Проверяват скандалния запис от детска градина в Плевен

Общината в Плевен е започнала проверка заради скандалния аудиозапис от детска градина в града.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват скандалния запис от детска градина в Плевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези учителки няма ли да излязат на протест !? Не са ли на минимална заплата и т.н. и т.н.

направо се наакахте с тия учители.Не стига,че ви търпят разлигавените мамини синчета,ами ще ги записват и уволняват.Ако продължават в същия дух,не след дълго по детски градини и училища няма да има учители,работещи с лигльовци и за мизерни заплати.Тогава да ви питам какво правите с дечицата си.Ще трябва сами да си ги гледкате ,възпитавате(ако изобщо ви е ясно как става това) и обучавате.И после като убият някой за кеф,пак разправяйте,че са добри дечица

Вярно Чочко, много вярно!

Време е за строг контрол във всички държавни институции. Такова поведение, като на тези изроди се толерира от повечето директорки в страната.

България е болна страна с болен народ. Края и е много близо. Махайте се от там, докато е време. Държава болна от неизлечими болести.

Колко "страшно" - скарали се на разлигавените мамини дечица.

Не може накаква пикла с психични проблеми да се пише за възпитател. И няма как да не се съобразява с това, че работи с деца, които ще определят бъдещето на страната. На такива мизерници трябва да се забрани да имат собствени деца, дори.

"Пиклата" с "психични проблеми" е около 60 годишна учителка. Аз честно казано не чух никакви обиди и обидни квалификации към децата. Може би думите "Тук аз командвам" са престъпление по смисъла на НПК ? Тук в България свободата се разбира по много изкривен начин. Малките деца не се нуждаят толкова от "Свобода", колкото от научаване да следват правилата, защото навсякъде в живота има някакви правила и норми , които трябва да се спазват.

Ако си мислите, че дечицата са някакви невинни ангелчета, се лъжете жестоко, някои дечурлига са по-големи чудовища от изпростелите им родители, които не знаят как да ги възпитават...

Всеки, който приема такова поведение за нормално е създание недостойно да носи названието човек.

Чак сега се обръща внимание на случващото се в детските градини , и то във всички градове. Ще се сменя начина на обучение ?

Голям праз! Жалко че я няма задължителната военна служба, че и татето да отнесе крещенето на сержантите, че после да се накрещи и на мамата. Това вече наистина е малоумие - жената очевидно се опитва да вкара ред сред разлигавените от и без друго лигавите си мами деца

Сега съм на 43 год. Но няма да забравя как мен другарката в детската градина ме заключи часове в мазата защото не можах да заспя един следобед. Кошмар! Тогава казах на нашите и след голям скандал това беше последния ден за моя радост там. После години наред имах страх от килери и мази. А другарката я срещам още по улиците. Не ме помни но аз веднага се сещам за преживяното.

Това беше Макаренковския, руски стандарт. Много хора имаме трявми от тогава. Сега е по - мек, но пак си е същият.

България е болна страна с болен народ. Края и е много близо. Махайте се от там, докато е време. Държава болна от неизлечими болести.

Да, отношението между хората е много особено, лъжи, извивки, отмятания, интересчийство, страх от пропуснати ползи, страх от другите абе болна работа

Щом може цял народ да нарича ЛЪЖАТА БЛАГОРОДНА!!!

Я запишете и Тиквата от Банкя в Министерския съвет, резултатът ще е същият. Ама тэя гьонсурат дали ще се скрие като плевенската учителка? Едва ли.

Изперкали лелички. Некой татко ше се погрижи.

Това нищо не е, в София биха дори новородени бебета, вие сега за няколко остри приказки въпрос правите.....

поредния детски концлагер у нас

а какво казва конвенцията по въпроса? някое нпо може ли да ни осветли по въпроса? (антибългарското) бхк например няма ли да прожектира имената на децата жертви на женското насилие на стената на народното събрание?

Алоууу... в българския език има женски род! Аман от неграмотници!!!

срам и позор за българия. пропаднала държава

Мизерията прави хората зли. За да има подготвени кандидати за позициите в детските заведения трябва да има добри условия за работа, добри заплати, нормален брой деца в група.

който е педагог. и пак всички са мног изненедани....

