Готова да изгори, но не и да остави дома си: Героят от Старосел баба Мария

"Опитвала се е да потуши сама пожара, докато не е обхванал цялата къща. Пред погледа ѝ просто рухва всичко. Целият ѝ живот", казва внучка ѝ Мирослава

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КЪДЕ СА ВОЕННИТЕ - ПОДЕЛЕНИЕ "ТРЪБИ"??? Къде са от ВИК 1. Мощни дизелови помпени агрегати! 2. Монтаж на 3-10 km тръбопроводи от най-близките язовири. Може да се ползват и полиетиленови тръби от кангали, които лесно се развиват с камион. 3. Осигуряване на хидранти има по 50 000 m3. 4. Колички за пешаците с бидони по 80-100 литра. 5. Мощни помпи HONDA 50 m напор. При това положение може да има "битка" с огъня. Всичко е парлама. Умряха хора за НИЩО! Без никаква подготовка, организация и защита!

Колко вярно. Простотията и невежеството на почит...

Инат, а?

"Достойни" старини в клоаката България. Браво, Бибитко!

Кво става. Значи вече е геройство да загубиш живота си за вещи. Геройство е да спасиш човек. Коте да спасиш може да е глупаво но айде пак е геройство, да спасяваш вещи геройство. Това е бедност, отчаяние, обърканост, шок. Стига сте принизявали свещенни думи.

Имаме най -некадърната пожарна служба в Европа !

Тази героиня е втората храбра, българска баба която се изправи сама срещу безчинствата и терора на протестърско- фатмашката мафия,след първата баба на Орлов мост ,която само с един рязък удар с бастун прати в ортопедията на Пирогов дебелогъз, зелен, протестърски педераст!

Те кюрдите скоро ще ви обяснят как стоят нещата. Седи разчепатен, пени се, смучи наргилета аз ще танцувам ръченица.

ТОВА НЕ Е ГЕРОЙСТВО, А ОТЧАЯНИЕ И БЕЗИСХОДИЦА!

Аз съм еничар, и се гордея с това!

От еничари ги правим и на евнуси бе. Запиши си час.

Ти си цигански миндил ...то е видно !

Изгорели били домашни животни предимно кучета според новините. селяните много зле третират кучето на синджир завързано цял ден и накрая смърт в пожара. А иначе служи добре лае и пази. За къшей хляб на ден. Много селско.

E, добре де, ако ви гори къщата,. на каквато и ще да сте възраст, каквито и ще да сте, няма ли да я гасите?! Да, случилото се е голямо нещастие, но, ... Всеки на мястото на тази жена, ще се опита да си спаси имота.

Турчеещите цигани никога няма да те разберат.

И да има застраховка в случай, че не успее. Писна ми да слушам как държавата трябва да помогне на всеки, спестил си този разход.

sawo

На кирпичена къща застраховка правил ли си? А знаеш ли колко плащат по принцип? Не е срамно да си неграмотен. Срамно е да си неграмотен, а да даваш акъл.

айде ;служителите ; тая година без бонуси ако може , даже да върнат и миналогодишните , ако е останало и капка човечност

И тези служители на горското, които изгаряха да ги връщат? Или семействата им? Свиня!

да помиярино

Където има вода , преди да е пламнал големия пожар , контролирано се изгарят големите треви около селото широка ивица поне 50 метра ! Всяка година едно и също ! Жалко за загиналите хора и тези останали без дом !

Някой знае ли какво по дяволите става днес с въздуха в София. Ужасна смрад на дим и пушек цял ден. Наблюденията са ми от Изток и Младост. Няма никаква информация...?!

Неприятната Соня идва от циганите и мюсюлманите ве още подвизаващи се тук.

Соня да се чете - ВОНЯ.

Си позволява да гъделичка изтънчения нос на Соня моля хора помогнете на милото момиче даите и информация.

Закъсня гнидо, поправих се.

По времето на тройната колаиция - "БСП-НДСВ-ДПС" трябваше да бъде изграден един център за бедствия и аварии и имаше цяло министерство. Какво направиха? Имаше и министерство - министър Емел Етем?

