Вдигат драстично акциза на горивото за отопление

От Министерството на финансите предлагат драстично увеличение на акциза върху маркираните* горива за отопление.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат драстично акциза на горивото за отопление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още една паничка за папкане на "народните" готованци , това означава ли че преди започване на отоплителният сезон ще бъдат преразгледани бюджетите на държавните учереждения ????? или означава че децата ни ще умират от студ през зимата , а болните ще се лекуват при шамани защото специализираните заведения са затворени поради задлъжнялост .

"по-ниските акцизни ставки не са намерили отражение върху цените на горивата за отопление, а са довели до увеличаване на печалбите на доставчиците" И защо държавата не е прекъснала тази измама на потребителя ?? А за карането с маркиран дизел- можеха да прилагат закона и практиката щеше да намалее силно !

"Най-често срещаната такава е горивото, вместо да се използва за отопление, да бъде използвано за транспортни нужди. " Наистина ли има такава практика? Колко са хванатите и наказани?

Ееее, какво да видя! Значи 20-те заплати на дембелите с фуражките не ги бутнаха с пръст, обаче за сметка на това решиха да вдигнат акциза на горивото за отопление поради факта, че бензинджиите пробутват на народа некачествени горива на нелепи цени! Туй то, нашите политици се стараят всячески да ни помагат да не забравим, че живеем в българия!

Е ЗАТОВА ПЪК КРЪГЛИЯ ИДИОТ БОКО ТИКВАТА ГО ПОЛУЧАВАМЕ БЕЗПЛАТНО И В ОГРОМНИ ДОЗИ ВСЕКИ ДЕН!!!

Правителството трябва ясно да обясни на народонаселението защо цената на газьола в Германия е еднаква с тази на същият в България?! Акциза върху горивата в България е най-ниският в ЕС, а освен това в цената на горивата в Германия са включени и пътните такси, т.е. гермаците не плащат винетки и магистрални такси. КАК ТАКА??? Обяснете на Ганю с думи прости. Кой лапа разликата??? Защо вземате от бай ви Ганя и пари за винетки? Защо плачете, че няма пари в бюджета и вземате заеми, а не вдигнете акциза на горивата та държавата да прибира парите, а не Лукоил. Обяснете това и на пенсионерите та да знаят защо пенсиите им са най-мизерните може би в света. Кой ви е по-мил = Русия или бай ви Ганя???? Май който дава пари под масата...

К'во общо има Русия? Внасяй си петрол от където искаш? Направи си нефтихимически комбинат и продавай евтино. Ако не можеш сам, обедини усилията си с други. Искай такава инициатива от една тиква. Знаеш коя.

Детски градини, болници, социални заведения, парно...... по-скъпи, бюджета на министерствата недостатъчен?! Коя "умна" глава реши да създаде тоя хаос и да прелива от пусто в празно?!

ГРОБ ни крадат така,както и турци не са ни крали.И всичко изчезва безследно.

Ясно! Ние си мислехме, че някой се е загрижил за хората, а то се оказа, че всичко било заради Златев. Така е - не сме народ , а МЪРША! Как пък нито един журналист не попита премиера, защо след като в България получаваме най-ниските заплати горивата са ни най-скъпи. Кой ще понесе отговорност след като има сяра, терпентин и какво ли не в дизела и бензина. Няма ли инспектори, които да проверяват тайно какво и колко зареждаме?

Не мислите ли че тези акции за контрабандно гориво и другите глупости през последните дни са просто за отклоняване на вниманието на истинския смисъл на темата която се подхвана последната семица.Защо горивата в България са скъпи,а барел нефт по евтин.От цялата дандания Валентин нафтата е на сметка.Монополистите управляват,а Бойко само изпълнява поръчки.

Акцизите подобно на ДДС са косвени данъци, т.е - се плащат от крайния потребител, а това на практика е населението. Е то как всъщност цените ще се увеличат драстично. В България има GPS-и на превозните средства, оцветява се горивото, посочва се потребителя, но въпреки това .. имало злоупотреби. Което иде да докаже, че каквото и да прави некадърната дървавна администрация, ефекта е нулев. Много ми се иска да разбера, кой тъпак дава тези идеи на управляващите. Както забелязвам, никой няма да възстановява акциз на потребителите, значи не може случващото се да бъде разгледано като друго освен повишаване на цените на горивата за населението. Облечено в красиви патриотични думи случващото се ми прилича на "Класическа чалга опера", или както е казал "поета" - " Това е разказ излют от урод, изпълнен с врява и безумство, лишен от капка смисъл".

Стига с този терпентин в бензина! Ами някой сигурно е ползвал една цистерна за превоз на бензин и терпентин - за нас зле за колите, за "тариката" пак зле, щото по-евтин терпентин от 3 лева за литър не съм намирал. Или най много да е краден та така да го "разкарат".

Още ли има не разбрали??? Терпентина в бутилка е поне пет пъти по-скъп от този в цистерна. Това наистина е все едно да сравняваш цената на бутилка минерална вода с цената на вода за напояване от язовира. Плюс това в дизела слагат какво ли не : мазут, леко корабно гориво, отработени масла и т.н.

Нашата сграда е на локално парно. 2000 лв. за нафта на сезон за 50 кв. м. А сега ?

Сега - Честито на печелившите! По изборите, за гъби ли беше?

Те по изборите не си признават какво се гласят да направят после.

Те по изборите не си признават какво се гласят да направят после.

Ще преминете на газ. Ще ти излезе по- евтино, отколкото ако ти заредят новата кола вместо с дизел с нафта за отопление.

