Насърчен от премиера, ”Лукойл” нападна министър Трайков

Конфликтът между министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шеф на "Лукойл", които миналата седмица влязох в спор за цените на горивата, се задълбочава.

Обратно в новината

Коментари - Насърчен от премиера, ”Лукойл” нападна министър Трайков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Трайков ! Това се казва министър .Такива хора трябват на България .А за Бойко - много ме разочарова.Това неговото си е просто защитаване на мафията от която е избран. Бих гласувала за Трайков ако трябва да се избира нов министър председател.

Явно с тези последни издънки на ББ, другарите му от САЩ са решили, че е време да го сменят може би дори с "ТРАКТОРА"!?

Политика.приятели.предизборно,изборно. Какво ще правим когато всичко приключи?На кого ще служим?

Трайчо, имаш власт и пълномощия да назначиш пълна финансова ревизия на Лукойл. Вкарай КЗК и КЗП във фирмата. После ги глобете 100 милиона евро, за не направени инвестиции, за лъжи, за господстващо положение и картелни споразумения! Влез им в задницните и им разкажи играта на тия мародери.

ако звъне телефона на

Лукойл са мародерска фирма. Не стига, че произвеждат на наша територия, но и продават по-скъпо, отколкото други държави които на 100% внасят горивата си. Най-пародксално сравнение от днешните котировки е с Кипър. А-95 в Кипър =€ 1.212, в България € 1.258. Дизелът в Кипър е € 1.235, в България € 1.304. Кипър внася 100% горивата си. Заплатите им са 20 пъти по-високи, а стандарта на живот е 5 пъти по-висок. Златев, кажи си мнението бе, предател - мародер! Още един парадокс, пропана с ДДС в България е € 0.670, а в Люксембург € 0.625. Люксембург е страната с най-големи доходи на глава от населението в света. Златев, има ли какво да говорим изобщо бе, мародер! Вадим Алекперов и ти му стоиш отзад, ненаядници! А премиерът ги защитава, това си е национално предателство! Има и други богати държави с по-евтини горива от нас, Испания например. Хора, сравнете: link/#LPG Трайчо, ти единствен застана срещу Лукойл. Кандидатирай се за премиер следващия път, ще те подкрепим, не щем тикви да са ни управници.

То за ЛУКОЙЛ е ясно какви са. Питам защо като ГЕРБ бяха толкова десни и толкова антикомунисти не можаха да направят бюджет, който да не зависи от постъпленията върху акциза на горивата. Излиза че най-успешният политик в България след Тодор Живков е Владимир Путин и компания. Другите още има много да се учат.

си обръснат под черепа. Ами ЕРП тата на Трайчо,Булгаргаз, ТИМ с брашното и олиото - те те галят с перце и сутрин ти носят кафето в леглото и на 30 то число ти зареждат сметката? Популист е Трайчо като Мартинчо, Росенчо и Сергейчо - тарикат момчета -знаят как да манипулират безмозъчните. Казват това, което повечето искат да чуят, но предварително знаят,че нищо не може да се промени, освен като в Либия,ама и те ще изгорят. Нищо чудно да е започнала предизборната клоунада с цел да издигнат Трайчо за президент, защото безмозъчния Цв.ЦВ. се оля. А пък вие им викайте браво.

Борисов се прави доста време на голям патриот ама и той клекна пред комбинацията на Руснаците и световната криза. Май дотук беше ГЕРБ. Още ли главното перо от постъпления в бюджета (а оттам и целият бюджет) се крепи на акциза върху горивата?

Днес по ТВ7 Бойко Борисов отново говори по темата, като се запита какво ще стане с бюджета на държавата, ако Лукойл в момента се възползва от този проблем и излезе в четиримесечен планов ремонт, което имат право по закон да направят. ЩЕ ЯДАТ ПАСТИ, СИГУРНО, С ПЕЧАЛБАТА ОТ ТЕЗИ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА "ОТПУСК". КАКТО ГИ ЯДЕ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ. По-добре да попита: "Какво ще стане, ако намалим 2-3 пъти акцизите, данъците и другите камъни, турени от разни "български" правителства на хията на народа, вкл. на бизнеса, вкл. на производители и търговци на горива...

