”Лукойл” налага мораториум върху цените за месец

От "Лукойл България" са подготвили мораториум върху увеличението на цените за месец, каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - ”Лукойл” налага мораториум върху цените за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господа не зареждайте от бензиностанциите на лукоил зареждайте от други бензиностанции.

О, той Златев , вече го получи - 35 годишна концесия на нефтобазата в Росенец;о))

Въпроса е с тези РАЗДУТИ разходи за преработка колко корпоративен данък плаща?? Тоест плаща ли изобщо щом е на "загуба" ???? Тоест хем огромни печалби хем нулев корпоративен данък а единствено инкасо на нашите пари (нашия акциз и ДДС) до данъчните.. Сладко Защо никой не говори за укритите данъци от данък печалба на монополиста??

Ето това си е - Борисов - Златев - тандемът на една страна. Златев дали си е представял такъв монопол -?! Като е спонсорирал, само се е надявал...Ама му се върна стократно. На нас тъпаците ни се говори - хората са важни, е пазарния механизъм. Даа, но за кои точно хора става въпрос????

"Лукойл се е ангажирала производствените й цени на дизела на едро да не надвишават продажната цена на горивото по техните бензиностанции, пише Медиапул. " Aз ли съм тъп или това е пълна глупост,според мен трябва да е обратното,хаха!!! :) Има си хас производствените цени да надвишат продажната,ужас!! Кой ги пише тия глупости не знам....Медиапул ли сте,какви сте - осмисляйте какво пишете бе :))

Браво на Борисов! Вместо да говори глупости и да защитава приятеля си Златев, да вземат да използват правото на "златната акция" и да озаптят лакомията на Лукойл. А колкото до заплатите - като сложиш заплатите на директорите по 30-40 хил. лв, сигурно средната заплата се доближава до тази в OMV. Интересува ли се някой какво е отношението към работещите в рафинерията, как са мачкани и унижавани? Какви синдикати има там? Как хората бяха заставяни да се осигуряват във фондовете на Лукойл? И как бяха заставени да продават акциите си? Колко инсталации бяха затворени под предлог, че са губещи и после нарязани на скрап? А приходите от този скраб, изплатиха неколкократно рафинерията, даже и комисионните дадени при приватизацията. Луди пари се дават за луксозни кабинети, коли, апартаменти, последни модели телефони ... И всичко това вероятно отива в себестойността на горивата! И какъв 1 млрд. са вложили?

Как ще озптят нещо от което получават пари?

това е самата истина *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако печеля, печеля само за себе си, ако губя, да губи целия народ. С този девиз ББ се държи като плъх със запалена опашка, вместо в водата се крие в сеното, та и другите да запали.

Нали няма монопол? как тогава Лукоил България налага цени? Ние не сме доктори по икономика, но не сме глупави Вальо.

Смятам, че нито един разумен човек няма да се хване на тази уловка, с която искат да сложът прът в колелата на народното недоволство.След един месец цените ще скочът пак, а вече народът няма да има кой да го организира.Затова предлагам да спрем да зареждаме в бензиностанциите на Лукойл.Нека си пият сами горивото, което произвеждът на многократно завишена производствена цена.На двадесет километра в Македония бензиностанциите на Лукойл, продават горивата с 50 - 60ст по-малко от България и цените до нашата граница се повишават за да се изравнът с нашите.това показва, че в момента руснаците и тяхните български мекерета ни ограбват.Лукойл държи монопола на производства на горива у нас, а другите бензиностанции и вносители подържат тяхната висока цена, защото и те имат взаимна изгода от това.

румънския.Май е по добър

С какви обещания дойде Б.Б и какво направи? Колко кожи още иска да свали от обикновения човек? Спокоен живот в България има само за монополите.

Абе отворковци, кой до сега разрешаваше на чуждите превозвачи да влизат в БГ с такова количество гориво??? ДЪРЖАВАТА!!! Моля г-н Танов не ни правете на олигофрени!!! Разбира се ,че с ваше позволение това се случва!!! Колко правителства с тази безмитна зона се хранеха, но ЕС май ви стъпи на ШИЙТЕ, а???

Чуждите превозвачи си правят сметката и не искат да плащат в България "евтения" бензин ,според управляващите, за това си пълнят резервоарите за да не са на загуба с "по скъпия" преди да влезнат в нашата страна

ЕБАХ ТИ ГРАНДИОЗНИЯ УСПЕХ НА Б.Б - 3- 4 СТОТИНКИ ! ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИ ЗЛАТЕВ ЗА ТОВА

ха 27 неделя нали знаете

ДРЪН, ДРЪН! Правят каквото си искат на наш гръб.

На втория месец ще компенсират.

Боко Тиквата да си тръгва веднага! Немедлено! Може би ще ме разбере по казашки! Да не забрави да си вземе и нюйоркското недоразумение, Дянков! Трайко е за министър-председател! Поне има смелостта да се изправи срещу руския хищник!