През 60 те Тодор Живков направи нафтата 0.08 лв. и тогава населението масово се отопляваше с нафтови печки. Имам две и още си стоят, за да ми напомнят за доброто старо време.

Еееей вие столетниците много помните.)))Кога живя през 60 те ,та си още жив...Че и печката си си запазил:))) БЛЪФЬОР...пътински

Тук всичкото мат'рял не си е направил труда да прочете повече от заглавието . . .

БРАВО !!! Едно кранче за огромни далавери се затваря. Отдавна трябваше да се направи.

Безакцизното гориво(дизел и газ) се използват масово за отопление на болници, детски градини, училища, и др. Облагането му с акциз означава директен удар върху този вид заведения изключително важни за ОЦЕЛЯВАНЕТО ни като нация. На това ли казваш БРАВО???

ДА ! Държавата ще взима акциз от всичкото продадено гориво (и от тарикатите, а кранчето на "ведомствените" търговци ще секне). С получените пари ще дава допълнителна субсидия на болници и детски градини, за да си купуват гориво. Цената на "ведомственото гориво", която сега е близо до (но по-ниска от) цената в бензиностанциите, ще се изравни с цената в бензиностанциите и няма да има нелоялна конкуренция: едните продават гориво с включен в цената акциз, а другите продават на почти същата цена гориво в стойността, на което не е включен акциз.

Правителството трябва ясно да обясни на народонаселението защо цената на газьола в Германия е еднаква с тази на същият в България?! Акциза върху горивата в България е най-ниският в ЕС, а освен това в цената на горивата в Германия са включени и пътните такси, т.е. гермаците не плащат винетки и магистрални такси. КАК ТАКА??? Обяснете на Ганю с думи прости. Кой лапа разликата??? Защо вземате от бай ви Ганя и пари за винетки? Защо плачете, че няма пари в бюджета и вземате заеми, а не вдигнете акциза на горивата та държавата да прибира парите, а не Лукоил. Обяснете това и на пенсионерите та да знаят защо пенсиите им са най-мизерните може би в света. Кой ви е по-мил = Русия или бай ви Ганя???? Май който дава пари под масата...

Според КЗК няма картел, макар, че ОМВ, като австрийска компания може да носи от Австрия по-евтин дизел, нали? Може и да си носи по-евтин, вместо да купува от Лукойл. Ние не знаем . . .

Проверете добре историята на ОМВ. Регистрирана е в Австрия, но това е друга тема. Акциза на горивата в България и цените им, които са като тези в Германи. Защо??? Нефта е 48 долара за барел.

Защото такива са инструкциите отгоре (т.е. отвън), та да бъде държан българинът умишлено в поза на безнадежно догонващ кервана... Впрочем защо някой журналист, от тези дето се тупат в гърдите и лакардостват и зомбират населението, не зададе този въпрос на Кристалинка-та Георджиева?!

А можеха да решат да намалят цените на акцизите до тези на най-ниската в момента.

НЕкои кокошки само просо сънуват.

Дойде време да си ходите!

Пускането на трафик кулата в бургаското пристанище означава: Край!До тука беше.Колкото прекарахме и откраднахме,берекет версим. Сега ще затегнем нещата,ще ошамарим някоя дребна риба.Куче влачи,диря няма.

Аз

"...драстичното увеличение не би трябвало да се отрази на потребителите..." - Заеееец... Тьi меня сльiшиииш... - Сльiшу, сльiшу...

добре де.... тези които се възползват от маркирано гориво с 50 лева акциз са училища, детски градини и изощо обшински обекти с делигиран бюджет които получават от държавата.... вдигат събираемоста на акциза в хазната а ще уселичат точно с толкова бюджета на тия обекти... никакъ ефект.... само ще ги принидят да минат на друг вид източник за отопление като пелети например които са без акциз ... пълна малоумщина е това .... да взимаш пари от по висок акциз и да ги даваш за по голям разход на делигираните бюджети

Бюджетните ще си получат парите за по-високите цени на горивата. Дай всички бюджетни служители да не плащат данъци, щото видиш ли се връщали обратно

Абсолютно съм съгласен с тебе. Силно съм "впечатлен" от това, какви корифеи работят в Министерство на финансите (откъдето идва предложението за изменение на закона).

Не се притеснявай , ще наложат акциз и на пелетите , и на дървата , и на кюмура ... Това , естествено , също няма да се отрази на потребителите . Не ми е ясно само кои са тези потребители .

Ето така се прави. Вместо да има контрол върху контролиращите? Ние няма да контролираме никого, но ще увеличим заплатите на контролиращите. А народа? Не онези индивиди които крадът.Онези честните, които си плащат всичко? Те отново ще са потърпевши. В България този който спазва законът винаги е потърпевш.

Вдигнете всички цени поне 10 пъти.Така агон ията ще приключи по-бързо.

какво да се коментира, жалка работа. В повечето държави от ЕС този вид гориво е без акциз, има специални дерогации, а тука!

За болен Зъб режат главата , Това се казва Тъп Чиновник !

Повишаването на акциза ОСЕМ пъти "не би трябвало да се отрази на крайната цена". Тези нормални ли са или ни имат за безкрайно тъпи?

Аз

Като се има предвид, че сами си ги избрахме, айде сам си отговори!

Така де - падането на цените на петрола е прекрасн повод да се вдигнат всичи акцизи, такси и др. цени! Пък после пак ще отчетем преизпълнение на бюджета от събраните акцизи! Евала ГЕРБ-ерасти!

Енергийната мафия скоро ще изригне. Очакват се добре мотивирани протести.

А , така! И на останалите го вдигнете!

Машаллах, аркадашлар!