На тоя бос премиер са му подшушнали какво да говори.......и как да пази аверчето Златев.

Шел омв и други ще внесат липсващите количества и за хазната пак ще има акциз и ддс. споко.

Жалко че 1 компания подчинена от тайните служби на Русия държи толкова силен и важен за бюджета фискален инструмент. Съжалявам и много съм разочарован от позицията на Борисов. Дано следващите правителства да могат да изградят такъв бюджет, който да не зависи от настроението и възгледите на диктатора Путин.

Предлагам министър Трайков за премиер на България, да видим дали са само думи или може да действа. Или когато си само министър е лесно да вземаш междинна позиция.

Напълно съм съгласен, ако се кандидатира за премиер, моя глас отива за него. Както и за Атака. Омръзна ми от всичките тия политически недоразумения, дето наблюдавам цял живот. Откак се помня все е криза и все трябва да поскъпва всичко...

Определено рейтингът на министър Трайков се повиши. И в крайна сметка какво лошо има в национализацията на един такъв отрасъл?

Един достоен патриот! Дано не го накажат затова.

Трайков е единствения от това управление, който заслужава уважение. Затова точно той ще бъде наказан и може би сменен. Хората с достойнство не се тачат в нашите условия. Интелигентните не се котират. Как иначе да си обясним рейтингите на Цветанов, Найденов и Борисов?

бойко и ти си една шушумига.голям го вадиш,но се молиш на в.златев.не разбра ли,че с молба не става.трябва да отидеш и да му целуваш дебелия ,мазен з....к г-н премиер!!до тук ясно ли е кой командва парада!!боко ще остане в историята като едно нафукано и тъпо политическо недоразумение,което се опитва да си пълни сметката като червените боклуци.БРАВО НА ТРАЙКОВ!

Евала на Трайков - от всичките хора, дето уж ни управляват, само той и още един-двама може би, изказаха лично мнение и правилно и истинско становище....сега се започват нападките колко не е прав и т.н...не е нормално когато поскъпва петрола, цените у нас да се вдигат, когато поевтинява - пак да се вдигат, или да не се променят. Браво на Трайков.

Нали Първокоп Режилентов, когато беше кмет на София лично бракосъчета шефа на Лукойл и сегашната му(на Златев) съпруга.Бракосъчетанието беше, както се полага на хора от такъв ранг, в резиденция Бояна. Та как очаквате сега Първокоп Режилентов да тръгне срещу аверчето си Златев, те са първи дружки. Явно им бръкна в заднопроходните отвърстия министър Трайков......на някои хора и на някои причтелчета.

няма ли толкова пари да си го откупи както стана с панаира в пловдив и тогава ще може да се въздейства на цената .

Досега не вярвах,че Бойко Борисов е замесен и в Нефтофим.Думите му звучат като абсурд.Ако не е Нефтохим,може би щеше да бъде Австрийската ОМВ.ББ като ходи често в Австрия,преди да влезе във Виена,да погледне на ляво да види моерната им рафинерия,но не ние трябва да сме свързани с руснаците,защото Иван Костов отмъкна милиони за тази зделка,а сега плащат на ББ,за да ги защитава.Този наш народ така и не успя да си намери управляващи Всички политици са затънали в лай....та.Защо не изкарахте наяве сметкте в швейцарските банки?Нали германците ни дадоха диска?И си отговарям,защото много от вас са замесени.Срам и позор за Всички ,управлявали до този момент Б-я.

Господа, другарки и другари!Истината е една: тия в Брюксел ни е...а мамата, а ни довършиха местни некадърници.Референдум за излизане от Е.С. Това е единствения благоприятен изход за България!

Дошло е време за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !!!

Напълно съгласен!