21 век и в България няма вода, хората в тези места са жилави и опаки но какви сме другите, безропотно живели при Тошо и Баце!!???

При Радев пак сме си същите

Веме сме в 21 век,с българите масово не си застраховат домовете.А цената на застраховка за средно голямо жилище се равнява на две големи бутилки бира месечно.просто няма застрахователна култура

Една селска къща не 40-60 квадрата. а поне 240, застрховката е поне 400 лева, с пенсията как може да си го позволи?

"Защото има хора,които са загубили не само имуществото си,но и в голяма степен живота си" !Как се губи живот в голяма степен ?

тъпотия са написали. Сега качеството не се цени.

Сега ага Боико ще извади от нашите пари дадени на ГЕРБ и ще Каже Дадохме от нашите пари за къщата

къф герой бабето? я пак?ДВГНЧ

Турчеещ циганино, пишеш на български. Вас поне ви интегрирахме, следващите са циганите.

България не е подготвена за справяне с бедствия.

"хамериканцо", това, че обичаш да лапаш негърски паламарки си е твой личен избор! Лапай и гълтай, но си скъсай българският паспорт, гнидо нещастна.

Добре де, разбрах, че си нискоинтелигентен простак, не е необходимо да натякваш простотията си. Обаче така ме засегна, с коментара си, толкова се обидих, че сега не знам как да ти отговоря ... няма как да падна до твоето интелектуално ниво.

Боклук!

Иване, в първия момент мислех, че си нарушил добрия тон и да ти сложа минус. Прочетох, какви ги писал американеца. Извинявай! Естествено плюс. И не му се връзвай. Тоя е някой импотентен дъртак от кв. Обеля /може да е и по-зле/. Зарежи го! Миндилчето е безработен нещастник, изживяващ се на чекии.

Респект приятелю. България над всичко!

Това сме истинските българи! Дори сега, България да е циганско-мюсюлмански кенеф, ще сме тук! И отново България ще е БЪЛГАРСКА! След 5,10,100 години, България ще е отново БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

БЪЛГАРИЯ ЮБЪР АЛЕС, БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА .... КАТО СТАНЕТЕ ОТНОВО ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ И ЩЕ СТЕ НА ТРИ МОРЕТА.

Чалма неориентирана, Османска империя няма да има, прекалено сте първобитни! Подлия ви план, след като не можахте да ни за владеете със сила, да го направите с либерастките евогейски начини като сте мнозинство да ни за владеете НЯМА да ви се получи! България над ВСИЧКО!

Ах няма, че тя 1/3 от България вече е турска, другата 1/3 е циганска и българите сте малцинство. До 30-40 години от Странджата до Делиормана ще е наше, ти минавал ли си от там - няма български села останали, само нашите турските се развиват и има деца.

Това сме истинските българи! Дори сега, България да е циганско-мюсюлмански кенеф, ще сме тук! И отново България ще е БЪЛГАРСКА! След 5,10,100 години, България ще е отново БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Мехмеде, докато пишеш на български, България ще съществува!

Хаха Иванчо, след 50г България ще се нарича Северна Турска провинция Булгаристан! Българите ще сте се превърнали в циганско малцинство и единствените бели хора на територията ще са турците.

Мехмеде, това да си пукаш плюстета на собствения пост е равнозилно сам да си ближеш гъза е равносилно на това, сам да си ближеш гъза, както правят кучетата и маймуните.

и аз искам България на българите. Българин трябва да значи "добър човек". Иначе няма смисъл да се живее сред лоши хора. Сред такива животът не е живот, а мъчение.

Има едни хора, които отиват в чужбина и учат и работят там, но не натрабват колко са велики. Има едни другидето натрапват било само образованието си там или само това че са там , а какво са постигнали е друг въпрос. Размахват идеята колко са гениални и знаещи, точно тези дето нищо не са постигнали. Те са тези, които обиждат и назидават, което си е чиста завист, че хората останали у нас въпреки трудностите през които са минали са се справяли и се справят. Те не могат да понесат че хората живеещи в България могат да си позволят повече от тях, забегналите в чужбинско. Поклон пред баба Мария за борбата и с огъня, но и за възпитанието на децата й, защо чух внучката и как говореше, без вайкане и пъшкане. Едно младо уверно момиче, достойна наследничка на баба Мария.

