Горивата ще продължат да поскъпват до края на лятото

Цените на бензина и дизела на дребно се увеличиха с между 3 и 4% само през изминалите празнични дни. Тенденцията ще ще се запази поне до края на лятото.

Обратно в новината

Коментари - Горивата ще продължат да поскъпват до края на лятото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко беше бензина при 100$ за барел и колко е сега - при 40$ и вижте колко ще стане при 60$ за барел ?!!? А това с летния сезон е чиста злоупотреба и е за прокурор.

ТЕСЛА И ВСИЧКИ ЕЛЕКТРО АВТОМОБИЛИ ЩЕ КОРЕГИРАТ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА! ОСТАНАЛОТО Е МРЪСНА ПОЛИТИКА!

Споко, а през есента ще продължат да поскъпват, щото ще иде зимата. И през зимата ще продължат, щото ще е студена.... И така до следващите избори, когато ще паднат за месец-два.... Пазарна мутроикономика, кво да правиш....

Такова изказване ако се направи в държава с пазарна икономика се наказва точно от закона за монополите, защото това е опит за манипулиране на пазара. В Бг това се прави винаги от всякаккви експерти, обединения на хлебари, бензинаджии и т.н. Това започна още от времето когато един финансов министър(от царското управление) беше гост на Слави и той го попита къде трябва да си вложи парите и отговора беше - В недвижима собственост. И започна да се надува строителния балон.

откакто убиха Ваньо Танов почнаха цените да се качват и нещо забравиха за картела на Лукойл....

Едно тъмно подозрение се мъти в главата ми от известно време насам: Не зная дали е просто съвпадение, но откакто отсвирихме Южен поток, цените на газна вървят стремително надолу. Дали пък, ако отсвирим ЛукОйл цените на горивата нямя да тръгнат надолу? Тия като им се поозъбиш малко свиват перките.

И това минава безнаказано, защото "ден година храни" / в случая - курортен сезон отприщва апетити да се съдере колкото може/. Но като си безгласна буква, какво ти остава освен торбичката и на терминала.

Пазара определял всичко, може но не и тук при нас.Когато горивата и ел.енергията тръгнат макар и малко нагоре, нашите търговци / таргаши/ започват да вдигат цени- то било за горивата и т.н, но когато същите падат рязко стоките не помръдват надолу.Когато годината не е добра за зърнопроизводителите, хлебарите вдигат цената на хляба защото било заради кишата сушата слънцето и международното положение.Когата обаче има много добро качество на брашното и пада цената му, хляба си стои и не мърда и стотинка надолу, и т.н ш т.н примери много от нашата действителност, а иначе имаме "пазарна " икономика !!!

Ето това е неолибераСТИЯТА. Пълен отказ от държава в полза на капитала и корпорациите. Естествено е в тези условия и "независимите" ни медии да тикат напред "експерти" като шистака Казанджиев. Изобщо и във всички НПО-та е фрашкано с "експерти". Тези експерти (не безплатно) говорят точно това, което се иска и очаква от тях.

Цената на горивата се вдига, а цената на политиците пада.

"Горивата ще продължат да поскъпват до края на лятото" - И за що?.

"Марио Гаврилов, говорител на КЗК: "Мога да ви уверя, че ако някой отново е нарушил правата на конкуренцията, той ще бъде плеснат през ръцете с цялата строгост на българския закон, така както е предвидено в него". ?!??!! Ега те плесна с кура ми фостенцата да ви плесна сички боклуци де що ебате майката на целия Български народ!

ПРИ НАС В ДЕТРОЙТА ОТ 1 ЛЕВЧЕ ЗА 1 ЛИТЪР ДО 1.10 ЛЕВЧЕТА ЗА 1 ЛИТЪР .... СЛАВА НА АЛЛАХ ЧЕ МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА НЕ НИ Е ШЕФ :))

Правят си сметка без кръчмарешки.

