Бизнесът настоява да се изясни има ли картел за горивата

АИКБ и браншови транспортни организации настояват КЗК да се произнесе за евентуално съществуване на картелно споразумение за цените на горивата.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът настоява да се изясни има ли картел за горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

докато ние, хората не вземем положението в ръце, никой няма да ни помогне!

когато собственика е само един не се казва картел а монопол

Ало, бизнеса ли е? Че това сте вие и ваши колеги бе! Не ревете на чужди гробища, а или млъкнете, или изобличете тези от вас с картелите!

БРЦК

Бизнеса да не реве - може сам да разбие картела на бензинджиите. Обикновените хора също. Когато никой не зарежда и 1 литър по бензиностанциите на ШЕЛ знаете ли какво ще направи ШЕЛ ? Или ще намалят цените , или ще фалират за 1 седмица. После ОМВ. А един да намали цените - другите ще го последват. По бензиностанциите ни прибират по 50ст на литър печалба !

Пич, к'во е т'ва "ШЕЛ"?! Франчайз е, няма как да фалират те, а тези които управляват бензиностанциите и то не всички, само по-малките, няма как да стане. Единствения шанс е държавата да поиска цените да са по-ниски, а т'ва няма как да стане щото приходите от акциз и ддс ще са по-малки. Плащай и т'ва е!

Слушах говорителя на КЗК тази сутрин по една от ТВ. Дори казаното от него потвърждава мнението ми, че КЗК не върши никаква работа. Твърде бавно извършва проверките си, бавно взема решения, чието обжалване после с години се върти из родните ни съдилища. С две думи държавата е създала орган за контрол, който не контролира. Ако все пак този орган реши да накаже някой, наказанието отпада в съда или става безпредметно след години мотаене из залите на любимците на ЕС. Според мнението ми на лаик КЗК трябва да има власт и ресурс. Служителите й да могат веднага да спират производства, търговия и всякаква друга дейност на нарушителите. Нека след това нарушителите да доказват пред съда кой е виновен и кой е прав. Засега действията на КЗК са имитиране на дейност за заработване на заплати. Никаква полза от нея.

Тоя говорител напълно се ос-а Как може да каже:има-няма картел,за вас нищо по-добро .Некадърници За повече пари на всичко са готови

Николов, КЗК обслужва партийни и други интереси. За да вземе решение първо поглежда "началника" в МС и тогава издава становище. Не очаквайте от КЗК да даде обективно мнение.

Всички са ужасно,перфектно платени и затова картел за тях няма,имат си нужните пари и карти и си сипват без пари където и да е,много добре знаят че картел има,навсякъде цената е една и съща +/-1-2 ст на литър, просто няма държава и това е

Има имааа, само че няма държава. За чий са ни тия лайновози от КЗК щом не вършат никаква работа? Дали не виждат, страх ги е от нещо или са добре "платени"?

от з0.07.15 год. та до сега не стигна времето на кзк да установи това,което и на слепият е ясно и видно.та кзк са маи наи-корумпираните,те решават вапроса за цените.

без костов да е премиер има да се гърчите още дълго време. който разбрал, разбрал

...нали това черно, посиняло говедо ни докара до това положение.Разпродаде на безценица и изпокрадна де що можа и сега си трае и се хили ехидно.

Ко рекоха тея:)))??? Зададоха си въпрос сами на себе си ли??? Тулупи,няма кой да ви отговори на въпрос,при който питащия задава въпрос сам на...себе си и...очаква отговор,няма как да стане:)))!!! Картел има,това се знае,но по-важното е,че картелите са навсякъде в Бантустаня и точно тези тъпаци,които търсят картел само при горивата,се правят,че не ги виждат!!! Тулупи,а кога цените на другите стоки ще се повлияят от падащите цени на горивата така,както ги повишихте,когато горивата се покачваха??? Кога бре,ахмаци такива,кога???

ама че глупост, то и на слепия му е ясно че има..

Всичко в ежедневието ни монополи и картелни споразумения - храни, горива, държавни служби, транспортни разрешителни, таксита, достъп до кредити и кредитиране, достъп до обучение, достъп до информация, електричество, вода, публични и общински търгове, висши държавни позиции. Затова ядем сурогати, пием мръсна вода, плащаме по-скъпо от белите страни за всичко и ни управляват некадърни, полуграмотни и крадливи партийни навлеци.