Пропуснаки са да отбележат колко милиона притикват под масата за баш управляващите ББ и ЦЦ. Горкият Трайков - "неговите" спонсори явно не снасят с такава охота, както "ЛУКавиОЙЛ".

ГЛЕДАЙТЕ ИНТЕВЮТО НА Б.Б при ДИАНА НАЙДЕНОВА от миналата неделя по БТВ.

Ей затова следващия път гласувам за националисти, стига външни и вътрешни гниди са ни смукали.

Че само в Русия ли ще командват олигарсите.....Ехе, ние тук учебник пишем.

Зщо пищите? Какви регулирани цени какви пет лева. Има пазарна икономика. Търсенето определя предлагането. Като не им купуват горивата , ще намалят цените. Ама купували евтин нефт от Русия или по-точно техен си е от находищата. Ако ще и без пари да е - техен си е. Вкарайте горива от друго място - ще избиете рибата. Всичко друго -значки, потупване по рамото на Брежнев=евтин нефт е минало невъзвратимо. Не съм фен на Златев или който е да е червен олигарх, но това е горчивата истина. А колкото до цената плюс-минус някой цент е толкова и в Европа. И ще се съгласите с две неща: 1. Не цените са високи, а са високи за нас, защото сме с най-ниските заплати и пенсии в Европа. 2. И ЛУКОЙЛ да беше на всеки един от вас, щяхте да продавате на същите цени, независимо какви сте-червени,или пребоядисани червени, сиреч сини,жълти,оранжеви и т.н.

Хайде да опитаме поне веднъж да бъдем народ.Може и да се получи.Според мен бедите ни идват от ЕС-господа-господарите.Примерно скачаме и разкарваме Компира и хер Флик.Коя е гаранцията,че тези които дойдат няма да са още по-наведени.Рипаме и правим протест-дянков бяга да се консултира в ЕС,там някакъв си Шматко ли бе незнам,се прави на недостъпен и реди едни строги закони,а Компирната Тиква тук обяснява и нищо не се получава.Според мен въстанието,а не протеста трябва да е срещу тиранията наложена от ЕС.Като немогат да гарантират нормални доходи,осреднени за ЕС,защо ни приеха.За да заграбят територията,защото ние освен една хубава земя,нямаме нищо друго.Народа го изключвам,защото вече незнаем на кой Господ да се молим.Така,че трябва въстание срещу ЕС темерутите грабители.

шемет е от еу-то :)

Не е така ало. Продажните политици са вкарали такива глупави изисквания за търговие с горива, които оскъпяват вноса до цените на Лукойл. Това е изискването на митнически или акцизен склад, не помня точно. Освен това се създават дръги спънки да пречат на вноса, нашата държава това го умее отлично. Единственото решения е бойкот на бензиностанциите на лукойл.

Ко сте викналИ бре.. Златев ми е приятелче, ритаме топка заедно, а Трайчо аз съм го назначил, аз ще го уволня .. тц тц тц .. а кво хубаво име са му дали родителите..

Боко Компиро е толкова глупав, че си казва без бой: ако спре рафинерията за два месеца и няма да излязат сметките на Дянков... и затова прави свирки на Златев

Прави му свирки я . Но не Лукойл плаща ДДС и акциз, а ние.

Браво на Трайков ! Абсолютно е прав, че у нас няма никаква пазарна икономика. Че Лукойл е монополист, това и децата го знаят. И в момента в който министъра се опита да изрази становище превозвачите да почнат да внасят от вън по-евтино гориво и Златев скочи и разбира се търси подкрепата на Бойко, който в случая прави огромна грешка, че напада министъра си. Ами да извика зам.министъра на икономиката и да го пита какво е правил в борда на Лукойл 2 год. А коментарът и анализа на Златев е за пред деца. Към цената на която е приватизирал решил да ни добавя задълженията на държавната фирма, вкл. и скрити такива, а всеки дори и неграмотен оценител знае,че при определяне на приватизационната цена всичко това е взето предвид. Смехотворно е да ни оправдава загубите на фирмата си с размера на инвестициите, които е направил. Всеки финансист знае как те се разпределят в разходите за дейността в годините напред. И хайде стига сте ни пробутвали тия монополисти 25 години в преход и питате защо се вдигат цените.

