Петролната асоциация: Затвор за ”сивия” сектор при горивата

От Българската петролна и газова асоциация поискаха затвор за нелегална продажба на гориво и отнемане на автомобили, за които то е предназначено.

Обратно в новината

Коментари - Петролната асоциация: Затвор за ”сивия” сектор при горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата тази 'акция' е тенденциозна срещу Марешки. Аз не съм привърженик на Марешки, но това, което чух вчера от тоя Делчев и Златев буквално е: "Щом не можем да ликвидираме Марешки, ще ликвидираме клиентите на Марешки!"

Предлагам : на тези който зареждат в Лукой, Еко, ОМВ и други монополисти да им се вземат колите !!! Не може да зареждат бензин на ТАКАВА ВИСОКА ЦЕНА...това е престъпление и трябва да се наказва !!! ....поредния мазник който се изказва неподготвен в подкрепа на монополистите на пазара на горива. СРАМОТА, СРАМОТАМ САМО ГРАБИТЕ НАРОДА !!!

Ех, Делчев, Делчев, колко мъка, колко слабоумие има на тоя свят! Абе дебил, с дебил, да не си спечелил някой конкурс по тъпоумие, а? Веднага да се яви в МЕНСА за проверка на айкю-то! Значи така, някой ще си прави контрабандата, ще си тъпче гушата, а ти на мене ще ми вземеш колата, а? И как ще ми вземеш колата, дето не си я купувал ти, а, кажи бе? Кой вариант на правото ти го разрешава, а? Май народе е време да гърмят калашниците и да действат бухалките!!!

Тъпи смешници. Колата ще взимат! Защо не затварят бензиностанциите за високи цени, защо не глобяват за некачествени бензини, защо не проверяват Лукойл за монопол...отново хората им виновни за това че купуват евтино. Абсолютни продажници, слуги на монополистите !!!

ли мисли? Щял да ми взема колата. Аз ли да определям коя бензиностанция е редовна и коя, не? Толкова ли е трудно да затворите съмнителните бензиностанции, не ви ли вадят очите табелите с ниски цени на горивата или така е по-лесно, потребителя да опъва каиша. А, ние, т.е. вие да гледаме умно и да плещиме глупост след глупост.

Типичен български дебелизъм, за всичко е виновна 9-тата дупка на кавала. Излизаш от бакалията без касова бележкъ, хоп глоба, магазина не моат го глобят, тръгваш си от казана с 100 л рокийка, хоп конфискация, каданджията ти е взел 70л, ма на държавата не дава и 2 ст., купил си бензин с 20 ст. по евтин, земат ги колага, бянзаджиятя-депутатин. И т.н.и т.п., типична БГ тъпотия, която БГ дебилите с упование сека вечер гледат и точат лиги за кой по по най тарикат да грасуват. Не си поправям грешките за заблуда на ЦРУ-то, което ме шпиони през Самсунга.

не се ли наядохте най- после??? Иска ви се хората да зареждат от най- скъпия бензин и така сами да подържат картела. ДА ама НЕ !!!!!!!!

Не знам какви робства е имало преди векове,но сега със сигурност има банково-петролно робство.Не минава ден без да ни изненадат с някоя такса или повишение на цени за нещо и накрая и държавата приема закони ,които им помагат.А като се вдигне шум е добре няма да е сто процента увеличението, от нас да мине ще е само седемдесет процента.Не съм екстремист,а съм и дърт,но без бой май няма да стане.

Петролната асоциация прикрива картела на горивата и високите цени!!!! Защо не намалите цените с 30 - 40 стотинки,а ще тичате да се борите срещу хората,които от чудо наливат евтино гориво за да шофират?!?!?!?

Крети, а защо без данъци и акцизи сме по средата? КОЙ надува производствените цени за да се обогатява, а после се оказва на загуба???!!! Защо чак преди 6 месеца ЛУК започна да разрешава на някои бензиностанции от веригите да продават и малко по-евтино дори и в София? Защо се уговорихте само за 4-5 ст при големите, като дори цената на дребно в някои държави с по-висок стандарт (като Полша , Словакия) е по-ниска от тази, която изкуствено поддържате?