Гледам нея и виждам моята майка - също толкова мъничка , жилава , същите изкривени от работа пръстчета и ми се плаче. Още пазя тъкани от нея нови покривки за легла ,килим , идея нямам как ги е направила , сърце не ми дава да ги хвърля.Ако тази мила жена отново има своя къща и иска да я подреди , ще и ги подаря с удоволствие.Тя би ги оценила , ще са от нейното време.

Жената с цената на всичко е останала. Намазаните ни политици не отделиха 5 часа да отидат на място от елементарна политическа култура.!!

Ама нали това искате, властта да не ходи с джипката при хората, а да седи друсана на диванчето !

Не и аз

Пияницата Рашков изтрезня ли, че вчера на пресконференцията се бореше с гравитацията. Видно Мунчо го беше изкарал от кръчмата.

Алооо!! Ти прочете ли статията? Разбра ли за какво иде реч бе кретеноид? Какво общо има трагедията на бабата с твоя враг Рашков? Майка ти така прост ли те роди,или с годините стана такъв?

Не трябва, и не е редно едно нещастие да ни озлоби и накара да изричаме тежки обиди помежду си.. Едно нещастие трябва да ни обедини, смири и направи по-човечни, нали уж българите имаме неподозирани безценни качества, или греша. Имаше един филм, който не се съмнявам, че мнозина от вас са го гледали - за едно голямо земетресение в Ню Йорк, което срина града до основи. Но хората се сплотиха и построиха още по-хубав град. Така трябва - да се борим и ние, а не да скръстим ръце и да се нападаме и раздаваме "благословии" помежду си.

Кънчо, на филм и думи всичко е хубаво, розово и прекрасно. Но за жалост човече, живееш на една територия наречена България. Още през турско са се народили едни изроди, предатели и страхливци, които и до днес се раждат. Та, не очаквай такива хубави неща...

Някакъв никакъв от Америка :)))))) Палячо Мнението ти е Точно Никакво Разбрали ме мишок от Америка Тиху Да няма червен врат От Америка Тайба в никаквеца

На фона на тази тъжна новина, все пак има и плювалници. Нямате смирение и състрадание в душите си. Защо не се направи фонд да съберем парици за една сглобяема къща за тази свята женица.

Тук сте останали само някакви слабоумници и въшкари. В Америка сме играчите.

Fho the fuck are you stupido? Ами и ние бяхме в умирисаната ви америка, където без да е водена война там и цял живот крадене на богатства и умове, е пълно с простаци, просяци, без застраховки, зле облечени, грозно дебели, и затънали до гуша в дългове и ипотеки.

Sorry

има много и различни хора. ТИ спеициално си не се включваш в никаква класация

Тази 62 години не е била мандръсана? На 28 и стоп на секса? Така ли?

Това ли е всичко, което третираш за значимо ?

И какво по-значимо има от секса?

Секса е удоволствие, но не е успех. Толкоз!

А бе гадино мръсна, като си толкова " п р и н ц и п е н ", защо не предложиш нещо разумно, което да го приемат болшинството пишещи... За такива като тебе пълна КАСТРАЦИЯ!!!!!!!!!!

се скрий, и си замълчи, че няма да свариш …

:))))))) Виж въобще не ме интересуваш Ако шеш се връщай На 2 години Да ядеш смилянски боб Или да си постваш въшкавите снимки Не си ми важен Кво не чу?!

Ще купя дъщеря ти и ще я е.б.а за жълти стотинки.

Боклук!

С педерунгели не се занимаваме ние тук !

да не те намеря аз първи … може и да ти хареса.

Бабите ни от едно време са по-жилави и силни псохически от новите поколения мъже....

Емигрирали да мият честта си,достойнството си - по чужбините ТОВА Е ЦЕНАТА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ

Такаа, в чужбина всички сме миячи и чистачи, проститутки и сутеньори .... тъй де само "отпадъци" сме у чужбина, а в България сте останали само най - интелигентните, най - успешните, най - умните, най - хубавите. Абе завистливо копеленце, ние емигрантите (не гастарбайтерите) си взехме родителите при нас и се грижим отдавна за тях, в България по селата на доизживяване са оставени родителите главно на отрепките дето сте останали и ги чакате да умрат, че да им продадете имотчето.