При горивата има картел, но той е в Правителството, защото казаха на колко излиза себестойността на бензина и нафтата- мисля беше около 0.67лв. , а всичко останало са акцизи и мита от държавата. Сега ясно ли ви е, че всъщност "молата" ни държавица иска да си храни хрантутниците, които крадат нагло с цялата останала сума до 1.90лв. за литър. Не обвинявайте Лукойл, когато не знаете колко зверски крадат управляващите всъщност!

В Австрия акцизите върху горивата са с около 30% по-високи, в сравнение с България. А крайните цени по бензиностанциите са ПО-НИСКИ, отколкото в София! Акцизите в България са най-ниските допустими в ЕС и въпреки това горивата не са най-евтините. Ето това е основният проблем!

Защо "бизнесът" не се посъветва с френския посланик в България?В последно време все по-често си прави интервюта по телевизията и се опитва да се меси в държавните ни дела.Никой посланик не е имал досега тази дързост.

валяло е и "бизнеса" не е разбрал.....хайвани такива нагли

Аз лично имам много повече доверие на един френски благородник и дипломат от кариерата, отколкото на всичките крадливи гащници на куп, натресени ни от олигарсите и монополите да ни "управляват".

Къде си Бат Бойко? Помогни на бедния български народ да се спаси от алчните бизнесмени, дето ги гърмят от време на време!Спри тези високи цени на бензина , бъди поне като Марешки! Недей да се правиш на ни лук ял ни големи филии с мас!

Тия шибани организации досега къде бяха и къде дремаха?Робското българско племе защо позволява да е така?Защото и досега са роби!Само съжителството малко ги дразни.Иначе всичко друго си е наред.

Когато отсъства държавата,картелите си развяват байрака.

Г-н Борисов как е възможно от 2000-ната год. само първите две години Лукойл да е платил данък печалба .От 2003 г.винаги е на загуба и не плаща..При такива цени на горивата?

може , наливат се едни луди милиарди в нови инсталации и така нефтохим излиза на загуба и не плаща данък

И друго може - пълнят се едни партийни касички - герберски, червени, сини и т.н. - вие как си мислите се печелят избори???? Само с думи - не бъдете наивни, че иначе ще повярвате, че няма и картел при горивата.

Крайно време е да има и за велосипедите винетки.ХАУ

Сакън,не ги подсещай!

Картел !! В България !!! При положение че дядо Бойко ( да му е живо и здраво внучето ) е Премиер ? Няма начин . Тук уредени неща няма , който не вярва да пита Батко и Братко . П.П. Защо няма винетки за велосипедите ,те да не хвъркат ?

Хайде държавата да пробва да спре Лукойл за един месец и да видим какво ще стане.

Има руски монопол. Плащаме най-скъпите горива, защото руските "братя" много ни обичат.

В тази държава само правителството и подопрчните и структури (НАП, Митници, и т.н. ) "не знаят" че при горивата има монопол. То трябва да си кръгъл идиот за да не се досетиш, че има договорки за крайните цени на горивата между основните играчи. Но то това е нормално в бананови републики където олигарси управляват в сянка държавата, а политиците са марионетки продаващи се къс червясал хлаб.

Аааа, те знаят, ама до момента, в който не влезнат във властта. Тогава "забравят" и започват да се правят на "улави". И се започва - ама то не е точно така, ама ние взехме едни мерки, тя корупцията никъде не е победена и накрая "Айде докажи!". И тогава требва да му натресеш един в безочливата мутра!

Има олигопол!

Подозирам че тази думичка има за корен "олигофрени" и "политици" :)

Картел има,но корумпираната комисия няма,как да го изкара на яве!В България нито една институция не работи в услуга на гражданите,всичко се е оплело в корупция и за тях парите под масата са по важни от всичко!

Има разбира се . И не само пригоривата . При всички видове горива , при храните , при лекарствата . Иначе щеше да има конкуренция , и цените щяха да се конкурират . Справка - горивата на Марешки !!!

1 барел суров нефт е около 158.76 литра. От 1 барел суров нефт се произвеждат различни петролни продукти. В САЩ от 1 барел се произвеждат 45.36л дизел и 71.82л бензин.

Ама как на вас, предприемачите, не ви стана ясно, че немате думата. Вие не сте важни, нито сте специални. Требва да сте благодарни, че изобщо Бонжуарът ви е разрешил да печелите в Неговия ареал. Плащайте си рекета и си затваряйте устата. Сега са важни фондовете, щото правиме магистрали, а там куче влачи диря нема. Ясно? Да не се налага да ви приключваме и опраскваме!

