Горското е разкопало рова при дюните в Несебър, за да ги предпазят от АТВ и джипове

Защитената територия не е засегната, но е констатирано нарушаване на ландшафта, сочи проверката на РИОСВ-Бургас

Обратно в новината

Коментари - Горското е разкопало рова при дюните в Несебър, за да ги предпазят от АТВ и джипове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова разходи да направи едно горско ,не мога да повярвам. Друга ще да е причината.

Аз карам атвета и джипове и не мисля че тази лехичка ще ме спре. Трябва самосъзнание подкрепено със санкции и да се обясни на колегите. Не сме в комунистически Китай !

Гениално - да разореш сам дюните, за да ги предпазиш от разораване от други! И я ми кажете, кой запален одроудер ще спре подобен ров. Напротив - такова препятствие ще ги нахъса още повече, стига в околностите да има истински маниаци с нафта в кръвта. А да прескочиш с АТВ-то подобен ископ си е направо написано в инструкцията за потребителя. Май горското е съдействало на някой да пробва почвата или да прокара незаконен канал за някоя "уж" временна постройка?

Развиват природата вместо там милиционерите да попълват фонд "Детсво" на община Несебър. А милиционерите продължават да играят на ДЖОБЕН ТЕНИС в работно време, докато охраняват частни кръчми.

Безумно поведение, нещо от рода на: ще ги унищожим ние, за да не ги унищожи някой друг. Ама така е по-лесно, вместо ефективно да се глобяват нарушителите. Не зная, има ли някой глобен за такова нарушиние?!

Аман от тъпи лайнари и местни мутри с джипове и Астера! Добре са направили.

АТВта* шибан аутокорект

А от къде горското са намерили излишни пари за изкопните дейности, да се замисляш?

Значи ги разкопаваме, за да не ги разкопаят.! Нямам думи.

По времето на соца имаше два пазители на природата - горски и полски, като те имаха право да носят и оръжие. А сега какви времена - горските копат за да спасят полето от селяни ( защото другари само селяните карат джипове ( или трактори, които в България са се изродили в АТВ) за да обикаят по полето да си наглеждат това дето са засадили, поне така е в друйгире страни)

Подозирам че тия с джиповете и АТВта са били клиенти на концесионера, който сега негодува от възпрепятстването на клиентите му. За това е подал и жалбата -уж някой разкопал дюните.

Или горското е измило очите на някой техен човек, като са казали, че те са го направили.

Да издирва престъпницоте,а то какво се оказа,ами престъпниците били от Горското.Срга всички от Горското ,които са позволили това изо

Всички от Горското които са замесени за това изкопаване на този природен феномен ,да бъдат наказани,защото те нищо не разбират т Природни забележителности и тяхнто опазване.

та се забравил! Но не сложил правилното племе. Само варвари.

"Дюните на Монтерей в Калифорния са дълги 80 км и заемат площ от 104 кв. км. Типичната дюнна растителност е изместена от европейската пясъчна трева, засадена през 30-те години на ХХ в." Тия какви са изроди. Що дюни, а ги засели с треволяк. Пък знаеш ли варварите араби какви сафарита с джипове правят върху дюни. Е то и после пак ги има де. Виж какви изроди, а?

Върху нашите дюни расте пясъчна орхидея, която е защитен вид. В пустинята на арабите не расте нищо, освен изоставени от самите араби превозни средства.

малоумна работа

и солени глоби е по-ефективна мярка. Въпросът е обаче по кой закон се налага забраната за преминаване на автомобили а това определя и санкциониращия орган. Едно е това да е по общинска наредба когато контролът е на местната власт, друго е когато е по някакъв си закон за Черноморието, или за биологичното разнообразие или за посрещането на извънземните. Иначе тия които са измислили тактиката с тоя "противотанков" ров да питат украинците вършат ли някаква работа

И как точно метър ров ще спре джипове и атв-та??? Това само прост човек може да го твърди.

В Крапец в дюните джиповегте са изорали истинска магистрала с повече от 2-3 платна. В Шабла с джиповете влизат направо в тузлата.

Горското е на отчет пред ДПС.

интересува , но това ли измислиха болните мозъци на някои :)))

На това му се казва велика тъпотия.