Положението ще се оправи, когато всяко разлигавено или невъзпитано детенце се окичи с камера. За да разкажат играта на нещастните все още останали учителки майчетата им, които от висене по молове нямат време да общуват с тях. Има ли някой, който да не е викал на собственото си дете или да не го е заплашвал? Представете си че, отговаряте за живота на 25-30, дали няма да викате? Проблемът е това, че няма детски градини, групите са нечовешки големи, няча и желаещи да стават учители - проверете колко се плаща на тези, на които поверяваме децата си.

Като са малки учителките им крещят. Като пораснат,те крещят на учителките убиват беззащитни просяци,таксиметрови шофьори и ред други неща правят,ама бащите им казват- те са добри деца!

Остави го да се нареве. Това казват добрите детски учителки. За съжаление такива са детските градини и затова децата не отиват с желание в детските градини. Учителките смятат, че са с ниски заплати и не се стараят.

Недопустимо! Работила съм с малки деца, никога не съм си позволила да ги обидя, да ги принудя да правят нещо насила или да ги накарам да се почувстват неоценени. Достатъчно са стресирани от нова обстановка, от раздялата с родителите, за да им се караш или нагрубяваш. С децата трябва търпение, спокойствие и много любов, каквито и да са, плачещи, пищящи, крещящи...Ако учител в дестка градина не може да се държи така, той или тя просто не е за тази работа.

Е щом сте работили с малки деца сигурно знаете, че децата се дават на детска градина защото родителите им трябва да ходят на работа. Масово това е първостепенната причина. Такива неща като възпитание и култура са масово пренебрегвани от родителите (къде от липса на интерес, къде от незнание) и респективно от десетки години педагозите по детските заведения не си мърдат пръста... най-вече защото е безмислено. Отделно не са финансово мотивирани. Прочее баба ми не е ходила на детска градина - гледана е у дома и е яла шамарите когато не слуша... същото се отнася и за дядовците ми. Всички до един бяха хора на място въпреки, че в невръстна детска възраст ги е спохождал често, често родителският гняв. Чудя се - как едно време са гледали деца без специфични програми разработени от професионалисти, а сега цялата наука е събрана в помагала, наръчници и т.н. а продукцията е силно некачествена. Що така?

Съгласна. И на възмутените родители не им вярвам. В къщи съм сигурна, че всички се карат и даже обиждат децата си а може би има и някой шамар особено ако са две децата. Тогава понякога лудницата е пълна и родителите и те не издържат. Има и крясъци и някой шамар. Нищо им няма !Живота няма да ги гали. Виждате ,че деца убиват деца. Учителката няма чак толкова да ги нарани както те сами се нараняват. Но е доказано ,че всичко започва от семейството не от учителите. Вярно има изключения но те са малко. Така мисля аз. Майка съм на син и дъщеря и баба на двама внука , скоро ще съм баба и на трето внуче.

Тия родители явно са късопаметни и не си спомнят какво е било когато те са били на градина. Няма нищо лошо в това да се поскарат малко на децата. Хората на запад за това си дават децата в пансиони - за да станат хора.

Изненадва ме, че масово всички са изненадани, че има грубиянки в детските градини и ясли. Ами такива си има открай време, но нямаше камери да ги заснемат. От хора, които нямат никаква професионална подготовка, нито морални качества не може да се очаква нищо друго. Те даже допълнително развиват чувството за свръхчовеци, общувайки основно с по-глупави от тях и безпомощни същества.

Sm3hurk0

по мое време имаше една, която ни биеше по задниците с палка от федербал - една найконова.... от децки федербал.. Предполагам, че и за напред ще има такива които да бият децата..

Драги ми, Смехурко.

по делата ще ги познаете.... товаа е казано за да не слушаш фумите, ами да разпознаваш действията. Естествено, че на едно малко детенце, което не разбира особено къде е и защо е, а трябва да влезе в накакъв дневен режим, трябва да му се каже нещо което да го респектура! На нас ни казваха че ей сега дядо торбалан ще ни пъхне в торбата и ще ни занесе някъде си.. .да, ама това са думи - за респект. Какво друго може да направят въпитателките? аудиозапис? ама наистина ли?

дали като крещят неценсурно децата ще станат по-добри?

не, просто ще ще се чувстат в къщи.