Имах си аз да не думнат джакпота с летните почивки на обикновените хорица. Всяко лято цените литват

Шило

То хубаво цените, ама да вземе и качеството да върви нагоре.

Това показва , че ''народа'' /АКО ИМА КАЧЕСТВЕН НАРОД , В Бг / , е ДО-ВО-ЛЕН , И БОГАТ !

---НАРОДНИ ВЕСЕЛИЯ !!!

И данъчните ,ЗАБОГАТЯВАТ ! Колко просто , забогатяват , а именно : ''След извършената проверка , НАРУШЕНИЯ НЯМА ....". И хоп , банковата ми сметка , НАБЪБВА ... КАКЪВ КЕФ , ВСИЧКИ СМЕ ,...ПРЕ-ДОВОЛНИ!

А преС зиматЪ ,....40 % ! СПЕТЕ ОЩЕ ,...ЛУНАТА СПИ , ВИЕ СЪЩО !

Поздрави от Варна. Днес съм тук и цената на дизела е 1,68 като пада до 1,65. За пример в останалата част от БГ цените варират от 1,80 до към 1,84. Дали варненските търговци са с по-пазарна логика, според изказването на чиновника, или останалите са картел - оставям на вас да решите. Все пак Варна не е цяла България, но е във България. Когато петролът падна с около 100 долара за барел и трябваше да намаляват горивата, казаха че това е петрол купен по старите, по-високи цени и се ослушваха. Когато петролът мръдна само с няколко долара, веднага реагираха. Абе ние наистина сме говеда. Вместо да се правят безсмислени протести за винетки, по добре е да обявим само два дни протест - без зареждане по бензиностанциите. Ще си джиткаме с градския транспорт и колелета - сега е топло. Но за два дни, такива загуби ще натрупат и бензинджиите и бюджета че ще се осъзнаят. За съжаление, българите не сме единни, но можем да плюваме по другите народи, когато те единно си защитават правата.

Димитре ,вярвай ми брат,аз живея в Канада от 17 год. и тук въртят същите номера откакто съм дошъл и никой не иска да ги спре-евреите са навсякъде и те дърпат конците по цял свят.Наверно затова социализма си отиде защото не можеха да печелят от него и трябваше да се затрие.

На мен вече взе да ми харесва като ми вдигат цените на бензина и другите услуги. Даже се притеснявам, че тока скоро не е скачал ударно. Дано скоро го вдигнат и него. А за бензина - трябва да е поне 3 лева на литър, ама да го вдигат плавно, така че да можем да се насладим.

Цените на горивата , колкото повече падат по света , то толкова повече се вдигат в Бе-ГЕТОТО на Европата. НЯКОЙ ИМА ЛИ ДРУГО , ПО-ВЕДРО КИХАНЕ???

В Румъния , бензинЯ е ВЕЧЕ 1.30 лЪвЪ....... А фъф Бе-ГЕТОТО ,....КОЛКО иЕ ?

Хубаво би било, ама не е вярно.В Букурещ днес: бензин А 95 е 4.72 леи/литър, в лева-2.05

Да си купим вазелин в малки разфасовки , да ни е по-приятно. Друго не ни остана. Каквото и да ни кажат ние не отказваме:)))

как в големите хранителни вериги един и същ продукт е с еднаква цена в цялата страна, а едно гориво в една и съща верига бензиностанции е с различна? какви са бързаци в увеличаването на цените на горивата и какви лентяй бяха в понижението.

Нашата пазарна икономика я правят хора, учили само политикономия и ползвали препоръки от партията! Другото е заблуда за външния свят.

,...... ЧИНОВНИЦИ , А НЕ ---ДЪРЖАВНИЦИ !

Отворко, политикономията се основава на логиката, а каква е логиката за повошаването на цените на горивата?

Пак ще стрижат овцете !

и стоките които купуваш с какво стигат до магазините. Абе пълен профан си с две думи.

