Коментари - Недоволни от цените шофьори блокираха пътища | Днес.dir.bg

Недоволни от цените шофьори блокираха пътища

Пореден национален протест срещу високите цени на горивата се проведе в някои градове на страната. Най-много недоволни – над 300, се събраха в столицата. В другите градове обаче се събраха по няколко десетки коли с протестиращи.

Обратно в новината

Коментари - Недоволни от цените шофьори блокираха пътища | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера, защо не разбирате, защо растат цените на бензина. То е елементарно: 1. Когато растат цените на нефта, цената на бензина расте, защото се прави от нефт. 2. Когато цените на нефта падат, цените на бензина растат, защото производителите на нефт трябва да компенсират намаляването на приходите си от цените на нефта 3. Когато цените на нефта са стабилни, тогава цените на бензина растат, защото има инфлация. Какво толкова не ви е ясно?

Да това е жалката истина.Но докато си седим в къщи и не им теглим една майна на тия управляващи тая игричка с нас ще продължава.Трябва отново да съ върнем в времето на палатковите лагери и блокирана софия за да се събудят хората и да им бият шута на тия политици които ни докороха до просешка тояга и най голямата безработица в европа с най ниските доходи.28 беше опит за това но трябва по радикални неща да предприемат хората за да бъдат чути тяхните искания.

Бензинът бил скъп,но не слизаме от колите..,цигарите били скъпи, но продължаваме да пушим.., цените на всичко се вдигали, но моловете са пълни...и т.н.

Хилавите протести стимулират монополистите да вдигат още повече цените.

Толкова ли не разбрахте,че колкото и да протестирате до никъде няма да стигнете.Цените няма да намалеят.

Бензинът бил скъп и сте на улицата. Всички вие сте безделници, които съм убедена, че и едно дърво не сте посадили. То само с викане не става...

Абе Льольо, някой от нас включително и аз избягахме по-рано от работа за да отидем там. А ти, какво направи? Прибра се като мижка увас и после някой ти е виновен. Заради е такива като теб няма да има ефект протеста!

Протест не се прави на улицата, а с бюлетина пред урната!

Вторачили са се в пъпа си с тази цена на горивото от 2 лв/л! Борсова стока не може да се продава с 20% по-евтино! ДОХОДИТЕ, ИДИОТИ! Сега е момента да настояват Тотю да иска не 280, а 1000 лв. минимална заплата, което пак е малко за страна-член на ЕС. Нека цитирам и премиера: В България се живее по-добре от Хърватия. Ако иска да е прав, нека средната ни заплата е по-добра от тяхната, която е 800 Евро!

долу антинародното малоумно "упревление" на мутрата боко тиквата - боклуко. мутрата в затвора

какви стоки оскапявали горивата като нисто не се произвежда в българия ? нали 99% от стоките които се продават в бг са произведени в маика германия !!! и ви ги карат в бг да плюскате

А на вода ли кара камиона дето ги вози?

Защо е тоя зор за забрана на пушенето. по-добре да се забранят двигателите с въглеродни горива в София и в други градове и отоплението с въглища и мазут. В София да има добър електрически транспорт. А целия град да бъде денонощно синя зона и да плащат престоя колите извън гараж. Който има гараж да си държи колата там, а не да прави магазин. Така ще се освободят тротоарите и няма да се промъкваме "ребром" между колите. А ако някой е недоволен от цени и акцизи да си зарежда автомобила в Турция, Гърция, Македония, Сърбия или Румъния :)

При следващия протест на тия безделници със сигурност ще бъдат бити от нормалните граждани, защото ни омръзна да висим в задръстванията заради глупости.

Тлее абсолютнонедоволство от монополното положение на руската рафинерия.Това ще изиграе гаден номер на изборите за ГЕРБ! Изхода е-освобождаване на ограниченията по вноса на горива! Руснаците и без това , имат недостиг на бензин и горива....! Руския внос е под въпрос!

ГЕРБ са пътници.

Защо " многобройните " дръзки протестанти ,не изразят подобно отношение към отплуването на фрегатата " Дръзки " ,която за един месец ще потроши милиони , а " НЯМА ДА НАВЛИЗА В ЛИБИЙСКИ ВОДИ ".Нима отива на разходка? Или да участва наравно с останалите сили на НАТО ,или да беше си стояла във Варна.А защо не се протестира без коли срещу лошото здравеопазване,безработицата ,високите цени на храните ,замръзените заплати и пенсии,нарастващите цени на лекарствата. Защото участват предимно млади хора ,които не са засегнати от тях ли ? А нима изграждането на АЕЦ е по-малко зло от високите цени на бензина.Основното е ,ЧЕ СМЕ БЕДНА ДЪРЖАВА ,С ЛИКВИДИРАНИ ЗЕМЕДЕЛИЕ И ПРОМИШЛЕНОСТ,С ОГРОМЕН ВНОС,СПЪВАНЕ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА,ЛИПСА НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ,ПСЕВДОПАЗАРНА ИКОНОМИКА.В тези посоки трябва да се действа. Другото превръща все по-малко на брой участващите в жалки и смешни пионки на потриващи от задоволство политици.

Къде съществува пазарната икономика днес ? В САЩ с цена на бензина от 1.30 лв. за литър и еднакви цени навсякъде (там сигурно има по-малко търсене и "пазарят се саморегулирал" ?. Или в Европа на масоните където върху тези 1,30 лв има още 1 лев данъка за държавата (акциз) и още 0.46лв данък за държавата (ДДС) ?! Има конкуренция колкото Бил Гейтс се конкурира с някого.

Недоволните... айде при тате и мама...айде там под сейвана... свалете чергите от каруците, запрегнете Марко, Тошко, Васко или как там ви се казва магарето... Аре волните ездачи...

По-скоро, доволните (гербери) тряба да се готвят за заминаване при мама и при тати на село! Осмърдяхте всичко наоколо с просташките си чалги и диалекти! Цецки, Фидоски, Анювци... Гнусна работа!

Искам да попитам знаещите, да ме светнат /аз не знам затова питам/ Има ли другаде по света еле у ЕУ държава, дето начислява ДДС върху акциз на националнозначима стока? Без значение кой я произвежда..монополист ли, обикновен трафикатор ли... Ако има поне 3 такива в това полушарие...ще млъкна завинаги, даже и мислите си ще "млъкна" и ще се убедя, че сме нормална държава.

