В Борисовата градина отсякоха дървета, маркирани за кастрене

При посещение в Борисовата градина на участъка, предвиден за премахване и кастрене на сухи, гнили и опасни дървета са установени отсечени дървета.

Обратно в новината

Коментари - В Борисовата градина отсякоха дървета, маркирани за кастрене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

констатира: Петте кучета,които разкъсаха хъски, си имат стопанин и живеят при добри зоо-хигиенни условия. Дърветата които са отсечени, на тяхно място, ще израснат - нови/някога/.

Колко дървета има за кастрене, а някои и за отсичане. Защо не се разреши на всяка кооперация(домоуправител) да кастрат дърветата, които живущите преценят. Много проблеми така ще се решат.

Режат само дървесина която има стойност, не пипат изгнил бор, изгнила топола или върба, липа, а гледат да резнат здрави- акация, дъб, бряст, клен!! Гората до булЧерни връх я преровиха и отсякоха всичко друго, но не и изсъхналите и опасни дървета!

Отсякоха ПОГРЕШНО дървета в Борисовата градина... Ами като тези дървета са имали малшанса и нещастието да поникнат и растат на погрешното място, в погрешната държава! В държава, в която малоумни и сбъркани същества и неуки простаци, но с огромно его и претенции управляват и от която и хората бягат! За съжаление дърветата нямат крака... Беше преди около 30 години, бях млад и зелен и все още вярвах, че може да се живее добре или поне нормално с ум и честен труд в България с прекрасната й и уникална природа, която е Земен рай! Имах възможността да ида в Швейцария (където имам близък роднина, изгонен от комунистите веднага след 9 септември, минал през лагери, знаещ добре 7 езика)... Разхождахме се в малък парк и видях едно дърво точно в средата на пътя - бяха го оставили в средата на пътеката, бяха се съобразили всичко за да оставят едно обикновено дърво. Тук, където живея редовно патици и костенурки минават по пътя и пред колата ти, и ... не бягат! Онзи ден се бе събрала цяла колона на пътя от настещното движение само защото една патица бе повела малките през него и точно в средата се бе събрала малко вода и майката с малките бяха решили да пият и се заиграят около локвичката! И патиците изобщо не обръщаха внимание на колите:) А хората в автомобилите спокойно изчакваха... Аз излезнах да подсетя мама да премине и тя с бавно достойнство поведе малките си към тревата... Замислих се какво би станало в З България при подобна ситуация и ми стана и смешно, и малко тъжно. Разни хора - разни идеали!

В природата дървото, че е изгнило не пречи, тия дни наблюдавам, че един кълвач си осигурява трапеза на едно такова дърво маркирано с оранжево... Ако се продължава така, да засаждат изкуствена трева, храсти и дървета... Хем няма да се занимават с косене, кастрене и метене на шума... Всичко ще си седи зелено и през зимата, само дето... такава среда само за отглеждане на кърлежи ще става...

Идете да видите в село Бистрица,как изсичат гората и навлизат в планината за да си строят къщи! Преди до река Бистрица имаше свободен достъп,а сега не може да се отиде до нея,защото тя минава вече през дворовете на новобогаташите! Къщи се строят вече до сами табелата на "Природен парк Витоша",а до там си имаше гора,сега са сгради!!! Нищо чудно утре и табелата да изместят... Природата ще си го върне на всички,това да не го забравят собствениците на тези имоти,които строят там,където не трябва! после всички ще реват и ще обвиняват държавата,въпреки,че сами са си виновни...

На снимката синята боя е ПОД кората.Да не би тези т.н. еколози сами да са маркирали със синьо вече отсечено дърво.

Те така премахват и "маркирани" хора погрешка!!!

Виж ти колко интересно! Някой да не би да си разчиства теренче за строеж?

ОБЯВА: Жилище в Борисовата градина - 25 000 евро кв.м.

Ами като едното нищо. Я как застроиха част от Южния парк.

Щом в един толкова пренаселен град могат да секат, както си искат, как ли ще секат горите на Пирин?

Ще секат глупави глави на зелени активисти.

ПО ПОГРЕШКА ЕДНО ИЗГНИЛО ДЪРВО ПАДНАЛО НА ЧУТУРАТА НА ЕДИН ЗЕЛЕН АКТИВИСТ И Я ПУКНАЛО.

Кухата Йорданка да ги залепи :)

Честото , въздуха вече няма да е мръсен 5 пъти над нормата ще е 6 Пъти ! До 2020г. ще изпълним плана да е 10 пъти над нормата ! УРА !

Голяма работа, че отсекли няколко изгнили дървета. Спокойно за няколко часа могат да засадят млади фиданки на тяхното място. Тъкмо сега му е времето.

Ами да ти резнем главата, а аз за няколко часа ще направя на дъщеря ти един Ото Скорцени - младши, тъкмо сега и е времето.

Да отсечеш дървета за да може на тяхно място да построиш музей "Зелена София" това е просто гротеска.

Е, що толкова малко? Аз викам да ги отсечете всичките. Да направите кабинков лифт, а под лифта - да бетонирате за паркинг от синята зона. Ако различавате цветовете, де, може и от зелената. Всъщност най-добре въведете нова зона в цвят ла*нян, за далтонисти и ѝ търсете по 5 лева за час.

Бандитска държава, с бандитско правителство и пълна с некадърници, калинки, и корумпирани малоумници администрация. Гарантирано от ГРОБ!

Правителството не сече дървета по парковете. Не му е това работата. Комунистите освен от краден кашкавал от друго нещо разбирате ли?

Малоумен дебил, затваряй си устата, че гербовата кметица съвсем се осра вече. То е гаф след гаф! Ако не ти е ясно, да ти обясня, кретен, дървета на по 50, 60, 100 години не се възстановяват с млади фиданки. Тебе комунисти те гонят. Политическата принадлежност няма значение щом говорим за престъпна небрежност. ОСТАВКА!

ПО ПОГРЕШКА ЕДНО ИЗГНИЛО ДЪРВО ПАДНАЛО НА ЧУТУРАТА НА ЕДИН ЗЕЛЕН АКТИВИСТ И Я ПУКНАЛО.

по всичките гори и планини са ,,плъзнали,, като ,,хлебарки,, едни ,,мургави,, кастрачи...??? след като на общественно място правят такива ,,грешки,, какво ли е в ,,горите тилилеиски,,...ако имаме още такива...??? скоро питах трима ,,такива,,... ,,е казват ...поработихме по европа ,сега сме в дърводобивният,, бизнес...,,??? ,,бизнесмени,,...???

По погрешка г-жа Фандъкова управлява трети мандат София.Отглеждането на картофи по-добре се вписва в профила на кмета на София,не че тиквата направи чудеса,но компирката е многа нагла!

че от това по качествено кастрене има ли някъде??

това се нарича ,,ниско кастрене,,...??? и да режеш ,,дървета,, се изисква ,,основна култура,, а и за да знаеш как се казват ,,цветовете,,...??? ще изкарат ,,кастрачите,, че са ,,далтонисти,,...!!!