Да аз карам колело , а ти спирини ли търкаляш? Да ти отворя , един КОнПОТ?

Да скочат с 4 хиляди процента, та селяните да се откажат от каруците и да пътуват с обществен транспорт, амин, дай боже!

Те селяните ако можеха да си правят сметка и да осъзнаят, че личното МПС не им е по джоба, нямаше да са селяни.

марешки си е олигарх както му свирят така танцува и килва баретката

Нищо ново под българското слънце! И Господ е българин, така че ни остава само Арменският поп! Разбойници!

Ал

Абе говорете ми, че било нямало картел... Разликата в цените на горивата межу Варна и София е 20 стотинки! Защо? Защото във Варна Марешки разруши картела само с 1 (една) бензиностанция! В София, обаче правят всичко възможно да не го допуснат да отвори бензиностанция. Щото представете си за какви пари става на въпрос! И всички са замесени - от собственика на бензиностанцията до КЗК и разни други правителствени елементи, които се кълнат, че нямало картел... А такъв чадър са опънали върху картела, направо си е национален чадър.

Я фани калемчето, по си сметни - Колко са транспортните разходи от "оня" (фалшивия) данъчен склад до танковете на бензиностанцийката на Магарешки.. Ако щеш - и от Бургас до Варна са напни да смяташ.. И няколко десетки същите - таквиз цистерни, да разкарат до 80, 90, 100 бензиностанции на една верига.. И що с София сал сравняваш? Я с ПЕТРИЧ, ВИДИН и т.н. разбивка дай??? Да ни докажеш, че 400 клм, са повече от обиколка на България от 1450 клм на курс.. А и още нещо ни покажи - фактурата, че МАГАРЕШКИ Е КУПУВАЛ ГОРИВО ОТ ЛУКОЙЛ БУРГАС?? Щото ний още чакаме да я видим.

Неграмотнико, първо прочети нещо, ограмоти се и тогава пиши! АМАН ОТ НЕГРАМОТНИ ПОУЧИТЕЛИ И УПРАВНИЦИ!!! клм (какво е това) - ако е километър то се съращава така - КМ.

и пак гласувайте за крадливата мутромилиционерска сган!

Това със сегашното увеличение на горивата няма да остане така и през лятото,защото това увеличение е само началото.Няма да забравя как и през миналата година ни лъгахте,как и в началото на 2016 година се кълняха,че няма да поскъпват горивата,но пак ни излъгахте и сега който иска да им вярва???

.

Когато цените на петрола падаха, производителите обясняваха, че петрола влия съвсем малко на цената на бензина, защото 50% бил акциза, 22% ддс, и в същност от петрола зависела 10% от цената т.е. 20ст. Следователно от това повишаване на цената на петрола с 5% - по логиката на производителите на горива - 20те стотинки ще се увеличат с 5% т.е. - ще станат 21 или цената на бензина трябва да се повиши с 1ст. Както те казват - в случая борсовите цени нямат никакво значение, защото петрола, с който работи рафинерията на Лукоил е купен на старите цени... Та...

Еиййй,ама ти пък се знаиш много.Хората ти казват да не гледаш борси-морси, а да слушаш какво ти се казва.Не се научихте ей, големи диванета сте и седнали да питат.Сякаш вярвате в Дядо Коледа и Демокрацията.Комунистите и копеленцата им са пуснали такива корени, че няма отърване брат.Само кюрдите ще ги оправят такива.

sanches1

да го духашш , смотан

Ей глупак, а кой ти каза , че петрола е скочил със само 5 % ? Неграмотно, нещастно псе. Каро ти е скъпо просто ходи пеш. Най-вероятно , дори нямаш кола непрокопсанико.

"Основните причини за очакваните по-високи цени са както идващия туристически сезон, така и котировките на петрола на световните пазари." И няколко неудобни въпроса. А защо когато петрола падаше, тук цените се задържаха доста време преди да го последват? Защо сега, при споменаването само за поскъпване на петрола, веднага изпреварващо вдигаме цените?