да, има такава дарява и тя се казва канада. там всяка провинця начислява провинцялнят си данак варху вече начисленя федерален данак, като това не е само за горивата, а за всички облагаеми стоки.

Аха! Значи там у Канада са се научили на децентрализация в данъчната си политика. Е..вярно, че не са на нашите ширини и дължини, но нека да прием, че има 1 бр. такава държава. Отделно дето бъркаш местни данъци с акциз и косвени държавни данъци...но нека да броим 1. :))) Искам да има и от другата страна на летвата поне нещо.. :D)))

За пореден път се обеждавам, че BTV е купена медия!!! Репортажите им за протестите винаги са по няколко секунди и са колосално омаловажени. Заглавието им тази вечер беше "РЕХАВ ПРОТЕСТ....НЕ СЕ СТИГНА ДО СБЛЪСЪЦИ С ПОЛИЦИЯТА". А сега вижте репортажите по ТВ7, Канал3 и БГНЕС и ще станете свидетели на сблъсъци на полицията с няколко стотин човека в центъра на София. Аз бях там най от пред и видях с очите си резмяна на удари бутане насилствано изтласкване на протестиращите. Кой ви купи бе BTV, кажете??????????

Веднага ти отговарям : Георги Гергов е собственика на бтв. Отвори гуглето и ще разбереш кой е , поредния милионер без ден трудов стаж!

Красимир Гергов!

бТВ - Флагманът на ОРГАНИЗИРАНАТА АНТИБЪЛГАРЩИНА. Тази телевизия, момчео ми излъчва по изключително рафиниран начин всичко което може да бъде деструктивно по отношение на морал, общество, градивност и позитивност. БТВ=СЛУГИ НА ДЯВОЛА

червени бг лиолиовци, брацката ви руся ви го набутва постепенно без вазелин, като благодарност, че се борите за неините енергиини интереси в балгаря.докато нилук яли ниоил мирисали дарзат монопола на бензина в бгто ще е така. като построите белене, ще имате ток само ако лизете деннощно музишките и сирищнишките задници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не цените са високи, а заплатите са ниски. Цените по целия свят нарастват, номера е заплатите да ги следват или дори изпреварват. Не сваляне на акциза ни е необходимо, а индексиране на бюджетните заплати, свобода за дребния бизнес и предприемачество, стабилна собственост, ефективно правосъдие. Вместо това от 20 години имаме олигархична система, която задушава икономиката. Един протест срещу пенсионната реформа би бил доста по-обоснован. Срещу продължаващата централизация, срещу малките отпуски, срещу цялостната бюрократизация на живота ни, срещу целодневното обучение на учениците, срещу задължителните колани в МПС-тата, срещу политиката на затъпяване, която се води от медиите. Има безкрайно много поводи за протести. Трябва да подкрепяме всеки от тях.

Jack,колко ли ще те разберат.С цялото си уважение към хората които не останаха безразлични към протеста,искам да им кажа,че начина не е този.Или рязко вдигане на жизнения стандарт именно с освобождаване на дребния бизнес от бюрократщина и ефективна борба и съпротива против животинските условия на съществуване в БГ.Неможе Йес сърите да прилагат евро цени и акцизи при БГ мизерия и безработица.Примерите за обидно отношение към нацията от страна на еврочиновниците са очевидни и страшно много.Сипротива,а не протести трябва да има.Иначе глад до безумие.

И двамата сте съвършено прави! Аз от сумати време се опитвам да обяснявам, че в БГ реално нищо не е толкова скъпо, а просто ние сме много бедни в резултат на фактори, които мн. добре сте изброили! Проблемът всъщност не е в световната конспирация, както мн. хора смятат, а в самите нас..., т.е. ние сме причината, да сме на този хал, търпейки 20 и кусур години унижението, да ни смятат за добитък едни алчни, дребни измекяри, които натрупаха милиони на наш гръб, окрадоха националното богатство трупано с десетилетия, създадоха перфектно организиран хаос в държавата и продължават да правят квото си искат... Ама народа е страхлив и обезкървен....

Неудобен коментар,А !!!

Протести срещу кой и за какво. Тези които ни докараха до тук седят отстрани и се подсмихват лукаво. Опомнете се и вижте къде е проблемът.

Проблемът е преди всичко в мутренско-ченгесарско управление!

Пред парламента и сваляне на това правителство там трябва да се иде.Другото е подкрепа за власта на шакова чудо не ходя

СОФИЯ И ПЕРНИК МРАЗЯТ ГЕРБ...

А всички останали червените мекерета....

Всички сме заставаме зад София и Перник ....ДОЛУ ГЕРБ.ДНИТЕ НА ТОВА МУТРЕНСКО- МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО СА ПРЕБРОЕНИ ...

ВСИЧКИ СМЕ ПРОТИВ ГЕРБ... ПОДКРЕПЯМЕ СОФИЯ И ПЕРНИК...

Хубаво е, че има такива акции. Наистина помагат за изпускане на напрежението. Но цените не са високи, след като има кой да зарежда, и след това да ходи на протест... Така де, мене като ми е скъпо в някой магазин не ходя там.

Ей, ама прост народ е т'ва българския ей ... уви!:( Аз се преместих и живея в чужбина, тук(Франция) за 1 час се организират 300, ама хиляди човека и хората си отстояват своето, ако ли не се блокира държавата ... защото държавата не са онея мърши в парламента ... начело с тоя клоун Бойко ... ами Вие бе ... ВИЕ СТЕ!!!! ДИГНЕТЕ СЕ БЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗВАДИТЕ ГАЛВИ ОТ КАЛТА И ДА СТАНЕТЕ ХОРА!!!

и аз тва викам - дигни се народе, стига лежа, стига пи кафета, стани, почни да учиш, почни да работиш - те тогава и стандарта на живот ще ти се дигне, тогава и заплатите ще са ти по-високи, тогава и цените (не само) на бензина няма да са ти непосилни...

Лесно ти е да говориш от Франция,ела тук и поведи народа!