Брей! Че те трябва значи да разследват всички бензиностанции във Варна. Всички продават на цените на Марешки. И ако Марешки лъже с акцизи и данъци, тогава какво правят шел, омв и лукоил във Варна? Как и те продават на тези цени?

А за КАРТЕЛ каква да е присъдата? Щом на клиента ще му вземат колата, тези трябва да ги осъдят на каторга-доживотно.

Ами ако ми налеят такова гориво на бензиностанцията - как ПОТРЕБИТЕЛЯ ЩЕ РАЗБЕРЕ, ще си носи мобилна станция за тестване на гориво? ------- този съвсем е изперкал.

ми да сложат камери пред бензиностанциите на марешки, и който зареди го викат в кат и си го пращат пеш!

БРЦК

Егати дебила. Тоя само като го слушам и ми е ясно ,че е на % при контрабандистите. В БГ има 10 от 13 терминала с 0 измервателни уреди и 0 постоянен констрол. Какъв дебил трябва да си вместо да сложиш постоянен контрол и уреди на вноса да конфискуваш колата на крайния потребител щото в нея има контрабанден бензин. И същия тоя кретен ще се бори срещу контрабандата и ще говори ,че няма монопол след като цените в 99% от бензиностанциите са абсолютно еднакви!

Баце обеща , че на третия път ще им тури водомера!

тоя бай Х*й щял да ми конфискува колата щото съм си намерил горивце на евтиния... казва се пазарна икономика хахаха нали вие сте я измислили... като толкос ви пречат фантомните бензинджийници си ги ловете мен кво ми занимавати Тъпунгер крадлив

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А защо , цените на горивата ФЪФ Бг са високи?

Я първо да проверим Лукойл, защо не плаща корпоративен данък и защо така яростно се съпротивлява срещу монтиране на измервателни уреди, а?

Понякога е по-добре да мълчиш и да изглеждаш тъп, отколкото да се изкажеш и да го докажеш... ;-)Р

"Делчев каза, че има разумно ниво на цените, под което е ясно че някъде по веригата се крият данъци или има проблеми с качеството на горивата." Преди две-три години подадох сигнал към една от телевизиите за цените на горивата, които се продават в Пловдив по всички вериги бензиностанции с около 6 % по- евтино, от колкото в София. Тогава въпросът към същият този Делчев беше: След като горивата там са по-евтини, отколкото в други региони на страната, трябва ли клиентите на бензиностанциите в пловдивския регион да се притесняват от качеството на горивата продавани там? Отговорът му беше "Ама как???? Хората да не се притесняват качеството е контролирано." Според неговите думи означава, че тогава всичките вериги бензиностанции, които продаваха горива с 6% по-ниски цени отколкото в други региони са криели данъци. Ами да го питам тогава същият този Делчев, дето се върти според това , кое му е угодно: Що така бре Делчев тогава, в репортажът, не изказа това твърдение, а именно, че пловдивските вериги бензиностанции крият данъци, пък да пуснеш един сигнал към НАП и Прокуратура, че управителите на тези бензиностанции крадът от държавата, че развалят добрият имидж на Петролната и Газова Асоциация? Пък да им замразите членството на тези вериги или направо да го прекратите, защото приалаг некоректни практики към другите търговци? А, Делчев? Нещо да споделиш по въпроса? Много ви е лестно да застенете пред услужливите журналисти, които ви спестяват неудобните въпроси и да говорите на спокойствие глупости на търкалета. Само, когато се погледнете в огледалото, дали се разпознавате или виждате друг човек?

На тоя с квадратната глава татко му какъв е бил преди да дойде псевдо демокрацията?

и по какво ще разберете, че горивото в колата е евтино ? ще го биете, докато си признае ли ? хахахахахахахха ууууууу

ще го оцветявате ли пак колко данък плати Лукоил

кви данъци, кви пет кинта ? НИЕ имаме да даваме на Лука, не той на нас.. да ти имам наивитета.