ако никой не крещи, дали няма да има масови убийци, гангстери, наркодилъри.. Ако е така, ще съм против крещенето. Ама при всички случаи си ги има, та е все тая дали ще се вика по хлапетата или не.

До добри джендъри да,ама народ не!

кво е джендър?

Това си е българска черта - когато не са пред очите на други хора, голяма част от (особено селското население) се държат точно така - "ма, каквото аз кажа, ..." и други подобни. Не ми казвайте че не сте ги чули - по автобусите, самолетите, в магазините. Има една специфична прослойка, идващи от селата, средно образование, родители бивши местни полу-величия. Те говорят точно така, когато не са под надзор.

А ти имаш ли деца? И как ги възпитаваш? Как ги караш да си лягат, да си решават домашните, да уважават възрасните... моля, сподели чуждестранния си опит с нас, клетите българи.

Сори за правописната грешка, знам как се пише възрастни. Ама ми идват и други въпроси: как са ви възпитавали вас едно време, дали са ви галели с перцето като сте псували на английски? Или на руски? И как са ви карали да си лягате без да си гледате клипчета на айфона докато заспите към 3.00ч? а после сте на училище в 7.00?

Хайде и да я уволнят тази учителка, защото си го е заслужила, колко ли още такива има?Да, безспорно камерите са решение, но трябват и други промени.Забележете, въпросната учителка е с 40 години стаж!Вероятно жената е поне 62-63 годишна.И като овца спокойна да е била на младини, след толкова години сред викове и палави малчугани не е възможно да не се изнерви.Би трябвало, специално учителите в ясли и градини да се пенсионират доста по-рано, а и броя на децата в група да намалее поне с една трета, за да не се стига до нервни изблици и инциденти.

Хайде пък сега.... Госпожата ми от детската, за която имам безкрайно добри спомени ни научи къде с кротце и благо, къде с кютек на уважение към възрастните и хората с опит. Имаше една руска приказка, за един цар дето решил за икономия да избие всички старци, понеже само използвали ресурси и храна.. Вие сте точно като тоя кретен.

Направо ги разстреляйте всички лелки от яслите и вкарайте недоклатените кифли да си гледат добичетата сами -заедно с джендър швестерите им мъже! Като не им изнася да си ги взимат и у курац при мама на жълтите павета!

Това си е стария комунистически манталитет на възпитание, на налагане.. Затова се смята за нормално. Всеки с авторитет си позволява(ше) да се държи така с подчинените си като с малоумни от учителя, през кмета, директора и попа.

и по време на болнични може да бъде уволнена, има Инспекция по труда, работодателя може и да не признае болничния, ето вариант за изцеление на много болни командажийки и откачалки, които се изявяват единствено сред по-слаби, ако не я уволните веднага я предайте на прокуратурата или на родителите,май родителите най-ефективно ще ви отърсят от лудите величия,действайте,че като оздравее и се появи има опасност да изтребе децата..

За съжаление човешки "матр'ял" има насякъде. При това не малко - хайде да не са 80%, но 50% със сигурност. Защо в парламента и навсякъде другаде да е проядено, а да очакваме, че в градините половината от лелките да са по-различни. Повечето са свестни, но има доста, които не са за там - те по принцип така си говорят и на собствените деца вкъщи, на улицата, в парка и навсякъде - всеки е ставал свидетел.

камери,камери,камери.това е,иначе насилничките не знаят мярка.

Едва ли ще помогнат камерите. По-скоро психотест подобно на професионалните шофьори, да се провери до колко човека издържа и реагира на стресови ситуации.

Интересно - какъв е броят на студентите, които се дипломират в специалност детска педагогика от ВУЗовете в края на тази година? Още по - интересно колко ще влязат в детските градини да упражняват "благородната" си професия наесен с непрекъснатите скандали напоследък? И нека всеки готов да критикува тук да си помисли какви възпитателни методи прилага в къщи, преди да сложи камерата в джоба на отрочето си. Защото аз съм бил свидетел на прилагани родителски възпитателни методи, от които и на камерите им почервеняват колоните от срам.

Жените насилнички да се държат прилично! По добре да няма такива , от колкото да ми възпитават децата! Долу стмбул конвеншион!