УФ,все някой да ви поведе чакате,а вие да му намерите кусури и да го псувате.Ето 3 пъти имаше протест и...една шепа хора.Другите мишоци скрити...И сега да дойде човека от Франция да ви поведе?...той си е уредил живота,вие вашия-не.

Доларът се срина.Честито. Тези цени на горивата сега ще ги сънувате след време.

а бе тия идиотчета на протестите срещу високите горива,организирани от милиционерите за изпускане на парата защо пречат на хората да се движат свободно и задръстват улици,а не отидат да протестират при господаря на разбойко....

Спи робския си вековен сън и не се обаждай много по форумите, че хората ще си помислят, че говориш насън... :))

Хайде раята! На протести! Всеки ден и за всичко! Докога ще ни мачкат! За заплати, за убийства от пияни шофьори, за промяна на закони и съдебна система! На протести! Иначе умираме прави!

На 9 ноември запалиха "Светая светих", не, че съм подстрекател, обаче сега и дръжките по земята да сложат в тролеите, пак ще мълчи тая проста Рая! И 100 евро заплати ви стигат-много са ви даже- а бензина ще стане и 5 лв- все тая- другаря Златев на това разчита и си е прав човека!

"На 28 април, точно в 13 часа, в резиденция "Бояна" кметът Бойко Борисов венча най-желания ерген у нас за 20 години по-младата от него Люба Стефанова.Заради ВИП-сватбата генералът наруши собствената си заповед да не се изнася печата от Ритуалната зала и лично ожени един от най-близките си приятели." Днес Златев има годишнина...Как мислите дали Бойко и Златев ще празнуват заедно днес. Премиер и Олигарх.Добър повод да преговорят още веднъж , колко пари за изборите, кои на коя позиция,после на кои колко власт и пари, Белене и други маловажни теми....да ни е честито!

Аман от такива като вас дето пишете само глупости.По ваща логика само да си седим мирно и да си ни мачкат,да не протестира за нищо.Хората на запад и захарта да им дигнат протестират а вие?Както е казал един-Не сме народ а мърша.

от седяне мирно файда няма, от протести също - учи, работи, произвеждай, създавай работа за други и няма да ти е скъп бензина. Относно хората на запад, които споменаваш - те точно тва правят, работят, здраво при това и именно на това дължат високия си стандарт и заплати. Относно "Не сме народ, а мърша" - мърша сме щото сме мързеливи и вечно чакаме някой нещо да свърши вместо нас. Средната възраст на участниците в протеста е 20 години - като почнат да работят тогава ще имати и пари за бензин за точно толкова годишните си GTI-ки и т.н. прогнили кокошарници. Защо никой не протестира срещу високите цени на стоките от първа необходимост? Вместо това бутат прогнилите си ламарини и дигат разни плакатчета с бензинови колонки, някой да се е оплакал от цените на хляба?

А така трябва да се работи здраво не да се мрънка като малко детенце! Гърците от толкова протести всички видяхме до къде я докараха, добре че беше ЕС да им даде финансова помощ! Който иска да си протестира пред парламента и да не пречи на останалите да си вършат работата!

Подкрепям това мнение. Определено е така.

Цените на горивата в България са едни от най-ниските в Европа, а мързелът и некомпетентността - едни от най-високите.

ДА ИЛИЯ ТАКА Е.НЕ СМЕ ЕДИННИ И ТИЯ НИ МАЧКАТ БЕЗ ГРАМ СВЯН.МАНГАЛИТЕ СА ПО ЕДИННИ ОТ НАС.

Те са МНОГО по единни от нас!

Като ви чета коментарите разбирам, че трябва да наведем глави и да си плащаме. По принцип е така, но трябва да има с какво. Кога държавата ще влезе в положението на поданиците си? Защо трябва ние винаги да прощаваме и да плащаме грешките на всички? Докато не се завъртят свежи пари в икономиката и не се спре с краденето и облагодетелстването, няма да висим светлина в тунела. Вместо да се обединим и работим заедно за бъдещето на тази държава, ние гледаме да се плюем едни други и да отричаме и мразим всеки и всичко.

Да, това е едно разуно мнение, което е съвсем истина.

Аман от мързеливи поплювковци! Да бяхте се хванали на работа - тогава може и да имате кинти за малко бензин на "резачките" реколта 90-95 година! И понеже мнооооого искате по един баварец да си разхождате тлъстините, черните анцузи и простотията, що не блокирате утре София с искане вносителя да ги пусне по 200 кинта бройката, че да може мама и тати да ви купят!

Развесели ме :)

като те гледам,май добре си живееш в държавата,както каза премиера,че дори даваш безценни съвети на мързеланковците като мене,които не могат да подобрят рекорда от 25ч.труд в денонощието,май се много дразниш,а?

може и да си прав, но бачкатор е по-прав. 99.9% от тези които познавам седят по цял ден че и нощ кои в някое кафе или градинка кои по ресторанти и барове и мранкат ли мранкат и като видят по-ласкава колица "еее, що не е моита" или "и аз така искам само да си карам от кафенце на кафенце", но никои не помисля да работи. повечето от тях като ги питам защо не си намират работа ми казват че за по-малко от 700-1500 лв няма и праст да помраднат

евала!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да спрем да зареждаме от лукойл и петрол

Е това вече ми харесва. Да се обяви бойкот на определени вериги бензиностанции. Ясно е, че манипулираните протести няма да доведат до нищо съществено, но един такъв бойкот на лукоил си мисля, че би им показал доста ясно някои неща.... кой определя пазара примерно. Силни адмирации за идеята, която сте изложили тук. Аз съм ЗА!!!!

Ще му накривите това което не му става на Златев, като не зареждате в Лукойл! Държи рафинерията и продава на останалите, от които ще зареждате. Сигурно си мислите, че ОМВ внася от Австрия, а ЕКО от Гърция? Това е начина - с протести! Разправят - работете, е мамка му колко повече. Как се развива бизнес, когато държавата ти дължи пари от година и няма намерение да се издължава? Как се върти бизнес, когато само "наши фирми" печелят търгове и поръчки? Как се работи, когато хората нямат пари и за ядене?