Браво и на ББ ! Най-после някой изговори на глас , че монополистите ощетяват всички... и Бюджета и данъкоплатците ... Въпросът е - какво от това? :)

НЕЩАТА ОПИРАТ ОТНОВО ДО ОНЕЗИ "1 милиард долара - за въведени в експлоатация обекти в периода 1999-2010 г: нови инсталации, реконструкция и модернизация на основния производствен фонд" И ТУК КАКТО ПРИ ТРАЙЧОВОТО "ЕВН" СЕ ПОКАЗВАТ КАТО РАЗХОД СЪЩЕСТВУВАЩИ САМО ВЪРХУ ЛИСТ ХАРТИЯ "ИНВЕСТИЦИИ" КОИТО СА НАПРАВЕНИ СЪС "ЗАЕМ" ОТ ФИРМАТА МАЙКА. По тази схема остава без облагане и се изнася в чужбина печалбата на големите монополисти които извършват тази фиктивна "инвестицията" . Тази е схемата не само при цената на горивата , но и в ценат ана тока , водата, топлофикацията и всичко онова което от държавен се превърна в частнен монопол. ТАКА БЕ СЪЗДАДЕН И ИЗМИСЛЕНИЯ "ЧАСТЕН" ВЪНШЕН ДЪЛГ ДОСТИГНАЛ РАЗМЕРА ОТ 37 МЛРД. ЕВРО !!!! Чуждите колонизатори ни ограбват по начин по който и турчин не е правил това.

kgb777kgb

И понеже си абсолютно прав , смяташ ли , че някой те разбира ??? Ще ти отговоря -НЕ , защото това не му засяга ПРЯКО джоба ! Бъргаринът вече е толкова тъп ,че го вълнува само ПРЯКО / каквото и да е / . Тъпотията с по-високия данък и зонирането е пример като по учебник !!! От 10 други неща го дерат и грабят повече , той писка за глупости , които засягат само част от София !!!

Отчаяни опити на пожарникаря да защити спонсора си. Жалка картинка - да гледаш премиера как хули министъра си, за сметка на алчният монополист. За разлика от борисов и златев - Трайков има образование и знае какво говори. А крадливите мижитурки от лукойил ще продължават да ни дерат кожата, защото си плащат на скапаните ни политици. Не е нужно да си вишист, за да го разбереш !

Това вишист нещо като фашист ли е?

Така е ! Амама ни сме си виновни кой го избра и кой му повярва? Прост народ слаба държава!

Незнам колко са инвестицийте, но май голямо пране на пари пада!!!

Тези от Лука не издържат ли няколко спортни отбора?

На някои червено-кратунковци им домъчня за мен. Но нека да анализираме ситуацията. ББ може и да е нахокал министър Трайков насаме, но публично заяви желанието си "Лукойл да наложи мораториум върху цените, а ако може и да ги намали. Това е малко като приказката: "Казвам ти дъще, сещай се снахо". В "Лукойл" не си правят никакви илюзии че ако не спазят разпореденотоот ББ ще им дърпат ушите. и неслучайно за по-малко от седмица намалиха цените с 15 ст на литър. И това в условията на Либийската криза и повишаваща се цена на петрола. Явно резерви има, а тези приказки с това че работят на загуба сме ги чували и от други монополисти. Само че вече не им вярваме. А семтките, които са направили стават за селската бакалия. И в никакъв случай за сериозен икономически анализ.

Това беше един кратък и дълбокомислен анализ на обстановката, представен от другаря КГБ.

Ей, теб пак ли те пуснаха от лудницата бре?

само дето ние искаме да имаме цени като в Западна Европа, а не да ни замразяват два пъти по-високите цени.

Хахаха.Дали пък да вземем да му повярваме.Тези от Лука сигурно са на помощи.