Какъв картел, кви 5 лева??? Самото съществуване на такива бензиностанции като на Марешки и още много подобни показва, че няма картел.... всеки може да продава на коркото си поиска..... Кой ви кара да зареждате на Лукойл.... във всеки по глям град има поне 10 бензиностанции с по ниски цени...

Има и то от години, обаче не е ясно качеството на горивата.

Вчера заредих при Марешки във Варна ....ГАЗ на 0,69 и бензин А-95 на 1,64...минах стотина километра , превключвах и на газ и бензин ...колата си вървеше супер ....няма проблем с качеството !Карам всеки ден от 38 години ,така ,че мога да преценя !

Точно Марешки показа, че има картел. Преди него цените бяха дюс.

Това са цените на горивата на Марешки във Варна днес! Дизел - 1,48 лв. Газта - 0,69 лв. А-95 - 1,64 ЛВ. А-100 - 1,77 ЛВ В Русе днес дизела беше 1,87 лв. Какво да коментираме още!

А колко бензиностанции има Марешки в страната? Между другото, винаги е имало подобни бензиностанции, които не е ясно точно какво продават, но е на по-ниски цени.

На Марешки тиквите от КЗК ръце трябва да му целуват, че те от миналото лято разследват има ли картел. Марешки им показа, сега дано за месец 2 смогнат да си напишат смотания доклад.

България е между страните с най-скъпи горива преди облагане ! От къде пристигат тези горива? Лукойл все е на загуба!

"Ако цената на бензина в България при големите вериги днес е около 1.92, то 16.666% (0.32лв) от тази цена е ДДС, 36.979%(0.71лв) акциз, а останалите 46.355%(0.89лв) са за рафиниране, дистрибуция, маркетинг."

По-долу Цвети е написала: Цените в САЩ на бензина са съставени от следното: 22% - данъци. 17% - дистрибуция и маркетинг 19% - рафиниране 42% - суров петрол Може да сравните. По тези данни при 30$ цена на петрола и при наш акциз и ДДС бензинът трябва да е 1,52лв, което осигурява същата печалба на нашите производители и търговци, както в САЩ. Не е отчетено, че у нас разходите за труд са 8 пъти по-ниски и данък печалба също е по-нисък, а Лукойл даже и не го плащат по бедност..

Във всичко има картели, просто гледат цените на другия и се нагаждат.

Картели има на всякъде, но в случая с горивата е малко по-различно. Високите цени са изгодни за държавата - прибира повече ДДС. Ако се свалят навсякъде цените до 1,50 както казах по-долу, бюджета ще олекне с едни нови 80-100 милиона годишно. Демек още две министерства без пари и бюджета отиде на кино... и бойко няма от къде да краде, акто имитира строителство на магистрали, дето се отварят дупки още на следващата зима - справка магистрала Люлин - в района на Перник е като след бномбардировка.

Картел ли е един Господ знае, ама щом взривяват с намеци към Марешки , значи нещо не е наред . Някой иска да си печели на гърба на Народа- мафията е още силна и се опитва да плаши ... но това е нейният край...Българите вече разбират ...може да става бавно...какво става горе по върховете и стават все по смели и решителни...няма как всичко ще си дойде на мястото....

Какъв край, тя сега почва. Тъкмо се настани добре.

Ако цената на бензина в България при големите вериги днес е около 1.92, то 16.666% (0.32лв) от тази цена е ДДС, 36.979%(0.71лв) акциз, а останалите 46.355%(0.89лв) са за рафиниране, дистрибуция, маркетинг.

че има картел за горивата , има ! но то за кое ли няма ! щом бизнеса иска , да разследват картела за горивата , добре , но после и другите картели да притиснат !

Ало Бизнеса, кво правиш изобщо в България? Само мафията решава тук..

ИМА ИМА АМА НИЕ НИКОГА или последни ще разберем

Всеки които знае малко аритметика и има достъп до интернет може да останови че Има КАРТЕЛ . Но Цацаров или не е учил или не иска да се самосезира

И ЗА ДВЕТЕ СИ ПРАВ!!!

Всеки, ама не и ти. Иначе щеше да ни докажеш с "малко аритметика", че съществува картел.