Защото Оня дето гледа сърдито-Златев е приятел на ТивОня Защото държавата е Мафия Защото сме кофи матРял(виж французите) И последно -Защото сме от неправилната страна на Х.Я

Стига сте писали неподготвени. Петрола върви нагоре от 2 месеца. Толкова сте смешни. Имигрирайте в Сирия, това е държава богата на петрол.

Що така бе Миме.Боли ме кардана за гтази платена новина.Опипвате, опипвате ама Марешки само това чака-бам цената с малка печалби и хоп напълнил пак джобарата.Марешки си знае-малки кокошчици, но много.Вдигат ми войнишкия тези мизерници.Апропо-аз карам само на газ-68 стИнки за литър.

Вдигат цените, защото знаят какви мухльовци сме и как ще помърморим, пък ще си платим

Като направят пак 100 долара барела, бензина ще 5-6 лева литъра, кефче! Хе-хе-хе-хе!

Горивата по-скъпи, токът по-малко, животът по-къс, тиквите по-големи, народът по-прост, управниците по-дебели, страната по-бедна... и -и други такива

Бедни роби,като не може да пла щате си намерете по-добра работа хахах бедняци комуняги

Не са им малко приходите. Вноските по кредитите са им много. Затова не остават пари за постоянно хранене по кръчмите. От там падат приходите на кръчмите и те трябва да намаляват заплатите на персонала. Абе лоша работа.

а ти наи-вероятно си някои млад-зелен лумпен дето е на соцялни помощи

богати робовладелецо,парите са нещо преходно-днес ги има,утре ги няма.но,те-когато ги има не дават нито ум,нито образование,нито занаят,нито доброта,нито уважениевсе неща,за който кухата ти кратуна едва ли някога е помислила

Атанас Тасев, енергийният "експерт" може да си навие "експертната" диплома на фунийка и да си я напъха там, дето слънце не огрява. Бензиностанциите работят в условията на перфектна конкуренция и те са т.нар. "price takers", т.е. продават стоката си на текущата пазарна цена. Те НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ цени - ако това се случи, може да се говори за КАРТЕЛ. Картелът е престъпление навсякъде по нормалния свят. А у нас трудно се доказва, имено поради такива "експерти", като въпросния Атанас Тасев.

"Марио Гаврилов, говорител на КЗК: "Мога да ви уверя, че ако някой отново е нарушил правата на конкуренцията, той ще бъде плеснат през ръцете с цялата строгост на българския закон, така както е предвидено в него"." Пляяяяссссс, пляяяяясссс! Аххх, льоооши, льооооши бизззззнесмениии! Ша взееема да са расссърдаааа, можеееее бииии!

Щото , льооошите, льоооошите бизззззнесмениии.. ША СИ ГО ПРЕМЕСТЯТ... П.С. - Абе, де е МАГАРЕШКИЯ????

Някой да не го изпляска

вдигнат като всичко живо пътува като полудяло.

ама разбира се! гoриват в цял свят безплатни да станат, в българи пак ще поскъпват! това шопски маталитет,издигнат в национален приоритет!

руската мечта-да поскъпне горивото..ха.ха

Хаха ама през сълзи ще бъде хахато. Щото руската мечта ще се сбъдне по-рано отколкото предполагаш щерко.

Мислиш, че ако Американците държаха пазара на горива в България, щеше да ни се размине доенето ли? :))) Отворете си очите. И САЩ и Русия имат големи нации да хранят и ще го правят за сметка на останалите, докато са силни.

Я да видим сега, дали тази новина ще мине 800 коментара в този български сайт.

Явно натиска върху цената на петрола не може да продължи вечно. Жалкото е, че очаквам да се надминат предишните нива. А това е зле за нас българите.

допусна - ЦЕНА 252 % за барел...

Марешки е на ход!