Трайков правилно се е изказал, тъй като всичките монополисти в БГ само се оправдават с това колко ниски са им печалбите и се опитват да надуят цените все повече. Естествено всичките те официално да оперират на загуба за да не плащат данъци. Жалко е че Трайков който прави опити да защити потребитя попада между чука и наковалнята (ББ - Златев) . ББ отново лобира за интересите на свойте хора както е казано многократно в този форум.

Да живее Боко Бокл, Цецка , Цецко, ГРОБ , ЛУКойл !!! Ура, другари !!!!!

Браво на министъра . Това е първя български министър посмял да назове истинския проблем. Позор за Б.Борисов показа се като подлога на Валентин Златев и национален предател. Ще ви дам малко инфо за да разберете колко е прав Тр. Трайков. От много години Нефтохом не е помирисвал истински нефт а само тежки смеси заплащани като нефт. За да се извлекат горива при такава суровина е необходима много енергия и за това се оказва че производствените разходи са най големи може би и в целия свят. Пита се защо се прави това? Ами много просто да изнесат парите ни в фирмата майка и да не плащат дивидент и не само. За цената по която Лукойл придоби Нефтохим. Реално тя е около 40 мил. долара.без да вклювам плащанията за корумпиране. А министъра ако е истински БЪЛГАРИН трябва да каже не само А но и Б и тогава достойно да си подаде оставката. Знаете ли уважаеми че в Нефтохим работеха 12000 човека а сега са 1500? Знаете ли ,че през 2009 година затриха перфектни нефто химически и полимерни производства . Време е ДАНС да се заеме с Лукойл. НО това няма да стане

ДАНС? Ми тази агенция е създадена от и в полза на такива като Лукойл. През 2004-та и в БТК имаше над 25,000 човека персонал, но сега са не повече от 1500. Разходите нулеви, а печалбите огромни, така се работи по български.

Трайчо,абе купувай го тоз Нефтохим бе братле.Ша гръмна 100 пъти от АВРОРА.

Другарю Златев,на какава цена купувате нефта от СССР,пак ний сметките ще си ги направим.Другарю Златев,ама тебе не те е еня кой ще е на власт след бат Бойко,на кагато помагаш много бързо да си утиде.

Няма нужда от СРС, Бойко си говори директно!

Брех, тоя Трайков бива ли така да си рита здравната книжка, да скача срещу щефа на щефа си. Никаква йерархична култура, ей!!! Очакваме записи в главната роля - министър Трайков. Последствията - Трайков си търси нова работа.

Абе г-н Борисов,ако вие бяхте истински политици а те нормална компания,трябваше да плащат не по 2 а по 10млд бе човече

Къде са мисловните стожери - KGB, Аврора, Калитко и Русенеца?

Не дразни лъва, когато спи...:о)))!

МИНИСТЪР ТРАЙКОВ Е ПРАВ, ЧЕ ЛУКОЙЛ ПЕЧЕЛИ МНОГО. ЛУКОЙЛ ДА НЕ СИ СЛАГА ТАКАВА ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА И ДА НЕ ПРАВЯТ ХОРАТА ПРОСТИ. БОРИСОВ НЕ Е ПРАВ. ЗА МЕН ТРАЙКОВ Е ГОЛЯМ ИКОНОМИСТ.

А може ли Лукойл да не ни прави на малоумни?! Не знам Трайков дали може да смята, но аз мога и да не тълкуват цената на нефта като процент от цената на дизела като дявола евангелието моля!!! Действително цената на нефта в момента е около 38,1356% от крайната цена (с акциз и ДДС) - вярно е и сметката на Лукойл за процента преди облагането!!! Е, след не много сложни аритметични сметки, ако увеличим нефта с 23% и запазим нивото на разходите (останалите в цената на дизела), то крайната цена на дизела след облагането с акциз и ДДС ще се увеличи ТОЧНО с 10,525% ... а не с 12% КАКТО СЕ БИХА В ГЪРДИТЕ ЧЕ САМО С ТОЛКОВА СА ГО ВДИГНАЛИ НА ФОНА НА 23-те процента на нефта от началото на годината!!! Е, НАГЛИ ЛУКОЙЛЦИ, КОЙ НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА?!? МАЙ НА ПРОТЕСТА НА 27-МИ ТРЯБВА ДА СЕ ВАДЯТ ВЕЧЕ КОКТЕЙЛИТЕ МОЛОТОВ!!!!