Искам да попитам част от пишещите и плюещи правителството що не стачкуваха при Станишката. Помните ли че юли 2008 цената бе над 2,5лв. Така , че е ясно кой подстрекава цялата работа. Ама тогава страх от комунистите и това е. Помните ли и как поклицията би фермерите по шосетата...така че всички тези, които най- много приказват са нещастници, защото на ръководителите им се плаща от БСП за да има размирици.Освен това е работен ден -значи въпросните стачкуващи не работят.....

Какви 2.5 ти нормален ли си бе смешник?? Напиши в Гугъл и виж колко беше - 1.87 !

нормален е, по едно време беше толкова но ти явно тогава си бил още с каруцата

2,60 беше стигнал даже! Протеста е политически, това се вижда. Но ти с тази къса памет изобщо имаш ли някаква свястна работа или си метач някъде??

Е, как, виж, че тука изведнъж тия с Х5 станаха най-достойните българи, а на бузлуджа обаче друго лаят. Всичко е според аудиторията.

Помня, че през юли 2008 цената зсамо за кратко доближи 2,5 лв, но петролът тогава беше над $140 за барел, а сега гравитира към $100, а цената пак гони 2,5 лв. Нещо смърди?! А би ли си спомнил колко струваше хляба, олио, сирене и др. основни храни през лято 2008 г.? Тока, парното ???

СПРЕТЕ ДА ЗАРЕЖДАТЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ

Тези пишльовци от протеста не знаят приказката " Да гониш Михаля", т.е. да се бориш срещу вятъра. Очевидно е , че това е организирано от разните му трактори и янета, а пък Яне не могъл да се включи, щото му били откраднали пасатора. Форумни безделници около 100 на брой ще тровят живота на 100-ици хилди, които се прибират от училище/работа, с тъпите си коли, в най-безумния протест организиран някога, смотана работа

Така като го гледам тоя с тази Х5, прави супер лице на протеста. Кои са всъщност организаторите на протеста?

И кво като е с Х5 ,няма право да протестира ли? Щом е богат значи е мърсник и не трябва да протестира ли? Този протест е за всички, а не само за тия с трабантите!

Никой не твърди какво има или няма право. Въпросът е как изглежда отстрани. Ето ти гледна точка - ако е работодател - изхарчил е пари за тази луксозна кошница, вместо да повиши заплатите на работниците, които са най-ниските в ЕС, и последните да могат да си купуват бензин, за да отидат на работа например.

Кучетата си лаят, керванът си върви ...

Много прост народ.

Охо и тук има милиционери-комунисти разлика няма

коку

Някой ще ми обясни ли защо протестира този с X5-цата? То вярно, че BMW-тата много горят, ама такава кола не се купува ако нямаш пари...

Ти май си Куку! Всички хора протестират срещу НЕНОРМАЛНО високите цени на горивата. Нима в Европа производствените разходи са по-ниски, та и цените са под нашите? Сигурно техните работници в рафинериите взимат по-ниски заплати от нашите? Осен злоба и завист в постовете ви друго няма! Поне малко мисъл употребете!

Не, ти не можеш да мислиш. Колкото повече бензиностанции се роят, толкова по-скъпо ще става горивото, защото те трябва отнякъде да се издържат. А тук оборота от една бензиностанция няма нищо общо с този в Германия. Отделно - КЪДЕ цените в ЕС на горивата са по-ниски от тук?

Компир, къде се скри днеска , бе ?? Зад завеските в Банкя или тези на Мин.съвет стоиш ?? Няма ли мачлета днес Но , доволен съм от теб : С бързи , много бързи стъпки , се приближаваш към НИВОТО на народната любов, достигната вече от Гоце..)) Двамата скоро ще сте ненадминати народни любимци по споменаване на майките ви )))) ха,хахааааааааааа Добре , добре :lol: :lol: :lol: :lol:

Лукойл вдигна цените на бензина на едро и дребно..:)) С ТОВА , руската мафия и нейните слуги-компира и златевчето , ви ПОКАЗВАТ кой управлява България ..Искат да наведете глави и да си траете..Предстои и АЕЦ- да плащате ..) Крепостните от ГЕРБ са включили на пълни обороти..Удрят чЕла-по всички сайтове ..Роби, готови слуги на Русия , винаги е имало в България..На тях се разчита , за да станем отново задунайская Няма по- мръсно племе от червените слуги на Русия..Отдавна да бяхме НОРМАЛНА европейска държава , ако не бяха влезли тук през 1944 година

Виж каква ЧАСТ от цената на горивата се определя от Лукойл и каква отива в държавата под формата на акциз. Ама тиквата ти много не мисли.

да си ходят по селата тези мързеливци и да орат изоставените ниви от дедите им, с този просташки протест само създават напрежение и нищо няма да постигнат. ами ако има болен човек или изпускаш самолет, или си на дежурство и те чакат спешно, кои от тези лентяи ще отговаря?

Средната възраст на "протестиращите" бе 18-20 г. Това обяснява и пълната инфантилност на т.н. протест - в условията на пазарна икономика да искаш таван за цени!!! Ако не те устройват - просто бойкотирай, не купувай! Писна ми от лумпенизирани безделници!!!

Като се водите "сила", вземете и направете едно акционерно дружество, което да внася или произвежда по-евтино горивата. Нали това е смисъла на пазарната икономика - има търсене и предлагане, което влияе на цената. Преди две-три години имаше търсене на имоти и цените им се надуха. Спряха да ги купуват толкова много и цените спаднаха драстично. Така е и с горивата - който иска да си кара колата, ще трябва да си прави сметката има ли толкова пари или ще се вози с колело и градски транспорт.

тук не става дума за колите, тук става дума за достойнството на един народ. Жалко е, че всичко принизяваме до манталитета на Б.Б.

Пък аз си мислех, че цените следва да се регулират от пазарните правила и всеки да си прави правилно сметката-създава ли продукт със стойност, който да му вдигне жизнения стандарт или чака някой друг да му регулира удобството.

Ало, участниците във форума! Кой от вас или вашите близки спряха да си карат колите поради високите цени на бензина???

аз нямам кола

az

Аз чадо не карам вече таралясника си,ще го давам за скрап ..нема да пълня гушите на Кат Мат Пенди Денди и подобни я...

Да видим дали мога да смятам: (20 или 30) +20+(20 или 30)+(40 или 50)=100 или 130. Егати свръх-задръстването. Нямам дума и за медии и за всичко.Лека..