а така, арестувайте тази гад, автомобила, що не се е съпротивлявала, като е видяла,че горивоно е нелегално ? иначе, вносителите и разпространителите на нелегалното гориво ги оставете свободни, да не им затриете бизнеса, щото идват избори.. и други такива приятни празници. арестувайте ги и като не се съпротивляват, като се качват разни пияни да ги карат, гадни автомобили, не се научиха, беееее

А ще има ли огромни плакати по бензиностанциите,,Тук продаваме незаконно гориво,,Я да вземат да си го оцветят,без това вече връщаме комунизмо/капитализма.

Не бе, виж - този благонадежден, будещ доверие господин ти е казал как да разпознаваш незаконно гориво: ако е по-евтино от това в големите вериги.

е нема такава смешка- това е толкова незаконно, че и дете в първи клас ще ти каже. значи, само супер скъпото гориво е легално, а останалото- нелегално ??? цццццц бря !!

Сина му от ръбовете , нищо не каза по този въпрос в НС.

Как да не казва?! И той като баща си настоява за закриване на всички бензиностанции, дето подбиват цените на Картела.

Рядко голяма глупост пич изръси - "...то от температурата само ще излязат поне 20 тона на 1000 разлика на кантар." Личи си, че си тотално"'не в час", от типа "учил-недоучил дървен философ"... Това физиката я нямаш за нищо май... По-голяма глупост скоро не бях чувал. Искрено ме развесели ;-)Р

Радваме ентусиазма ти по темата. Да ти кажа само, че съществуват масови разходомери които мерят в килограми, плътност, температура и т.н. или всичко което си писал е от преди 20 години. Въпрос на желание е приятелю технически вече е възможно.

А не може ли първо зтавор за всички измамници и мошеници, дето ни продават горивото за над два лева и стават милиардери за една година. И тях ги знаем кои са. По-големи наглеци не съм виждал - да искат да вкарват хората в затвора, ако не зареждат в пъти по-скъпо от реалното гориво. Вкарайте в затвора и тези, дето си купуват по-евтин хляб.

След като се изкарват толкова много пари от този бизнес защо не си заложиш апартамента и с парите да вземеш бензиностанция под наем, и да започнеш да печелиш милиони? Марешки поне няколко от бензиностанциите си ги е взел под наем. P.S. Казвам го това не за да се заяждам, а защото имам приятел, който преди 5-6 години си продаде бензиностанцията на една от големите вериги защото след плащането на всички данъци и осигуровки не му оставаше почти нищо. Със сигурност не ме е излъгал за печалбата защото никой не бяга от пари, а и той си продаде апартамента в Лондон за да купи бензиностанцията и нямаше друг бизнес, който да го издържа и бая беше закъсал накрая.

Аз ти пожелавам успех.

Благодаря за лекцията , аз наистина не ги знаех тези неща , но знам че министър Дянков беше въвел измервателни уреди на входа и изхода и свързани с митницата , Но много след това Дянков беше дискредитиран а уредите изключени ! !

Това го разбирам така. Петролната асоциация се опитва да разчисти конкуренцията.

Тоя е надрънкал един куп глупости. Не Марешки в платформата си, а официалният орган КЗК се произнесе, че има картел. И как хората да бъдат сигурни, че горивото е законно - ми имало си разумна цена на горивата. Има си, я - на фона на твърдението на КЗК за картела, на фона на еднаквите цени по всички големи "конкурентни" бензиностанции, и на това как миналата година точно след протестите цените на бензин и дизел и пропан-бутан паднаха драстично, пък после лека-полека си допълзяха пак до същите нива, на мен тая разумна цена ми се струва максимум 1.90лв. за литър А95, така че кво, да сигнализирам ли всеки път като видя бензин над 2 лв., че е незаконен и да идват да прибират всички зареждащи?

Картела, вика дръжте всеки бензинджия, който не продава като нас на двойни цени.

Ха така. Вие се бъхтайте да внасяте по 2000 лева данъци на година, а през това време някой не внася милиарди. Да попита човек - ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ НА АДМИНИСТЛАЦИЯТА?????

Този е много алчен бокл..к - дай да си направим картелче и който продава на по-ниски цени е извън закона. Сори ама това не е пазарна икономика.

