти изравнени в цяла Европа, като тенденцията за в бъдеще е да се гони възраст от 67 до 70 години. Институциите следят статистическите данни за продължителността на живота и с изпреварващи темпове вдигат възрастовата граница за пенсиониране, така, че да нямате голям шанс дс си ползвате дълго пенсията, ако изобщо стигнете до нея! Такъв е капана и всички сме в него!

не всички... някои се осигуряват на минимума.

Горкият човек.....В държавата на циганите е така.......Всички депутати, министри, съдии и прокурори да трябва да бъдат обесени!!!

без Радан той е умен и умен, а вие комуняги сте алчни тъпи

малоумник, и с кво твоя радан е по- различен от тия дето ни вързват шарени пилета и други подобни простотии ?

М-да...Това е резултата от увеличаване на възрастта за пенсиониране. Все по-често е срещаме такива новини...за жалост.

ПРЕД волана ли? След като сте му таковали таковата цял живот и бъхта човечецът и в празнични дни.........!

Махал Пръжки с лук, Ребърца с бял хляб, кутия цигари на ден и кило вино вечер.... На това му казвам скотски живот. Никой гладен не умира от инфаркт.

как няма да почине , кой знае какво му е било на човека , бог да го прости! НЕГОДНИЦИ С НЕГОДНИЦИ!!!!

Интересен изказ имаш. Кой е обекта на гнева ти? Шофьорите ли? Пътниците ли? Работодателя ли? Аман от тъпоъгълни драскачи, които са капак на всяка тенджера...

платен е. от делящи ни партайгеносета.

И после питате защо децата не искат да работят у нас... И директно отговарят, че няма да доживеят пенсия ако останат. Да вдигнат още точките за пенсиониране. Тогава може и да вдигнат с по 10 лева парите на доживелите.

Тва във връзка с новата пенсионна реформа.... Те другарите неслучайно се гласят да гепят паричките от вторите пенсии... Щото е тва ше е деяна на наборите след 60-та....

Да не дава господ ,да хвърли пищовите некой машинист на влак в пред-пенсионна възраст?! Те тогава жертви и чудо -да не дава господ! Лека му пръст на човека и съболезнование на близките му!!!

него го жалиме и нас със него си пред порта висока.

и да го погребат... ей тъй ниусетно си минава времето тука..

Горкият човек би трябвало да е пенсионер,но нали трябва да се изкарват пари. А парите ограбени от КТБ няма кой да потърси. Ще мрем тогава преди да станем пенсионери,за да има пари за държавата-мафия.

като станеш пенсионер тая пенсия нали някой трябва да ти я заработи? Деца имате ли? или ще разчитате на другите?

Шофьорите от градския транспорт са 2-ра категория и този човек трябва да е пенсионер. Няма логика след като пенсионират по-рано заради изхабяващ труд, после пенсионерите да продължават да работят същата работа.

Лека му пръст на човека...Заплатата му е мизерна-не може да си позволи почивка кат на шефовете си...А къде ще му отидат пенсионните вноски?А?Господа 240?Бог да Ви убие!!!!!!!!