Коментари - Недоволни от цените шофьори блокираха пътища | Днес.dir.bg

Недоволни от цените шофьори блокираха пътища

Пореден национален протест срещу високите цени на горивата се проведе в някои градове на страната. Най-много недоволни – над 300, се събраха в столицата. В другите градове обаче се събраха по няколко десетки коли с протестиращи.

Обратно в новината

Коментари - Недоволни от цените шофьори блокираха пътища | Днес.dir.bg

Коментари

Не мога да разбера, защо не разбирате, защо растат цените на бензина. То е елементарно: 1. Когато растат цените на нефта, цената на бензина расте, защото се прави от нефт. 2. Когато цените на нефта падат, цените на бензина растат, защото производителите на нефт трябва да компенсират намаляването на приходите си от цените на нефта 3. Когато цените на нефта са стабилни, тогава цените на бензина растат, защото има инфлация. Какво толкова не ви е ясно?

Да това е жалката истина.Но докато си седим в къщи и не им теглим една майна на тия управляващи тая игричка с нас ще продължава.Трябва отново да съ върнем в времето на палатковите лагери и блокирана софия за да се събудят хората и да им бият шута на тия политици които ни докороха до просешка тояга и най голямата безработица в европа с най ниските доходи.28 беше опит за това но трябва по радикални неща да предприемат хората за да бъдат чути тяхните искания.

Бензинът бил скъп,но не слизаме от колите..,цигарите били скъпи, но продължаваме да пушим.., цените на всичко се вдигали, но моловете са пълни...и т.н.

Хилавите протести стимулират монополистите да вдигат още повече цените.

Толкова ли не разбрахте,че колкото и да протестирате до никъде няма да стигнете.Цените няма да намалеят.

Бензинът бил скъп и сте на улицата. Всички вие сте безделници, които съм убедена, че и едно дърво не сте посадили. То само с викане не става...

Абе Льольо, някой от нас включително и аз избягахме по-рано от работа за да отидем там. А ти, какво направи? Прибра се като мижка увас и после някой ти е виновен. Заради е такива като теб няма да има ефект протеста!

Протест не се прави на улицата, а с бюлетина пред урната!

Вторачили са се в пъпа си с тази цена на горивото от 2 лв/л! Борсова стока не може да се продава с 20% по-евтино! ДОХОДИТЕ, ИДИОТИ! Сега е момента да настояват Тотю да иска не 280, а 1000 лв. минимална заплата, което пак е малко за страна-член на ЕС. Нека цитирам и премиера: В България се живее по-добре от Хърватия. Ако иска да е прав, нека средната ни заплата е по-добра от тяхната, която е 800 Евро!

долу антинародното малоумно "упревление" на мутрата боко тиквата - боклуко. мутрата в затвора

какви стоки оскапявали горивата като нисто не се произвежда в българия ? нали 99% от стоките които се продават в бг са произведени в маика германия !!! и ви ги карат в бг да плюскате

А на вода ли кара камиона дето ги вози?

Защо е тоя зор за забрана на пушенето. по-добре да се забранят двигателите с въглеродни горива в София и в други градове и отоплението с въглища и мазут. В София да има добър електрически транспорт. А целия град да бъде денонощно синя зона и да плащат престоя колите извън гараж. Който има гараж да си държи колата там, а не да прави магазин. Така ще се освободят тротоарите и няма да се промъкваме "ребром" между колите. А ако някой е недоволен от цени и акцизи да си зарежда автомобила в Турция, Гърция, Македония, Сърбия или Румъния :)

При следващия протест на тия безделници със сигурност ще бъдат бити от нормалните граждани, защото ни омръзна да висим в задръстванията заради глупости.

Тлее абсолютнонедоволство от монополното положение на руската рафинерия.Това ще изиграе гаден номер на изборите за ГЕРБ! Изхода е-освобождаване на ограниченията по вноса на горива! Руснаците и без това , имат недостиг на бензин и горива....! Руския внос е под въпрос!

ГЕРБ са пътници.

Защо " многобройните " дръзки протестанти ,не изразят подобно отношение към отплуването на фрегатата " Дръзки " ,която за един месец ще потроши милиони , а " НЯМА ДА НАВЛИЗА В ЛИБИЙСКИ ВОДИ ".Нима отива на разходка? Или да участва наравно с останалите сили на НАТО ,или да беше си стояла във Варна.А защо не се протестира без коли срещу лошото здравеопазване,безработицата ,високите цени на храните ,замръзените заплати и пенсии,нарастващите цени на лекарствата. Защото участват предимно млади хора ,които не са засегнати от тях ли ? А нима изграждането на АЕЦ е по-малко зло от високите цени на бензина.Основното е ,ЧЕ СМЕ БЕДНА ДЪРЖАВА ,С ЛИКВИДИРАНИ ЗЕМЕДЕЛИЕ И ПРОМИШЛЕНОСТ,С ОГРОМЕН ВНОС,СПЪВАНЕ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА,ЛИПСА НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ,ПСЕВДОПАЗАРНА ИКОНОМИКА.В тези посоки трябва да се действа. Другото превръща все по-малко на брой участващите в жалки и смешни пионки на потриващи от задоволство политици.

Къде съществува пазарната икономика днес ? В САЩ с цена на бензина от 1.30 лв. за литър и еднакви цени навсякъде (там сигурно има по-малко търсене и "пазарят се саморегулирал" ?. Или в Европа на масоните където върху тези 1,30 лв има още 1 лев данъка за държавата (акциз) и още 0.46лв данък за държавата (ДДС) ?! Има конкуренция колкото Бил Гейтс се конкурира с някого.

Недоволните... айде при тате и мама...айде там под сейвана... свалете чергите от каруците, запрегнете Марко, Тошко, Васко или как там ви се казва магарето... Аре волните ездачи...

По-скоро, доволните (гербери) тряба да се готвят за заминаване при мама и при тати на село! Осмърдяхте всичко наоколо с просташките си чалги и диалекти! Цецки, Фидоски, Анювци... Гнусна работа!

Искам да попитам знаещите, да ме светнат /аз не знам затова питам/ Има ли другаде по света еле у ЕУ държава, дето начислява ДДС върху акциз на националнозначима стока? Без значение кой я произвежда..монополист ли, обикновен трафикатор ли... Ако има поне 3 такива в това полушарие...ще млъкна завинаги, даже и мислите си ще "млъкна" и ще се убедя, че сме нормална държава.