след като е поел ангажимент да не го закача,значи е поел-мъжко момче към аверите си ,но не към народа си

Въпроса е с тези РАЗДУТИ разходи за преработка колко корпоративен данък плаща?? Тоест плаща ли изобщо щом е на "загуба" ???? Тоест хем огромни печалби хем нулев корпоративен данък а единствено инкасо на нашите пари (нашия акциз и ДДС) до данъчните.. Сладко

не знам какво ще свалят, но цената на дизела в холандия е като тук 1.33 eur. а пък нерде ямбол нерде стамбол

Хмм гледам Уралския петрол колкото арабския за барел.. link eia . doe. gov /dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=WEPCURALS&f=W

Няма да мине номера! 27.3.11

Даа, министър-председател, който съди министрите си от нивото на своята некомпетентност и нелоялност. Лошо. Поздравления за Тр.Трайков!!!

БОЙКООООООООООООО - ХОРАТА НЕ СА ЛУДИ... СПОРАЗУМЯХТЕ СЕ С ВАЛЬО ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ ЧЕНИТЕ, ЧЕ ДА НЕ ВЗЕМАТ ДА ПАДНАТ. А СЛЕД МЕСЕЦ - МАЛКО ПО МАЛКО - 3 ЛЕВА. НАЛИ! СТАРИ ДРУЖКИ СТЕ. НЯМА КАК ДА НЕ МУ ПОМОГНЕШ В ТРУДНО ВРЕМЕ. тИ ДА НЕ СИ ПЪРВАНОВ...

E да, ама герберския електорат не може да го разбере това.

Тук само липсва информацията за края на срещата. Журналистка попита Супермен дали знае какво са си говорили Дянков и Ал. Петров на срещата им, при което ББ видимо ядосан стана и каза: "Следващия път - максимум по два въпроса!" И така...

рУСКИТЕ ОЛИГАРСИ МНОГО СИ ПОЗВОЛЯВАТ, повече от необходимото .И въпреки симпатиите ми към г-н БОРИСОВ , това ,че позволява на лук оил такъв език трябва да пишем един голям "МИНУС" на г-н БОРИСОВ. дори смятам , че е необходимо да се вкара интрига между г-н БОРИСОВ и лик оил-възможно е. масово до приемането му трябва да се настоява всеки които си плати ДДС и акциз да си вкарва петрол както всяка друга стока.

Рапонът имитира дейност..Включил и Дянков , в голямото БУДАЛКАНЕ на гражданите ..) На този отстъпка , на държавните- на ведомствата автомобили 3-6 % отстъпка от цената !!?? , на онзи ще връщаме ДДС, друг ще проверявал на митниците /границата/..Едномесечен мораториум..:))) МНОГО сме го закъсали, уважаемии български граждани ..Тиквата с тиквени номера ..Пълно господство на руската мафия и ЛУК .. ТЕЗИ мутри вече стават опасни , много опасни за България .. Сега предстои и закопаването с АЕЦ-а.. Всички на бойкота на 27 -ми..Сами трябва да се грижим за своите си интереси ..Рапонът и руските агенти пет пари на дават за тях Рапонът никога и за нищо на света-НЯМА да прати НИКАКВА проверка на ЛУК нито нападжиите, нито митница , нито държавен контрол , нито дори ХЕИ или който и да е ..

Хей, първолаци. Що ли Шел не намали цените ,а? Трайко по делече от носа си не вижда. Некадърник!!!!!

Защото, който влезе в Беге да продава, му подават баницата, а той няма нищо против да съгласува :)

В демагогията на Борисов вече няма и капчица истина. Поне нещо мъничко за което да се хванем и да кажем - да, прав е. В този момент вече трябва да си зададем въпроса: Има ли смисъл от такъв премиер? Разликата между него и предишните крадци е само в обема на злоупотребите. Сега е по-трудно да се правят поразии за милиарди, щото сме по-бедни. От друга страна е много дразнещ и понякога си спомням със съжаление за потящия се плъх или заекващия дедо.

И ТИЯ СА КАТО ОНИЯ!!!

С това задържане на цената, отново ни връткат. Още не мога да разбера как определят цените на различните горива. Едно спада с 10% а друго с 2% страна работа.

Бойко, Бойко дори яростните гербаджии ги срам да кажат нещо след тези акробатики и най-вече като ги прати да копаят компири. Явно всичко си е мутра до мутра, разлика само в якичките. Едни са мръсни на други бели.

верно ли ни мисли пожарникаря-тиква за толкова прости?

потупвали са се взаимно по рамената и са се "разбрали" да хвърлят прах в очите на народа!

Глупаци. По-тъпо скалъпена лъжа за заплатите не бях чул. То бива бива ама това пък ... Един специалист в ОМВ в Австрия взема 2400 евра дугари а в Лукоил има няма 600 лева. Бойко махай се че и ти като станишката си зле

Мораториум в/у УВЕЛИЧЕНИЕТО на цените на горивата на Лукоил. Четете бре хора, някои от вас си драскат по инерция.

Не мораториум, а намаление на цените!!!