Ами нали и аз това казвам - ВСИЧКИ жени насилнички да се държат възпитано, включително и със собствените си деца, защото и майки насилнички има, и то много. И те са тези, които знаят на какво могат да са подложени децата им и затова се съмняват и слагат камери. На мен никога не ми е хрумвало, че детето ми ще е подложено на подобно отношение, защото аз не съм го правил, но примерите за бехаберно родителство никога не с обект на критики, затова когато и да се затрием като нация все ще ни е късно.

Студентите, които остават тук не се бутат да работят по детските градини, а се бутат да стават митничари, полицаи и данъчни. Но най-вече калинки, "бизнесмени" и директори на предприятия, някои и депутати. Нищо странно, напротив-абсолютно нормално!

40 години стаж като "педагожка"! Пресметнете, колко съдби е опропастила, на колко хора е разбила психиката и ги е оставила с психически травми и неспособни да се развият пълноценно!!

Преди години, едвам не набих една такава! Не пуснала детето до тоалетна и то се напикал в чаршафите! Онази отрича, обаче като донесоха чаршафа, млъкна! Целият беше мокър!

Кой ще спаси децата от жените насилнички?

Как "кой"? Ами Той - СуперБойко! Ей сега ще уволни там който трябва - директорката, общинския съветник, областните управители - и ще си сложи други (калинки)!

ти си тъп, аман от тролове.

Тази професия не е за всеки.Ако не можеш да се справиш-напускаш.Не може да се проявява агресия към малки деца.Какви хора ще станат утре,ако днес се държим с тях като с животни???

и за ония двамата, дето заклаха човек за удоволствие, но не са стъпвали и ден в училище, пак учителите са виновни

Казах ли ви , че жените са най-големите насилници? Казах ви! Обаче сте ги сложили в една конвенция с децата!

Лошото възпитание и ниските заплати водят до озверяване на "възпитателките".

битието определя съзнанието

Всички тия които слагат камери и следят госпожите в детските градини трябва профилактично да ги пуснат за един месец в ролята на "госпожи". Да видим колко време ще изкарат без да викнат и да се скарат. То бива, ама ако не викнеш и не се скараш няма начин да ти имат уважението. Все едно всички са ги възпитавали с перца и галене едно време. Затова днешните лекенца нямат уважение на никого.

И все пак някои учители без да викат се справят, просто имат присъствие. А други и да викат и да крещат ефекта почти е нулев.

зависи от децата, от ситуацията.. Не може абсолютно всички деца да са едни и същи по характер, по манталитет, по знания. Горките Госпожи трябва да се справят със ситуацията или ще бъдат просто прегазени. Балдъзата трябваше за няколко седмици да преподава на осмокласници, за стаж да трупа. Е хайде познай дали може да мине без викане и демо на мускули. Просто я познавам и пишлеметата осмокласмици накрая я изпащаха с аплодисмени. Тая още първия час беше нашамарила двама. Става въпрос за Дупница. Ако беше в София - да е осъдена. Всеки от храчещите тука знае как сме били възпитавани, и сме станали хора, с уважение към възрастните и хората с опит в живота. Ся някакъв пишлигар ми се прави на Големото Добрутру щото имал Айфон и си свети с него във външната тоалетна

детските учителки станаха обществен враг 1. Ще я арестуват ли тая жена сега? И ако я арестуват ще я пуснат ли като Ториното? Или Ториното е друга работа. Може да прати някой да те смели от бой.

Според мен учителките. Не вярвам че камерите ще нарушат правата на детето,по скоро родителите ще работят спокойно. От какво ги е страх учителките? Че трабва да си сдържат гнева и нервите ли? Никой не иска от учителките да глезорят децата,а да се отнасят към тях с доброта и с такт. Другия вариант е да разчиташ на честа дума...ако ти дава сърце.

ако децата са спокойни, възпитани, послушни и дружелюбни, но за съжаление голяма част от децата попиват пороците на родителите си и на общата агресивна среда днешните родители са абдикирали от децата си и единствената им грижа към тях е всячески да оправдават дебилното им поведение

Аман от родители-изроди. Иначе в цялата държава е така, не само в градините и яслите. Аман и от журналисти, които се занимават с това.