да, има такава дарява и тя се казва канада. там всяка провинця начислява провинцялнят си данак варху вече начисленя федерален данак, като това не е само за горивата, а за всички облагаеми стоки.

Аха! Значи там у Канада са се научили на децентрализация в данъчната си политика. Е..вярно, че не са на нашите ширини и дължини, но нека да прием, че има 1 бр. такава държава. Отделно дето бъркаш местни данъци с акциз и косвени държавни данъци...но нека да броим 1. :))) Искам да има и от другата страна на летвата поне нещо.. :D)))

За пореден път се обеждавам, че BTV е купена медия!!! Репортажите им за протестите винаги са по няколко секунди и са колосално омаловажени. Заглавието им тази вечер беше "РЕХАВ ПРОТЕСТ....НЕ СЕ СТИГНА ДО СБЛЪСЪЦИ С ПОЛИЦИЯТА". А сега вижте репортажите по ТВ7, Канал3 и БГНЕС и ще станете свидетели на сблъсъци на полицията с няколко стотин човека в центъра на София. Аз бях там най от пред и видях с очите си резмяна на удари бутане насилствано изтласкване на протестиращите. Кой ви купи бе BTV, кажете??????????

Веднага ти отговарям : Георги Гергов е собственика на бтв. Отвори гуглето и ще разбереш кой е , поредния милионер без ден трудов стаж!

Красимир Гергов!

бТВ - Флагманът на ОРГАНИЗИРАНАТА АНТИБЪЛГАРЩИНА. Тази телевизия, момчео ми излъчва по изключително рафиниран начин всичко което може да бъде деструктивно по отношение на морал, общество, градивност и позитивност. БТВ=СЛУГИ НА ДЯВОЛА

червени бг лиолиовци, брацката ви руся ви го набутва постепенно без вазелин, като благодарност, че се борите за неините енергиини интереси в балгаря.докато нилук яли ниоил мирисали дарзат монопола на бензина в бгто ще е така. като построите белене, ще имате ток само ако лизете деннощно музишките и сирищнишките задници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не цените са високи, а заплатите са ниски. Цените по целия свят нарастват, номера е заплатите да ги следват или дори изпреварват. Не сваляне на акциза ни е необходимо, а индексиране на бюджетните заплати, свобода за дребния бизнес и предприемачество, стабилна собственост, ефективно правосъдие. Вместо това от 20 години имаме олигархична система, която задушава икономиката. Един протест срещу пенсионната реформа би бил доста по-обоснован. Срещу продължаващата централизация, срещу малките отпуски, срещу цялостната бюрократизация на живота ни, срещу целодневното обучение на учениците, срещу задължителните колани в МПС-тата, срещу политиката на затъпяване, която се води от медиите. Има безкрайно много поводи за протести. Трябва да подкрепяме всеки от тях.

Jack,колко ли ще те разберат.С цялото си уважение към хората които не останаха безразлични към протеста,искам да им кажа,че начина не е този.Или рязко вдигане на жизнения стандарт именно с освобождаване на дребния бизнес от бюрократщина и ефективна борба и съпротива против животинските условия на съществуване в БГ.Неможе Йес сърите да прилагат евро цени и акцизи при БГ мизерия и безработица.Примерите за обидно отношение към нацията от страна на еврочиновниците са очевидни и страшно много.Сипротива,а не протести трябва да има.Иначе глад до безумие.

И двамата сте съвършено прави! Аз от сумати време се опитвам да обяснявам, че в БГ реално нищо не е толкова скъпо, а просто ние сме много бедни в резултат на фактори, които мн. добре сте изброили! Проблемът всъщност не е в световната конспирация, както мн. хора смятат, а в самите нас..., т.е. ние сме причината, да сме на този хал, търпейки 20 и кусур години унижението, да ни смятат за добитък едни алчни, дребни измекяри, които натрупаха милиони на наш гръб, окрадоха националното богатство трупано с десетилетия, създадоха перфектно организиран хаос в държавата и продължават да правят квото си искат... Ама народа е страхлив и обезкървен....

Неудобен коментар,А !!!

Протести срещу кой и за какво. Тези които ни докараха до тук седят отстрани и се подсмихват лукаво. Опомнете се и вижте къде е проблемът.

Проблемът е преди всичко в мутренско-ченгесарско управление!

Пред парламента и сваляне на това правителство там трябва да се иде.Другото е подкрепа за власта на шакова чудо не ходя

СОФИЯ И ПЕРНИК МРАЗЯТ ГЕРБ...

А всички останали червените мекерета....

Всички сме заставаме зад София и Перник ....ДОЛУ ГЕРБ.ДНИТЕ НА ТОВА МУТРЕНСКО- МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО СА ПРЕБРОЕНИ ...

ВСИЧКИ СМЕ ПРОТИВ ГЕРБ... ПОДКРЕПЯМЕ СОФИЯ И ПЕРНИК...

Хубаво е, че има такива акции. Наистина помагат за изпускане на напрежението. Но цените не са високи, след като има кой да зарежда, и след това да ходи на протест... Така де, мене като ми е скъпо в някой магазин не ходя там.

Ей, ама прост народ е т'ва българския ей ... уви!:( Аз се преместих и живея в чужбина, тук(Франция) за 1 час се организират 300, ама хиляди човека и хората си отстояват своето, ако ли не се блокира държавата ... защото държавата не са онея мърши в парламента ... начело с тоя клоун Бойко ... ами Вие бе ... ВИЕ СТЕ!!!! ДИГНЕТЕ СЕ БЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗВАДИТЕ ГАЛВИ ОТ КАЛТА И ДА СТАНЕТЕ ХОРА!!!

и аз тва викам - дигни се народе, стига лежа, стига пи кафета, стани, почни да учиш, почни да работиш - те тогава и стандарта на живот ще ти се дигне, тогава и заплатите ще са ти по-високи, тогава и цените (не само) на бензина няма да са ти непосилни...

Лесно ти е да говориш от Франция,ела тук и поведи народа!