64% от горивата в бг са внос. Крайно време е да се разследва КОЙ - шел, ромпетрол, петрол или омв работи с контрабандни горива!

Да почнат пак да оцветяват горивата

Картел няма, БПГА е сдружение на благородни дами, занимаващи се с бродиране на гоблени, икебана и варене на бяло сладко. Мен обаче ме чопли друг един въпрос - дали ако държавата реши да извади акциза от данъчната основа, върху която се начислява ДДС, нещата няма поне малко да се нормализират. Защото нали уж спазваме принципа да не се начислява налог върху налог? Или не?

"Върховната административна прокуратура (ВАП) е установила 172 наредби на общински съвети, които противоречат на закона." Това може да те ориентира донякъде за отговора на риторичния ти въпрос;) Или казано по друг начин - хилядите "институции" у БГ си "четат" закона както дявола Евангелието - важното е да се стрижат данъкоплатците! И колкото повече, толкова повече!

Този е от петролната мафия. Иска още по-високи цени за горивата. Сори ама в България би трябвало да има пазарна икономика и всеки може да продава на по-ниски цени - това е конкуренцията. Ако има договорен картел на цените на горивата - управителите в затвора доживот и отнемане на активите на фирмите монополисти. Комисията за защита на потребителите трябва постоянно да им прави проверки на тези.

или съм тъп? Тия мушмороци предлагат да ми конфискуват колата, ако съм заредил с 20 ст. по-малко? А сивия сектор какво ще му вземат?

Сив сектор няма!Сивият сектор е измислено понятие!Всичко е под контрол!Е,ако не се смята баба Гица,дето продава 10 кг. домати на година и 5 връзки лапад!

Тогава да има затвор и за тези, които ПРОДАВАТ некачествено гориво. Нали правиха тестове в държавни лаборатории и установиха разминаване от стандарта на горивото, като най-фрапиращ беше случая с една бензиностанция, в която в дизела имаше САМО 30% нафта. Другото са боклуци.

Много тъпо момче е тоя! За мен цената, на която се продава горивото у нас е нерзумно, само на т.н. "бензиностанции от "сивия сектор" е разумна! Т.е. всички останали ще трябва да спрат да крадат, надувайки цените и да работят за по-малки печалби!

БЕ ТОЯ КАТО Е ЗНАЕЛ ТОЛКОЗ МНОГО ЩО Е МЪЛЧАЛ ДО СЕГА .ЗАЩО Е УКРИВАЛ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТАКАВА ВАЖНОСТ И ДЕФАКТО ТОЙ Е СЪУЧАСТНИК В ДАЛАВЕРАТА ЩОМ НЕ Е УВЕДОМИЛ КОМПЕТЕНТНИТЕ АНТИКУРОПЦИОННИ ОРГАНИ.СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е ВИНОВЕН КОЙТО Е КУПИЛ 10 ЛИТРА А КОЙТО Е ПРИКРИЛ ИНФОРМАЦИЯТА.

сетила се мара

така ли....а ще "вземат" ли и цяла бензиностанция за нелегално гориво, хихихихихи

Фани незаконните, удари законните.

В тази държава всичко е сбъркано.... Далавери с горивата - наказват хората, вместо далавераджиите. Далавери в здравеопазването - слагат пръстови отпечатъци, вместо да наказват болниците... и безброй още примери. Сбъркана държава

Ами то затова се затрива бавно и плавно от самите ѝ граждани! Щото е скапана и мирише отвсякъде! Не само от главата! Просто главата ѝ е най-смрадлива и вони!

Е колко да е точен ? А уреда вързан ли е с митниците ? Връзката се разпадна преди 5-6 години !

Човекът представлява Петролната асоциация - т.е. монополите. Какво очаквате да ви каже? Всяка мафия е добре организирана, само лапнишараните се оправят сами. То и затова резултатите са печални.

И как ще удостоверяваме че горивото е законно с касов бон ? Още един документ в папката на колата за да сме изрядни ! Катаджията ще му трябва 1/2 час докато прегледа всички налични документи !