Прах в очите на хората. Да фалират тези долни боклуци Лукойл.

kgb777kgb

И като плащаш на другите по същите цени къде ти е далаверата ??? Прост народ - ................ знаете си ??? Няма да стане , защото тука няма гражданско общество а само стадо !!! И протестите са тъпи и смешни , защото ги организират смешни хора !!!

Да си жив и здрав Бойко и твоя авторитет. Сега ЦЯЛ месец, ще можем да дишаме спокойно. Ей, тва много време, бе! Какво ще го правим толкова много? К'ви са тия глупости бре, гос'дин премиер? Мораторим за 1 месец на цените! И какво от това? Какво ще постигне това?

ГЕРБ са най голямите мафиоти в БГ история,а народът на БГ е най наивният на света

На практика ликвидират другите бензиностанции,цена на едро и на колонка на тяхна бензиностанция ще е една и съща,нагли,нагли,нагли...а мухобойко и той герой се пише,нови хиляди безработни

Борисов си използвал авторитета. Каква е тази поредна глупост, хубаво е читателите да могат да се научат да виждат малко по-далеко от демонстративния тембър, нахаканото поведение и самоувереността на господин генерала. В един спор между една частна компания, и един министър той взе страната на компанията. Иначе е най независимия премиер. Само, че всяко нещо си има цена и какво ли е обещал на Златев, докато са ловували заедно, в замяна на мораториума. Въобще приятелчетата на премиера са все богати хора, и е много чудно как най-бедния в една компания е най-независим. И за да се получи най безпристрастна оценка, най-добре телевизиите да коментират доклада на бившия посланик на САЩ, или ще нарушат медийния комфорта на ГЕНЕРАЛ. Пиша го това, и се ядосвам на себе си защото и аз гласувах за ББ, но не може при такава ситуация, икономическата ти програма да е да ходели хората да сеят картофи. И ако още не сте го разбрали ГЕНЕРАЛЕ на местните избори ще претърпите голям КРАХ. Дано тогава се поопомните малко.

В един спор между една частна компания, и един министър той трябва да защити министъра .Боко Тиквата взе страната на компанията. Иначе е най независимия премиер.

Нека да видим какво точно става: 1. Лукойл си гарантира, че всички ще зареждат следващият месец на техните бензиностанции, защото там цените ще са по-ниски. С един удар два заека, хем по-голям оборот, хем прецакана конкуренция. 2. Замразяват цените на кота, която е доста по-висока от норлманите цени, т. е. ако спадне цената на световните пазари /което е вероятният сценарий/ цената тук ще остане същата. Хем нащата са пределно изгодни за Лукойл, хем Бат Бойко ще си препише заслуга и ще се тупа в гърдите пред медиите. И вълка сит и агнето цяло. Както винаги ние ще плащаме сметката. :-) :-)

kgb777kgb

Не си разбрал нищо цените на едро се замразяват

Лукойл се е ангажирала производствените й цени на дизела на едро да не надвишават продажната цена на горивото по техните бензиностанции, пише Медиапул. Това означава, че останалите купуващи от рафинерията дистрибутори ще са принудени да продават на по-високи от Лукойл цени.

Да живее ГЕРБ . До го духа народа! Браво Тикво.... надмина Цецо....ш дори себе си.

Хайде стига глупости! Цените в ОМВ, Лукойл и навсякъде са едни и същи и това се дължи на заповедта на някой от хората, които от десетилетия държат българите в бедност. Много е просто - плащай им малко и им продавай на високи цени. Няма пазарна икономика, няма мораториуми... всичко е театро.

Бойко, мерси много за цената на дизела! Сега спокойно ще си заредя трактора, ще изора нивичката и ще си засадя картофките, дето трябвало сама да си произвеждам! Много благодаря, страхотен си!

Вижте цената в ПЕТРОЛ!!!

Да не забравяме, че при подобна разбправия се затри едно правителство - тогава проблема беше в овергаз (както казваха кукувците ГазОувър)

Народния герой ББ, отново спаси народеца. В тоя едим месец ако падне цената на нефта, цените си остават замразени. То едва ли има на къде повече да се качва, но и да се качи при този дебел маржин лукойл може да си позволи всичко. Да иляди първия пожарникар на републиката.

Нека покажем че сме хора и да протестираме докато цената стане като за средният европеец. Ние всички не можем да смятаме когато настъпим нечии интереси. Но да пробваме. При минимална заплата в Европа средно 1000 евро и цена на дизела 1,3 евро/литър - представятели си ние да наливаме за 0,14 евро на литър. Имам в предвид че нашата минимална заплата е 122 евро. Икогато ни казват от правителството и други ,че караме като в европа да споменат и 10 пъти по ниските ни заплати.

Нещо не можеш да смяташ.ТОЙ каза, че е проверил лично и заплатите тук са долу-горе като в Австрия(+/- една нула, ама това са дреболии).Айде стига се оплаквахте, ами отивайте да садите картофи.

Ако в Австрия заплатата на бензинджия е 200-250евро, то бензиностанциите ще са на самообслужване. Само наема не можеш да си платиш с 200евро. Това са глупости. По-скоро 800-1000 евро и нагоре. Но и 20пъти също е глупост.