А аз да попитам къде са мицифайките да спират подобна пасмина с джипове и АТВ по плажовете. И не само зимата. Лятото по много от дивите плажове е пълно с джипове. И няма нито милиционери, нито т.н. защитници на природата. Те са много против бетона, но никакви ги няма против джиповете. Не искат бетономорие, но нямат нищо против джипоморие. Абсолютна демагогия.

Заети са да разнасят и доставят дрога и да ескортират пияни бизнесмени.

Само в България може да видите телена ограда на границата, за половин милиард, която не върши никаква работа и противотанков ров за охрана на дюни на плажа.

Големият десант на руснаците

оня Дудунчев дето яде лобут от Кире Литмуса. Хубава си моя горо, ама нанайси...

Челен опит за границата!

Да бяха набучили и колове в дъното на рова, за да предпазва и от кавалерия.....Да изкОпаш тази гнусотия, за да защитиш дюните....Това само на Ганьо може да му хрумне...Идиоти на всички нива в таз държава....

Хубаво беше да издигнат ена 3-метрова стена около тях. Ама първо да налеят един здрави бетонни основи, че стена в пясък няма как да се задържи. Абе като ив толкова мерак за натрупан пясък - е го къде е Дубай. Ходи и гледай. Много е. Вервай ми. И след сафарито с джиповете пак имаше пясък на купчини.

ама на горското им писна от зелените терористи на Сендов дето осраха всичко хубаво. Затова горския е възпят от народа дето гони и стражари и шарлатани.

Горското унищожили д'ните за да не ги унищожат други. Толкова ли нямаше друг начин за ограничаване достъпа на мащини до дюните?

Няма такава държава.

Всичко хубаво, ама докато не се разбра, че са от горското, беше "вандали унищожиха дюните в Несебър". Сега, като се разбра, изведнъж се оказа, че то не били дюни, че даже не било и защитена зона. Много лесно стана нещо да бъде нарочено за злодеяние и обвинения се сипят с лекота.

Няма грешка - горското са всъщност вандали и се усстановява по снимката. ПРОСТИ ХОРА = СЛАБА ДЪРЖАВА.

Мисирки, сър!

При служебното правителство на Румен Радев безотговорността и некомтетентостта на институциите достигна нов връх/дъно (зависи от гледната Ви точка....)

не са с всичкия си! Ще спреш автомобилите, но АТВ-тата няма как! Мислете, преди да дайствате! По-добре да бяхте сложили шипове или набучете арматурно желязо, да им пука гумите! Тогава само с танк могат да влязат!

някой, дори играещо си дете се набучи на ръждясалато желязо какво ще кажеш?

Да си гледат децата

Този пък. Ще осее плажа с железни шипове. Дано някой му се забе в ....ъза. Дали се е нефиркал рано, дали си е глуповатичък - не знам. И какво "родителите да си гледали децата"? И на плажа - далеч от водата, място за игра с върстници, родителите да го държат за ръчичка? Пази Боже сляпо да прогледа. То дете не е имало, но пясъка е важен.

е, нищо, утре леем бетонът за защита!

В Несебър голяма част от града е застроена върху така наречените дюни....Факт...!!! Проблем е безразборното строителство,а тепърва пустеещи имоти....!!!! Вижте Равда...!!!Ами то няма граница между Несебър и Равда.....Кой го разреши,държавен контрол нямаше ли!?!? По Черноморието ,"Държавата"(контролните органи) се държи(ат),курвенски....който плаща-на него...!?!?!?

По тази логика, давайте да разкопаем остатъците от държавата. Може пък да запазим нещичко от българщината.

За по сигурно горското е трябвало да ги премахнат изцяло.

Има едни бетонни съоръжения, направени на хиксове и звезди, които можеха да нахвърлят в редица или да ги заровят наполовина в дюните и да стърчат и пречат. Това е чиста проба варварщина и престъпна безотговорност. Бих му разбил носа с удоволствие на този, дето го е измислил. Или застрелял. Зависи, как ще ми отговори, ако го видя някога.

какъв юнак. Баш като Крали Марко, който е бил васал на турците. Леко да се не посереш в гащите от напъни. Да не сме Одеса та да нахвърляме по плажовете бетонни защити срещу танкове. тая дупка да началото на сезона ще се зарие и сама от дъждове. Твоя бетон ще си остане завинаги. А и по пясъка тежка механизация, за да ги стовари не е добра идея. Умник си ми ти мамин.