Това с детските ясли ще стане като с джендърите. Ще се преекспонира и накрая няма да има кой да работи в тези заведения. Така ще стане. Къде ще намерят толкова спокойни жени да издържат на тази работа...Това е тежка работа. Деца разглезени, без задръжки с родители, хванали Бога за нога, както се казва. Няма да се намерят хора да работят там и тогава да видиме какво ще стане с тези деца...В частни градини със спокойни лелички и с десетократно или двайсетократно по-високо заплащане от страна на родителите...

Децата са малки,а не разглезени.Представете си един великан ,два пъти по-висок от вас да ви вика и да ви се кара-това е голям терор.Милите душички.Малкият ми син-вече мъж на 22г.помни всичкия тормоз от детската си градина и до ден днешен.А тогава млада не съм го разбирала.

помниш ли терора от твоята детска градина, брей че хора, всички репресирани се изкарват

Да се сложат камери във всички държавни и частни градини, домове, институции, и да се реши проблемът завинаги!

Точно така само камери и наблюдение , записи само това е решението иначе няма оправия.Когато реших да запиша детето си ...бях посрещната от директорка на забутана квартална градина с въпроса към мен и мъжът ми .Какви сте вие? Тоест какви сме с професии ,аз обаче несъобразила казах майката и бащата. Детето тръгна с огромно желание на 4 тия ден беше развила такъв стрес а на 5 ти беше невъзможно да я вкараме в градината. Естествено ни казаха че детето е било тормозено...впоследствие разбрах ,че обичайна практика в градината е заключване в тоалетната , връзване с въженце на ръчичките и т.н....Изчакахме 1 година в търсене на друга....бях улучила пиков момент , когато имаше доста деца и малко свободни места.Насочих се към градина Щ. в центъра на града.След чакане 30 минути и слушане на обсъждане какво -що и защо пък сега заради някаква си там да викали директорката и да я търсят въпросната госпожа се появи.Обясни ми ,че имало 15 деца кандидатстващи за едно място и минахме пак през позната процедура...какви сме ....Впоследствие разбрах , че във въпросната градина се влиза със спонсорства.

За мой късмет след 1 година така и не намериха подадените документи което ме препрати в друга любезна директорка ми предложи място ...имали 3 свободни.... чудесно....и хоп вече сме на градина.... няма да ви казвам какво чудо беше.... едната госпожа ги изведе преди обяд..другата следобяд...през ноември , когато вън е такъв студ.Детето ми преди едно тържество ми спомена , че е било съблечено и оставено до отворения прозорец...няколко пъти казало на леличката , госпожата...никой не искал да го облече и не му поволил да се облече....Пропускам заразата от скарлатина , защото не приеха да поставят чашки и децата да пият индивидуално....а до тази мярка се стигна едва след глоба от ХЕИ или заплаха за глоби.....от групи по 20 деца дежурно ги оставяха по 4-5 ако може..... Излишно е да ви казвам методите на работа....И какви ли още не неща , които в скромните си няколкогодишни наблюдения имам за тукашни 2-3 градини . За финал ще оставя двете ми най-инфаркти ситуации.... идва дете и казва че детето ми е било бито в градината - няма да ви казвам във какъв филм се вкарах , втора ситуация отивам към 17 часа..... и градината изгасени всички светлини..... как..ами детето ми е там..... а работи се до 19 часа....и заварвам следнното детето облечено в тъмното седи на едно столче в коридора ...от лели..учителки няма и следа. След възмущение при директорката..методът на госпожата беше че остави детето ми да бъде тормозено от друго дете в продължение на 3 месеца.

Та уважаеми коментиращи..... питай патило....Плевен е град с ниско ниво.... За администрации да не говорим..... , защото и там за едни 30 лева детски съм се нагледала и мога и роман даже да пиша...но хахаха откакто вкараха телефонът се записва....и от тях по-хрисими няма.....

Ами дай го на частна градина, там ще го гледат като писано яйце. То , че цялата система е сбъркана - така си е. Ама хайде да видим теб как са те гледали едно време и дали си станала човек или масов убиец... Сбъркани са ви мисленето, приоритетите, начина на поглед върху конкретните ситуации, гледате общото: Всички деца са еднакви, всички са добрички, всички искат да им се обръща еднакво внимание при условие че са 20-25 в група. Айде стига глупости, че се изнервям.