Дамммм за съжаление така се прави в България ... идва някой по умен и по борбен и набързо му се показва, че ако не слуша ще бъде умърсен и изгонен ... пък сме били ... демократична държава ... пък сме искали да излезем от кризата ... КРИЗАТА братя си я правят нашите управляващ ... с лайкейството си ... на олигарсите ... и с лицемерието си към народа ... най ме дразни ... факта че когато се наема чужденец и българин за една и съща работа на чужденеца му се дават 2000 евро ... братя .... на българина 350 -500 лева ... цинизъм ... а иначе ни били ниски заплатите що то сме слабо продуктивни и мързеливи .... ЛЪЖА ... ЛЪЖА ... в българия умишлено се поддържат ниски заплати ...

Това за умишлено ниските доходи е всеизвестен факт още от времето на Костов.

Като следваща стъпка Борисов ще уволни Трайков ... Така се прави с тези, които дразнят спонсорите :)

Господа .... ясно е, че ни се извършва пладнешки обир и на последните стотинки в джоба ни .... но най - странното е, че Бойко Борисов не защити своя Министър който е прав, който защитава интереса на хорат ... който явно е един от малкото министри които имат моралното чувство че е министър на българите а не на "Лукоил", доста странно е поведението на Министър председателя ???? и изказването ... явно няма да продкепи министъра си ... т.е. няма до подкрепи народа си а ... олигарха ... ????

Простото нещо, което искаше да каже Трайков на Златев бе, че БУРГАСКАТА РАФИНЕРИЯ РАБОТИ НЕЕФЕКТИВНО, т.е., разходите и за производството на 1 литър гориво са по-високи отколкото разходите на другите съвременни рафинерии. И затова е "на загуба". Това, че са "шитнали" 1 милиард за инвестиции си е проблем на руския мажоритарен собственик - явно е, че тези инвестиции не са били достатъчно успешни, след като Лукойл България продължава да произвежда нискокачествени горива, при високи производствени разходи. Всъщност, това е тема върху която би трябвало да се замислят собствениците на рафинерията - дали мениджмънтът на компанията е на нужното професионално ниво?

Боико се зеиграва с Валентин Златев. Бойко застани зад народа си!

Те са приятели, Златев е доста по-умен от Бойко и му казва някои неща как "трябва" станат. Да не говорим за Трайков как е посмял да противоречи на Златев, не му ли е ясно към какво ще го доведе тази смелост. Към шут в задните части и замяната му с по-удобна марионетка.

Поредният ВГ смешник.Абе наивник на бойко за кого да му е зор,за В. Златев или за петковци като теб.

начина на работа на руските фирми е изнудване, изнудване и пак изнудване. че физиономията на този златев си е като на мутра. вероятно и добре се храни. тези хора грабят народа, както турците едно време и няма кой даги сложи на мястото

абе не знам дали и турцете навремето са грабили толкова, колкото тия олигарси

За всичко сме виновни ние Българите, които си мълчахме когато продаваха заводи за жълти стотинки на този и онзи.Сега ни бил скъп бензина, тока, телефоните, водата. 90% от банките в България са чуждестранни, а ние плащаме най-високите лихви и печалбата отива извън България, но за това никой не протестира.Лукойл е в правото си да вдига цените след като е частно дружестово.Има комисия ,която може да ги глоби за монопол и толкова. Където има един израз, кой каквото сам си направи и цяло село неможе да му го направи.

Ми нали искахме банани и демокрация на цената на всичко. Е, получихме ги и сега сме като маймуните.