Браво на инж. Мадурев! Най-сигурно се предпазва нещо, като го унищожиш...

Не е грешка,а подготвителна поредно застрояване работа Докато тоя народ не се вдкгне с кой квото може и пребие до смърт политическите свине нищо няма да се промени.Никакви избори,а бой в изборният ден,така че да не остане неодран(а) урод.Мамка му!

Поредната илюстрация на малоумието и кретенизма обхванали всички нагоре в държавната крадлива администрация! Много по щадящо за природата, доходно за бюджета и възпитателно за лигльовците с АТВ-та щеше да е просто да се осигури контрол на място, яки глоби, конфискации на АТВ-та, отнемане на свидетелства за правоуправление, досъдебни производства- има за какво въпреки ,че прокуратурите по морето са безвръзвратно гангренясали от пари и морски момичета.Тъпотия огромна са сътворили! И са нарушили бизнеса на концесионера, който веднага е гракнал......

По един чичак с фишове до всяка купчина пясък или дънер? А като дойдат и го опердашат батковците ще искате и по една патрулка? Деноннощно? А кой ще плаща? Кретенизма е обхванал всички. Тез, които чупят общестевна собстевност, юркат АТВ, надраскаха и ралязаха седалките в метрото не са държавни чиновници. Това са обикновени български граждани /даже не и цигани/. Кретенизма е повсеместен и наистина е време - който иска да напуска държавата, който иска да остава, но вече да се приключва. 1300 г. стигат.

Чети ,глупчо! Чети ! Взимам му всичко, а той да води дела!

Пловдив всички ли сте толкова умни или ти си особен случай. "Вцимай му всичко пък той да те съди"??? Още пъвият държавен служител, който му отнеме нещо противозаконно ще завърши с уволнение и дело за присвояване на чужда движима вещ. Да не са малоумни.

Я ме светни за какво точно ще глобиш някой дето е влязъл с АТВ на плажа? 10 Лева за неправилно паркиране ли?

Това ако е истита, незнам какво трябва. Май и тука трябва една специална операция. Тия нас за какви ни взимат.

А, джиповете подобряват ли ландшафта, като преградата го нарушава ?

Егати некадърниците от това горско. Все едно аз да си разкопая малиновата ограда, за да не минават зайците...и съседите.

На север от Емине се разпореждат ТИМ, за юг -ДпС. Горското просто изпълнява каквто му е наредено. Служба!

НА БЪЛГАРСКОТО ЛАЙНОМОРИЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ ОТ 2016г.ПОСЛЕДНО ТОГАВА ВИДЯХ С ДРОНА КАК СЕ КЪПЯТ В ЛАЙНА НА КИТЕН ПЕТНОТО СЕ ВИЖДАШЕ ОТ 300М.ВИСОЧИНА.А ТО ТАМ ВСИЧКО Е БЕТОН И АРМАТУРА ТИЯ КАТО СЕРАТ ТОВА ВСИЧКО ОТИВА В МОРЕТО.ЛЪЖАТ ЧЕ ИМА ТРЪБИ КОЙТО ГО ВКАРВАТ НА КИЛОМЕТЪР НАВЪТРЕ.НО ДРУГО СИ Е ДА СЕ КЪПЕШ В ЕШЕРИХИЯ КОЛИ.

Противопехотни мини щаха да свършат по добра работа.

Със същия успех можеха да сложат и табела. Сега само създадоха допълнително забавление на ония с големите джипари - прескачане на ров с джип :)

Държавата си е свършила добре работата. Похвала на кадърните служители!

това кото да си отрежеш оная работа, защото си притесняваш да не сгафиш със съседката. Бахти молоумната държава, честно няма по прост народ в Европа.

Не са толкоз прости да пратят бухалките, бухалките ше дойдат после! Сега дет се вика да подготвим пясъка! После че строим на воля.

Според мен, концесионера много добрезнае за какво става въпрос и е преувеличил. По-добре така, отколкото джипове и АТВ-та.

Ти болен ли си, веднъж да го разкопаят па ела виж догодина кви дворци ще има! От1970 са им дигнали мерника на тоя дюни!

Правилно. Няма дюни, няма проблем.