И хуя в Америка :))))))) Пълен мишок си И го знаеш Ела и се бори!!!

Боклук!

Не е нужно да ми доказваш, че само най-големите мизерници и отрепки сте останали в България!

винаги е така. В България стана преди много години много бандитско. Мутри, мутреси, убийци. Лъжци, крадци, шуробаджанаци. Завзеха земята.Откраднаха и продължиха да крадат ВСИЧКО. Е, ако си нормален, как се живее сред такива алчни, зли, лъжливи и крадливи ЧУДОВИЩА?!?!?!!

Защо никой не се бори срещу дървената мафия покровителствана от политическата мафия?

Вижте го само колко е мазно комисарчето, с очилцата, часовника и гривничката ... намазан педал, нищо не правил цял живот отишъл да се снима с Премиера, а за хората не го е еня, нали ще се пенсионира на 50 с тлъст бонус и огромна пенсия, не като бабата цял живот да се труди.

Аз ще гася пожарите.

И за толко не ставаме. П- добре да си траем. Ние сме, просто повод за грабеж и плячкосване.

Самотна Брз “Роднини” Чакащи я да умре Да и продадат душата СРАМ ПИКЛЬОВЦИ - хиляди

Сбирщинта от парламента начело с Тошко Африкански да вземат маркучите и да помагат. По-добра работа ще свършат отколкото това което правят в народното събрание.

Хората си го казаха! Сигнал е подаден сутринта, а пожарната е дошла в късния следобед и то без вода! Цялата държава е тотална разруха! Кой ще носи отговорност сега! Нека позная, пак ние ще плащаме с данъците си за грешките на държавата.

Изоставени като нея.... ЗАЩО бе роднини Нямате срам Знам го!!! Мърши

Милата баба Марийка, само погледнете лицето й - то говори, така е минал животът й - в трудности, с които през повечето време се е справяла сама! Затова и без да чака никой, хуква да се бори с огъня - тя това знае, има ли проблем, сама го решава! Добре, че има близки хора!

Пожари има навсякъде. Наводнения има навсякъде. Земетресения и войни се случват по всички точки на света. Светът никога не е бил спокойно място за живеене. И ако не сме възпитали у себе си подобно усещане, а сме се пристрастили към земното и света, много ще страдаме и роним сълзи.

Да дойдат всички министри и зам министри от министерството на околната среда и водите от последните пет правителства да и целуват ръцете.

Защото тази госпожа е раждана и възпитавана преди 1945 година ...

Голям героизъм, няма що! Бабата просто си е направила разумната сметка, че на нейната възраст е по-добре да умре веднага (и разбира се не от изгаряне, а от доста по-милостивото отравяне с въглеоден окис), отколкото да страда бездомна колкото още години живот са й останали. Няма значение. Вдигнете й паметник, като на пилота дето като последен глупак се бухна в морето. Нали и той е герой. ДЕБИЛИ!

Пилота е Мъченик, защото беше УБИТ от ОТАН!

Мълчи, свиня! Ей такива герберски отрепки, изявлени комунисти сте вси тролове, пияници и простаци. Не ти пожелавам да защитаваш едното, което имаш. Селяк!

Мобилизирайте армията бе популисти гадни. Какво чакате, да изгоят къщите и поминъка на хорицата. Баси смотаното правителство!

Нашата армия е обучена да пие и да цъка белот по цял ден, а през останалото време да спи! Не стават ;)

Каква армия, бе, дебиле? Армията я НЯМА! Сами си я разтурихте. Сега я има, я не по 100тина души в поделение - администрация, и то, ако не са го закрили.

Прости ми Dedo. Явно и ти си от простолюдната армия на ИТН. Армия иам отговаряща на стандартите на НАТО. Но понежи си прост, едва ли знаеш какво е НАТО, пускай чалгата, слагай ракията на масата и заминавай за бъдещето.

Не изоставяйте родителите си в това положение.. Грях е!!!

Сърцето ми се къса като я гледам...