Всеки които знае малко аритметика и има достъп до интернет може да останови че Има КАРТЕЛ . Но Цацаров или не е учил или не иска да се самосезира

Пак питаме: КОЕ пречи да се отворят по една бензиностанция във всеки български град,на която да се ПРОДАВА по цени ,върху които ПРАВИТЕЛСТВОТО да има ВЛАСТ?! Ха,сега де,г-н Борисов!?

срещу тази бандиtsка сiстема ще баде трудно да се борим освен да правим както те с аптеките

Акцизите са определени в Закона за акцизите и данъчните ставки. "за безоловен бензин с кодове по КН 2710 11 31, 2710 11 41, 2710 11 45 и 2710 11 49 - 710 лв. за 1000 литра" дизел - "за газьол с кодове по КН от 2710 19 41 до 2710 19 49 - 646 лв. за 1000 литра;"

Корекция - Закон за акцизите и данъчните складове.

направи нова, държавна верига бензиностанции, която да работи с нормална печалба и която да "подпре" монополните цени на горивата, тоест да направи в цялата държава това, което прави Марешки в момента във Варна. Нищо повече - въпрос на ЖЕЛАНИЕ и едни 5-6 милиона инвестиции.

"Какво безочие и наглост.Държавата даже и не желае да си вземе парите а държи ниски акцизи за да може Лукойл да си пълни гушата с най високите пройзводствени цени в ЕС"

В момента цената на бензина средно в САЩ е 1.86 долара за 1 галон, което е 0.491 долара/литър или 0.88лв/л. Доходите в България наистина са ниски. Най-ниските в ЕС! Според бизнеса престъпността в България е най-висока от ЕС, а разкриваемостта най-ниска. Най-корумпираната държава в ЕС е България. Между 50 и 60 хиляди души всяка година емигрират от България според данни на КНСБ. "2,3 милиона българи живеят под прага на бедност Все още 80,5 на сто от домакинствата в страната живеят с общ доход на човек под необходимите средства за издръжка на живот." "Доклад на Световната банка, който предстои да излезе, показва, че 40 на сто от българите живеят в бедност или в риск от бедност." "4.2 милиона е средната класа в България според Института за пазарна икономика (ИПИ)"??? Цените от друга страна са значително високи спрямо доходите и се повишават постоянно. Ако преди години за 100 лв сте пълнели количката в магазина, то днес не можете да я напълните със същите стоки. В ЕС цената на бензина може да е 1 евро, но доходите се различават много от българските. Ето няколко примера: Словения - 789 евро (МРЗ)/1523 евро (средна заплата). Австрия - 1000-1680/2514 евро. Швейцария - 3023/5738 евро.

В САЩ не се начислява Акциз на горивата. Най-високият ДДС е 10%. Вчера заредих във веригата Costco, която предлага евтин бензин на клиентите си в собствени бензиностанции: А89 струваше $1,56/gal а А93 от който зареждам и е най-високият октан в САЩ беше $2,26/gal. Разликата е убийствена. $0,70. В годините на най-скъпите горива, когато галон бензин гонеше $4,50 демарша беше от $0,05 до $0,10 между А89, А91 и А93. Качеството на горивата е отвратително в моментът, а някой прави милиарди от разликите на цените. С кротването на сирийската криза, горивата ще полетят отново към небесата. Защото цените на другите стоки не-само не са паднали а се качват непрекъснато. Особенно храните, където транспортните разходи са съществено перо в цената, а в моментът горивата са на дъното на цените.

В цената на горивата няма ли транспортни разходи, разходи за рафиниране? Цените в САЩ на бензина са съставени от следното: 22% - данъци. 17% - дистрибуция и маркетинг 19% - рафиниране 42% - суров петрол Има различни методи за измерване на Октановото число. Методите в България и Европа се различават. В САЩ използват AKI, а в България RON, затова и стойностите ти се струват различни. AKI 93 = RON98/100. Между другото, не знае, че Костко са отворили клонове в България...

Да не са луди да отсекат ръката която ги храни.Гарван гарвану око не вади.Смешно е да искаш такова разследване за нещо което е от ясно по ясно че го има нищо че се ни лъжат че......не е така.

Настояваме да се изясни,трябва ли да се намалят и цените на всички стоки и услуги,където като стойност се калкулира и цена на гориво?

Бизнесът като е започнл да пита ,да пита и дали няма картелно споразумение за заплатите в отделните градове

Има ли корупция в КЗК?