УФ,все някой да ви поведе чакате,а вие да му намерите кусури и да го псувате.Ето 3 пъти имаше протест и...една шепа хора.Другите мишоци скрити...И сега да дойде човека от Франция да ви поведе?...той си е уредил живота,вие вашия-не.

Доларът се срина.Честито. Тези цени на горивата сега ще ги сънувате след време.

а бе тия идиотчета на протестите срещу високите горива,организирани от милиционерите за изпускане на парата защо пречат на хората да се движат свободно и задръстват улици,а не отидат да протестират при господаря на разбойко....

Спи робския си вековен сън и не се обаждай много по форумите, че хората ще си помислят, че говориш насън... :))

Хайде раята! На протести! Всеки ден и за всичко! Докога ще ни мачкат! За заплати, за убийства от пияни шофьори, за промяна на закони и съдебна система! На протести! Иначе умираме прави!

На 9 ноември запалиха "Светая светих", не, че съм подстрекател, обаче сега и дръжките по земята да сложат в тролеите, пак ще мълчи тая проста Рая! И 100 евро заплати ви стигат-много са ви даже- а бензина ще стане и 5 лв- все тая- другаря Златев на това разчита и си е прав човека!

"На 28 април, точно в 13 часа, в резиденция "Бояна" кметът Бойко Борисов венча най-желания ерген у нас за 20 години по-младата от него Люба Стефанова.Заради ВИП-сватбата генералът наруши собствената си заповед да не се изнася печата от Ритуалната зала и лично ожени един от най-близките си приятели." Днес Златев има годишнина...Как мислите дали Бойко и Златев ще празнуват заедно днес. Премиер и Олигарх.Добър повод да преговорят още веднъж , колко пари за изборите, кои на коя позиция,после на кои колко власт и пари, Белене и други маловажни теми....да ни е честито!

Аман от такива като вас дето пишете само глупости.По ваща логика само да си седим мирно и да си ни мачкат,да не протестира за нищо.Хората на запад и захарта да им дигнат протестират а вие?Както е казал един-Не сме народ а мърша.

от седяне мирно файда няма, от протести също - учи, работи, произвеждай, създавай работа за други и няма да ти е скъп бензина. Относно хората на запад, които споменаваш - те точно тва правят, работят, здраво при това и именно на това дължат високия си стандарт и заплати. Относно "Не сме народ, а мърша" - мърша сме щото сме мързеливи и вечно чакаме някой нещо да свърши вместо нас. Средната възраст на участниците в протеста е 20 години - като почнат да работят тогава ще имати и пари за бензин за точно толкова годишните си GTI-ки и т.н. прогнили кокошарници. Защо никой не протестира срещу високите цени на стоките от първа необходимост? Вместо това бутат прогнилите си ламарини и дигат разни плакатчета с бензинови колонки, някой да се е оплакал от цените на хляба?

А така трябва да се работи здраво не да се мрънка като малко детенце! Гърците от толкова протести всички видяхме до къде я докараха, добре че беше ЕС да им даде финансова помощ! Който иска да си протестира пред парламента и да не пречи на останалите да си вършат работата!

Подкрепям това мнение. Определено е така.

Цените на горивата в България са едни от най-ниските в Европа, а мързелът и некомпетентността - едни от най-високите.

ДА ИЛИЯ ТАКА Е.НЕ СМЕ ЕДИННИ И ТИЯ НИ МАЧКАТ БЕЗ ГРАМ СВЯН.МАНГАЛИТЕ СА ПО ЕДИННИ ОТ НАС.

Те са МНОГО по единни от нас!

Като ви чета коментарите разбирам, че трябва да наведем глави и да си плащаме. По принцип е така, но трябва да има с какво. Кога държавата ще влезе в положението на поданиците си? Защо трябва ние винаги да прощаваме и да плащаме грешките на всички? Докато не се завъртят свежи пари в икономиката и не се спре с краденето и облагодетелстването, няма да висим светлина в тунела. Вместо да се обединим и работим заедно за бъдещето на тази държава, ние гледаме да се плюем едни други и да отричаме и мразим всеки и всичко.

Да, това е едно разуно мнение, което е съвсем истина.

Аман от мързеливи поплювковци! Да бяхте се хванали на работа - тогава може и да имате кинти за малко бензин на "резачките" реколта 90-95 година! И понеже мнооооого искате по един баварец да си разхождате тлъстините, черните анцузи и простотията, що не блокирате утре София с искане вносителя да ги пусне по 200 кинта бройката, че да може мама и тати да ви купят!

Развесели ме :)

като те гледам,май добре си живееш в държавата,както каза премиера,че дори даваш безценни съвети на мързеланковците като мене,които не могат да подобрят рекорда от 25ч.труд в денонощието,май се много дразниш,а?

може и да си прав, но бачкатор е по-прав. 99.9% от тези които познавам седят по цял ден че и нощ кои в някое кафе или градинка кои по ресторанти и барове и мранкат ли мранкат и като видят по-ласкава колица "еее, що не е моита" или "и аз така искам само да си карам от кафенце на кафенце", но никои не помисля да работи. повечето от тях като ги питам защо не си намират работа ми казват че за по-малко от 700-1500 лв няма и праст да помраднат

евала!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да спрем да зареждаме от лукойл и петрол

Е това вече ми харесва. Да се обяви бойкот на определени вериги бензиностанции. Ясно е, че манипулираните протести няма да доведат до нищо съществено, но един такъв бойкот на лукоил си мисля, че би им показал доста ясно някои неща.... кой определя пазара примерно. Силни адмирации за идеята, която сте изложили тук. Аз съм ЗА!!!!

Ще му накривите това което не му става на Златев, като не зареждате в Лукойл! Държи рафинерията и продава на останалите, от които ще зареждате. Сигурно си мислите, че ОМВ внася от Австрия, а ЕКО от Гърция? Това е начина - с протести! Разправят - работете, е мамка му колко повече. Как се развива бизнес, когато държавата ти дължи пари от година и няма намерение да се издължава? Как се върти бизнес, когато само "наши фирми" печелят търгове и поръчки? Как се работи, когато хората нямат пари и за ядене?

Искам да попитам част от пишещите и плюещи правителството що не стачкуваха при Станишката. Помните ли че юли 2008 цената бе над 2,5лв. Така , че е ясно кой подстрекава цялата работа. Ама тогава страх от комунистите и това е. Помните ли и как поклицията би фермерите по шосетата...така че всички тези, които най- много приказват са нещастници, защото на ръководителите им се плаща от БСП за да има размирици.Освен това е работен ден -значи въпросните стачкуващи не работят.....

Какви 2.5 ти нормален ли си бе смешник?? Напиши в Гугъл и виж колко беше - 1.87 !

нормален е, по едно време беше толкова но ти явно тогава си бил още с каруцата

2,60 беше стигнал даже! Протеста е политически, това се вижда. Но ти с тази къса памет изобщо имаш ли някаква свястна работа или си метач някъде??

Е, как, виж, че тука изведнъж тия с Х5 станаха най-достойните българи, а на бузлуджа обаче друго лаят. Всичко е според аудиторията.

Помня, че през юли 2008 цената зсамо за кратко доближи 2,5 лв, но петролът тогава беше над $140 за барел, а сега гравитира към $100, а цената пак гони 2,5 лв. Нещо смърди?! А би ли си спомнил колко струваше хляба, олио, сирене и др. основни храни през лято 2008 г.? Тока, парното ???

СПРЕТЕ ДА ЗАРЕЖДАТЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ

Тези пишльовци от протеста не знаят приказката " Да гониш Михаля", т.е. да се бориш срещу вятъра. Очевидно е , че това е организирано от разните му трактори и янета, а пък Яне не могъл да се включи, щото му били откраднали пасатора. Форумни безделници около 100 на брой ще тровят живота на 100-ици хилди, които се прибират от училище/работа, с тъпите си коли, в най-безумния протест организиран някога, смотана работа

Така като го гледам тоя с тази Х5, прави супер лице на протеста. Кои са всъщност организаторите на протеста?

И кво като е с Х5 ,няма право да протестира ли? Щом е богат значи е мърсник и не трябва да протестира ли? Този протест е за всички, а не само за тия с трабантите!

Никой не твърди какво има или няма право. Въпросът е как изглежда отстрани. Ето ти гледна точка - ако е работодател - изхарчил е пари за тази луксозна кошница, вместо да повиши заплатите на работниците, които са най-ниските в ЕС, и последните да могат да си купуват бензин, за да отидат на работа например.

Кучетата си лаят, керванът си върви ...

Много прост народ.

Охо и тук има милиционери-комунисти разлика няма

коку

Някой ще ми обясни ли защо протестира този с X5-цата? То вярно, че BMW-тата много горят, ама такава кола не се купува ако нямаш пари...

Ти май си Куку! Всички хора протестират срещу НЕНОРМАЛНО високите цени на горивата. Нима в Европа производствените разходи са по-ниски, та и цените са под нашите? Сигурно техните работници в рафинериите взимат по-ниски заплати от нашите? Осен злоба и завист в постовете ви друго няма! Поне малко мисъл употребете!

Не, ти не можеш да мислиш. Колкото повече бензиностанции се роят, толкова по-скъпо ще става горивото, защото те трябва отнякъде да се издържат. А тук оборота от една бензиностанция няма нищо общо с този в Германия. Отделно - КЪДЕ цените в ЕС на горивата са по-ниски от тук?

Компир, къде се скри днеска , бе ?? Зад завеските в Банкя или тези на Мин.съвет стоиш ?? Няма ли мачлета днес Но , доволен съм от теб : С бързи , много бързи стъпки , се приближаваш към НИВОТО на народната любов, достигната вече от Гоце..)) Двамата скоро ще сте ненадминати народни любимци по споменаване на майките ви )))) ха,хахааааааааааа Добре , добре :lol: :lol: :lol: :lol:

Лукойл вдигна цените на бензина на едро и дребно..:)) С ТОВА , руската мафия и нейните слуги-компира и златевчето , ви ПОКАЗВАТ кой управлява България ..Искат да наведете глави и да си траете..Предстои и АЕЦ- да плащате ..) Крепостните от ГЕРБ са включили на пълни обороти..Удрят чЕла-по всички сайтове ..Роби, готови слуги на Русия , винаги е имало в България..На тях се разчита , за да станем отново задунайская Няма по- мръсно племе от червените слуги на Русия..Отдавна да бяхме НОРМАЛНА европейска държава , ако не бяха влезли тук през 1944 година

Виж каква ЧАСТ от цената на горивата се определя от Лукойл и каква отива в държавата под формата на акциз. Ама тиквата ти много не мисли.

да си ходят по селата тези мързеливци и да орат изоставените ниви от дедите им, с този просташки протест само създават напрежение и нищо няма да постигнат. ами ако има болен човек или изпускаш самолет, или си на дежурство и те чакат спешно, кои от тези лентяи ще отговаря?

Средната възраст на "протестиращите" бе 18-20 г. Това обяснява и пълната инфантилност на т.н. протест - в условията на пазарна икономика да искаш таван за цени!!! Ако не те устройват - просто бойкотирай, не купувай! Писна ми от лумпенизирани безделници!!!

Като се водите "сила", вземете и направете едно акционерно дружество, което да внася или произвежда по-евтино горивата. Нали това е смисъла на пазарната икономика - има търсене и предлагане, което влияе на цената. Преди две-три години имаше търсене на имоти и цените им се надуха. Спряха да ги купуват толкова много и цените спаднаха драстично. Така е и с горивата - който иска да си кара колата, ще трябва да си прави сметката има ли толкова пари или ще се вози с колело и градски транспорт.

тук не става дума за колите, тук става дума за достойнството на един народ. Жалко е, че всичко принизяваме до манталитета на Б.Б.

Пък аз си мислех, че цените следва да се регулират от пазарните правила и всеки да си прави правилно сметката-създава ли продукт със стойност, който да му вдигне жизнения стандарт или чака някой друг да му регулира удобството.

Ало, участниците във форума! Кой от вас или вашите близки спряха да си карат колите поради високите цени на бензина???

аз нямам кола

az

Аз чадо не карам вече таралясника си,ще го давам за скрап ..нема да пълня гушите на Кат Мат Пенди Денди и подобни я...

Да видим дали мога да смятам: (20 или 30) +20+(20 или 30)+(40 или 50)=100 или 130. Егати свръх-задръстването. Нямам дума и за медии и за всичко.Лека..